Dolar 32,3769
Euro 34,9885
Altın 2.325,71
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

20 Şubat İstanbul Gazete Özetleri

20 Şubat 2020 Perşembe İstanbul Gazete Manşetleri Birinci Sayfaları ve Özetleri

Başlıklar

20 Şubat İstanbul Gazete Özetleri Ayrıntılı Haber 

Ayrıntılı Haber gazetesi, ”Vedat’a Burnley talip oldu”. 20 Şubat İstanbul gazete özetleri. Kosovalı santrfora Premier LiG’den sadece Burnley talip oldu; o teklif de hem oyuncu hem de Fenerbahçe yönetimi tarafından reddedildi ve konu kapandı.

Bizim Anadolu gazetesi, ”Fransa’da Türkçe yasaklanıyor”. Anadilde dil ve kültür eğitimi konusunda Fransa’nın, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 9 ülkeyle anlaşması var. Macron, ELCO olarak adlandırılan ve 1977’den bu yana geçerli olan bu uygulamaya eylülde son verileceğini söyledi.

Dokuz Sütun gazetesi, ”Kampanya tutu”. Geçen ekim ayında 3 kamu bankasınca başlatılan ”Otomotivde Yerli Üretime Özel Taşıt Kredisi Kampanyası’nın 31 Mart’a kadar uzatılmasıyla sıfır otomobil satışlarında adeta patlama yaşandı.

Gazete Damga, ”Çarpık kentleşme tarihi yok ediyor”. 5. yüzyılda Doğu Roma İmparatoru Arkedios döneminde çıkan isyanın bastırılması üzerine, zaferi taçlandırmak üzere dikilen, günümüzde kaidesi kalan sütun, yok olma tehlikesiyle karşı kaşıya. İki bina arasında sıkışmış halde duran Arkedios Sütunu’nda derin çatlaklar görülüyor.

Günboyu gazetesi, ”TSE-TOBB ‘Standarlar Milli Takımı’nı kuruyor”. Türk Standartları Enstitüsü ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, enstitü bünyesinde faaliyet gösteren ayna komitelere insan kaynağı sağlamak üzere veri tabanı oluşturdu. ”Standartlar Milli Takımı” olarak ifade edilen iş birliği çerçevesinde, standardizasyon konusunda farkındalığı artırmak üzere TSE ve TOBB birlikte çalışacak.

HürHaber gazetesi, ”Tuna firmasında 500 yıllık başarı serüveni”. Tuna Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nuri Tuna, Tuna Çelik olarak başlayan ve 50 yıllık süreçte mobilyanın yanı sıra inşaat ve turizm sektörlerinde farklı firmalarla, uluslararası işbirliği içinde yaşadıkları serüveni Küpe FM dinleyicilerine anlattı.

Hürses gazetesi

Hürses gazetesi, ”Yeni nesil fikirlere önemli destek”. Türk Telekom’un ‘Yeni Nesil Gelecek’ projesinin ilk fazı ‘Akıllı Teknolojiler IoT hackathonu’ ile tamamladı. Yoğun ilgi gören ve birincinin 15 bin TL değerinde teknoloji çeki ile ödüllendirildiği yarışmada, çevre, IoT ve afet konuları öne çıktı.

İstanbul gazetesi, ”İstanbul Boğazı’nda can pazarı”. Üsküdar Beylerbeyi sahilinde denize düşen bir kadın, akıtıya kapılarak Kuzguncuk’a kadar sürüklendi. Olayı fark eden vatandaşlardan biri denize atlayarak kadının hayatını kurtardı.

İstiklal gazetesi, ”Borsadan iki sıfır atılıyor”. Borsa İstanbul endeksinden iki sıfır atılmasına karar verildi. BİST-100 endeksi, 6 basamak ve 2 küsurat ile dünyada en büyük endeks değerleri arasında yer alıyor. Dünya borsalarında endeksler genellikle 4 basamak ve 2 küsurat şeklinde. Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla, ayrıca borsanın halka arzı için de yıl sonuna doğru hazır olunacağını belirtti.

İttifak gazetesi, ”İstanbul’u mozaikle dünyaya tanıtacak”. Anadolu’nun tarihi zenginliğini dünyaya tanıtan mozaik sanatçısı Süha Semerci, yeni projesinde Ayasofya, Topkapı Sarayı, Galata Kulesi gibi tarihi yapılar ve vapur, martı, lale gibi sembollerle İstanbul’u anlatacak.

