Dolar 32,5160
Euro 34,8257
Altın 2.426,37
BİST 9.689,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

1 Nisan Çarşamba Gazete Özetleri

Başlıklar

1 Nisan Çarşamba Gazete Özetleri

1 Nisan Çarşamba Gazete Özetleri Korkusuz gazetesi

1 Nisan Çarşamba Gazete Özetleri ”Millet devlete değil Allah’a emanet”. Birçok ülke koronavirüs salgını yüzünden işsiz kalan vatandaşlarını maaşa bağladı, ihtiyaçlarını giderdi. Türkiye’de ise devlet vatandaştan bağış istedi.

Akşam gazetesi, ”İşte Türkiye”. Başkan Erdoğan’ın ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ sloganıyla başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası’na gelen küçük ama anlamlı bağışlar Türk Milleti’nin dünyadan farkını bir kez daha gösterdi.

Analiz gazetesi, ”Swap ülkelerin can simidi olur”. Küresel ticaretin olumsuz etkilenmemesi ve döviz ihtiyacının karşılanması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın G-20 ülkelerine yaptığı ”merkez bankaları arası swap çağrısı” hayata geçerse birçok devlet ekonomik krizden kurtulacak. Anlaşma olursa Türkiye 50-100 milyar dolar arası kaynak sağlayacak.

Aydınlık gazetesi, ”Batı’da yalnızlık, Türkiye’de dayanışma”. ABD’de evsizleri şeritler içindeki alanda yaşamaya zorladılar. İtalya’da koronalılar hastane koridorlarına yatırıldı. İspanya’da huzurevleri kendi haline bırakıldı, ölüler günler sonra koktuğunda fark edildi. Ülkemizde ise devlet ve halk kenetlendi. Büyüklerimizin ihtiyaçları görüldü, Milli Dayanışma Kampanyası ile ekonomik seferberlik başlatıldı.

Cumhuriyet gazetesi, ”Ulus devletin gücü ortaya çıktı”. Tarihteki salgınların sosyal ve siyasal dönüşümlere yol açtığını söyleyen Prof. Dr. Nilüfer Narlı, dijital demokrasinin otoriterleşmeyi engelleyeceğini söyledi. Narlı, ”Salgın, ulus devletin gücünü ortaya koydu. Salgın sonrası küresel işbirliğine ihtiyaç olacak. Değerler sorgulanacak, yeni liderler çıkacak, kahramanlar yükselecek” dedi.

Diriliş Postası

”Koronavirüse karşı antikor tedavisi”. Ortaya çıktığı ilk günden bu yana dünyaya ölüm saçan yeni tip koronavirüs tehdidine karşı Sağlık Bakanlığı ve Kızılay harekete geçti. Üniversitelerin de desteğiyle salgınla mücadelede iyileşmiş hastalardan alınan kan örneğiyle durumu ağır hastaların tedavisine başlanacak.

Doğruhaber gazetesi, ”Siyonistler ilhak ABD yaptırım peşinde”. Kovid-19 salgını tüm dünya ülkelerinin en önemli gündemi ve en zorlu mücadelesi haline gelmişken, bu zorlu süreci kendileri için bir fırsat olarak gören siyonist işgal rejimi ve ABD yönetimi, işgal ve yaptırım planlarına yenilerini de ekleyerek zulüm ve zorbalıklarını hızlandırdı.

Dünya gazetesi, ”Tüm ödemeler 6 ay ertelensin”. TÜRKONFED, 100 milyar liralık paketin yeterli olmadığını, bunun 4-5 katı bir kaynağa ihtiyaç duyulacağını açıkladı.

Evrensel gazetesi, ”Halktan bağış değil servetten vergi”. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan, koronavirüs tedbirleri kapsamında, İBAN ile halktan bağış istenmesi tepki topladı. Tepkilerde, servet sahiplerinden kaynak sağlanması istendi.

BirGün gazetesi, ”Biz bize yeteriz aradan çekilin”. Yurttaş merakla devletten gelecek desteği beklerken, hükümetin elini cebinde hissetti.

Hürriyet gazetesi, ”Sık dişini Türkiye”. 28 Mart’ta vaka sayısı 1.704’tü. 29 Mart’ta vaka sayısı 1.815’ti. 30 Mart’ta vaka sayısı 1.610’du. 31 Mart’taki, yani dünkü vaka sayısı ise 2.704 oldu.

Milat gazetesi, ”Büyüksün Türkiyem”. ‘Evde kal’ çağrılarına gönüllü karantina ile cevap vererek sokakları boşaltan Türkiye, Başkan Erdoğan’ın ‘Milli Dayanışma Kampanyası’na verdiği destekle bir kez daha büyüklüğünü gösterdi. İstanbul Gazeteleri ile İstanbul’dan haberdar olun.

