Dolar 32,3695
Euro 35,0050
Altın 2.325,46
BİST 9.127,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Azerbaycan Gazeteleri ve Haber Siteleri

 

Azerbaycan Gazeteleri ve Haber Siteleri hakkında güvenilir bilgilere, ulaşmak üzeresiniz . Türkiye ve dünyada yayın yapan haber kuruluşları hakkında bilgiler vermeye devam ediyoruz. Sizlere bu yazımızda Azerbaycan‘da gerçekleştiren Azerbaycan haberleri ve haber siteleri hakkında bilgiler vereceğiz. Ayrıca yazımızda Ülkede yayın yapan haber gazetelerine de ulaşabileceğiniz adresleri paylaşacağız. Gazeteapp.com adresini ziyaret etmeyi unutmayın!

Başlıklar

Azerbaycan Gazeteleri ve Haber Siteleri

Azadliq.az Sonxeber.az Metbuat.az
Xeberoxu.az Milli.az Xeber.im
Lent.az Big.az Baki-Xeber
Realpress.az Oxu.az Apa.az
Report.az Azpress.az Gunaz.tv
Azertac Ölkə.az Modern.az
Azvision Azərbaycan 24 qafqaz info
AzerNews Xeberler.az Fakt Xeber
Xeber Xeber MARJA Moderator.az
Ana xeber Musavat Real tv
Muxalifat Ekspress Turan news agency
Virtual Az Sumqayit xeber Criminal.az
Tezadlar Baku.ws Az Today
Xural qəzeti Nuhçıxan Ordu.az
Bizim Yol İnteraz tv Az News
Xalq xeber Az Xeber Ses Qazeti
CİA.AZ Day.az Dünya Media
Live.az News.az Poliqon informasiya agentliyi
Publika Vaxt xeberçi
Xeberler 24 525-ci Qəzet Xalq Qazeti
Azerbaijan-news Bizimdovr.az  

 

 

Azerbaycan Gazeteleri 

 Sizlere Azerbaycan tarihi ve günümüz hakkında kısa bilgiler verdik. Yazımızın devamında Azerbaycan’da yayım yapan haber gazeteleri ve haber siteleri hakkında detaylı bilgilere erişeceksiniz. Azerbaycan birçok alanda geliştiği gibi Medya alanında da gelişmiştir. Ülke’de birçok Ulusal gazete mevcuttur, yerel gazetelerinin de sayılarının oldukça yüksek olduğu bilinmektedir. Gazeteler, Ülkenin güncel haberlerin, son dakika bilgilerini ve gelişmeleri anlık olarak manşetlerine taşıyarak, yurttaşlarına bilgi akışını sağlamaktadır. Sizlere yaptığımız listede, Ülkede yayım yapan gazetelerin isimlerini bulabilirsiniz.

azerbaycan gazeteleri ve haber siteleri

azerbaycan gazeteleri ve haber siteleri

Azarbeycan Haber Siteleri

 

– Azadlig .az

– Soxeber .a

– Metbuat .az

– Xeberoxu .az

– Milli .az

– Xeber .im

– Lent .az

– Big .az

– Baki – Xeber

– Realpress .az

– Oxu .az

– Apa .az

–  Report .az

– Ezpress .az

– Günaz Tv

– Azertav

– Ölke .az

– Modem .az

– Azvision

– Azerbaycan 24

– qafgaz info

– Azer News

– Xeberler Az

– Fakt Xeber

– Xeber Xeber

– Marja

– Moderator .az

-Ana Xeber

– Musavat

– Real Tv

– Muxalifat

– Ekspress

– Turan News Agency

– Virtual .Az

– Sumqayit Xeber

– Criminal Az

– Tezadlar

– Baku Ws

– Az Today

– Xural Gazeti

– Nuçıxan

– Ordu .Az

– Bizim Yol

– İnteraz Tv

– Az News

– Xalq Xeber

– Az Xeber

– Ses Qazeti

– CİA Az

– Day .az

– Xalq Xeber

– Az Xeber

– Ses Qazeti

– CİA Az

– News .az

– Poliqon İnformasiya A Gentliyi

– Xeberci

–  Xeberler 24

– 525 –ci Qezet

– Xalq Qazeti

– Azerbajjan News

– Bizim Dovr .az

 

   Ülkenin nüfusuna oranla oldukça yüksek gazete sayısını sınırları içerisinde tutmaktadır. Bu veriler bizlere Azerbaycan’da yoğun bir okuyucu kitlesinin olduğunu göstermektedir. Azerbaycan’da gazeteler farklı yayın çizgilerine ve farklı kategoriler üzerinden yayın yapmaktadır. Ülkede çok sesli bir yayımcılık anlayışı olduğu aşikardır. Azerbaycan’da yayın yapan haber gazeteleri ve haber sitelerinin yayın çizgileri hakkında kısa bilgileri paylaştık.

Azerbaycan Hakkında

 Azerbaycan, Batı Asya ile Doğu Avrupa arasında  kesişim noktasında bulunan bir ülkedir.  Ülkenin etimolojisine bakıldığında  Steingass’ın Farsça sözlüğünde ‘’azar – abad ‘’   olarak geçmiştir. Adının günümüzdeki karşılığı ise ‘’ Ateş Muhafızları ‘’ olarak geçmektedir. İsimlerinin kökeni Zerdüşlük dönemine Perslere kadar uzanmaktadır.

