Dolar 32,5463
Euro 34,8767
Altın 2.430,18
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

14 Ocak Salı Gazeteleri ve Özetleri

Başlıklar

14 Ocak Salı Gazeteleri ve Özetleri Yeni Akit gazetesi

Yeni Akit gazetesi manşette ”Ekrem’in çalışmama çalıştayı” başlığına yer verdi. 14 Ocak Salı Gazeteleri ve Özetleri. Terör örgütü PKK’nın siyası kanadı HDP’nin desteğiyle seçimleri kazanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 7 aylık görev süresi boyunca, İstanbul’un sorunlarını çözmeye yönelik en ufak bir irade ortaya koymazken, ”Ulaşım”, ”Deprem”, ”Kanal İstanbul” ve ”Belediye Başkanları” çalıştaylarına imza attı, ifadelerine yer verdi.

 

Günün özeti


Akşam gazetesi manşette ”Çözüm masası” başlığına yer verdi. Libya’daki iç savaşın tarafları Sercar ve Hafter dün Türkiye ve Rusya’nın öncülüğünde Moskova’da masaya oturdu. Müzakereler sonunda ortaya taslak ateşkes metni çıktı. Serrac onay verdi, Hafter süre istedi. Taslağa göre taraflar, saldırılara son verme ve tüm alanlarda gerilimi azaltma konusunda mutabakat sağladı, ifadelerine yer verdi.
Analiz gazetesi manşette ”Dünyayı şaşırtacak 700 proje yolda” başlığına yer verdi. Yüzde 5’lik yabancı ürünlere dahi tahammülleri olmadığını ve bu anlayış ve performansla çalışmalarını yürüttüklerini belirten SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş, Türkiye’nin her alanda olduğu gibi savunmada da yüksek bir potansiyeli elinde bulundurduğunu söyledi, ifadelerine yer verdi


Anayurt gazetesi manşette ”Sanayicinin sorunları yok sayılmış” başlığına yer verdi. CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Ankaralı sanayicilerin sorunlarını gündeme taşıdı. Ankara’nın Başkent olmasına rağmen iktidar tarafından sanayi yatırımları ve finansman konusunda ihmal edildiğini ileri sürdü, ifadelerine yer verdi.


Aydınlık gazetesi manşette ”Türk-Rus işbirliği dengeleri değiştirdi” başlığına yer verdi. Libya krizinde öncü konumda olan Avrupa, kendi aralarındaki anlaşmazlık nedeniyle, ülkedeki istikrarsızlığın derinleşmesine neden oldu. Türkiye ise Libya’ya asker göndermesinin yanı sıra Rusya’yla uzlaştı, ifadelerine yer verdi.


Cumhuriyet gazetesi manşette ”Bakanın geçiş hesabı da çılgın” başlığına yer verdi. Uzlaştırma Bakanı Cahit Turhan, son 5 yılda İstanbul Boğazı’nın ücretsiz geçen gemi sayısının yıllık ortalama 42 bin 258 olduğunu belirtse de yeni kanaldan ”paralı” geçiş için hesabını 50 bin gemiden yaptı. Turhan, ”Hesaplarımıza göre Kanal İstanbul’dan sağlanacak para, asgari yıllık net 1 miyar dolar civarında, ifadelerine yer verdi.


Diriliş postası gazetesi manşette ”Uçurumun kenarındayız” başlığına yer verdi. Türkiye’nin 65 yaş üstü olarak kabul edilen yaşlı nüfusu hızka artarak genç nüfusu oranıysa hızla düşüyor. Uzmanlara göre, bu durum gelişmekte olan Türkiye için sosyo-ekonomik anlamda tehlike sinyalleri veriyor.Türkiye 22 yıl sonra ‘çok yaşlı nüfusa sahip ülkeler’ sınıfına girecek ifadelerine yer verdi.

