Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 21°C

İngilizce Yayın Yapan Yerli Haber Ajansları

İngilizce Yayın Yapan Yerli Haber Ajansları

İngilizce Yayın Yapan Yerli Haber Ajansları ile ilgili bilgilere ulaşmak üzeresiniz. Türkiye’den Dünya üzerine yayım yapan birçok ajans bulunmaktadır.  Ajanslar;  evrensel yayımcılık ilkesini izleyerek, dünyada yaşananları olayları ve gelişmeleri paylaşmaktadırlar. Yazımızda Türkiye kökenli olan ve Dünya’ya yayım yapan ajanslar hakkında bilgilere erişebilirsiniz.

Başlıklar

İngilizce Yayın Yapan Yerli Haber Ajansları Nelerdir ?

  Haber Ajansı Nedir ; Ajans kelimesi etimolojisine bakıldığında ‘’ agence ‘’ kelimesinden türemiştir. Türkçe anlamı; ‘’Haber Toplama ve Yayma‘’ gibi yayımcılık işleriyle uğraşan kuruluşların adına verilmektedir.

   Türkiye bilindiği üzere yayımcılığı gelişmiş ülkelerden birisidir. Yerel ajanslar ve Ulusal ajansların sayısı azımsanamayacak derecede yüksektir. Ajanslar, dünyanın her bir yanındaki muhabirleri ile yaşanan gelişmeleri, tek bir yerde toplayarak, okuyucularına iletmektedir.  Türkiye’den dünyaya yayım yapan ajansların isimlerini sizler için derledik;

 

Haber Ajansları’nın İsimleri

Anadolu agency Medyascope.tv Bianet
TRT World Daily Sabah Hürriyet Daily News
Bir Haber Sol News Yeni Şafak En
TBMM Global Duvar English Milli Gazete En
Aydınlık En Yeni Asya En  

 

ingilizce yayın yapan yerli haber ajansları

 

İngilizce Yayın Yapan Yerli Haber Ajansları

– Anadolu Agency

– Medyascope .tv

– Bianet

– TRT World

– Daily Sabah

– Hürriyet Daily News

– Bir Haber

– Sol News

– Yeni Şafak En

– TBMM Global

– Duvar English

 

 Türkiye’de Dünya’ya yayım yapan haber ajansları yukarıda sizlere belirttiğimiz kuruluşlardan oluşmaktadır. Ajansların aralarında Resmi Kurumlar olduğu gibi özel bağımsız kuruluşlarda bulunmakta. Örneğin TBMM ( Türkiye Büyük Millet Meclisi ) İngilizce olarak da yayım yaparak, merak edilen gelişmeleri bildirmektedir. Bir diğer örnek ise Hürriyet Daily News gibi özel ajans olan kuruluşlardır. Yayım yapan kuruluşların nasıl bir yayım çizgilerinin olduğu ve haberlere nasıl ulaşabileceğinizi sizlerle paylaşıyoruz.

İngilizce Yayın Yapan Yerli Haber Ajansları

TRT World

TRT World, Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi yayım ajansıdır. Ajansın açılımı ise şu şekildedir; Türkiye Radyo Televizyon Kurumu olarak kayıtlara geçmiştir. TRT Türkiye’de Radyo ve Televizyon üzerinden yayım yapmaktadır. TRT World ise tüm Dünya’ya evrensel bir dil olan İngilizce üzerinden yayım yapmaktadır. Kurum bu şekilde Türkiye’de yaşanılan bilgileri ve Dünya’da yaşanılan gelişmeleri Dünya ile paylaşmaktadır.

Duvar English

 Duvar English;  Duvar, Türkiye’de yayım yapan politik bir yayım kuruluşudur. İnternet gazeteciliği üzerinden yayım yapan gazete, Türkiye’de takip edilen en büyük haber platformlarından birisidir. Duvar English, aynı şekilde Duvar gazetesinin haber ajansı olarak kurulmuştur. Gelişmeleri, son dakika bilgilerini ve güncel haberleri tüm Dünya’ya kendi politik çizgisi üzerinden yayımlamaktadır. Duvar gazetesi hakkında detaylı bilgiyi sitemizde bulabilirsiniz.

Medyascope .tv

 Medyascope.tv, Türkiye’de online yayım yapan Televizyon ve Haber kurumudur. Gazete, Türkiye’de gerçekleştirdiği yayımcılık anlayışı ile birçok ödülü kazanmıştır. Ajans yayım çizgisini Evrenselleştirerek, Dünya’ya yayım yapmaya başlamıştır. ‘’ Sivil, bağımsız, özgür ve çoğulcu haber ve yorum platformu ‘’ Sloganıyla yayımcılığını gerçekleştirmektedir. Medyascope, diğer kuruluşlardan farkı bir çizgiye sahiptir. Özel ve Resmi Ajanslar’da haberleri muhabirler ve gazeteciler oluşturmaktadır. Medyascope’de ise yayımları ve haberleri sivil kişiler dilediği gibi oluşturmaktadır. Çizgisinde haberciliği, sivil yaşantıya taşıyarak yenilik getirmiştir. Medyascope, Türkiye ve Dünya’dan sivil bağısız haberciler ile haberlerini oluşturmaktadır. Dünya üzerinden de İngilizce olarak yayım yapmaktadır.

