Dolar 32,3091
Euro 35,1620
Altın 2.282,12
BİST 8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 24°C
Cts 21°C
Paz 21°C

5 Şubat İstanbul Gazeteleri ve Özetleri

5 Şubat 2020 Çarşamba İstanbul Gazete Manşetleri Birinci Sayfaları ve Özetleri

Başlıklar

5 Şubat İstanbul Gazeteleri ve Özetleri Gazete Damga

Gazete Damga manşette ”70 milyon lira çöpe gitmeyecek” başlığına yer verdi. 5 Şubat İstanbul gazeteleri ve özetleri. Gazete haberde, İstanbul’da çöpünü kendi toplayan tek belediye olan Silivri Belediyesi, 2019 yılında yaklaşık 10 milyon TL tasarruf yaptı. Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ”2020 yılında 15 milyon TL tasarruf edeceğiz. Önümüzdeki 4 yılda toplam 70 milyon TL kasamızda kalmış olacak, bu para çöpe gitmemiş olacak”, bilgisine yer verdi.

 

 

5 Şubat İstanbul Gazeteleri ve Özetleri Ayrıntılı Haber gazetesi

Ayrıntılı Haber gazetesi manşette ”Saldırının sonuçları elbet olacaktır” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mehmetçik’i şehit eden rejim saldırısı için ”Mutabakat hükmü ortadan kalkmıştır, sonuçlarını herkes ödeyecektir” dedi. Erdoğan, ‘Bunlar şaka yaptığımızı zannediyor’ diyerek, Suriye’de yeni bir operasyon hakkında kapı araladı, ifadelerine yer verdi.

Dokuz Sütun gazetesi manşette ”Sağduyu çağrısı” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Çin, ülkeleri yeni koronavirüsü rasyonel ve sakin bir şekilde görme; bilime dayalı ve ölçülü tedbirler alma çağrısında bulundu, bilgisine yer verdi.

Bizim Anadolu gazetesi sürmanşette ”İstanbul’a 3 gün karakış” başlığına yer verdi. Gazete haberde, İstanbul’un yarından itibaren soğuk, kar yağışlı ve fırtınalı bir havanın etkisine girmesi bekleniyor. Yetkililer, 3 gün süreceği tahmin edilen yağışlı hava boyuca sürücü ve yayaları don ve buzlanmaya karşı uyardı, bilgisine yer verdi.

Günboyu gazetesi manşette ”Kanal İstanbul’a ilk kazma bu yıl vuruluyor” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, ‘Kanal İstanbul’da ihale aşamasına geldik. Projeyle Rusya, Çin, Hollanda, Belçika dışında diğer ülkelerden firmalar ilgileniyor’, bilgisine yer verdi.

HürHaber gazetesi manşette ”İçimize şeytan kaçmış gibi” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Deprem Çalıştayında konuşan Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Harun Aktan, ”Binalarımızı sağlam inşa etmek için ekonomik gücümüz, ilgi ve birikimimiz var ama içimize şeytan kaçmış gibi yapmıyoruz, ifadelerine yer verdi.

Hürses gazetesi manşetin altındaki haberde, ”İhracatta pozitif hava sürüyor” başlığına yer verdi. Gazete haberde, TİM Sektörler Konseyi Üyesi Rüstem Çetinkaya, ”Avro bölgesi imalat PMİ rakamları hala daralma bölgesinde olmasına rağmen aralık ayının üzerinde gerçekleşti. İngiltere’de de Brexit gerçekleşti ve belirsizlik ortadan kalktı. Birleşik Krallık PMİ verileri de toparlanmasını sürdürüyor”, ifadelerine yer verdi.

İstanbul gazetesi manşette ”Marmaray’da detaylı temizlik” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Günde ortalama 500 bin kişinin yolculuk ettiği Marmaray her gün tepeden tırnağa temizleniyor. Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyada büyük paniğe eden olan koronavirüsün ardından gözler toplu ulaşım araçlarına çevrildi, ifadelerine yer verdi.

