Dolar 32,5622
Euro 34,9871
Altın 2.430,07
BİST 9.753,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C

18 Ocak Cumartesi Gazeteleri ve Özetleri

Başlıklar

18 Ocak Cumartesi Gazeteleri ve Özetleri Yeni Akit

Yeni akit gazetesi manşette ”Tetikçilere teslim olmadık” başlığına yer verdi. 18 Ocak Cumartesi Gazeteleri ve Özetleri. 2020 için önemli mesajlar veren Erdoğan, ”Türkiye’nin 2023 yürüyüşü, içeride ve dışarıda pek çok kesimi rahatsız etmiştir. Ülkemize yönelik saldırılar artmış ve çeşitlenmiştir. Bu saldırıların hepsini boşa çıkardık. Sokaklarımızı kaosa teslim etmedik, meydanı darbecilere bırakmadık. Ekonomik tetikçilere teslim olmadık, ifadelerine yer verdi.

 

Günün özeti

Yeni akit gazetesi manşette ”Tetikçilere teslim olmadık” başlığına yer verdi. 2020 için önemli mesajlar veren Erdoğan, ”Türkiye’nin 2023 yürüyüşü, içeride ve dışarıda pek çok kesimi rahatsız etmiştir. Ülkemize yönelik saldırılar artmış ve çeşitlenmiştir. Bu saldırıların hepsini boşa çıkardık. Sokaklarımızı kaosa teslim etmedik, meydanı darbecilere bırakmadık. Ekonomik tetikçilere teslim olmadık, ifadelerine yer verdi.


Akşam gazetesi manşette ”Almanya’dan Atina’ya: Zaten hesapta yoktunuz” başlığına yer verdi. Hükümet Sözcüsü Seibert, Yunanistan’ın Libya Konferansı’na katılmasının ‘hiç söz konusu olmadığını, açıkladı. Merkel’i arayan Miçotakis de ters cevap aldı. Berlin’de ”Yunanistan konferansa neden çağrılmadı” sorularına cevap veren Seibert, ”Yunanistan’ın katılması hiç söz konusu olmadı, ifadelerine yer verdi.


Analiz gazetesi manşette ”38 ton altın üretimi yapıldı” başlığına yer verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, geçen yıl enerji de hedeflerin yakalandığını dile getirerek elektrikte 3 bin 600 megavatlık kurulu güç ilave edildiğini söyledi. Geçen yıl güneş santrallerine yönelik çatı cephe uygulamalarında da yeni bir kurgu yapıldığını anlatan Dönmez, bundan sonra vatandaşların ev ve iş yerlerinde çatı ve cephelerini değerlendirebileceğini ifade etti, ifadelerine yer verdi.


Anayurt gazetesi manşette ”Müze çalışanının sır ölümü araştırılıyor” başlığına yer verdi. Zeugma Mozaik Müzesi arkeolog olarak çalışan Merve Kaçmış’ın intiharıyla ilgili iddialar üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca da olayın araştırılması için soruşturma başlatılıp, müfettiş gönderildi. Arkeologlar Derneği ve Kültür Sanat Sen durumla ilgili açıklama yaparak, söz konusu mektubun savcılığın elinde olduğu hatırlattı ve gerçeğin ortaya çıkarılmasını istedi, ifadelerine yer verdi.


Diriliş postası manşette ”Kumdan kalenin komutanı” başlığına yer verdi. Libya’da meşru hükümeti devirip başkent Trablus’u işgal etmeye çalışan Hafter güçlerinin saldırıları devam ediyor. Hafter’in işgal ettiği alanın büyük bölümü çöllerden oluşuyor. Nüfusun yoğun bulunduğu şehirler ise meşru kabul edilen Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin kontrolünde yer alıyor. Küresel vekalet savaşına sahne olan ülkenin haritası üzerinden kirli bir algı oyunun yürütülüyor, ifadelerine yer verdi.