Doğruhaber 


Doğru haber gazetesi manşette ”İnşallah bu ateşkes sürer” başlığına yer verdi. Önceki gece, İslam dünyasının iki ayrı bölgesinde ateşkes ilan edildi. Libya’da ve Suriye’de uzun süredir süren savaşları durdurma amaçlı başlatılan ateşkesin ne kadar süreceği bilinmiyor. Çünkü daha önce de Suriye’de defalarca ateşkes ilan edilmiş ancak Bass rejimi ve onlara hava desteği sağlayan Ruslar bu ateşkese uymamıştı, ifadelerine yer verdi.


Dünya gazetesi manşette ”Özel hastaneler turizme tutundu” başlığına yer verdi. Son 10 yılda sektördeki payı yarı yarıya azalan özel hastanelerden geçen yıl 30’u daha kapısına kilit vurdu. Hastaneler, kan kaybını durdurmak için sağlık turizmine yöneliyor. Türkiye’de sağlık sektörünün önemli bir ayağını oluşturan özel hastanelerin 2011 yılında 27 düzeyinde bulunan payı, 2019’da yüzde 13’e kadar geriledi, ifadelerine yer verdi

.
Evrensel gazetesi manşette ”Rize şekerinin tadı kaçtı” başlığına yer verdi. Çaykur, Stevia bitkisini Rize’de yaygınlaştırıp, şeker üretebilmek için 16 milyon liralık fabrika yatırımı yaptı. 5 yıllık deneme üretiminin ardından bitkinin bölgede yetişmeyeceği Sayıştay raporlarına yansıdı: ”Bitki düz ve taban arazi istiyor ancak Rize’de çok az, ifadelerine yer verdi.


Milat gazetesi manşette ”Kentsel değişim” başlığına yer verdi. AK Parti, İmar Kanunu’da değişiklik ön gören kanun teklifini TBMM’ye sundu. Şehirlerin görünümünü değiştirecek yasa ile imar işlemleri hızlanacak, yatay mimariye geçilecek. Teklife göre, imar planlarında bina yükseklikleri serbest olarak belirlenemeyecek, ifadelerine yer verdi, ifadelerine yer verdi.
Milli gazete manşette ”Asgari tek kişilik” başlığına yer verdi. Geçtiğimiz günlerde açıklanan 2 bin 324 liralık asgari ücret rakamı üzerindeki tartışmalar devam ederken, yapılan son araştırmaya göre 2019’un Aralık ayında dört kişilik ailenin asgari geçim haddinin 6 bin 897 lira 69 kuruşa, tek kişinin açlık sınırının 2 bin 636 liraya, yoksulluk sınırının ise 3 bin 408 liraya yükseldiği ortaya çıktı, ifadelerine yer verdi.


Ortadoğu gazetesi manşette ”Kraliyet krizine çözüm aranıyor” başlığına yer verdi. İngiliz Kraliyet ailesi, Prens Harry ve eşi Megan Markle’ın saray görevlerini bırakacaklarını açıklamalarının ardından ilk adımı attı. Kraliçe 2. Elizabeth, Harry ve Megan krizini çözmek için bugün aile toplantısı yapacak, ifadelerine yer verdi.

Sözcü 


Sözcü gazetesi manşette ”Takke düşsün kel görünsün” başlığına yer verdi. Herkesin beklentisi, araştırma önergesine AKP ve MHP ”evet” desin kimin Fetö’ye yardım edip etmediği ortaya çıksın, pislik temizlensin. Fetö hain darbe girişiminin üzerinden 3.5 yıl geçti ama siyasi ayak hala ortaya çıkarılmadı, ifadelerine yer verdi.


