Dolar 32,3057
Euro 35,1633
Altın 2.281,20
BİST 8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

12 Ocak Pazar Gazeteleri ve Özetleri

Başlıklar

12 Ocak Pazar Gazeteleri ve Özetleri Yeni Şafak

Yeni şafak gazetesi manşette “Bu kez niye geldin” başlığına yer verdi. 12 Ocak Pazar Gazeteleri ve Özetleri. Gazete haberde, ABD Suriye Temsilcisi James Jeffrey’in, Süleymani suikastından sonra Türkiye’ye gelmesi, “ajandasında bu kez ne var” sorularını beraberinde getirdi. Jeffrey’ın daha önceki ziyaretleri TSK Suriye’de PKK/PYD operasyonlarına hazırlanırken olmuştu. Hiç bir görüşmesi Türkiye lehine sonuçlanmamış ve Jeffrey hep oyalama taktiği izlemişti, ifadelerine yer verdi.

 

Dünün Özeti

Gazete manşetleri


Korkusuz gazetesi manşette “Bu kadına ‘dur’ diyecek yürekli bir savcı yok mu?, başlığına yer verdi. Gazete haberde, Cumhuriyet’e ve Atatürk’e ağır hakaretler eden manken eskisine çığ gibi tepki var, ifadelerine yer verdi.


Akşam gazetesi manşette “Yok artık” başlığına yer verdi. Prof. Cemal Saydam ”Marmara’da sülfür oksit oluşacak, bu da erkekliği öldürür. Çinli bilim insanları bu bulguya ulaştı. Eğer referendum olursa kısırlaşmak istiyor musunuz da sorulsun” dedi, ifadelerine yer verdi.


Analiz gazetesi manşette ”Türk-Rus işbirliği” başlığına yer verdi. Rusya Ulusal Enerji Güvenliği Fonu Başkan Yardımcısı Aleksey Grivach, Rusya ve Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de ortak çıkarlar bulabileceğini söyledi. Grivach, iki ülke hükümetinin zor durumlarda doğru çözümleri bulmak konusunda kendilerini kanıtladıklarını da vurguladı, ifadelerine yer verdi.
Anayurt gazetesi manşette ”Ankara’da ekmek zammı geri alındı” başlığına yer verdi. Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin 200 gram ekmek fiyatını 1 lira 50 kuruş olarak belirleyen zam kararı, Ankara Valiliğinde toplanan komisyon tarafından iptal edildi, ifadelerine yer verdi.


Aydınlık gazetesi manşette ”Cepheleşmede Türkiye’nin mevzisi” Başlğına yer verdi. Unal, İran ile ilgili soruları yanıtlarken bölgedeki cepheleşmeye ilişkin Türkiye’nin hangi mevzide yer aldığını anlattı. Libya’dan Afganistan’a bir terör koridoru kurulmak istendiğine dikkat çekti, ifadelerine yer verdi.

Birgün gazetesi

Birgün gazetesi manşette ”Umudumu kaybettim hükümsüzdür” başlığıma yer verdi. Geçen yıl aynı dönemine göre ekimde işsiz sayısı 608 bin kişi artarak 4 milyon 396 bine çıktı. İşgücüne katılan sayısı ise 1 ayda 266 bin azaldı, ifadelerine yer verdi.


Cumhuriyet gazetesi manşette ”İhaleciler mahallesi” başlığına yer verdi. Gazetemizde çıkan haberler nedeniyle 2 milyon liralık tazminat davası açan Pasifik şirketinin Next level gökdeleni ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor, ifadelerine yer verdi.


Diriliş postası manşette ”Sadistçe saldırmaya devam” başlığına yer verdi.Evet bir valide veledini tehlikeden kurtarmak için hiçbir ücret istemeden ruhunu feda etmesi ve hakiki bir ihlas ile vazife-i fitriyesi itibarıyla kendini evladına kurban etmesi gösteriyor ki, hanımlarda gayet yüksek bir kahramanlık var, ifadelerine yer verdi.


Doğruhaber gazetesi manşette ”5400 sivil katletti 102 cami yaktı” başlığına yer verdi. İşgalci ABD ve desteklediği güçlerin Afganistan’da bir yıl içinde 5400’den fazla sivili katlettiği, 102 Camiyi de yıktığı açıklandı, ifadelerine yer verdi.


Evrensel gazetesi manşette ”Rantı değil bilimi dinleyin” başlığına yer verdi.Kanal İstanbul Çalıştay’ında sunum yapan bilim insanları, bilimden sapan ve rantı merkez alan projelerin İstanbul’a felaket getireceğini vurgu yaptı, ifadelerine yer verdi.

