Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

9 Şubat Gazeteleri ve Özetleri

9 Şubat 2020 Pazar gazete manşetleri, başlıkları, birinci sayfaları ve özetleri

Başlıklar

9 Şubat Gazeteleri ve Özetleri Cumhuriyet gazetesi

Cumhuriyet gazetesi, ”O koltukta oturamaz”. 9 Şubat gazeteleri ve özetleri. Sağlık Bakan Yardımcısı Eldemir’in makam odasındaki Abdülhamit fotoğrafına büyük tepki. Cumhuriyet kadınları Prof. Necla Arat, Nazan Moroğlu ve Şenal Sarıhan: Uzun zamandır o kesimlerde ve bütün bakanlıklarda bariz bir Atatürk düşmanlığı var.

 

9 Şubat Gazeteleri ve Özetleri Akşam gazetesi

Akşam gazetesi, ”Sessiz çığlığı devlet duydu”. Aile bakanlığı, ailesinin geçimini sağlamak için sürekli devamsızlık yapan çocuğu buldu, elinden tuttu. Okuluna dönen genç, bir taraftan da çok sevdiği güreşe başladı.

Analiz gazetesi, ”$’dan kaçış hızlandı”. Merkez bankalarının genişleme politikaları küresel ekonomideki durgunluğu aşamazken dolar ve tahvile dayalı Amerikan finans sistemi erimeye devam ediyor. Ülkeler krize karşı ellerinde bulunan ABD tahvillerini ve doları bozdurup altına çeviriyor. Ayrıca rehin verdikleri altınlarını da geri çağırıyor.

Birgün Pazar, ”Nerede bu devlet”. AKP İskambil kağıdı dağıtır gibi yandaşlarına kadro dağıtıyor. İnsanların yaşamları, liyakatsiz yandaşların inisiyatifinde yok yok oluyor. Kimi devletin kontrol etmediği hasarlı binanın göçüğü altında; kimi uçak kazası sonrası ambulans göndermediği için çatlamış kafatasına rağmen 30 kişiyle birlikte ring otobüsünde; kimi ise devlet çığ tüneli yapmadığı için çığ altında kalan öğrencileri kurtarmaya giderken yaşanan ikinci bir çığ felaketinde yaşamını yitiriyor.

Doğruhaber gazetesi, ”Saatte 12 kişi sigaradan ölüyor”. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre her yıl 4,9 milyon kişi, sigara nedeniyle oluşan hastalıklar yüzünden hayatını kaybediyor. 2025 yılında bu rakamın 10 milyona çıkacağı tahmin ediliyor. Bu rakamın 7 milyonunun Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde olacağı belirtiliyor. Türkiye’de ise yılda 100 bin yani günde 300 ve bir saatte 12 kişi sigaranın etkileri nedeniyle ölüyor.

Evrensel gazetesi, ”Acıpayamlılar 11 yıldır devleti bekliyor”. Denizli Acıpayam’da 11 ay önce meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki deprem sonrası evleri yıkılan depremzedeler, devletin konteyner bırakmak dışında bir çözüm üretmemesine tepkili. Yetkililerin verdiği büyük sözleri hatırlatan depremzedeler, zaman geçtikçe bu sözlerin unutulduğunu kış günü konteynerlerde yaşam mücadelesine mahkum edildiklerini söyledi.

Hürriyet

Hürriyet gazetesi, ”İyilik yaparken nasıl katil oldum”. Hürriyet, Konya’da sokakta bir kadına şiddet uygulayan Özgür Duran’ı durdurmak isterken kavgaya tutuşup katil olan Kadir Şeker’in ifadesine ulaştı. Şeker ”Kadının ağladığını duyunca dayanamayıp yanına gittim. Adam bana küfretti. Ben ‘gücün kadına mı yetiyor’ dedim, boğazıma sarıldı. Kendimi korumak amaçlı taşıdığım bıçağı çıkardım, birlikte yere düştük. Sonra bıçakta kanı gördüm” dedi. Ayşe D. de Şeker’in kendine kardım için geldiğini doğruladı.

Karar gazetesi, ”Ankara’nın son şartı Soçi sınırı”. Moskova destekli Şam’ın katliamlarıyla İDlib’in kaos döngüsüne girdiği süreçte Ankara’da Suriye masası kuruldu. ‘Astana’ya dönüş’ vurgusu yapan Türk heyeti, Rus muhataplarının önüne Soçi mutabakatıyla çizilen haritayı koydu. TSK üslerinin de kuşatmada kaldığı belirtilip, rejimin geri çekilmesinin kırmızı çizgi olduğu vurgulandı. Mutabakat sınırlarına uyulacak önlemlerin alınması için net mesaj verildi.