1 Nisan Çarşamba Gazete Özetleri Milli Gazete

”İşten atma yasaklansın”. Halihazırda ekonomik sıkıntıyla boğuşan ekonomi ve nakit sıkışıklığı içindeki piyasalar, koronavirüs darbesiyle iyice zora düştü. Tüccarlar, işverenler, patronlar kadar işçiler, emekçiler ve tüm çalışanlar da endişeli bir bekleyişe girdi. TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK ortak bir bildiri yayımlayarak, emekçilerin taleplerini dile getirirken; Yayımlanan bildiride ”İşten çıkarmaların yasaklanması”, ”zorunlu mal ve hizmet üretimi dışında tüm işlerin en az 15 gün süreyle durdurulması”, ”İşsizlik Sigortası Fonu’nun devreye sokulması” çağrıları yapıldı.

1 Nisan Çarşamba Gazete Özetleri Milliyet gazetesi, ”Birlikte yeneceğiz”. Kovid-19 salgınının patladığı Çin’in Vuhan kentinde virüse karşı en ön safta yer alarak savaşı kazanan Prof. Wang Yuguang, tecrübesini Milliyet’e anlattı.

Posta gazetesi, ”Karantina nasıl geçiyor?”. Karnatinada 21’inci gününü dolduran Ajda Pekkan, her sabah 1 saat koşu bancında yürüyor, sonra 30 dakika yoga yapıyor. Evde doğal yollarla maskeler hazırlıyor. 700 metrekarelik villanın her köşesini dezenfekte ettirdi. Fahri Evden ve Burak Özçivit çifti ise şöyle iş bölümü yaptı: Temizlik Burak’ta, yemekler Fahriye Evcen’e ait. Çamaşır yıkamak dönüşümlü.

1 Nisan Çarşamba Gazete Özetleri Şok Gazetesi

”Kendimi göstermeyi seviyorum”. Modelliğinin yanı sıra Hollywood filmlerinde de boy gösteren Lindsey Pelas, son zamanlarda geçimini İnstagram üzerinden sağlıyor. Paylaşımlarıyla olay yaratan 28 yaşındaki eski ‘Playboy’ yıldızı, duş sonrası verdiği pozlarla yine sosyal medyayı salladı! Lindsey, ”Kendimi göstermeyi seviyorum” diyor.

Türkgün gazetesi, ”Türkiye tek yürek”. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ diyerek başlattığı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tam destek verdiği ‘Milli Dayanışma Kampanyası’ Türk milletinden büyük ilgi ve destek buldu.

Türkiye gazetesi, ”Anadolu’dan şehirlere mesaj var: Yerinizde kalın lütfen”. Köye ve yazlığa kaçmaya çalışanlar, virüsü ülkeye yayıyor. Hastalıktan korkan Anadolu halkı ”Ne olur gelmeyin” diyor.

YeniÇağ gazetesi

”7 maaş yetmez uçağı bağışla”. İYİ Parti lideri Akşener, virüsle mücadele kapsamında yardım kampanyası başlatan ve 7 maaşını bağışladığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulundu: 500 milyon dolarlık Katar uçağını da hemen bağışlasın!

Yeni Akit gazetesi, ”Başkan’ın çağrısına 7’den 70’e destek”. Koronavirüsle mücadelede aciz kalan birçok ülke İMF’nin kapısını çalarken, Türkiye yaralarını millet-devlet işbirliği ile sarıyor. Başkan Erdoğan’ın önceki gece 7 maaşını bğaışlayarak, ”Biz Bize Yeteriz Türkiye” sloganıyla başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası’na, siyasetçilerden, bürokratlardan, iş dünyasından, STK’lardan, üniversitelerden ve çaycısından simitçisinden bütün vatandaşlardan destek yağıyor.

Yeni Asya gazetesi

”Virüs salgını, işsizlik salgınına dönüşmesin”. Ekonominin lokomotifi olan tüm sektörlerde tehlike çanları çalıyor. İşsizler ordusuna yeni milyonlar eklenebilir.

Yeni Birlik gazetesi, ”Türkiye kenetlendi”. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki gün gerçekleştirilen ”Millete Sesleniş”i sırasında kamuoyu ile ”Biz Bize Yeteriz Türkiyem” diyerek başlattığı Milli Dayanışma Kampanyasına yoğun destek geldi. Türkiye’nin kenetlendiği kampanyaya siyaset, spor, sanat ve iş dünyasından birçok isim ve kamu yöneticisi katıldığını duyurdu.

Yeni Mesaj gazetesi, ”Çirkin Avrupa”. İtalya’da gazeteler manşet haberleriyle kendilerini yalnızlığa mahkum eden AB’ye adeta ateş püskürüyor, ülkenin yardımına koşan Çin, Küba ve Rusya’ya ise methiyeler düzüyor. Ülkenin önde gelen gazetelerinden La Repubblica’nın geçen hafta attığı bir manşet ise dikkat çekiyor: Çirkin Avrupa…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522