Dolar 32,5687
Euro 34,9734
Altın 2.424,93
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

19 Şubat İstanbul Gazete Özetleri

19 Şubat 2020 Çarşamba İstanbul Gazete Manşetleri Birinci Sayfaları ve Özetleri

Başlıklar

19 Şubat İstanbul Gazete Özetleri Ayrıntılı Haber

Ayrıntılı Haber gazetesi, ”Lüzumsuz gündem” 19 Şubat İstanbul gazete özetleri. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, darbe söylentileri için ”Darbe tartışması Türkiye içim lüzumsuz bir gündemdir” dedi. AK Parti Genel Merkezi’ndeki toplantı sonrası konuşan Çelik Moskova’da yapılan İdlib görüşmesini de değerlendirdi.

Bizim Anadolu gazetesi, ”İstanbul meydanları burada şekillenecek”. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı kentsel tasarım yarışmaları için kullanılacak olan ve ”Kavuşma Durağı” olarak adlandırılan strüktür İND [İnter.National.Design] Mimarlık ve Kent Planlama tarafından tasarlandı.

Dokuz Sütun gazetesi, ”Doğalgaz borusu delinince panik oldu”. Beylikdüzü’nde İSKİ ekiplerinin çalışma yaptığı sırada doğalgaz boru hattı delindi. Sızıntı paniğe neden olurken, gaz akışı, olay yerine gelen ekiplerce kesildi. Sızıntı kısa süre de olsa paniğe neden oldu.

Gazete Damga, ”Atatürk paylarını kim temsil edecek”. Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, ”İş Bankasının sermaye yapısı belli. Tartışma konusu olan hadise, Atatürk paylarının kimin tarafından temsil edileceğidir. Dolayısıyla ne ana hissedarın mülkiyet haklarıyla ne bankanın performansıyla, ne de bankanın iş yapma biçimiyle doğrudan bir ilgisi yoktur” açıklamasını yaptı.

Günboyu gazetesi, ”Rusya’da bekleyen domatesler çürüdü”. Domates yüklü 250 TIR’ın Rusya’da bekleyişinde 10’uncu gün geride kaldı. Raf ömürleri dolmak üzere olan yaklaşık 5 bin ton domatesin çöpe gideceği, 20-30 milyon dolar arasında zarar oluşacağı belirtildi.

Hürhaber gazetesi, ”Bozoğlu ve ekibi TOKİ konutlarını incelediler”. TOKİ tarafından Alipaşa Mahallemizde inşaatı süren 2. etap konutlarında incelemelerde bulunan AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, ”Silivri hemşerilerimize uygun koşul ve imkanlarla ev sahibi yapılacak yeni projeler için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” paylaşımında bulundu.

Hürses gazetesi, ”Ekonominin olumlu seyri göstergelerde”. Ticaret Bakanı Pekcan, Türkiye ekonomisinin olumlu seyrinin göstergelere de yansıdığını belirterek, ”Beklentiler de açıklanan rakamlar da 2020’nin olumlu ve başarılı bir yıl olacağını gösteriyor” dedi.

İstanbul gazetesi

İstanbul gazetesi, ”Sürücü kursunun midibüsü yandı”. Ümraniye’de park halindeki bir sürücü kursuna ait midibüs alev alev yandı. Çevrede paniğe neden olan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, midibüs kullanılamaz hale geldi.

İstiklal gazetesi, ”Başörtüsü takmak gözaltı sebebi” Çin’in gözaltı kamplarında tutulan Müslüman Uygur Türkünün geleceğini nasıl belirlediğini ortaya çıkarak belgelere ulaşıldı. Belgelerde Uygurların ‘Başörtüsü takmak’, ‘yurt dışından biriyle iletişim kurmak’, ‘yabancı internet sitesine girmek’ veya ‘güvenilmez olmak’ gibi sudan sebeplerle kamplara gönderildiği görülüyor.

İttifak gazetesi, ”En yüksek barajda sona yaklaşıldı”. Türkiye’nin en yüksek barajı unvanını alacak Yusufeli Barajı’nda 184 metreye ulaşıldı. Baraj açıldığında 600 bin kişinin enerji ihtiyacı karşılanabileceği de belirtiliyor.

Önce Vatan gazetesi, ”Kaos planı”. Küreselcilerin Ortadoğu’daki gölge ismi Muhammed Dahlan’ın emriyle, Yemen’dekilere benzer suikastler için hücrelerin uyandırıldığı ve Türkiye’de kaos oluşturacak operasyonlar planlandığı iddia ediliyor.

