Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

21 Şubat Gazeteleri ve Özetleri

21 Şubat 2020 Cuma gazete manşetleri, başlıkları, birinci sayfaları ve özetleri

Başlıklar

21 Şubat Gazeteleri ve Özetleri Evrensel

Evrensel gazetesi, ”İktidar yargıyı baskı aracı olarak kullanıyor”. 21 Şubat gazeteleri ve özetleri. GEZİ davasından beraat eden ancak 15 Temmuz soruşturması gerekçe gösterilerek yeniden tutuklanan Osman Kavala’yla ilgili İHD ”İktidar yargıyı baskı aracı olarak kullanıyor” derken Adana Barosu Başkanı Veli Küçük de ”Cumhurbaşkanı yargıdan elini çekmeli’ dedi.

 

21 Şubat Gazeteleri ve Özetleri Akşam

Akşam gazetesi, ”Rusya sınırları zorluyor”. Esad rejimi İdlib’e yönelik hava saldırısında TSK unsurlarını da hedef aldı. TSK, 2 şehidin intikamını 50 rejim unsurunu imha ederek aldı. Soçi’de Şam’a garantör olan Rusya ise Esad saldırganlığını destekledi.

Analiz gazetesi, ”Albayrak’tan ivme paketi müjdesi”. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2020 yılının ilk verilerine göre birçok alanda iyi gidildiğini söyleyerek, ”Sadece İVME paketimiz ile sanayicimize 30 milyar lira kadar da tahsis edildi” dedi. Albayrak, ”İVME finansman paketimizde artık TLREF endeksli ve sabit faizli iki seçenekli döneme geçiyoruz” ifadesini kullandı.

Anayurt gazetesi, ”Maarif Vakfı’nda hedef tutmadı”. Cumhurbaşkanı Erdoğan hedefi 193 ülke olarak açıklamıştı ancak Maarif Vakfı Başkanı Birol Akgün, ”104 üllkeyle işbirliği geliştirmeye çalışıyoruz, 58 ile protokol imzaladık. 66 ülkede faaliyetimiz devam ediyor” dedi.

Aydınlık gazetesi, ”PKK yandaşlarını hocalar ‘pass’lamış”. ODTÜ’de TGB’lilere saldıran PKK destekçisi grupların okula öğretim görevlilerinin ODTÜ pass kartı sayesinden girdiği ortaya çıktı. ODTÜ Rektörlüğü, gönderdiği e-posta ile öğretim kadrosunu uyardı. Öte yandan TGB ODTÜ Birimi yaptığı açıklamada, PKK destekçilerini okula alan öğretim üyeleri haklarında soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

Birgün gazetesi, ”İşsiz, duaya sarıldı”. Hükümetten umudunu kesen işsizlerin çıkış yolu dua oldu. Google’da ‘iş bulma duası’ aramaları artıyor. Youtube’da ise iş garantili olduğu iddia edilen dualar milyonlarca kez izleniyor.

Cumhuriyet gazetesi, ”35 kişiye 34 görevli”. Elektrik Üretim A.Ş.’nin (EÜAŞ) özelleştirilen santrallara ait lojmanlarda kamu, milyonlarca lira zarara uğradı. Sayıştay raporuna göre, EÜAŞ’nin Orhaneli Termik Santralı’nın lojmanında 35 kişi yaşıyor. Bakım ve Koruma görevi için 34 kişi çalışıyor. Sadece bun lojmandaki zarar 2.4 milyon lira. EÜAŞ bünyesindeki dört lojmanın zararı ise 32.5 milyon lira.

Diriliş postası, ”3 yılda 616 terörist teslim oldu”. Türkiye’nin son yıllarda terörle mücadelede yürüttüğü proaktif strateji başarılı neticeleri beraberinde getirdi. Direniş gücü kırılan ve yok olma eşiğine gelen terör örgütünden kaçanlar çareyi devlete teslim olmakta buldu. Diyarbakır’da annelerin başlattığı direnişle birlikte çözülme süreci hızlanan terör örgütünden kaçanların sayısının sadece son üç yılda 616’ya ulaştığı açıklandı.

Doğruhaber gazetesi

Doğruhaber gazetesi, ”Sivillerin gidecek yeri kalmadı”. Astana anlaşmaları ve Soçi mutabakatını hiçe sayıp İdlib’i kana bulayan Rusya ve Baas rejimi, 1,8 milyon sivili evsiz bırakarak 21’inci yüzyılın en büyük insani krizinin derinleşmesini tırmandırıyor. Her gün sivillerin katledildiği İdlib ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, Suriye’nin kuzeybatısında rejim ve destekçilerinin saldırılarının devam ettiği İdlib’de sivillerin kaçabileceği güvenli hiçbir yer kalmadığını söyledi.

