Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

10 Nisan Cuma Gazete Özetleri

Başlıklar

10 Nisan Cuma Gazete Özetleri

10 Nisan Cuma Gazete Özetleri Akşam gazetesi

10 Nisan Cuma Gazete Özetleri ”Yurtdışı iptal, Yurtiçi sınırlı”. Türkiye, Kovid’19’un yayılmasını engellemek için 3 şubat’ta salgınn merkezi Çin’e olan uçuşları iptal etti. 21 Mart’a kadar 55 ülkeyle askıya alınan yurtdışı uçuşlar, 27 Mart’ta tamamen durduruldu. İç hatlarda da 14 kente izinle uçuş uygulaması başladı.

Analiz gazetesi ”İşten çıkarmaya yasak geliyor”. Kovid-19 sebebiyle işverenin işçi çıkarması 3 ay boyunca yasaklanıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca hazırlanan yasa teklifi tasarısında 3 aylık süre Cumhurbaşkanı tarafından 6 ay uzatılabilecek. 15 Mart’tan sonra işini kaybeden ve izne gönderilenler ücret desteği alacak.

Aydınlık gazetesi ”Sokağa çıkma yasağı kimin politikası”. Sokağa çıkma yasağını savunanların sırtlarında yumurta küfesi yok. Gıda güvenliği ve sağlık güvenliği nasıl sağlanacak, üretim nasıl sürecek, halkın temel hizmetleri nasıl görülecek, üretmekten vazgeçen  bir ülke vergiyi kimden toplayacak, bir süre sonra kamu hizmetini hangi kaynaktan karşılayacak, ücretleri ve maaşları nasıl ödeyecek, böyle bir sorunları bulunmadığı görünüyor.

Cumhuriyet gazetesi ”Affı genişletelim”. İnfaz düzenlemesinin adil ve eşit olmadığını belirten CHP’li Özel, ”Tüm partilerle yeniden ele alalım. Biz yapıcı katkıya hazırız. Kimsenin katilleri, teröristleri ve FETÖ terör örgütünü dışarı çıkarmaya niyeti yok. Düşünceleri nedeniyle suçlananları da kapsamalı. Bu düzenleme 21 yıl önce olsa Erdoğan yararlanmayacaktı.

Diriliş Postası gazetesi ”İşte AB vizyonu”. Avrupa Birliği, koronavirüs ile baş etmekte zorlanıyor. Birlik’in Euro bölgesi maliye bakanlarının bir araya geldiği Eurogroup, telekonferans üzerinden çarşamba ve perşembe günü gerçekleştirildi. Sürece damga vuran detay, Avrupa’nın bölünmüşlüğü ve olayları para temelli bakışının bir kez daha gözler önüne serilmesi oldu.

Doğruhaber gazetesi ”Yemen’de atşekes umudu”. Öte yandan koronavirüs salgını, savaş bölgelerinde barış umudunu artırdı. Afganistan’da 2001’den beri devam eden iç savaş, ABD’nin ihlallerine ve sivil katliamlarına rağmen devam ederken, Irak’ta da ABD, bazı üslerden çekildi. Son olarak Yemen’de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, koronavirüs sebebiyle ilan ettiği ateşkes, dün itibariyle yürürlüğe girdi. Bursa gazeteleri ile Bursa gündemini takip edin.

Dünya gazetesi

”ABD’de işsiz sayısı üç haftada 15 milyonu aştı”. ABD’de işsizlik maaşı başvurusu yapanların sayısı geçen üç haftada 15 milyonu geçerek ülkede hayatı durma noktasına getiren koronavirüs salgınının etkilerini gözler önüne serdi. İşsizlik maaş başvuruları salgını kontrol altına almak için başlatılan kısıtlamaların etkisiyle geçen hafta itibariyle art arda ikinci defa 6 milyonu aştı.

Korkusuz gazetesi ”Çocuklarım aç evde nasıl kalalım”. Koronavirüs milyonlarca vatandaşı eve kapattı. Salgının yayılmaması için mecbur olmadıkça evden çıkmamak gerekiyor. Ancak bu durum toplumun yoksul kesimlerini ‘açlıkla’ karşı karşıya getirdi. Euronews’in İstanbul’da mikrofon uzattığı bir anne, yüz binlerin feryadına tercüman oldu.

Evrensel gazetesi ”ABD’de korona günlerinde mücadele”. Salgın nedeniyle her gün yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiği ABD’de, ölenlerin parklara gömülmesi tartışılırken, bir yandan ekonomik bunalımla boğuşan bir yandan da milliyetçi çağrılarla kuşatılmış olan emekçiler ise kaderlerini ellerine almak için irili ufaklı grev ve eylemler yapıyor.

