Dolar 32,3307
Euro 35,0310
Altın 2.282,61
BİST 8.974,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

30 Ocak Perşembe Gazeteleri ve Özetleri

30 Ocak 2020 Perşembe gazete manşetleri, başlıkları, birinci sayfaları ve özetleri

Başlıklar

30 Ocak Perşembe Gazeteleri ve Özetleri  Akşam

Akşam gazetesi manşette ”Plan, Filistin’i yok sayma gayreti” başlığına yer verdi. 30 Ocak Perşembe Gazeteleri ve Özetleri. Bu plan, Filistin için yeni oldubittiler oluşturma, haklarını yok sayma gayretidir. Kesinlikle barışa ve çözüme hizmet etmeyecektir. Bizim bu konudaki tavrımız belli. Kudüs Müslümanların kutsalıdır. Kudüs’ün İsrail’e verilme planı asla kabul edilemez, ifadelerine yer verdi.

 

Günün Özeti


Anayurt gazetesi manşette ”Çete çökertildi” başlığına yer verdi. Ankara’da para karşılığında sahte iş göremezlik raporu düzenledikleri ve çeşitli kurum ve kuruluşlara işe yerleştirme vaadiyle dolandırıcılık yaptıkları belirlenen 11 şüpheli gözaltına alındı. Aralarında aldığı sahte raporu çalıştığı iş yerine vererek SGK’dan iş göremezlik ödemesi alan kişilerin de olduğu 30 kişinin ifadesine başvurulacak, ifadelerine yer verdi.


Cumhuriyet gazetesi manşette ”38 yıl sonra yine sarı zarf” başlığına yer verdi. 12 Eylül’de üniversiteden atılan Prof. Kemal Kocabaş hakkında, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden ilişiği kesilen meslektaşına destek verdiği gerekçesiyle disiplin soruşturması başlatıldı. Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Başkanı da olan Kocabaş, ”Bu soruşturmada üniversite nedir tartışmasını onurla yapacağız” dedi, ifadelerine yer verdi.


Diriliş postası gazetesi manşette ”Fitne projesine tepkiler çığ gibi!” başlığına yer verdi. Trump’ın açıkladığı işgal projesine Arap ülkelerinden tepki yağdı. 1947’den bugüne Siyonistlerin Filistin topraklarına nasıl çöreklendiğini hatırlatan her kesimden insan, anlaşmaya koronavirüsü benzetmesi yaptı, ifadelerine yer verdi.


Dünya gazetesi manşette ”Enflasyonda ilk rapor açıklanıyor” başlığına yer verdi. Türkiye Cumhuriyer Merkez Bankası, yılın ilk enflasyon raporunu bugün saat 10:00’da açıklayacak Yüzde 8.2 olan TÜFE tahmininde bir değişiklik beklenmiyor. Petrol ve gıda fiyatları ile çıktı açığı tahminlerinde bir güncelleme yapılıp yapılamayacağı izlenecek, ifadelerine yer verdi.


Evrensel gazetesi manşette ”Çin’in koronavirüs ile imtihanı” başlığına yer verdi. Koronavirüs salgını Çin gibi bir ülkede olabilecek en talihsiz zamanda patlak verdi: Ocakta, Çin yeni yılına girmeden hemen önce. Her yıl yüz milyonlarca Çinli yeni yıl tatili vesilesiyle evlerine döner veya tatile çıkar. Bu sene böyle olmadı, ifadelerine yer verdi.


Milat gazetesi manşette ”One minute’ü unutmayın” başlığına yer verdi. Başbakan Erdoğan, 11 yıl önce 29 Ocak 2009’da Davos Zirvesi’ne katılarak terörist İsrail’i dünyanın gözü önünde paçavraya çevirmişti. Erdoğan İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in yüzüne, ”Suçluluk psikolojisiyle sesiniz yüksek çıkıyor. Siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz” demişti, ifadelerine yer verdi.


Milli gazete manşette ”Planınızın yeri tarihin çöplüğüdür” başlığına yer verdi. ABD Başkanı Donal Trump’ın yüzyılın dayatması olan kirli planını açıklamasının ardından STK’lar meydanlara indi. ABD’nin Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul konsolosluğu önünde bir araya gelen binlerce Kudüs sevdalısı, ABD’nin hain planına ser tepki göstererek, Filistin’in edebi başkentinin kudüs olduğunu haykırdı, ifadelerine yer verdi.