 Azerbaycan, 1918 yılında Çarlık Rusya’dan ayrılarak, bağımsızlığını ilan etmiş ve Demokratik Cumhuriyet yönetimi ile kurulmuştur. Ayrıca Orta Doğu’da kurulan ilk  ve Demokratik Cumhuriyet ülkesidir. Tüm Dünyayı sarsan Ekim Devrimi’nin gerçekleşmesiyle birlikte Azerbaycan, Sovyet Sosyalist Rusya’nın hakimiyetine girmiştir. 1991 yılında Sovyet Rusya’nın dağılmasıyla birlikte tekrardan bağımsızlığını ilan etmiştir.

 Azerbaycan coğrafi koşulları nedeniyle oldukça değerli ülkeler arasındadır. Ayrıca Azerbaycan yenilikçi ve modern ülkelerdendir. Tiyatro, Opera ve Dans gibi faaliyetlerin ilk kurulduğu Müslüman ülkelerden birisidir.  Sanat alanın’da gelişmişliğini tüm Dünya’ya mal eden filmler ve kitaplardan göstermektedir.

  Azerbaycan ekonomik olarak da birçok yönden gelişmiştir. Ülke, 59 eyalete, 75 şehre ve 9 ekonomik bölüme ayrılmıştır. 11 şehri büyükşehir statüsündedir. Yapılan nüfus sayımlarında elde edilen veriler Azerbaycan’ın toplam nüfusunun 9 Milyon olduğunu göstermiştir.

 

Günaz Tv

 Günaz Tv, Azerbaycan’da ulusal yayın yapan bir televizyon kanalıdır. Kanal, 2005 yılın’da Amerika Birleşik Devletlerin’de kurulmuştur. Ana merkezi ise Baküde’dir. Azerbaycan’ın en çok izlenilen Kanalından birisidir. Günaz Tv, genişleyen kitlesi ve haber bültenleri ile yayım alanlarını Güçlendirmiştir. Kanal kuruluşundan yaklaşık bir yedi yıl sonra Online bir haber platformu kurmuştur. Online habercilik hayatına atılan, Günaz Tv oldukça ses getirmiş ve okunan haber platformları arasına girmiştir. Azerbaycan’da yaşanan gelişmeleri, son dakika bilgilerini ve anlık haberleri manşetlerine taşıyarak, okuyucularına sunmaktadır. Günaz Tv, Politik bir yayın çizgisinden kaynaklı Azerbaycan’da popüler olduğu kadar Türkiye ve Avrupa’da da popülerdir. Günaz Tv ve Azerbaycan’da yayım yapan tüm haber sitelerine, gazeteapp.com adresinden ulaşabilir, gelişmeleri takip edebilirsiniz .

 

Xeberler Az

Xeberler Az, Azerbaycan’da kurulmuş online haber sitesidir. Xeberler kelimesinin Türkçe karşılığı ‘’ Haberler ‘’ olarak geçmektedir. Azerbaycan’da kurulan ilk online haber sitesi olma özelliğini taşıyan Xeberler Az, sıkı bir okuyucu kitlesine sahiptir. Haber Sitesi , birçok konuda haberleri, Azarbaycan’da yaşayan yurttaşlar ile paylaşmaktadır. Geniş konu başlıklarına da sahip olan platform, gün geçtikçe popülerliğini arttırmaktadır. Azerbaycan’da yaşanan gelişmeleri ve son dakika bilgilerini Xeberler Az adresinden öğrenebilirsiniz. Ayrıca Azerbaycan’da yayım yapan tüm haber gazetelerine , gazeteapp.com aracılığıyla ulaşabilir, dilediğiniz gibi okuyabilirsiniz.

 

Baki – Xeber

Baki – Xeber , Azerbaycan’da yayım yapan haber sitesidir. Baki – Xeber kelime anlamı itibariyle ‘’ Bakü Haber ‘’ anlamını almaktadır. Azerbaycan’ın en popüler kentinin yerel gazetesidir. Bakü’de yaşanan gelişmeleri ve sosyal olayları anlık olarak manşetlerine taşımaktadır. Bir kent gazetesi olmasına rağmen Azerbaycan ve Dünya üzerinden de birçok habere manşetlerinde yer vermektedir. Baki – Xeber  ve Azerbaycan’da yayım yapan tüm haber sitelerine, Gazeteapp.com aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

  1. İsimsiz okur dedi ki:

    Her telden haberleri takip ediyoruz artık :):)

  2. ozkan dedi ki:

    Turkiye de azerbaycan websiteleriyle ugrasan webmastirlar sanirim azerbaycan dan daha cok.
    Aslinda guzel bisey sahsen ben mutlu oluyorum bunu gorunce

  3. Azerbaijani dedi ki:

    Azerbaycan haber siteleri zengin bir icerikle bulabildim emegi gecen herkese tesekkurler diger sitelerde istedigimi bulamamistim.

  4. Riad ragimov dedi ki:

    Merhaba bu haber sitesini yeni farkettim, Azerbaycan gazeteleri ve haber sitelerine dair her şeyi bulabildim. Günlük haberleri burdan takip edeceğim artık. Teşekkür ederim. 🙂

  5. Insan dedi ki:

    Azerbaycan ve ermenistan haber siteleri yine kanli haberler yapiyor

  6. Azeriye dedi ki:

    Azerbaycan haber siteleri ve gazeteleri en kotu barisin en iyi savastan daha iyi oldugunun farkinda degil boyle bir savasin yuz yillar surecek nefrete kan davasina dunusecek tohumlar ekecek

error code: 522