Yeni Şafak En

 Yeni Şafak, Türkiye’de 1994 yılında kurulmuş Ulusal gazetelerden birisidir. Gazete, Ulusal çapta yayımı zaman ile güçlenmiştir. Dünyadan birçok okuyucunun Yeni Şafak Gazetesi’ne talebi sayesinden Gazete,  ‘’ Yeni Şafak En ‘’ üzerinden Dünya’ya İngilizce olarak yayım yapmaya başlamıştır. Örnek bir yayımcılık anlayışını benimseyen Yeni Şafak günümüzde de Türkiye’de en çok haber servis eden ajanslardan birisidir. Ayrıca sitemiz’de gazete ile ilgili birçok bilgiye erişebilir ve haberlerine göz atabilirsiniz.

 Bianet

 Bianet, 1997 tarihinde Türkiye’de kurulmuş haber platformudur. Yayımlarına online habercilik üzerinden başlayan Bianet, gelişen potansiyeli ile kendini güncellemiş ve Dünya’ya açılmıştır. Bianet, kelime anlamı ‘’Bağımsız İletişim Ağı‘’ olarak kayıtlara geçmiştir. Gazete, BİA2 platformu üzerinden farklı birçok dilde yayım yapmaktadır. Ajans ; ‘’ Medya Özgürlüğü, Bağımsız Gazetecilik, İzleme ve Haber Ağı ‘’ mottosuyla yayım hayatına devam etmektedir. Türkiye’de de oldukça önemli bir okuyucu kitlesi olan Bianet, örnek bir yayımcılık ahlaki ile yoluna devam etmektedir. Ayrıca Bianet manşetlerini ve haberlerin sitemiz’de bulabilir ve dilediğiniz gibi okuyabilirsiniz.

 

İngilizce Yayın Yapan Yerli Haber Ajansları Hürriyet Daily News

 Hürriyet, Türkiye’de yayımlanan günlük haber gazetesidir. 1 Mayıs 1948 tarihinde Sedat Simavi tarafından kurulmuş olup, günümüzde Demirören Holding bünyesinde bulunmaktadır. Gazete, geniş okuyucu kitlesini tarihi boyunca hep korumuştur. Hürriyet Daily News  ise 15 Mart 1961’de tarihinde yayın hayatına başlamıştır. Hürriyet Daily News Türkiye’nin ilk İngilizce yayımına sahip olan bir gazetedir. Yenilikçi bir anlayışa sahip olarak, günümüzde de kalitesini korumaktadır. 2000 yılında Doğan Holding bünyesine bağlanmış, yayınlarını oradan sağlamıştır. Merkezi ise İstanbul’dur. Hürriyet Daily News  hakkında daha detaylı bilgilere ve manşetlere, Gazeteapp.com üzerinden ulaşıp bilgi edinebilirsiniz.

Sol News

 Sol News, Türkçe yayım yaptığı adıyla Sol Haberdir. 2012 yılında kurulan ve günlük gazete olarak, raflarda yerini alan Sol Haber, maddi yetersizlikten kaynaklı Online yayımcılığa geçiş yapmıştır. Online yayımcılığa geçiş sağladıktan sonra gözle görülür bir okuyucu kitlesine sahip olmutur. Sol News, Sol Haber’e bağlı olarak, Dünyaya yayım yapan online haber platformudur. Sol News, yaklaşık 3 yıl öne kurulmuş olup, Türkiye ve Dünya’da yaşanan gelişmeleri paylaşmaktadır.  Sol News ve Sol Haber hakkında detaylı bilgilere ve haberlere Gazeteapp.com adresinden ulaşabilirsiniz.

 Anadolu Agency

 Anadolu Agency, Türkçe adıyla ; Anadolu Ajansı olarak geçmektedir. Anadolu Ajansı, Türkiye’de kurulmuş ilk Haber Ajansıdır. 1920 Tarihinde kurulan  Ajans, Türkiye’de yaşanan gelişmeleri Dünya’ya paylaşması amacıyla kurulmuş ve o dönemde önemli bir politik rol oynamıştır. Türkiye’de yaşanan gelişmeleri Dünya’ya paylaşması amacıyla kurulmuştur. Günümüzde de Dünya’ya haber yapan ajans, Türkiye’de en fazla çalışanı olan Haber Kurumu olarak kayıtlara geçmiş ve yaklaşık 3000 bin çalışanı mevcuttur. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522