Dünya


Dünya gazetesi manşette ”İmzalar atıldı, Çin’in 21 Trilyon Dolarlık fonu dünyaya açıldı” başlığına yer verdi. ABD ve Çin, küresel ticarete 2 yıla yakın süredir ciddi sekte vuran ticaret savaşlarında ‘ateşkes’e gitti. İlk faiz ticaret anlaşması Washington’da yapılan görkemli ve uzun bir törenle imzalandı. Beyaz Saray’daki törende konuşan ABD Başkanı Donald Trump, Çin’le henüz çözülmemiş sorunları halletmek için daha fazla görüşmeye ihtiyaç olduğunu kabul etmesine rağmen anlaşmayı kendi yönteminin ticaret politikası çerçevesinde bir kazanım olarak nitelendirdi, ifadelerine yer verdi.


Evrensel gazetesi manşette ”On binlerce dilekçe 15 günde nasıl incelendi” başlığına yer verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘hayalim’, İBB Başkanı İmamoğlu’nun ‘cinayet’ dediği Kanal İstanbul Projesine karşı binlerce İstanbullu dilekçe verdi, bilim insanları itirazlarını açıkladı. Bakanlığın on binlerce dilekçeyi 15 günde nasıl inceleyip karara bağladığı merak konusu! Jet onay kararı, ”Yangından mal kaçırır gibi” deyiminde ifadesini bulan tepkilere neden oldu, ifadelerine yer verdi.


Milat gazetesi manşette ”Temiz ve verimli” başlığına yer verdi. Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in gündeme getirdiği hidrojen enerjisine yatırım yapılacağı yönündeki açıklamalar enerji camiasında heyecana neden oldu. Milat’a konuşan Prof. Dr. Mustafa İlbaş, ”Yeni, tükenmeyen ve temiz bir yakıta ihtiyaç var. Bu yakıt hidrojendir, ifadelerine yer verdi.


Milli gazete manşette ”Gasp etti çıkartıp satıyor” başlığına yer verdi. İsrail 4 yıllık çalışmanın ardından Mısır ve Ürdün’e doğalgaz vermeye başladığını duyurdu. Şimdiki hedefi ise gasp ettiği gazı Türkiye üzerinden Avrupa’ya satmak. Bunun için Türkiye ile ikinci bir normalleşme süreci arayışına girildi. İsrail ve Türkiye basınına yansıyan haberler ve son olarak İsrail’de yapılması planlanan ”1.Türk İhraç Ürünleri” adlı Ticaret Bakanlığı destekli fuar, ikinci normalleşmenin sinyallerini veriyor. ifadelerine yer verdi.


Ortadoğu gazetesi manşette ”Hafter’in umudu Yunanistan” başlığına yer verdi. Türkiye ve Rusya’nın arabuluculuk ettiği ateşkes anlaşmasını imzalamayan darbeci general Halife Hafter masayı dağıtmıştı. Yarınki Berlin Konferansı’na fikir değiştirerek katılma kararı alan Hafter’in ateşkese sıcak baktığı Almanya tarafından duyuruldu, ifadelerine yer verdi.

Sözcü


Sözcü gazetesi manşette ”Bu kadar tezat olabilirmi” başlığına yer verdi. Ankara 2. Ağır Ceza, Metin İyidil’i darbe girişimi nedeniyle ağırlaştırılmış müebbete çarptırmıştı. İstinaf mahkemesi ise İyidil’i beraat ve tahliye ettirdi. İyidil serbest kaldı. Ancak savcı bu durumu itiraz etti. Bir üst mahkeme olan 21. Ceza Dairesi tahliyeyi kaldırdı. İyidil, eniştesi olan Nihat Özdemir’in dünürünün evinde yakalandı, ifadelerine yer verdi.


Türkgün gazetesi manşette ”İmamoğlu’nu başka bir yarışa hazırlıyorlar” başlığına yer verdi. MHP Lideri Bahçeli, Demirtaş’ın kitabından uyarlanan tiyatro konusuna da değinerek, ”Bu hanımefendiler evde otururken siz zaten bu tiyatroyu oynuyorsunuz. Bu defa Kadir İnanır ile beraber sahnede oynasanız ne olur?” ifadelerini kullandı. Bahçeli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da birileri tarafından cumhurbaşkanlığı yarışına hazırlandığını söyledi, ifadelerine yer verdi.