Önce Vatan gazetesi, ”Emre Manzel yeni şarkısıyla dillerden düşmüyor”. Harbiden Zordu isimli tekli çalışmasıyla karşımıza çıkan Emre Manzel, şarkısıyla büyük ilgi topladı. ”2018 O Ses Türkiye” yarışması ile kendisini tanıdığımız başarılı şarkıcı sahneleriyle büyük ün yakalıyor. Bizler de Emre Manzel ile bir araya geldik.

Son-An gazetesi, ”Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı”. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili, ”Milletin konuştuğu, kararını verdiği, iradesini sandıkta yansıttığı, sistemin değiştiği bir dönemde tekrar tekrar bu konuyu açmak, ‘Bundan dolayı Türkiye iyi yönetilmiyor’ gibi bir takım söylemler geliştirmek ülkemizin siyasi, sosyolojik, toplumsal gerçekleriyle bağdaşmamaktadır” dedi.

İstanbul Son Saat

İstanbul Son Saat gazetesi, ”Türkiye ve Fas yenilenebilir enerjide öncü”. GE Yenilenebilir Enerji-Rüzgar Enerjisi Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Üst Yöneticisi Al Moneef, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da yenilenebilir enerji alanında en iyi gelişim gösteren ülkelerin Türkiye ve Fas olduğunu belirtti.

Tünaydın gazetesi, ”Yenilenebilir enerjiye ocakta 2,8 milyar liralık destek”. Türkiye’de yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üreten santrallere ocakta 2 milyar 834 milyon 320 bin lira teşvik desteği verildi. Enerji portföyündeki yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarını maksimum seviyede kullanmak isteyen Türkiye, Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması (YEKDEM) kapsamında rüzgar, hidroelektrik, jeotermal, biyokütle ve güneş enerjisi kaynaklarından elde edilen elektriğe kilovatsaat başına alım ücret garantisi uyguluyor.

Yeni Çağrı gazetesi, ”İstanbul’da okul çevrelerinde uyuşturucu madde ticareti yapan suç örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda 21 şüpheli gözaltına alınırken, okul önlerinde satılmak üzere paketlenerek satışa hazır hale getirilmiş onlarca kilo uyuşturucu madde ele geçirildi.

Yenidevir gazetesi, ”Bu ifadeler Batı Trakya Türklerini tahrik etme teşebbüsü”. Edirne’nin Uzunköprü Belediyesi’nde nikah memuru olarak görev yaparken 140 bin TL ”Zimmet” suçlamasıyla açığa alınan ve hakkında dava açılan sanık, ilk duruşmada aldığı paraları belediyeye teslim etmediğini itiraf ederek ”Bu işleyiş daha önce nikah memurlarında da devam ediyordu” savunması yaptı.

Yenisöz gazetesi, ”Annelerin umutları arttı”. Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor. Çocuklarının dağa kaçırılmasında HDP’yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin, 3 Eylül 2019’da başlattığı oturma eylemi 170’inci gününü geride bıraktı. Soğuk havaya rağmen bekleyişini sürdüren annelerden Hatice Levent, kızı Fadime için oturma eyleminde yer aldığını, 8 ailenin çocuklarına kavuşmasından çok mutlu olduğunu söyledi.

Yenigün gazetesi, ”Medipol Başakşehir Portekiz’de avantaj peşinde”. UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Sporting Lizbon’a konuk olacak turuncu-lacivertliler, Avrupa kupalarındaki 27. maçını oynayacak.

Yurt gazetesi

Yurt gazetesi, ”Libya’da ”Ateşkes” kaldırıldı”. Cenevre’de başlaması beklenen askeri komite toplantılarının ikinci turu Hafter milislerini saldırıları nedeniyle sekteye uğramış oldu. Başkanlık Konseyi’nden yapılan yazılı açıklamada, ”Başkent Trablus’taki sivil tesisler hedef alınarak ateşkes bir kez daha ihlal edildi. Bu sefer hedef Mitiga Havalimanı değil Trablus Limanı’ydı” ifadesine yer verildi.

”Eczacıbaşı CEV’de grubu lider tamamladı”. 2020 CEV Avrupa Şampiyonlar Ligi A Grubu 6. Karşılamasında Eczacıbaşı Vitra konuk ettiği Polonya temsilcisi Budowlani Lodz’i çıkarttığı başarılı oyunuyla 3-2 (17-25, 25-27, 25-19, 25-21- 15-7) mağlup etti.

19 Şubat İstanbul gazete özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522