Dolar 32,2708
Euro 35,0897
Altın 2.276,17
BİST 8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 22°C

15 Şubat Gazeteleri ve Özetleri

15 Şubat 2020 Cumartesi gazete manşetleri, başlıkları, birinci sayfaları ve özetleri

Başlıklar

15 Şubat Gazeteleri ve Özetleri Dünya gazetesi

Dünya gazetesi, ”100 işverenden 54’ü aradığını bulamıyor”. 15 Şubat gazeteleri ve özetleri. Dünya genelinde her 100 işverenden 54’ü yetenekli işgücü bulmakta zorlandığını belirtiyor. Bu oran, bir önceki araştırmanın sonuçlarına göre yüzde 9’luk artışa işaret ediyor. Yetenekli açığının yüzde 51 olarak ölçüldüğü Türkiye, dünya yetenek açığı sıralamasında 25’inci sırada yer alıyor.

 

15 Şubat Gazeteleri ve Özetleri Akşam

Akşam gazetesi, ”MİT kumpası Amerika’da hazırlandı”. 7 Şubat MİT kumpası iddianamesi açıklandı. FETÖ imamlarının, 15 Temmuz’daki gibi, Pensilvanya’ya giderek talimat aldıkları, dönüşte de Hakan Fidan’a yönelik operasyonun düğmesine bastıkları ortaya çıktı.

Analiz gazetesi, ”Virüs korkusu Türkiye’ye yaradı”. Promotürk Derneği Başkanı Abdullah Gürz, Çin’de ortaya çıkan koronavirüs nedeniyle bu ülkeden hediyelik eşya ürünü temin eden ithalatçıların tüm siparişlerini dondurduğunu, yeni siparişlerini de iptal ettiğini söyledi. Gürz, ”Çin’den Türkiye’ye kayacak siparişlerle 2020’de ihracatın 60 milyar liraya ulaşmasını bekliyoruz” dedi.

Anayurt gazetesi, ”Yokluk her şeyi yaptırır”. Hatay Valiliği önünde ”Çocuklarım aç” diyerek kendini yakan ve hayatını kaybeden Adem Yarıcı’nın baldızı Burçin Özkaya ”İşsizlikten Adem bunalıma girdi. Yokluk her şeyi yaptırır” dedi.

Aydınlık gazetesi, ”Heyetin başkanı Abdullah Gül’dü”. FETÖ üyeliği suçlamasıyla yargılanmaya başlayan Oğuz savunmasında, 2010’da Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ndeki FETÖ okulu ziyaretinde heyetin başında dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün olduğunu söyledi. Duruşmaya CHP Genel Merkezi’nden hiçbir yöneticinin katılmaması dikkat çekti.

Birgün gazetesi, ”Başıbozuklar yine helikopter düşürdü”. Türkiye’nin Rusya ile ilişkilerini geren Suriye’yle de savaşın eşiğine getiren İdlib’de cihatçılar Suriye Ordusu’na ait bir helikopteri daha düşürdü. Dört gün önce yine Suriye Ordusu’na ait helikopter düşürülmüştü.

Cumhuriyet gazetesi, ”Halk borçla direniyor”. Ücret ve maaşların kaşıkla verildiği, zamların ise kepçeyle geldiği Türkiye’de halk, yaşamını borçla sürdürür hale geldi. Aralık 2019’da 147 bin kişi evinin giderlerini karşılamak amacıyla ilk defa ihtiyaç kredisi aldı.

Diriliş Postası, ”Katil Esed rejimine İdlib’de ağır darbe”. Milli Savunma Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada rejime ait 63 unsurun daha etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Böylece son bir haftada etkisiz hale getirilen rejim askeri sayısı 200’ü geçti.

Doğruhaber

Doğruhaber gazetesi, ”Katliamdan kaçtılar donarak öldüler”. BAAS rejimi ve Rusya’nın ”çatışmasızlık bölgesi” İdlib’e yönelik havadan ve karadan yaptığı katliamdan kaçan yüzbinlerce kişi sınırda dondurucu soğukta yaşam mücadelesi veriyor. Derme çatma çadırlarda dondurucu soğuğa dayanamayan birçok Suriyeli donarak hayatını kaybediyor.

Evrensel gazetesi, ”Havalar ekside depremzede çadırda”. Merkez üssü Elazığ Sivrice olan 6,8 büyüklüğündeki depremin üzerinden 22 gün geçti. Ancak sıcaklığın eksi dereceleri bulduğu şu günlerde depremzedeler hâlâ çadırlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.

Fotomaç gazetesi, ”BeşiktAŞK acısı”. Sergen Yalçın’la 2’de 2 yapan Kara Kartal dün akşam M. Başakşehir’e 1-0 yenilerek zirveden iyice uzaklaştı.