Dünya gazetesi, ”Fiyatlar yükseldi, evde konserve üretimi arttı”. Türkiye Barometresi Raporu’nda yer alan hane halkı harcamaları analizinde ev yapımı ürünlerde kullanılan malzemelerin daha çok satın alındığı belirlendi.

Fotomaç gazetesi, ”Mustafa Cengiz’den Ali Koç’a sert yanıt: Hakemleri zan altında bırakıyor”. Sayın Ali Koç’un basın toplantısında şunu anladım: ‘Ben pazar günkü maçın hakemini nasıl etkilerim? Mağdur olduğumu nasıl anlatırım? TFF’yi nasıl baskı altına alırım da maçı kazanırım?

Hürriyet gazetesi, ”Özillere bebek geliyor”. İngiltere’de Arsenal forması giyen Mesut Özil ile 2014 Türkiye Güzeli eşi Amine Gülşe’nin evinde bebek heyecanı var. İlk bebeğine hamile kalan Amine geçtiğimi günlerde Mesut’un 31’inci doğum gününü kutlamıştı.

Karar gazetesi, ”Suçsuzsa bir dakika bile hapiste kalmaması lazım”. Davutoğlu (Kavala kararı) hukuki süreçte bir karar alınmış, aynı gece daha önce yapılmayan başka hukuki bir işlem yapılmış. Eğer o suç varsa daha önce yapmalıydınız bunu. Bir adam suçluysa kim ne derse desin bırakmayacaksın.

Korkusuz gazetesi, ”Hazineyi akşamcılar dolduruyor, Osmangazi boşaltıyor”. 2019’da alkollü içkilerden 14 milyarlık ÖTV elde edildi. Bu paranın 2.5 milyarı Osmangazi’den geçiş garantisine gidecek.

Milat gazetesi, ”FETÖ’ye göz yumdular”. YAŞ mağduru dindar subaylar Milat’a konuştu: Orduya sızan FETÖ ve TSK’daki 28 Şubatçı kafa, dindarları ordudan attı. Müslümanlarla uğraşacaklarına FETÖ ile mücadele etselerdi 15 Temmuz olmazdı.

Milli Gazete, ”Erbakan Hoca, D-8 ile rüya gibi bir projeyi gerçekleştirdi”. ESAM Çarşamba Konferansları’nın bu haftaki konuğu D-8 Genel Sekreteri Büyükelçi Dato Ku Jaafar Ku Shaari, Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın mimarı olduğu D-8’in çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Milliyet gazetesi

Milliyet gazetesi, ”Siber Alarm”. İnternet dolandırıcılarının sayısı son 1 yılda 3’e katlandı. İstanbul’da her gün yaklaşık 100 kişi tuzağa düşüyor.

Posta gazetesi, ”Aynalı Seda”. Antalya’da sahne alan Seda Sayan, derin yırtmaçlı ışıltılı bir kıyafet giydi. Üzerinde kırık ayna parçaları olan bu tasarım Tolga Çam imzalıydı.

Şok gazetesi, ”Kim hesap verecek”. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda üç kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasında kara kutular deşifre edildi… Facia göz göre göre gelirken, Hollandalı yardımcı pilotun Türkçe bilmemesi, ihmaller zincirini başlattı.

Takvim gazetesi, ”Fito Finiş”. Dünya, Coronavirüs’e çare bulamadı. Fitoterapi uzmanı ise sosyeteyi bir pastille kandırdı: Bunu yutun, salgını unutun.

Türkgün gazetesi, ”Millet Kütüphanesi’ni birlikte açtılar”. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törende kurdeleyi, Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve Ziroat Mirzizoyeva ile MHP Lideri Devlet Bahçeli birlikte kestiler.

Türkiye gazetesi, ”Koronavirüs şimdi de İran’ı vurdu”. Çin’i sarsan koronavirüs İran’da hızla yayılıyor. Kum şehrinde bir günde 15 kişi hayatını kaybetti. Dünya genelinde ölenlerin sayısı 2.136’ya ulaştı.

Yeni Akit gazetesi, ”Ekrem’den kokteyle 4,5 milyon lira”. 8 aylık görev sürecinde ‘araç, konser, yemek’ israflarıyla gündemden düşmeyen CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yeni bir kalemi daha ortaya çıktı.

19 Şubat Gazeteleri ve Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522