Fotomaç gazetesi


Fotomaç gazetesi manşette ”Guilherme kartal oldu” başlığına yer verdi. Orta saha ve forvet hattına takviye yapmak isteyen Beşiktaş, Yeni Malatyaspor’un Brezilyalı maestrosu ile anlaştı. Golleri ve asistleriyle göze batan Guilherme, Avcı’nın elini rahatlatacak, ifadelerine yer verdi.


Hürriyet gazetesi manşette ”Şule için vicdan itirazı” başlığına yer verdi. Aile bakanlığı, ŞULE ÇET cinayetinde sanıklara yapılan iyi hal indiriminin kaldırılması için istinada başvurdu. Bakanlık indirimin ‘vicdanları sızlattığını’ belirtti, ifadelerine yer verdi.


İstiklal gazetesi manşette ”4 gençten 1’i işsiz” Başlığına yer verdi. Türkiye’de işsizlik oranı 2019 Ekim ayında 2018 yılının aynı ayına göre 1,8 puan artarak yüzde 13,4’e yükseldi. Bu dönemde işsiz sayısı 608 bin kişilik artışla 4 milyon 396 bin olarak hesaplandı, ifadelerine yer verdi.


Karar gazetesi manşette ”Ateşkes masada kaldı” başlığına yer verdi. İstanbul’daki Erdoğan-Putin zirvesinde, dünyayı korkutan iki gerilim üssü olan Suriye ve Libya için ‘silahlar sussun’ çağrısı yapıldı. Ancak Haliç mutabakatı söylemeden öteye ulaşamadı, ifadelerine yer verdi.


Milat gazetesi manşette ”Şehirlerin anası” başlığına yer verdi. İslamiyet’in yayılması ve cahiliye devrinin sona ermesi açısından büyük önem taşıyan Mekke’nin fethinin 1390. yılı. Ankara Müftü Yardımcısı Ali Ünal, ”Son Peygamber Hz. Muhammed’in 11 ocak 630’daki fethi ile şehirlerin anası Mekke’de barış hakim kılındı” dedi, ifadelerine yer verdi.


Milliyet gazetesi manşette ”3 milyar dolarlık ithalat” başlığına yer verdi. Son 5 yılda oyuncak ithalat bedeli 3 miyar doları geçti. Milli Eğitim Bakanlığı’ysa 2018-2019 eğitim öğretim yılında mobilya/dekorasyon alanında üretim yapan mesleki ve teknik eğitim kurumlarında ahşap oyuncak üretimi için pilot bir uygulama başlattı, ifadelerine yer verdi.


Ortadoğu gazetesi manşette ”Sis faciası” başlığına yer verdi. İstanbul Boğazı’nın Karadeniz girişinde yoğun sis nedeniyle, Kilyos açıklarında, Rus bayraklı ve kimyasal madde taşıdığı belirtilen 140 metrelik Glard-2 isimli tanker bir balıkçı teknesine çarptı, ifadelerine yer verdi.

Posta gazetesi


Posta gazetesi manşette ”Bir istanbul masalı” başlığına yer verdi. Hakkari Yüksekova’da yaşayan Aydın Güder 1.5 yıl önce İstanbul Boğazı’ndaki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü görmek isteyen kızı Yağmur’a köprünün ışıklı maketini yapmıştı.Daha sonra İstanbul’a gelen Yağmur çıktığı Boğaz turunu unutamayınca babası bu kez maket tekne yaptı,ifadelerine yer verdi.


Sözcü gazetesi manşette “Taptıkları Fetullah yüzünden hapisteyim”başlığına yer verdi.Gazete haberde,FETÖ’den kapatılan Bank Asya’nın avukatının hakim yapıldığını yazan ve 5 ay hapse çarptırılan gazeteci Cevdet Akgün,”Muhalifim,bedel ödetiyorlar”dedi,ifadelerine yer verdi.


Şok gazetesi manşette”İşsizliğin freni patladı”başlığına yer verdi.Gazete haberde,işsizlik durdurulamıyor.TÜİK Ekim dönemi işsizlik rakamlarını açıkladı.Geçen yılın aynı dönemine göre rakam,608 bin kişi artarak 4 milyon 396 bine çıktı,ifadelerine yer verdi.


Takvim gazetesi manşette “CHP’den dev hadım”başlığına yer verdi.Gazete haberde,”Kanal İstanbul depremi tetikler”dediler.Uzmanlar yalanladı.”Susuz kalırız”bahanesine kimse inanmadı.Bunun üzerine CHP müthiş bir açıklama daha yaptı:İstanbullu hadım olacak,ifadelerine yer verdi.

error code: 522