10 Nisan Cuma Gazete Özetleri Hürriyet gazetesi

”Maske takıp eldiven giyecek”. Evlerine gönderilmeden önce hükümlülere seyahat izin belgesi ve koronavirüs broşürü verilecek, Almaları gereken önlem ve hijyen kuralları tek tek anlatılacak. Hükümlüler cezaevinden maske ve eldivenle ayrılacak. Otobüslerle kurallara uygun bir şekilde evlerine gönderilecekler. Yol parası hükümlüden alınacak.

Karar gazetesi ”Bu pakette eşitlik ve adalet ilkesi yok”. Cezaevinde kalış süresinin yarı yarıya düşürülmesini içeren infaz düzenlemesinin TBMM’deki görüşmeleri sürerken paketin içeriğine ilişkin itirazlar devam etti. Düşümce suçlarının kapsam dışında kalacak olması ise kamuoyu vicdanına en büyük yarayı açan başlık oldu. Barolardan ‘eşitlik ilkesine uyulmuyor’ eleştirileri geldi.

Milat gazetesi ”Çalışanın yanındayız”. MÜSİAD, ”İstihdam kaybı yaşanmaması için üyelerimize ve iş dünyamıza istihdama devam çağrısı yapıyoruz. İstihdamı korumak ve milli ekonomimizin en az hasarla bu süreçten çıkması adına, bütün işverenleri ellerini taşın altına koymaya çağırıyoruz” açıklamasında bulundu.

Milli gazetesi ”Hasret büyüyor”. Toplu halde namaz kılmanın yasaklandığı 16 mart tarihinden itibaren Türkiye’de dört haftadır Cuma namazı kılınmıyor. On bir ayın sultanı Ramazan ayının yaklaştığı bu günlerde manevi duygular içerisinde olan binlerce mümin, Cuma namazının hasreti ile kavruluyor. Birçok İslam beldesinde olduğu gibi ülkemizde de artık camilerden müezzin tarafından sadece ezan-ı şerif, sala ve dua okunuyor.

Milliyet gazetesi ”işçi için daha yararlı”. Salgın nedeniyle faaliyeti duran işverenin karşısında iki yol var. İlki kısa çalışma uygulamasına, diğeri ise taslakla getirilecek olan ücretsiz izin uygulamasına gitmek. Kısa çalışma uygulamasına gitmek kısa çalışma ödeneğine hak kazanan işçiler açısından daha yararlı olacaktır. Ücret kayıpları daha fazla engellenmiş olur.

Posta gazetesi

”Uluslararası tarama”. İtalya’da lösemi hastası 2 yaşındaki çocuğun iyileşebilmesi için nakil gerekiyordu. 14 Mart’ta İtalya Sağlık Bakanlığı, Türk yetkililere mail atarak uluslararası kök hücre bankalarından yapılan taramada, sadece Türkiye’den uyumlu donör çıktığını belirtip yardım istedi. Türk Sağlık Bakanlığı hemen donörlerden kök hücreyi aldı.

Şok gazetesi ”Heycanlandıran paylaşım”. Koronavirüs aşısı için ekibiyle birlikte laboratuvarda kendini karantinaya alan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, dün sabah Türkiye’yi heycanlandıran bir paylaşımda buldunu. Ovalı, Twitter’dan yaptığı açıklamada, ”Kurduğumuz sistemin güvenli olduğu kanıtlandı. Şimdi kahramanlarım içeri giriyor. Kaldığım yerden onlar devam edecek. 23 Nisan için sözleştik” ifadelerini kullandı.

Türkgün gazetesi ”Beyhude çabalar”. Koronavirüs salgınının cezaevlerinde oluşturabileceği olumsuzluklar dikkate alınarak öncelikle gündeme alınan ve şartlı ceza indirimi öngören kanun teklifinin TBMM Genel Kurulundaki görüşmeleri, CHP. HDP VE İP ortaklığının sulandırma ve terör örgütleri PKK ve FETÖ’yü de kapsama dahil etme çabalarına sahne oluyor.

Türkiye gazetesi ”Genç kitle izolasyona uymuyor”. Sağlık ve İçişleri Bakanlığı kaynakları, seyahat yasağının sıkı bir şekilde uygulanması ile birlikte nisan ortasından sonra Anadolu illerinde virüsün yayılmasında gerileme olacağını düşünüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522