Türkiye gazetesi manşette ”Türkiye artık güvenli liman” başlığına yer verdi. Türkiye, seçim sürecini ve kur üzerinden saldırıları atlatıp büyüme ivmesini yakaladı. Bu başarı dünyanın ilgisini çekti. Rotayı tekrar ülkemize kıran yatırımcılar ”Ekonomisi sağlam olan Türkiye, yatırım için de güvenli bir liman” yorumunu yaptı, ifadelerine yer verdi.


Yeni birlik gazetesi manşette ”2020’de ruhsatlandırılacak” başlığına yer verdi. Erdoğan, ”Türkiye ve Libya deniz kıyıları arasında kalan bölgede her iki ülkenin onayı olmadan arama ve sondaj faaliyeti yapılması ya da boru hattının geçirilmesi hukuken artık mümkün değildir. 2020’de bu alanları ruhsatlandırıp en hızlı şekilde arama ve sondaj faaliyetlerine başlıyoruz, ifadelerine yer verdi.


Yeni şafak gazetesi manşette ”Avrupa’da özeleştiri” başlığına yer verdi. Yunanistan’ın etkili gazetesi Ekathimerini, Libya ve Doğu Akdeniz’de gelişmelerin Atina’nın istediği gibi gitmediğini ve Türkiye’nin bölgedeki gücünü Rusya ile birlikte kosolide ettiğini yazdı. İtalya’nın eski Başbakanı Gentiloni ”Ya Avrupa olarak Libya’da öncü rol oynuyacağız ya da ülkedeki hızlı gelişmeler karşısında güçsüz olacağız, ifadelerine yer verdi.

18 Ocak Cumartesi Gazeteleri ve Özetleri Yeni Asya


Yeni asya gazetesi manşette ”45 milyon insan açlığa mahkum” başlığına yer verdi. BM Dünya Gıda Programı (WFP) kuraklık, sel felaketleri ve kötü ekonomi yönetimi sebebiyle Afrika’nın güneyinde 45 milyon kişinin açlık tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu ve bölgeye çok acil bir şekilde gıda yardımı yapılması gerektiğini duyurdu, ifadelerine yer verdi.


Yeni çağ gazetesi manşette ”İktidar millet hesap vermeli” başlığına yer verdi. Türkiye’nin, 17 yılda Düyunu Umumiye İdaresi ile karşı karşıya olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, ”Dışarıdaki bir avuç tefeciye 174 milyar dolar faiz ödüyorsunuz ve faizi, fakir fukaranın sırtından elde edip oraya aktarıyorsunuz, bu siyasal iktidarın dönüp millete bir hesap vermesi lazım, ifadelerine yer verdi.


Yeni söz gazetesi manşette ”Türk girişimciler yatırımcı çekiyor” başlığına yer verdi. Türkiye’nin teknoloji girişimi Getir’in Silikon Vadisi’nin önemli yatırımcısı Sir Michael Moritz liderliğindeki bir grup yatırımcıdan 38 milyon dolarlık yatırım almasının ardından, yabancı yatırımcıların ilgisinin daha da artması bekleniyor. Girişim ekosistemine ilişkin bilgi platformu Startups. watch’un verilerine göre geçen yıl Türkiye’deki girişim şirketlerine toplamda 93 milyon yatırım yapıldı, ifadelerine yer verdi.


Yurt gazetesi manşette ”Merkez bankası yine faiz indirdi” başlığına yer verdi. Merkes Bankası Para Siyaseti Heyeti, siyaset faizini 0,75 puan düşürerek yüzde 11,25’e çekti. Merkez Bankası’nın son beş toplantıdaki toplam faiz indirimi 12,75 puanı buldu. Merkes Bankası, sene ilk toplantısında faiz indirimine gitti. Merkez Bankası Para Siyaseti Heyeti, siyaset faizini 0,75 puan düşürerek yüzde 11,25’e çekti, ifadelerine yer verdi.


Doğruhaber gazetesi manşette ”Türkiye için en büyük tehdit ABD” başlığına yer verdi. Emperyalist Amerika’nın Türkiye için en büyük tehdit olduğu bir kez daha tescillendi. 26 ilde kent merkezlerinde yaşayan 18 yaş üzeri 1000 kişiyle yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, farklı ülkelerin Türkiye’ye tehdit olarak algılanıp algılanmadıkları sorgulandığında, İlk üçte ABD, İsrail ve İngiltere yer aldı, ifadelerine yer verdi.

error code: 522