Dolar 32,5728
Euro 34,9054
Altın 2.440,46
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

10 Nisan İstanbul Haberleri

Başlıklar

10 Nisan İstanbul Haberleri

10 Nisan İstanbul Haberleri Ayrıntılı Haber gazetesi

10 Nisan İstanbul haberleri, ”Dış bağımlılık artık bitiyor”. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, salgına rağmen ‘iyi yolda’ olduğumuzu dile getirdi. Koronavirüs ile Türkiye’nin iddiasından vazgeçmediğini belirten Berat Albayrak, üç sondaj gemisi ve iki sismek gemi ile Akdeniz’de sondaj faaliyetlerinin sürdüğünü anlattı.

Anadolu gazetesi ”Piyasalar somut sonuç bekliyor”. Yeni tip koronavirüs (kovid-19) salgınına ilişkin gelişmeler piyasaların yönü üzerinde ana belirleyici olmaya devam etse de hafta başından beri sakın olan veri gündeminin bugün ve yarın hareketleneck olması, salgının ekonomiye etkileri konusunda daha fazla somut bilgi sağlaması bakımından gündemin odağına yerleşti.

Dokuz sütun gazetesi ”Komutla hareket ediyor”: Robotun istenilen hastanın yanına gidip üzerindekini teslim edebildiğini söyleyen Dr. Leyla Türker Şener, Bir mobil uygulamamız var. Mobil uygulama üzerinden komutunu veriyorsunuz. Üzerine koyduğunuz her şeyi istediğiniz odaya gönderebiliyorsunuz. Robotumuz istediğiniz hastanın yanına gidiyor ve üzerindekini teslim ettikten sonra geri geliyor.

Damga gazetesi ”Bozkurt oldukça başarılıdır”. Belediye başkanına muhalif olabilirsin, beğenmeyebilirsin, ama bazı hizmetleri bahane ederek karşıtlığı bozgunculuğa dönüştürmek insani değildir” diyen Kadıoğlu, ”Bozkurt seçilen insandır. Saygıyı had ediyor. Benim gözlemime göre de oldukça başarılıdır. Simdi birileri nesine başarı diyorsun’ diyecekler.

Günboyu gazetesi

”10 milyon maske”. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, askeri fabrikada muadil ilaç üretimine başlayacaklarını açıkladı. Akar, haftalık maske üretim kapasitesinin ise önümüzdeki hata 10 milyona yükseleceğini söyledi. TRT Haber’de gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Hulusi Akar, koornavirüs önlemlerine ilişkin geniş kapsamlı bilgiler verdi.

Hürhaber gazetesi ”Taraftarı ve stadı özledik”. Tüm dünyayı olumsuz yönde etkileyen Coronavirüs pandemisi nedeniyle her yerde olduğu gibi ülkemizde de spor organizasyonlarına 19 Mart’tan bu yana ara verilmesinin ardından Silivrispor takım kaptanı Oğuz Yavuz, Taraftarımızı, stadımızı ve futbolu özledik” dedi.

Hürses gazetesi ”Dış Ticaret Beklenti Anketi Kovid-19 engeline takıldı”. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yılın ikinci çeyreğine ilişkin Dış Ticaret Beklenti Anketi yapılamadı. Ticaret Bakanlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, resmi istatistik programı kapsamında Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü tarafından 3’er aylık dönemler halinde yapılan Dış Ticaret Beklenti Anketi, katılım yetersiz olması sebebiyle bu dönemde gerçekleştirilemedi. Bu nedenle, Dış Ticaret Beklenti Anketi yayımlanamadı.

10 Nisan İstanbul Haberleri İstanbul gazetesi

”Sütler, Çatalca ile Silivri’den”. İBB, İstanbul’da ikamet eden yoksul ve ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz süt verilmesi amacıyla açtığı süt alım ihalesini iptal etti. İBB yetkilileri, süt alımının Çatalca ve Silivri bölgesinden ”doğrudan temin” yöntemiyle satın alınacağını belirtti. İBB daha önce, İzmir Tire’den 3 aylığına süt alımı yapmıştı.

İstiklal gazetesi ”Hastalarının tamamı iyileşti”. İsrail’deki Pluristem firmasının 3 ayrı sağlık merkezinde plasentadan aldığı kök hücreleri laboratuvar ortamında özel işlemlerden geçirdikten sonra ölüm riski yüksek 6 Kovid-19 hastasına enjekte ettiği belirtildi. Kök hücre araştırmalarıyla tanınan Pluristem’in uyguladığı tedavi sonucu böbrek veya solunum yetmezliği de bulunan hastaların hepsinin Kovid-19’u yenmeyi başardığı ifade edildi.