Hürriyet gazetesi, ”Dikey fren yataya geçiş” Kentlerin siluetini bozan dikey yapılaşmaya karşı tarihi bir adım atıldı. Şehirlere nefes aldıracak yasa TBMM’de kabul edildi.

Karar gazetesi, ”Şeffaflık kaygısı bağışı azalttı”. Türkiye’de Hayırseverlik’ raporu, ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımların hızla azaldığını ortaya koydu. Dikkat çeken düşüşün sebepleri arasında ilk sırada, kuruluşlara duyulan güvenin azalması ve yardımın amacına uygun kullanılmasına ilişkin kaygı yer aldı. Yüzde 52 ‘yalnızca o kuruluşun şeffaf olduğuna inanırsam bağış yaparım’ dedi.

Korkusuz gazetesi, ”Dolandıran dolandırana”. Aklı fikri cinliğe çalışanlar, zaten zor durumda olan milletin canını iyice yaktı. Uyguladıkları yöntemler ise pes dedirtti.

Milat gazetesi, ”Diktatör bay Kemal”. Kendisine muhalif isimleri partiden atan, ses çıkaranı CHP’den kovan Kılıçdaroğlu, şimdi de ‘medyaya boykot’ emri verdi. CHP bir kez daha demokrasi ve özgürlük düşmanı olduğunu ilan etti.

Milli Gazete, ”Drone’la çocuk katliamı”. Afganistan işgali boyunca vicdanlara sığmayan işkence ve katliam yöntemleri kullanan ABD’nin, 2006’da kurduğu Hellfire (Cehennem Ateşi) adlı insansız uçak filosuyla kadınlar ve çocuklar dahil yüzlerce masum Müslüman’ı, konteynere gizlenen personelin kumandasıyla öldürdüğü ortaya çıktı. Amerikan ordusunu Nazilerden ”daha beter” şeklinde tanımlayan eski drone operatörü Bryant, uzaktan kumandalı drone saldırısıyla bir çocuğu öldürdüğünde, üstteki yöneticilerin kendisine ”bunun sadece bir köpek olduğunu” söyleyerek katliamı örtbas ettiğini itiraf etti.

Milliyet

Milliyet gazetesi, ”99 üründe hile ifşa edildi”. Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde hile yapan 74 firma ve 99 ürünü ifşa etti. Hileli ürünler arasında et ve et ürünlerinin yanı sıra alkollü ve alkolsüz içecekler, bal, çikolata, süt, çay ve kahve de yer aldı.

Posta gazetesi, ”Ayın elemanı cinayeti”. Şanlıurfa’dan gelip iş bulduğu otelde çalışan ve ‘ayın elemanı’ seçilen İbrahim Halil Kiraz geçen temmuzda işyerinde yaralı halde bulunmuştu. 5 ay komada kalan genç öldü. Olay kaza değil akılalmaz cinayet çıktı. 6 iş arkadaşı İbrahim’i ‘çok çalışıyorsun, kötü örnek oluyorsun’ diye döverek öldürmüş.

Sözcü gazetesi, ”Avcılar’da bunun gibi 1500’e yakın bina var”. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, ilçedeki binaların deprem güçlendirmesi için hazırlanan imar değişikliğinin gündeme alınmamasını eleştirdi.

Şok gazetesi, ”Üstsüz gözlük pozu”. Amerikalı model Chrissy Telgen, güneş gözlüğü tanıtımı için çarpıcı pozlar verdi. Sadece bir kot pantolonla kanepeye uzanan 34 yaşındaki esmer tenli model, taktığı güneş gözlüğüyle objektif karşısına geçti.

Türkgün gazetesi, ”Kadın komandolar hazır”. Gönüllü kadın astsubaylardan oluşan 20 jandarma komando, Foça’da eğitimlerini başarıyla tamamladı. Her türlü ateşli silahları ustalıkla kullanan kadın astsubaylar, saniyeler içinde gözleri kapalı bir şekilde silahları tamamen söküp takabiliyor.

Türkiye gazetesi, ”Gram gram yükseliyor”. Koronavirüs salgınının piyasalarda yol açtığı yüksek risk algısı altının gramını 307 liraya çıkardı. Cumhuriyet altını da 2 bin 50 TL’yi gördü.

Yeni Asya gazetesi, ”Osmanlıca seçmeli ders olsun”. DESAM Başkanı Gürkan Avcı, Osmanlıcanın, ilköğretim sıralarından itibaren seçmeli ders olması gerektiğini söyledi. Avcı, ”Bu, eğitimimizi en az medeni ve muasır dünyayla bütünleştirmek kadar önemlidir” dedi.

14 Şubat Gazeteleri ve Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522