Türkiye gazetesi manşette ”Karanlık on saniye” başlığına yer verdi. Tahran’da 176 kişiye mezar olan uçak skandalının sır perdesi aralanıyor. İran’ın ABD’ye misilleme yapmak isterken vurduğu Ukrayna uçağının kalkışından üç dakika sonra sinyal yayan trasponderinin 10 saniye boyunca devre dışı kaldığı ortaya çıktı. Tahran’ın ‘Uçağı seyir füzesi olarak algıladık, ifadelerine yer verdi.
Türkgün gazetesi manşette ”bölgede sinsi pazarlıklar var” başlığına yer verdi. İran’ın bir yolcu uçağını düşürmesini de değerlendiren MHP Lideri Bahçeli, ”Bir uçağı düşürüp pardon demek vicdan ve akıl tutulmasıdır. Trump’ın azil süreciyle ilgili tartışmalar birden bire sönen, İran’daki protesto gösterileri de bıçak gibi kesilmiştir. Görüldüğü kadarıyla Kasım Süleymani’nin ölümü iki ülkeyide bir yönüyle konsolide etmiş, ifadelerine yer verdi.


Yeniçağ gazetesi manşette ”Cezaevleri tıklım tıklım” başlığıına yer verdi. TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonunun Silivri, Bakırköy, Sincan ve Maltepe cezaevlerinde yaptığı incelemenin raporu yayınlandı. Kapasitesi 218 bin 950 olan cezaevlerinde yaklaşık 286 bin tutuklu ve hükümlünün bulunduğu belirtilerek, eksiklerin çokluğuna dikkat çekildi, ifadelerine yer verdi.
Yeni asya gazetesi manşette ”Kitap fuarına 368 bin ziyaretçi” başlığına yer verdi. Yeni Asya Neşriyat’ın da yer aldığı adana’daki Çukurova 13. Kitap Fuarını 368 bin 334 kişi gezdi. ÇUFAŞ Çukurova Fuarcılık, Adana Valiliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle 4-12 Ocak tarihleri arasında düzenlenen organizasyona 300 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katıldı. ifadelerine yer verdi.

14 Ocak Salı Gazeteleri ve Özetleri Yeni Birlik


YeniBirlik gazetesi manşette ”İdlib’in yanındayız” başlığına yer verdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘Bir aradayız, İdlib’in Yanındayız’ yardım kampanyasını İdlib’deki insanlık dramına bir nebze olsun çare olmak için başlattıklarını belirterek, ”Bu kampanya, sınırımızın hemen dışında ölümden kaçan insanlar içindir. Herkesi bu yardım kampanyasına katılmaya davet ediyoruz” dedi, ifadelerine yer verdi.
Yeni şafak gazetesi manşette ”Fetö CHP’nin eseri” başlığına yer verdi. CHP’nin Fetö’nün siyasi ayağının araştırılması için Meclis’e verdiği önerge fırsat olsun. Böylece Fetö’nün 60 yıllık serüveni, Fetullah Gülen’in henüz 15 yaşındayken CHP yönetimi ve CHP içindeki masonlarla ilişkisi ortaya çıkacak, ifadelerine yer verdi.


Yeni söz gazetesi manşette ”Kanal İstanbul 2026’da bitecek” başlığına yer verdi. ”Giderek artan ticari taşımacılık Boğaz’ın deniz trafiği için dünyanın en riskli geçiş yollarından biri olması İstanbul Boğazı’nda yaşayan insanların hayatını tehdit ediyor” diyen Bakan Turhan, ”Birinci nedenimiz bu. İkincisi, İstanbul’u İstanbul yapan Boğaz sahillerinde yer alan tarihi eserler, ifadelerine yer verdi.


Anayurt gazetesi manşette ”İdlib’e 3 kapı daha açıldı” başlığına yer verdi. Rusya Genelkurmay başkanlığı İdlib’de sivillerin tahliyesi için üç yeni kontrol noktası açıldığını duyurdu. Aynı zamanda İdlib kırsalındaki Atme kasabası ve Kah köylerine kurulan çadır şehirlerin kalabalık nüfusu son yaşanan göç dalgalarıyla daha da artıyor, ifadelerine yer verdi.

error code: 522