İttifak gazetesi ”Örnek gösterilecek tek ülke Türkiye”. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Türkiye’nin Kovid-19 salgınına karşı mücadeleye destek amacıyla Balkan ülkelerine gönderdiği tıbbi yardımlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Avrupa Birliği’nin Türkiye’nin tek başına yaptığını, ne İtalya ve İspanya için ne de Balkan ülkeleri için yapmadığını belirten Çelik, ”Balkanlar’ı kendi haline terkettiler” dedi.

Vatan gazetesi ”Milli dayanışma”. İstanbul Üniversite 3 boyutlu Tıbbi ve Endüstriyel Tasarım Laboratuvarı ekibi ile Yıldız Teknik Üniversitesi’nden bir ekip de bu süreçte sağlık çalışanlarının işlerini kolaylaştırabilmek için bir robot geliştirdi. Bir aplikasyon ile komut verilen ve hastalara ilaç, yemek ve su servisi yapan robot sayesinde sağlık çalışanlarının hastalar ile teması azaltılmaya  çalışıldı.

Son-an gazetesi ”Müşteri deneyimine hijyen ve sosyal mesafe güncellemesi”. İstanbul- küresel salgın Covid-19 ile birlikte sosyal mesafe ve hijyen en önemli konu başlıkları oldu. Koronavirüs salgını ile birlikte hayatımızda birçok şey değişti ve değişmeye devam edecek. Sunduğunuz müşteri deneyimini Koronavirüs’ten öncesi ve sonrası olarak ikiye ayırabilirsiniz.

Son Saat gazetesi

”Türkiye ise orada”.AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye’nin Balkan ülkelerine yaptığı yardımlar ve Avrupa ülkelerinin bu süreçteki tutumuna ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Çelik, ”Çok kez duymuşumdur, AB bünyesinde pek çok siyasetçi, ‘Türkiye’nin Balkanlar’da artan nüfusunu  engellemek gerekir’ derdi. Türkiye’nin Balkanlar’la tarihi bağlarını bilmeyen bir siyasi cehaletle konuşurlardı. Şimdi ise Balkanlar’ı kendi haline terk ettiler.

Tünaydın gazetesi ”Tedbirlere uymayanlara ceza”. İstanbul (AA)- İstanbul’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında dün yapılan denetimlerde 282 kişiye idari para cezası uygulanırken 3 iş yeri mühürlendi, 2 araç da trafikten men edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kovid-19 tedbirleri kapsamında, 7 Nisan’da gerçekleştirdiği denetimlerde, kurallara uymayan kişilere ve araçlara işlem yaptı.

Yeni çağrı gazetesi ‘Kovid-19’a karşı ‘Pandemi İzolasyon Takip Projesi”. İletişim Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı’nca Kovid-19 salgınının azaltılması ve hastaların izolasyonu için Pandemi İzolasyon Takip Projesi oluşturulduğunu duyurdu. Proje ile Kovid-19 riski nedeniyle evde izolasyon altında bulunması gereken kişiler evlerini terk ederse telefonlarına uyarı mesajı gelecek, uyarıya riayet etmeyenlere yaptırırım uygulanacak.

Yenidevir gazetesi ”Açık Kapı açıklaması”. İçişleri Bakanlığının ‘Açık Kapı’  hizmetiyle vatandaşlara para yardımı yapılacağı açıklamalarının asılsız olduğuna ilişkin, Eskişehir Valiliğinin resmi Twitter hesabından  paylaşımda bulunuldu. İçişleri Bakanlığı, ”Sosyal medya ve iletişim guruplarında asılsız paylaşımlarda bulunanlar hakkında Siber Suçlarla Mücadele birimlerimiz gerekli takibi yapmakta olup yapılacak tespitler üzerine gerekli suç duyurularında bulunulmuştur” açıklamalarında bulundu.

Yenisöz gazetesi ”Ölümcül virüs sars’ı geride bıraktı”. 9 Şubat’ya yeni tip koronavirüsten ölenlerin sayısı 811’e ulaştı. Salgındaki can kaybı sayısı SARS’ı geride bıraktı. 11 Şubat’ta DSÖ, yeni tip koronavirüse ”Kovid-19” adı verildiğini duyurdu.

İstanbul Gazeteleri ve Haber siteleri

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522