Dolar 32,5316
Euro 34,8575
Altın 2.429,81
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Kıbrıs Gazeteleri ve Haber Siteleri

Kıbrıs Gazeteleri ve Haber Siteleri hakkında detaylı bilgilere ulaşmak üzeresiniz. Adada gelişen birçok gazete bulunmaktadır. Ada kuzeyinde gazete  sayısı yüksek olan ve okuyucu kitlesi geniş olan bir yayımcılık anlayışı bulunmaktadır. Daha fazla detaylar, yazımızın devamında!

Başlıklar

Yavru Vatan Haber Siteleri

Haber Haber Sitesi Son Dakika
Turizm Detay Time
Ne Haber Ada Haber Ortam
Kanal T Haberal Kıbrıslı Haber Oku
Olay KKTC Haberleri 724
Ekonomi Haberci Gerçek
Haberatör Ajans Cyprus Gazete 360
Net Haber Arena Sporkolik Spor Yeni
BRTK Söz 365
North cyprus KKTC Medya  
     

Kuzey Kıbrıs gazeteleri

Yenigün Havadis Manşet
Yeni Düzen Gazetesi Gündem
Afrika Gazetesi Diyalog Gazetesi Halkın Sesi
Postası Vatan Gazetesi Volkan Gazetesi
Star Detay  

Spor Siteleri

Arena Sporkolik Spor Yeni  

Yavru Vatan Hakkında

  Kuzey Kıbrıs, Akdeniz Bölgesinde Bağımsız olan bir bölgedir. Yüz ölçümü 3.555  kilometrekaredir. Yapılan nüfusu sayımında elde edilen veriler ile 313.626 kişilik bir nüfusa sahip olduğu kayıtlara geçmiştir. Ekonomisi ve Kültürü oldukça gelişmiş olan bir bölgedir.

Yavru vatan bir nevi Tatil ve Turizm bölgesi olarak nitelendirilmektedir.  Ekonomik alanda en büyük pay sahibi sektörler ise Turizm ve Eğitimdir. Yavru vatanda her yıl yüzbinlerce turist gitmektedir. Beş yıldızlı oteller, kumarhaneler, plajlar ve iklimi turistlerin gelmesi için oldukça etkendir.

Yavru vatanın başkenti Lefkoşa’dır. Şehirde toplam nüfus 45 Bin olarak kayıtlara geçmiştir. Turizmin ve hareketliliğin daha aktif olduğu şehir ise Girne’dir. Plajlar ve tarihi güzellikleri ile oldukça çekicidir.  

Gazeteler

Yavru vatan, gelişmekte olan bir yayımcılığa sahiptir. Bölgede oldukça yüksek okuyucu kitlesinin olması ilk dikkat çekendir. Nüfusunun 313.636 olmasın rağmen onlarca yayım yapan gazete mevcuttur. Bu bilgiler bizlere, okuyucu kitlesinin yoğunluğunu göstermektedir. Ayrıca çok sesli bir gazetecilik anlayışı bölgede hakimdir. Her yayınınkendine has yayın çizgileri ve üslupları vardır. Sizlere için Adada yayın yapan kuruluşları listeledik.

 

Kıbrıs Haber Siteleri

 

– Haber 

– Haber Sitesi

– Son Dakika

– Turizm 

– Detay 

– Time

– Ne Haber 

– Ada Haber

– Ortam

– Kanal T

– Haberal Kıbrıslı

– Haber Oku

– Tek Haber

– KKTC Haberleri

– 724

– Ekonomi 

– Haberci

– Gerçek

– Haberatör 

– Ajans Cyrus

– Gazete 360

– Net Haber

– Arena Sporkolik

– Spor Yeni

– BR TK

– Söz 

– 365

– KKTC Medya

– Olay 

– Yenigün

– Havadis 

– Manşet

– Yeni Düzen

– Gazetesi

– Gündem

– Afrika Gazetesi

– Diyalog Gazetesi

– Halkın Sesi

– Postası

– Vatan Gazetesi

– Volkan Gazetesi

– Star 

– Detay 

– Arena Sporkolik

– Spor Yeni

 

 Kuzey Kıbrıs Gazeteleri ve Yayıncılık

 Bölge’de yayın yapan haber kuruluşları toplamda 48 farklı kuruluş mevcuttur. Nüfusuna oranla oldukça yükse bir gazete sayısını sınırları içerisinde korumaktadır. Gazeteler, yaşanan gelişmeleri, son dakika bilgilerini ve güncel konuları anlık olarak manşetlerine taşımaktadırlar. Geniş konu başlıklarıyla da okuyucularına her alanlarda gerçeklen olayları aktarmaktadırlar. Adada yayın yapan haber gazeteleri ve haber sitelerinin nasıl bir yayın çizgisinin olduğu ve haberlere nasıl erişebileceğiniz hakkında bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Kuzey Kıbrıs gazeteleri ve haber siteleri