İstanbul Son Saat gazetesi manşette ”Bize düşen bürokratik zorlukları kaldırmak” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile Kiev Sanayi Odası’nda düzenlenen Ukrayna-Türkiye İş Forumu’na katıldı, bilgisine yer verdi.

İstiklal gazetesi

İstiklal gazetesi manşette ”Ortanca yaş yükseliyor” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Türkiye’nin nüfusu, 2019’da bir önceki yıla göre 1 milyon 151 bin 115 kişi artarak 83 milyon 154 bin 997 kişi olurken, yıllık nüfus artışı binde, 13,9’a geriledi. Doğurganlık ve ölümlülük hızlarındaki azalmaya bağlı olarak, yaşlı nüfusun arttığı ve ortanca yaşın yükseldiği görüldü, bilgisine yer verdi.

İttifak gazetesi manşette ”Esad rejiminin arsızlığı artıyor” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Esad rejiminin arsızlığının arttığını belirterek, ”Astana ve Soçi süreçlerinin yara almaya başladı. Rusya ile bunu durdurmak için çaba sarfediyoruz”, ifadelerine yer verdi.

Ortadoğu gazetesi manşette ”Türkiye’nin sabrı tükendi” başlığına yer verdi. Gazete haberde, İdlib saldırısı, bölgesel-küresel bazda ciddi jeopolitik kırılmalara yol açacak bir süreci tetikledi. Türkiye’ye İdlib üzerinden verilmek istenen mesaj sadece Suriye ile sınırlı değil. Türkiye’nin buna verdiği ve vermeye devam edeceği cevap da kuşkusuz sadece Suriye ile sınırlı kalmayacak, ifadelerine yer verdi.

Önce Vatan gazetesi manşette ”İhracat hedefi: 500 milyar” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Ticaret savaşlarına ve bölgesel istikrarsızlıklara rağmen Türk ekonomisi başarı grafiğini sürekli yükseltiyor. 2023’te ihracatımızı 500 milyar $’a çıkarmayı hedefliyoruz”, ifadelerine yer verdi.

Son-An gazetesi manşette ”Şehitlerimizi uğurladık” başlığına yer verdi. Gazete haberde, İdlib’de rejim güçlerinin saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Özler’in cenazesi, memleketi Gaziantep’te toprağa verildi, bilgisine yer verdi.

Tünaydın gazetesi manşette ”Turhan: Kanal İstanbul’un imar planı onaylandı” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, ”Kanal İstanbul’un imar planı onaylandı, askı sürecinin bitmesinin ardından ihale sürecini başlatacağız”, ifadelerine yer verdi.

Yeni Çağrı

Yeni Çağrı gazetesi sürmanşette ”İstanbul için fırtına uyarısı” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Meteoroloji, bugün sabah İstanbul’da kuvvetli lodos beklendiğini belirterek uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada bugün sabah başlayacak kuvvetli lodosun gün boyu süreceği belirtildi. Lodos nedeniyle çatı uçmaları, direk devrilmeleri ve sona zehirlenmelerine karşı önlem alınması gerektiği kaydedildi, bilgisine yer verdi.

Yenidevir gazetesi sürmanşette ”Bir aile daha evlâdına kavuştu” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerden biri daha evladına kavuştu. Eylemin 133’üncü gününde evlat nöbetine katılan Metin Açan’ın oğlu Harun Açan, güvenlik güçlerine teslim oldu. Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’da farklı kentlerden gelerek Diyarbakır’da HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerden biri daha evladına kavuştu, ifadelerine yer verdi.

Yenigün gazetesi manşette ”Evden çıkmayın!” başlığına yer verdi. Gazete haberde, milyonlarca İstanbullunun kar hasreti sona eriyor. Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi İstanbul’da da yarın kar bekleniyor. Kentte kar yağışının etkili olacağını belirten uzmanlar bazı noktalarda 3, bazı yerlerde ise 10 santime kadar kar yağışının olacağını belirterek vatandaşların gerekmedikçe evden dışarı çıkmaması uyarısı yaptı, ifadelerine yer verdi.

4 Şubat İstanbul gazeteleri ve özetleri

error code: 522