Ortadoğu


Ortadoğu gazetesi manşette ”Kirli ittifak” başlığına yer verdi. Beyaz Saray’da duyurulan Filistin ve Kudüs’ü işgal planı, bir taşla üç kuş vurmayı amaçlıyor: Trump, Yahudi lobisinin desteğiyle azil baskısından kurtarmak. İsrail’de 2 Mart’da yapılacak seçimlerde Netanyahu’nun elini güçlendirmek. İşgal edilen toprakları meşrulaştırmak, Filistin’i ortadan kaldırmak, ifadelerine yer verdi.


Türkgün gazetesi manşette ”Cumhurbaşkanı Erdoğan, Senegal dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, ”Kudüs, Müslümanların kutsalıdır. Kudüs’ün İsrail’e verilme planı asla kabul edilemez Filistin ve kudüs için yeni oldubittiler oluşturma gayreti var. Hangi girişim olursa olsun, bazı Arap ülkeleri sırtını dönse de, biz Filistin’in ve Kudüs-ü Şerif’in hukukunu korumak için uluslararası kurumları harekete geçirmeye ve bu meseleyi anlatmaya devam edeceğiz” dedi, ifadelerine yer verdi.


Türkiye gazetesi manşette ”NBA’de Clevland forması giyen milli basketçimiz Cedi Osman, depremzedeler için yaklaşık 400 bin lira yardım topladı. ClevelandNew Orleans maçında panolara ”Elazığ dualarımız sizinle” ve ‘Malatya’ yazıldı. Cedi ”Ülkeme nasıl layık olabilirim, onun peşindeyim” dedi, ifadelerine yer verdi.


Yeni akit gazetesi manşette ”Kudüs ümmetin kırmızı çizgisidir” başlığına yer verdi. Sağ yanına aldığı katil Netanyahu ile ekran karşısına çıkarak, yüzyılın ihanet planını açıklayan ve Kudüs’ün, İsrail’in ‘bölünmez’ başkenti olacağını iddia eden ABD Başkanı Trump’a tepki yağıyor, ifadelerine yer verdi.


Yeni asya gazetesi manşette ”İki devletli çözüm” başlığına yer verdi. BM Genel Sekreteri Guterres, sorunu uluslararası hukuk, ikili anlaşmalar ve 1967 sınırları dahilinde barış içinde yan yana var olacak iki devletli çözüm temelinde çözmeyi esas alan pozisyonlarını devam ettireceklerini açıkladı, ifadelerine yer verdi.

30 Ocak Perşembe Gazeteleri ve Özetleri Yeni Birlik


Yeni birlik gazetesi manşette ”Kudüs İsrail’e verilemez” başlığına yer verdi. ABD Başkanı Donald Trump’ın açıkladığı Ortadoğu Barış Planı’na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ”Kudüs Müslümanların kutsalıdır Kudüs’ün İsrail’e verilme planı asla kabul edilemez” sözleriyle tepki gösterdi. Erdoğan, planın barışa ve çözüme hizmet etmeyeceğini savundu, ifadelerine yer verdi.


Yeni çağ gazetesi manşette ”İşte o önergeyi verenler” başlığına yer verdi. TBMM’den ‘gece yarısı’ geçirilen kanunla, TSK’ya kumpas kurulduğunu hatırlatan Başbuğ’un, ”Tamamen FETÖ ile ilgili. Kim hazırladı araştırılsın” açıklaması ‘siyasi ayak’ tartışmasında gözleri o vekilleri çevirdi, ifadelerine yer verdi.


Yeni şafak gazetesi manşette ”Kudüs’ü koruyacağız” başlığına yer verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump’ın Kudüs’ü İsrail’e verme ve işgali meşrulaştırma planının kabul edilemez olduğunu söyledi. Erdoğan, ”Bazı Arap ülkeleri sırtını dönse de biz Filistin ve Kudüs-ü Şerif’in hukukunu korumak için uluslararası kurumları harekete geçirmeye ve dünyaya bu meseleyi anlatmaya devam edeceğiz” dedi, ifadelerine yer verdi.


Yeni söz gazetesi manşette ”Şeytanların böğrüne saplayacağız” başlığına yer verdi. Dünyayı ve özellikle Müslüman ülkeleri yangın yerine çeviren ‘şeytanın çocukları’ ABD Başkanı Trump ve Netanyahu, ‘Yüzyılın Anlaşması’ adı altında kırmızı çizgimiz olan Kudüs’ü Filistin’den koparmaya çalışıyor. İki ayaklı şeytanların böğrüne Türk Bayrağı’nı saplamadan Filistin’den el çekmeyecekler, ifadelerine yer verdi.

29 Ocak gazeteleri ve özetleri

error code: 522