Kuzey Kıbrıs gazeteleri ve haber siteleri

Kıbrıs Postası

Gazete, Adada yayın yapan Ulusal bir gazete ve haber sitesidir. Bölgede en çok okunan gazeteler arasında ilk sıralardadır. Geniş konu başlıkları ve güncel haberler ile okuyucularına anlık olarak gelişmelerden haberdar etmektedir. Gazete, alanında  uzman kişilerden oluşan köşe yazarları ile gündeme dair birçok konuyu masaya yatırmaktadır. Gazete; ‘’Kıbrıs Haberleri, Kıbrıs Postası’nda Okunur ‘’sloganıyla yıllardır manşetlerini oluşturmaktadır. Gazetenin bazı konu başlıkları; Gündem, Ekonomi,  Sağlık, İç gelişmeler, Türkiye, Sağlık, Eğitim, Ekonomi – Finans, Sanat ve Siyaset gibi geniş konu başlıkları üzerinden yayın yapmaktadır. Gazete yayın hayatının 20. Yılını kutlayarak, okuyucularını kucaklamaktadır. Ayrıca son yıllarda dijital medyaya ağırlık vermiştir. Online platform üzerinden adada yaşanan gelişmeleri merak eden okuyucuları ile buluşmaktadır. Gazete ve Ada kuzeyinde yayın yapan tüm gazeteler ve sitelere, gazeteapp.com adresinden ulaşabilir dilediğiniz gibi okuyabilirsiniz.

 

Kıbrıs Gazetesi

Gazete, Bölgenin köklü gazetelerinden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Gazete, yayın hayatına 1989 yılından bu yana devam etmektedir. Köklü gazeteciliği ve tecrübeli isimler ile yavru vatan halkına 31 yıldır aralıksız yayın yapmaktadır. Gazete, geniş konu başlıkları ve güncel haberleri ile oldukça dikkat çekmektedir. Adada yaşanan gelişmeleri, güncel hayatı ve son dakika bilgilerini anlık olarak manşetlerine taşımaktadır. Gazete, son zamanlarda dijital medya’ya ağırlık vererek, gelişmeleri platformuna taşımaktadır. Online platforma ağırlık veren gazete, okuyucu kitlesini genişletmiştir. Gazetenin bazı konu başlıkları; Adli, Trafik, Türkiye, Gündem, Sağlık, Eğitim, Etkinlikler, Siyaset, Medya, Magazin ve Politika gibi konu başlıkları üzerinden okuyucularına kucaklamaktadır. Yavru vatanda yayın yapan tüm gazetelere, gazeteapp.com aracılığıyla ulaşabilir, dilediğiniz gibi okuyarak gelişmeler hakkında fikir edinebilirsiniz.

 

Yeni Düzen

Yeni Düzen gazetesi, adada Ulusal yayın yapan gazete ve haber sitesidir. Adanın en köklü gazetesi olma unvanını elinde tutan Yeni Düzen gazetesi, yayın hayatında 45 yılını kutlamaktadır. Gazete, tecrübeli habercilik anlayışı ve kendine has çizgisi ile oldukça dikkat çekmektedir. Yeni Düzen Gazetesi ; ‘’ Emek En Yüce Değerdir ‘’ sloganı ile manşetlerini oluşturmaktadır. Politik bir çizgiye sahip olan gazete, adada en çok okunan gazetelerdendir. Gazete, alanında uzman köşe yazarları ve politik isimlerden oluşan köşe yazarları ile birçok olayı mercek altına alarak, değerlendirmelerde bulunuyor. Gazete, 2016 yılından bu yana online haberciliği de yapmaktadır. Yeni Düzen gazetesi ve yayın yapan diğer tüm gazetelere, Gazeteapp.com adresi üzerinden ulaşabilir, gelişmeler, son dakika bilgileri ve güncel olaylar hakkında fikir sahibi olabilirsiniz .

YORUMLAR

  1. celik dedi ki:

    kibris gercekten cok guzel bir yer cok sicak kanli bir toplum daha bi avrupa havasi var halkinda daha gelismis on yargisiz bir toplum havasi muzzam her seyi guzel

error code: 522