Dolar 32,3107
Euro 35,0595
Altın 2.279,50
BİST 8.971,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

27 Ocak Pazartesi Gazeteleri ve Özetleri

Başlıklar

27 Ocak Pazartesi Gazeteleri ve Özetleri Karar

Karar gazetesi manşette ”Kaybedecek bir günümüz yok” başlığına yer verdi. 27 Ocak Pazartesi Gazeteleri ve Özetleri. Sivrice merkezli deprem Elazığ ve Malatya’yı yıktı, Türkiye’yi de derinden salladı. Ortaya çıkan yıkım manzarası ise depreme karşı alınacak önlemler için vaktimizin kalmadığının en net fotoğrafı oldu, ifadelerine yer verdi.

 

Günün Özeti

Akşam gazetesi manşette ”400 ev hazır, kira yardımı başlıyor” başlığına yer verdi. Elazığ’da bulunan 400 rezerve konut acil durumdaki depremzedelere verilecek, kira yardımları bugün itibarıyla başlayacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 500 kişilik ekibin hasar tespiti için sahada olduğunu söyledi, en az 12 binanın acil yıkılacağını açıkladı, ifadelerine yer verdi.


Anayurt gazetesi manşette ”Her türlü çabayı gösteriyoruz” başlığına yer verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir’e hareket öncesi havalimanında basın toplantısı düzenledi. Elazığ merkezli deprem için tüm bölge halkına geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan, ”Kış günü evleri yıkılan veya hasar gören vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için her türlü çabayı gösteriyoruz, ifadelerine yer verdi.


Cumhuriyet gazetesi manşette ”Bir karış beton üzerine bina” başlığına yer verdi. Elazığ merkezli depremde ölü sayısı 38’e çıktı. 645 bina ağır hasarlı. Dükkanı yıkılan bir yurttaş, binanın önceki depremden etkilediğini belirterek ”Yardım yapılacak dendi, yapılmadı. İnsanlar mecbur burada oturdu. Binaların temeli yok. Bir karış betonun üzerine bina yapmışlar” dedi, ifadelerine yer verdi.


Diriliş postası gazetesi manşette ”Devlet hızır gibi yetişti” başlığına yer verdi. Marmara depreminde devletin operasyonel gücü felç olmuştu. Elazığ depreminde ise devlet ve millet tek yürek olurken: yaralar hızla sarıldı. Depremin duyulduğunu ilk dakikadan itibaren harekete geçen bakanlar soluğu bölgede alırken 81 ilin kamu ve sivil toplum kuruluşları şehre yardım yağdırdı, ifadelerine yer verdi.


Dünya gazetesi manşette ”Zorlu otomotiv sektörüne ısındı” başlığına yer verdi. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nda (TOGG) hissesi bulunan 5 babayiğitten biri olan Zorlu Grubu, otomotiv sektörüne hız verdi. Bünyesindeki Korteks ile Avrupa’daki otomotiv ipliği tüketiminin % 15’ini karşılayan marka, Vestel ile otomotiv için ürün tasarımına reel olarak girdi, ifadelerine yer verdi.


Evrensel gazetesi manşette ”Hazırlığın olmadığı görüldü” başlığına yer verdi. Merkez üssü Elazığ olan depremin ardından bölgede siyasi partiler incelemelerde bulundu. HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, ”Bir kez daha gördük ki doğal afetlere bir hazırlığımız yokmuş” derken, EMEP ise, ”Hamaset söylemler hükümetin sorumluluğunun üzerini örtmez” açıklaması yaptı, ifadelerine yer verdi.

Milat


Milat gazetesi manşette ”10 binin üzerinde çadır” başlığına yer verdi. Soylu, ”Artçı depremler sürüyor. Ekiplerimiz arama-kurtarma çalışmalarına süraatle devam ediyor. Bölgeye şu ana kadar 10 binin üzerinde çadır sevk ettik. Malatya ve Elazığ’da 7 bin çadır kuruldu. Depremzede vatandaşlara sıcak yemek temini konusunda ekiplerimiz çalışıyor” diye konuştu, ifadelerine yer verdi.


Milli gazetesi manşette
”Cansuyu, köylere kadar yardım ulaştı” başlığına yer verdi. Cuma günü 6,8 büyüklüğündeki depremle sarsılan Elazığ’a vatandaşların yaralarını sarmak için birçok sivil toplum kuruluşu akın etti. Depremin ilk anında itibaren kriz masası oluşturan ve bölgeye ekipler sevk eden Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Elazığ’da sabahın ilk ışıklarına dek çalışmalar yapıyor, ifadelerine yer verdi.


