Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

13 Şubat İstanbul Gazete Özetleri

13 Şubat 2020 Perşembe İstanbul Gazete Manşetleri Birinci Sayfaları ve Özetleri

Başlıklar

13 Şubat İstanbul Gazete Özetleri Ayrıntılı Haber gazetesi

Ayrıntılı Haber gazetesi, ”Seni oraya getiren FETÖ”. 13 Şubat İstanbul gazete özetleri. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Kılıçdaroğlu, kendisini genel başkanlığa taşıyan o kaset kumpasının dahi sorumluğunu üzerimize yıkmaya çalışarak, FETÖ’nün istediği yolda yürümeye başlamıştır. Seni oraya getiren FETÖ, ne konuşuyorsun?” dedi.

Bizim Anadolu gazetesi, ”Satış sonrası hizmet yönetmeliği değiştirildi”. Tablet, Sanal gerçeklik gözlüğü, akıllı ev ve otomasyon sistemleri, duşakabin, ATV araç, motorlu bisiklet, motorlu scooter, akıllı saat ve bileklikler, drone gibi ürünler için satış sonrası hizmet verme yükümlülüğü getirildi.

İttifak gazetesi, ”19 il milyar dolarlık ihracata imza attı”. Türkiye’nin geçen yıl gerçekleştirdiği toplam 171,5 milyar dolarlık ihracatının yüzde 50,2’si İstanbullu firmalar tarafından yapılırken, 1 milyar doların üzerinde ihracata imza atan il sayısı 19’a çıktı.

Dokuz Sütun gazetesi, ”Ülkeler arası çete”. Türkiye ve Almanya’da örgütlenen teledolandırıcılık çetesi, Alman vatandaşlarını arayıp korkuttukları, mağdurları 3 milyon euro dolandırdıkları ortaya çıktı.

Gazete Damga, ”20 milyon toplayıp 1 milyon harcıyorlar”. Samyeli Eğitim Kurumları’nın kurucusu Bahattin Demir, bazı vakıf, STK ve derneklerin rant merkezine dönüştüğünü belirterek, ” 17 yıllık bir vakıf, 20 milyon bağış almış, bunun sadece 1 milyonunu burs vermiş. Hizmet verdiği rakamlar topladığı rakamların çok çok altında” dedi.

Günboyu gazetesi, ”Şirketler 1 Şubat için ‘aşka’ geldi”. 14 Şubat Sevgililer Günü’nde tüketicilerin taleplerine karşılık vermek isteyen şirketler, giyimden kozmetiğe, aksesuardan elektroniğe çok sayıda üründe indirim ve kampanyalarla raflarını doldurdu. Her ne kadar sevgiyi bir güne sığdırmak çoğu insan için pek bir anlam ifade etmese de, bu günü bahane edip özellikle ihtiyaçlarını karşılamak isteyen tüketiciler için çok sayıda seçenek bulunuyor.

Hürhaber gazetesi

Hürhaber gazetesi, ”Boy: En özel günlerin güzel geçmesi için çalışıyoruz”. Hali hazırda Silvia ve Mega Country’nin işletmecilerinden sektörün Silivri öncülerinden Erdoğan Boy, İş Dünya programında hizmet hassasiyetlerini anlattı.

Hürses gazetesi, ”Türkiye piyasaları şu anda çok cazip”. TPSB Başkanı Dr. Alp Keler, 2019’da sermaye piyasalarında önemli büyümeler yaşandığını belirterek, ”Türkiye sermaye piyasalarında geçen yılki büyüme 2020’de de güçlü bir şekilde devam edecek” dedi.

İstanbul gazetesi, ”Geçidi kullanmayan yaşlı çift ezildi”. Esenyurt, Haramidere TEM bağlantı yolunda karşıdan karşıya geçmeye çalışan yaşlı çifte araba çarptı. Çarpmanın etkisi ile 64 yaşındaki çift kaldırıldıkları ayrı ayrı hastanelerde hayatlarını kaybetti. Yaşlı çifti ayıran kazaya karışan genç sürücü ise gözaltına alındı.

İstiklal gazetesi, ”Müttefike bak!”. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 2021 mali yılı kapsamında Suriye’de destekledşği gruplar için talep ettiği 200 milyon dolarlık bütçe teklif raporuna göre, terör örgütü YPG/PKK kontrolünde 10 bin kişilik bir güce silah ve mühimmat desteği vermeye devam edecek.