Son-An gazetesi, ”Türkiye Sağlık hizmetleri alanında üst düzey seviyede”. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, geçirdiği trafik kazasına ilişkin, ”Bu vesileyle gördük ki ülkemiz, sağlık hizmetleri alanında muazzam bir yükselişle üst düzey seviyeye ulaşmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul Son Saat gazetesi, ”Oya Başar doğum gününü sahnede kutladı”. Oyuncu Begüm Birgören ile sahneye koyduğu ”Plastik aşklar” adlı tiyatro oyunu turnesi kapsamında Caddebostan Kültür Merkezi’nde sevenleriyle bir araya gelen sanatçı, oyunun genel sanat yönetmeni Fatih Küçük’ün kendisine yaptığı sürprizle sahnede pasta kesti.

Tünaydın gazetesi

Tünaydın gazetesi, ”TOKİ: 100 bin Yeni Sosyal Konut Projesi’nde ilk kura çekilişi 24 Şubat’ta yapılacak”. TOKİ tarafından dar gelirli vatandaşlara yönelik yürütülen ”100 bin Yeni Sosyal Konut Projesi”nde ilk kura çekimi, 2 Şubat’ta İzmir Karabağlar Projesi için yapılacak.

Yeni Çağrı gazetesi, ”Rekor gözaltı”. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, FETÖ’ye yönelik en kapsamlı operasyonu gerçekleştirdi. 2009 yılı komiser yardımcılığına geçiş sınavına yönelik FETÖ soruşturmasında 54 ilde 440 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Yenidevir gazetesi, ”Ucuz ekmek satan fırıncı ‘haksız’ bulundu. Antalya’da mahkeme, ilan edilen fiyatın altında ekmek satan fırının haksız rekabet oluşturduğuna hükmetti. Karar, istinafta da onaylandı. Antalya’da, 2015 yılında, 250 gram ekmeğin 1 TL’den satılması yönünde karar çıktı. Muratpaşa ilçesindeki Enver Ecer’in sahini olduğu ekmek fırını, 250 gramlık ekmeği yıl içinde 1 TL yerine 70 ve 75 kuruştan sattı. Antalya Ekmek Üreticileri Derneği, ucuz ekmek satan fırına 1 TL’den satış yapmasına yönelik ihtarda bulundu.

Yenisöz gazetesi, ”Müslümanlara Yunan zulmü”. Yunana siyasetçiler ve devlet adamları, Türkiye ile gerginlikten beslenen sinsi tavırlarını sürdürüyor. Yunanistan Cumhurbaşkanı’nın Batı Trakya ziyaretinde; Müslümanlar için kullandığı ‘Müslüman Yunan Azınlık’ sözleri büyük tepki çekti.

Yenigün gazetesi, ”Metrobüsler yenileniyor”. Türkiye’nin Megakenti İstanbul’da her gün Avrupa ve Asya kıtası arasında mekik dokuyan ve günde yaklaşık 1 milyona yakın yolcu taşıyan metrobüs araçları daha yüksek kapasiteli ve konforlu olarak yenilenecek. Güzergaha metro yapılması ve İBB Başkanı İmamoğlu’nun vaadi olan TEM’e yeni metrobüs projeleri de gündemde…

”Yenikapı’ya kruvaziyer gemi limanı yapılacak”. Yıllık 2,7 milyon turisti ağırlayacak olan Yenikapı Kruvaziyer Limanı projesinde süreç başladı.

19 Şubat İstanbul Gazete Özetleri Yurt gazetesi

Yurt gazetesi, ”Amerika, Suriye’de Türkiye’yi savaşa doğru itiyor”. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, ABD’nin Türkiye’yi Suriye’de savaşa sokmaya çalıştığı konusunda uyarılarda bulundu. Toprak ”TSK’nın cihatçıların saldırılarını önlemek amacıyla kurduğu bu gözlem noktalarının bulunduğu yerler cihatçılardan temizlenerek Suriye ordusunun kontrolüne geçmişse ve TSK gözetim kuleleri Suriye ordusunun ortasında kalmışsa, yapılması gereken o yerleri Suriye ordusuna bırakıp, Mehmetçiği güvenli bir şekilde oradan çekmektir” diye konuştu.

”Yunan basını itiraf etti: Doğu Akdeniz’de kazanan Türkiye oldu”. Birleşmiş Milletler’e yaptıkları itirazın kabul edilmeyeceğinin ortaya çıkması üzerine, Yunanistan medyasında ”Kazanan Türkiye oldu” yorumları yapıldı. Yunanistan’da yayınlanan ‘Kathimerini’ gazetesi, bugünkü manşetinde Türkiye ile Yunanistan arasında krize neden olan Libya yeni Ekonomik Münhasır Bölge konusuna yer verdi…

18 Şubat İstanbul gazete özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522