Ortadoğu gazetesi manşette ”Türkiye tek yürek” başlığına yer verdi. Hamuru birlik ve beraberlikle yoğrulan Türkiye, depremle sarsılan Elazığ ve Malatya için harekete geçti. Edirne’den Kars’a yaraları sarmak için seferber oldu. Yardım kampanyasında toplanan malzemeler deprem bölgesine gönderildi, ifadelerine yer verdi.


Türkgün gazetesi manşette ”Zamanla yarış” başlığına yer verdi. Elazığ Sürsürü Mahallesi’nde yıkılan binanın enkazı altında kalan 9 kişiden 3’ünün, 38 saat sonra cansız bedenine ulaşıldı. Enkaz altındaki 6 kişiye ulaşma çalışmaları sürdürülüyor. Mustafa Paşa Mahallesi’nde yıkılan binada arama kurtarma çalışması ise sona erdi. Binada, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 15 kişi kurtarıldı, biri bebek 13 kişinin de cansız bedeni çıkarıldı, ifadelerine yer verdi.


Türkiye gazetesi manşette ”Yediden yetmişe biriz” başlığına yer verdi. Yirmi yıl önce Gölcük depreminde ağır kayıplar veren Kocaeli, Elazığ için yardım kampanyası düzenledi. Çocuk, kadın, yaşlı herkes destek verdi. Bir saatte tırlar doldu. İzmitliler ”Depremi iyi biliriz. Biz Elazığ’la acıda kardeşiz” dedi, ifadelerine yer verdi.

Yeni Akit


Yeni akit gazetesi manşette ”Tüm imkanlar seferber edildi” başlığına yer verdi. Depremin üzerinden 24 saat geçmeden 45 vatandaşımız enkaz altından sağ olarak çıkarılırken, bin 607 yaralı vatandaşımız da hastanelerde tedavi altına alındı. Vatandaşların ihtiyaç duyacağı ısıtıcılar, seyyar mutfak, sahra hastanesi be psikolog hizmetleri de anında vatandaşın emrine amade edildi, ifadelerine yer verdi.


Yeni asya gazetesi manşette ”Şark Fatihini rahmetle anıyoruz” başlığına yer verdi. Birinci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı yıllarında özellikle Doğu Anadolu’da gösterdiği kahramanlıklar dolayısıyla ”Şark Fatihi” ve ayrıca ”yetimlerin babası” unvanıyla anılan asker ve devlet adamı Kazım Karabekir, vefatının 72. yılında rahmetle anılıyor, ifadelerine yer verdi.


Yeni birlik gazetesi manşette ”İmkanlar seferber edildi” başlığına yer verdi. Erdoğan, ”Gerek Kızılay, gerek AFAD yoğun bir çalışmayla zaten imkanlarını seferber etmiş durumda. Kış günü evleri yıkılan veya hasar gören vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için her türlü çabayı gösteriyoruz, ifadelerine yer verdi.


Yeni çağ gazetesi manşette ”Sorunlar daha da büyüyor” başlığına yer verdi. Eğitimin yanı sıra dış politikadaki yanlışlara dikkat çeken CHP lideri, diğer bir sıkıntının da ekonomide yaşandığını söyledi. Sorunların derinleştiğini söyleyen Kılıçdaroğlu ”Herkesin can ve mal güvenliğinden emin olduğu bir Türkiye’ye ihtiyaç var” diye konuştu, ifadelerine yer verdi.


Yeni şafak gazetesi manşette ”Önce o teyzeyi kurtarın” başlığına yer verdi. Elazığ depreminin sembollerinden biri olan Azize Çelik, kendisini enkazdan çıkarmaya çalışan yardım ekibine, ”O teyzenin sesi gelmiyor, sesi kesildi. Önce onu çıkarsaydınız, sonra beni çıkarın” diye seslendi. Bu fedakarlıktan çok etkilenen ekipler yine de önce Çelik’i çıkardı. Çelik’in ”teyze” dediği 65 yaşındaki Hatun Yamış da kısa süre sonra kurtarıldı, ifadelerine yer verdi.


Yeni söz gazetesi manşette ”Suriye’li Mahmud’un yardımı duygulandırdı” başlığına yer verdi. Elazığ’da enkaz altından kurtuluşuna vesile olan Suriye’li teşekkürünü dile getirerek sosyal medyada gündem olan depremzede Dürdane Aydın’ın, kendisiyle eşini kurtaran Suriyeli üniversite öğrencisi Mahmud el Osman ile buluşmasında duygusal anlar yaşandı, ifadelerine yer verdi.

26 Ocak gazeteleri ve özetleri

error code: 522