Dolar 32,3674
Euro 34,9439
Altın 2.325,42
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

9 Ocak Perşembe Gazeteleri ve Özetleri

Başlıklar

9 Ocak Perşembe Gazeteleri ve Özetleri Yeni Şafak 

Yeni şafak gazetesi manşette “BAE açık düşman” başlığına yer verdi. 9 Ocak Perşembe Gazeteleri ve Özetleri. Gazete haberde, Ortadoğu’daki tüm terörist ve darbecilere kaynak sağlayan Birleşik Arap Emirlikleri, Libya’da Hafter terör örgütünün en büyük destekçisi. BAE’nin Çin’den getirdiği SİHA, Trablus’ta 31 öğrenciyi katletti. BAE, Rusya’dan satın aldığı hava savunma sistemi Pantsir’le Türk uçak ve İHA’larını vurmayı hedefliyor, ifadelerine yer verdi.

 

DÜNÜN ÖZETİ


Yeni akit gazetesi manşette “550 bin baba evinden atıldı” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Adalet Bakanlığının verilerine göre;2019 yılında tam 553 bin 463 baba önleyici ve koruyucu tedbir kararı kapsamında evinden uzaklaştırıldı. Kadının beyanının esas alındığı 6284’e tepki gösteren STK’lar ve hukukçular,”Bu acı tablo, ailedeki yıkımın fotoğrafıdır” dedi, ifadelerine yer verdi.


Analiz gazetesi manşette “Nakit ödeme dönemi bitiyor” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye Noterler Birliğini ikinci el araç satışında Güvenli Ödeme Sistemi’nin kuruluşu ve işletilmesi konusunda yetkilendiriyoruz, bu sistemle satış bedeli ile aracın mülkiyeti eş zamanlı devredilecek”dedi, ifadelerine yer verdi.


Anayurt gazetesi manşette ” Güvenlik soruşturması keyfi sopa olmamalı” başlığına yer verdi. Gazete haberde, kamuya personel alımlarında güvenlik soruşturmasını yeniden getirilmek istenmesini değerlendiren İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, güvenlik soruşturmalarının keyfi sopaya dönmemesi lazım ifadelerine yer verdi.


Aydınlık gazetesi manşette “Türkakım devrede “başlığına yer verdi. Gazete haberde, ABD’nin yaptırım öngördüğü Türkakım, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya’dan Türkiye ve Avrupa’ya doğalgaz taşıyacak proje, enerjide Türkiye’ye güvenlik avantajı sağlıyor, ifadelerine yer verdi.

Birgün gazetesi


Birgün gazetesi manşette “Masada işbirliği sahada gerilim” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Ankara ve Moskova arasında temel bölgesel meselelerde makas açılırken, ekonomik bağımlılık ilişkisi ise tersi bir seyir izliyor.Putin-Erdoğan görüşmesinde gündem yoğun, ifadelerine yer verdi.


Cumhuriyet gazetesi manşette “Hanımın çiftliği” başlığına yer verdi. Konsere gidecek bakan eşine her okulda iki öğretmen, refakatçi yapıldı.’Hasta çocuklar okula gelmesin ‘denildi, ifadelerine yer verdi.


Diriliş postası gazetesi manşette “Doğu Türkistan’da ölüm kurtuluş” başlığına yer verdi. Doğu Türkistan’da uyguladığı işkencelerle çağın en karanlık yüzünü temsil eden faşist Çin, sırf Müslüman ve Türk olduğu için yüz binlerce insana eziyet ediyor. Nazi zihniyetiyle kurulan kamplarda kimliksizleştirilen Uygur Türkleri, insanlık tarihinin görmediği işkencelerle asimilasyona maruz bırakılıyor, ifadelerine yer verdi.


Doğru haber gazetesi manşette “İşgalci ABD tüm bölgeden çıkarılmalı” başlığına yer verdi. Gazete haberde, ABD’nin gerçekleştirdiği katliamlarla kaotik durumu derinleştirmeyi amaçladığını söyleyen HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam, İranlı yetkililerin doğruda hedef alınmasının da Trump yönetiminin bölgeyi yeni bir savaşa sürükleme projesi olduğunu belirtti, ifadelerine yer verdi.


Dünya gazetesi manşette “Patates ve soğanda ithalata karşı tedbir” başlığına yer verdi. Gazete haberde, soğan ve patates ihracatı artık bakanlık iznine tabi olacak.Yaşananlardan ders aldıklarını bildiren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kararın gerekçesini DÜNYA’ya açıkladı, ifadelerine yer verdi.


Evrensel gazetesi manşette “Kötülüğün sınırı yok” başlığına yer verdi. Gazete haberde, IŞİD saldırısında iki bacağını kaybetti. Hakkı olan işi kayyumla elinden alındı, ifadelerine yer verdi.