Önce Vatan gazetesi, ”8 bin sağlık personeli alınacak”. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ”KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 8 bin 844 sözleşmeli sağlık personeli alıyoruz” dedi. Bakan Fahrettin Koca, yaptığı yazılı açıklamada, bakanlık taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere personel alımı yapacaklarını bildirdi.

Ortadoğu gazetesi, ”120 ülkeyi dinlemişler”. ABD ve Almanya istihbarat örgütlerinin İsviçre merkezli bir şirketin ürettiği kripto cihazları satın alan ve Türkiye’nin de içinde bulunduğu tahmini 120 ülkenin şifreli haberleşmelerini dinlediği ortaya çıkarıldı. iki ülkenin istihbarat kurumları, cihazlar üzerinden gönderilen şifreli mesajları deşifre ederek, cihazı kullanan ülkelerin gizli haberleşmelerini dinledi.

Son-An gazetesi, ”Yaşayan insan hazinelerine ödül”. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ”Yaşayan İnsan Hazinesi bizlerin verdiği değil, hayatları ve eserleriyle bizzat onların var ettiği bir unvandır”. dedi Ersoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ”Yaşayan İnsan Hazineler Ödül Töreni”nde yaptığı konuşmaya, vatanın ve milletin güvenliğini sağlamak, kendisinden imdat bekleyen masum ve mazlım insanları korumak için göğsünü siper eden kahraman Mehmetçikleri selamlayarak başladı.

İstanbul Son Saat gazetesi

İstanbul Son Saat gazetesi, ”Mehmetçik ‘skorsky’ ile yardıma koştu”. Mevlüt Karataş rahatsızlanınca yakınları, gece saatlerinde Erzurum Valiliği Acil Çağrı Merkezini arayarak yardım istedi. Köye giden yolun kar yağışı nedeniyle kapalı olduğu ve hastaneye sevkinin sağlanamadığı yönünde bilgi verilmesi üzerine, Karataş’ın, Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı ekiplerince hava şartları göz önüne alınarak hava yoluyla ulaşımının sağlanmasına karar verildi.

Tünaydın gazetesi, ”Evil Hayvan Bakım Kursu hayvanseverleri buluşturdu”. Gaziosmanpaşa Belediyesi, evcil hayvanların daha iyi şartlarda bakılmasını sağlamak ve minik dostlarımızın hayatını kolaylaştırmak amacıyla MEB onaylı ”Evcil Hayvan Bakım Kursu” düzenliyor.

Yeni Çağrı gazetesi, ”Hayalet Şehir için tarihi adım”. Doğu Akdeniz’de önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemde Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kapalı Maraş’ın açılmasına yönelik önemli bir süreci başlatma kararı aldı.

Yenisöz gazetesi, ”İsveçli çiftin bebeğine Sağlık Bakanlığı sahip çıktı”. Antalya’da yaşayan İsveçli çiftin, özel hastanedeki tedavi masraflarını karşılamakta zorlandıkları, yoğun bakım ünitesinde yatan bir aylık bebekleri, Sağlık Bakanı Koca’nın talimatıyla Antalya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Yenigün gazetesi, ”Yatağın altında basıldılar!”. Fatih’te önceden belirlenen birçok adrese göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında operasyon düzenlendi. Operasyonda 135 düzensiz göçmen yakalandı. Özel harekat polisleri eşliğinde binaya giren ekipler, saklanan kaçak göçmenleri çatıda ve yatak altlarında gizlenmiş halde buldu.

Yurt gazetesi, ”Cezaevlerini boşaltacaklar”. Adalet Bakanlığı aylardır ‘infaz düzenlemesi’ adı verilen tasarı üzerinde çalışıyor. Tasarının kısa süre içerisinde TBMM’ye gelmesi bekleniyor.

”İmamoğlu FETÖ’cü danışman iddialarına yanıt verdi”. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti Grup Toplantısı’nda gösterdiği videoda yer alan ”İmamoğlu’nun danışmanı FETÖ imamı çıktı” ifadesine sert tepki gösterdi. Ekrem İmamoğlu, ”Bahsi geçen vatandaş (Erkan Karaaslan) benim danışmanım değil. Bahsi geçen vatandaşın hizmet ettiği birçok kamu kurumu var, onlarca bakanlık var, MİT var.

12 Şubat İstanbul gazete özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522