Korkusuz gazetesi

Korkusuz gazetesi, ”Yazıklar olsun böyle düzene”. Sanatçı Mahsun Kırmızıgül, açlık ve yoksulluk yüzünden kendini yakan babanın ardından tepkisini başlıktaki sözlerle dile getirdi.

Milat gazetesi, ”Peşkeş belgesi”. Sivil Toplum Kuruluşları, ABD Başkanı Trump’ın Orta Doğu’ya kan ve gözyaşından başka hiçbir şey getiremeyecek ‘Peşkeş Belgesine’ karşı birleşti. İşgal planına karşı çıkan yüzbinler bugün yenikapı’daki Kudüs mitinginde buluşacak.

Milli Gazete, ”Siyonizmin tam karşısında”. Erbakan hocamızın tarihe geçen sözlerinden birisi de hiç kuşkusuz meclis kürsüsünden söylediği ve emperyalizme bir tokat gibi çarpan, ”Bana ne Amerika’dan” sözüdür. Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan hocamız 1980 yılında yapılan Kudüs Yürüyüşü öncesi bir kez daha emperyalizmin yüzüne haykırmış.

Milliyet gazetesi, ”Uzayda grizu parlaması”. Türk bilim insanlarının geliştirdiği Türkiye’nin ilk cep uydusu ‘Grizu-263A’ 2020 sonundan Yeni Zelanda’dan fırlatılacak.

Posta gazetesi, ”Cinayet gibi”. Antalya’da diş hekimi A.A., yüzünün şiştiğini gördüğü halde 11 yaşındaki Hayal’in apseli dişini çekti. İltihaplar kana karışıp vücuda yayılınca Hayal komaya girdi. Uzmanlar ”Apseli çekimin ölüme yol açacağını bütün diş hekimleri bilir” dedi.

Sözcü gazetesi, ”Bol keseden!”. Çözüm bekleyen sorunlar dağ gibi dururken devlet, yağmur duası, tarhana şöleni gibi etkinlikler için 1 yılda 7.5 milyon lira verdi.

Şok gazetesi, ”Mucize yürüyüş”. 3 yıldır belden aşağı kısmı felçli olup, yatağa bağlı yaşayan 70 yaşındaki Kenan Gül, Elazığ depremi sırasında yeniden yürümeye başladığını öne sürdü…

Takvim gazetesi, ”Korontina”. Wuhan’da hastalar yetersiz koşullarda tedaviye çalışılıyor. Şüpheli olarak gözlem altında tutulanlar ise hastalarla aynı koğuşlarda karantinaya alınıyor.

Türkgün gazetesi

Türkgün gazetesi, ”Komünist EOKA’cı derhar istifa et”. MHP Lideri Bahçeli: Türkiye’nin Akdeniz’de sıkıştırılmak, dışlanıp egemenlik ve manevra alanlarının daraltılmak istendiği sorunlu bir dönemde KKTC Cumhurbaşkanı’nın çarpık tavrı, iş birlikçilik örneğidir.

Türkiye gazetesi, ”Gündüz iş gece hapis”. Son aşamaya gelen infaz indirimi ile ilgili çalışmada 6 suç (terör, mükerrer suçlar, cinsel istismar, uyuşturucu, kasten adam öldürme ve organize suçlar) kapsam dışı bırakıldı. Mahkumlar gece cezaevinde, gündüz işinde olacak. Yaşlı ve hamileler cezalarını evde çekecek.

Yeni Akit gazetesi, ”Haçlı’nın ‘Akıncı’sı derhal istifa et. Geçmişte Türkye ve Başkan Erdoğan hakkında düşmanca ifadeler kullanan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, şimdi de İngiliz The Guardian’a verdiği demeçle Kıbrıs şehitlerinin kemiklerini sızlattı. Rumlarla bütünleşmek isteye ve Türkiye ile birleşme ihtimalini ‘korkunç’ olarak tanımlayan Akıncı’Ya tepki gösteren siyasetçiler ve STK’lar ”Rum ağzı ile konuşup Haçlı’nın Akıncı’lığına soyunan bu şahıs, derhal istifa etmelidir dedi.

Yeni Asya gazetesi, ”İşte milletin hali”. Halkın yüzde 91.6’sı yoksulluk sınırı olan 7 bin 229 TL’nin altında gelire sahip, yüzde 55’i borçlu, yüzde 76’sı ekonominin kötüye gittiğini düşünüyor. Yüzde 55: ”Son on iki ayda ailemizin maddi durumu kötüleşti.”

Yeni Birlik gazetesi, ”Siber saldırılar burada önlenecek”. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bünyesinde oluşturulan ve siber tehditlerin anlık tespit edilip önlendiği USOM’un resmi açılışı pazartesi günü yapılacak.

8 Şubat gazeteleri ve özetleri

ETİKETLER: ,
error code: 522