Hürriyet gazetesi


Hürriyet gazetesi manşette “Cenazede kabus” başlığına yer verdi. İran’da günlerdir şehir şehir dolaştırılan Kasım Süleymani’nin cenazesinde yaşanan izdiham faciaya yol açtı. Süleymani ancak gece toprağa verilebildi, ifadelerine yer verdi.
İstiklal gazetesi manşette “Ortadoğu yanıyor siyonist İsrail durmuyor” başlığına yer verdi. Gazete haberde, İranlı komutan Kasım Süleymani’nin öldürülmesinin ardından Ortadoğu’da tansiyon yükselirken, dikkat çeken görüşme Batı Kudüs’te yaşandı. İran’ın misilleme tehdidine karşı güvenlik tedbirlerini en üst seviyeye çıkaran İsrail Başbakanı Netanyahu, Trump’ın temsilcisi Avi Berkowitz’la bir araya gelerek Filistin’i yok etme planı “Yüzyılın Anlaşması”nı görüştü, ifadelerine yer verdi.


Karar gazetesi manşette “Popülist fiyasko” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Uber’in Türkiye’ye gelişi ‘Rekabet oluşur, hizmet artar’ dedirtmişti. Ancak taksiciler bu fırsatı değerlendirip eksiklerini gidermeye yöneleceklerine kısa vadeli çıkar hesabı yaptı. Seçim öncesi dönemde hükümetin’ de ‘sayıları daha çok olan ‘sarı taksicilerden yana duruşuyla Uber kontak kapattı. Yanlış adımın sonucu ise korsanın dönüşü oldu. Akılcılıktan uzak popülist yaklaşımların çözüm değil problem kaynağı olduğunu gösterdi, ifadelerine yer verdi.


Milat gazetesi manşette “Her şeye muhtacız” başlığına yer verdi. Gazete haberde, İdlib’ten kaçan yüzbinlerce sivil, açlık, soğuk ve çamurla mücadele ediyor.13 yaşındaki Erva: Açız ve üşüyoruz. Yemek de yok battaniye de .Burada yaşamak, Esed’in bombardımanından daha zor, ifadelerine yer verdi.


Takvim gazetesi manşette “Washıngton portakalı” başlığına yer verdi. Gazete haberde, FOX sunucusu haddini aştı.10 bin kilometre öteden gelen binlerce ABD askerine gözlerini kapattı. Libya’ya giden mehmetçiğe emperyalist iftirasını attı, ifadelerine yer verdi.


Sözcü gazetesi manşette “Araplar Kanal İstanbul’da 300 dönüm daha kapattı” başlığına yer verdi. Gazete haberde, iktidarın ısrarla yapmak istediği Kanal İstanbul’daki “rant” kokusunu alan Araplar yıllar önce almış. Kuveyt, Suudi Arabistan ve BAE’li 3 şirket arazileri kapmış, ifadelerine yer verdi.

Milli Gazete


Milli gazete manşette “Netanyahu tehdit ediyor” başlığına yer verdi. Gazete haberde, tasarlanan iç savaş ve işgal projeleriyle İslam coğrafyasında kargaşa ve istikrarsızlık her geçen gün daha da artarken siyonist İsrail ise İslam aleminin tam ortasında tarihinin en güvenli dönemini yaşıyor. Müslüman coğrafyadaki parçalanmışlıktan mezhep ve etnik ayrılıkların körüklenmesinden faydalanan işgalci İsrail, bölgede tehditkar tavrını artırıyor, ifadelerine yer verdi.


Ortadoğu gazetesi manşette “Rusya ikili oynuyor” başlığına yer verdi. 9 Ocak Perşembe Gazeteleri ve Özetleri. Gazete haberde, Rusya Lideri Putin, her Türkiye’ye gelişinde ülkemizin yanında yer aldığını söylüyor. Ancak hem Suriye’de hem de Libya’da yapılanlarla söylenenler birbirine tamamen zıt, ifadelerine yer verdi.


Milliyet gazetesi manşette” Enerji kavşağı” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Türkiye,hem kendi enerji arz güvenliği hem de enerjide kavşak ülke olma adımlarından biri olan Türkakım’ın vanasını bugün açıyor, ifadelerine yer verdi.


Posta gazetesi manşette “Böyle bitmez” başlığına yer verdi. Gazete haberde, İskenderun’da 15 ocak 2019’da eski kız arkadaşı 20 yaşındaki Berfin Özek’e kezzap atıp yüzünü yakan Ozan Çeltik’e sadece ‘kasten yaralamadan’13.5 yıl hapis verildi. Berfin “Çektiğim acıların karşılığı bu olamaz” derken avukatı, kadına şiddetin bitmesi için daha katı kararlar alınmalı. Dava daha bitmedi, itiraz edeceğiz, ifadelerine yer verdi.

error code: 522