Dolar 32,5065
Euro 34,9070
Altın 2.425,83
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

11 Mayıs Bursa Haberleri

Başlıklar

A gazetesi 11 Mayıs Bursa Haberleri

”Çöplük değil doğal”. 11 Mayıs Bursa haberleri. Bursa’nın en verimli topraklarının bulunduğu: deveci armudu, şeftali, ayva gibi Bursa’ya özgü meyvelerin ambarı durumundaki Kestel ve Gürsu ovalarında çiftçi çok mutlu. Çünkü kazanç kapısı meyve ağaçları, sanayi ve evsel atıkların çöplüğünde değil, dünya standartlarında Yeşil Çevre Arıtma Tesisi Kooperatifi’nin desteğiyle doğal bir ortamda yetişiyor.

Bursa haber gazetesi ”Özgürlüğün tadını çıkardılar”. Sokağa kısıtlama uygulaması 24 büyükşehirde beşinci haftada da devam ederken, 65 yaş üstü vatandaşlar 7 haftanın sonunda 4 saatlik de olsa dışarı çıkanın mutluluğunu yaşadı. Bursa’da yeşil alanlara akın eden 65 yaş üstü vatandaşlar, spor yapıp temiz ve güneşli havanın yanı sıra çocuklar gibi kaydırağa binip salıncakta sallandı. 21 Mart’tan bu yana evde kalan Bursalılar, yasağın kalktığı ilk dakikalardan itibaren kendini sokağa attı.

Bursa hakimiyet gazetesi ”Dünya varmış”. Korona virüs salgını nedeniyle 65 yaş ver üzeri vatandaşlara uygulanan kısıtlama dün 4 saatliğine esnetildi. Saat 11.00’de başlayıp 15.00’te biten izinle, 65 yaş ve üzerindekiler 50 gün sonra sokağa çıktı. Vatandaşların kimi boş sokakların tadını çıkardı, kimi spor yaptı, kimileri de sahilleri doldurup deniz havası aldı.

Hayat gazetesi ”Sahillere akın ettiler”. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bursa’da da dün saat 11.00 itibarıyla 65 yaş üstü vatandaşlara verilen sokağa çıkma iznini Bursalı yaşlılar özellikle sahilleri doldurarak değerlendirdi. Aylarca evlerinden çıkamayan yaşlılar kısıtlamanın esnetilmesiyle güneş ve sıcak havanın keyfini çıkarttı. Bazı vatandaşlar şortlarını giyerek ve ayakkabılarını çıkartarak deniz kenarında yürüyüş yaptı. Korona virüs tedbirleri kapsamında 50 gündür evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlar, 4 saatlik izinle birlikte sokak ve caddelere akın etti.

Sancak gazetesi 11 Mayıs Bursa Haberleri

”Ana caddeler yenileniyor”. 11 Mayıs Bursa haberleri. Korona virüs salgınının yayılımını önlemek için dezenfeksiyon çalışmaları başta olmak üzere salgından etkilenen vatandaşlara sıcak yemek, erzak ve pazar ihtiyaçlarının temini noktasında yoğun bir çaba harcayan Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan da salgını fırsata dönüştürüp, yıllardır bakımı yapılamayan ana caddeleri yenilemeye devam ediyor.

Şehir gazetesi ”Oto yıkama ve vale hizmeti verilmeyecek”. AVM’lerde Kovid-19 bulaşma riskini artıracağından, konser ver gösteri gibi toplu etkinlikler, broşür dağıtımı, promosyon uygulamaları yapılamayacak. Sigara içme, dinlenme ve oyun alanları, sinemalar ve mescitler kullanılmayacak. Oto yıkama ve vale hizmeti verilmeyecek. Genel alanlarda yemek ve diğer gıdaların tüketimi, tekerlekli sandalye ve mama sandalyesi kullanımı, bebek arabası kiralanması söz konusu olmayacak.

Meydan gazetesi ”Sahillere akın”. Aylarca evlerinden çıkamayan yaşlılar kısıtlamanın esnetilmesiyle güneş ve sıcak havanın keyfini çıkarttı. Sahillere adeta akın vardı. Bazı vatandaşlar şortlarını giyerek ve ayakkabılarını çıkartarak deniz kenarında yürüyüş yaptı. Bazıları ise mutluluklarını havaya zıplayarak gösterdi. İhtiyar delikanlılar, maskeleriyle sosyal mesafeye dikkat ederlerken, çocuk oyun alanlarında salıncağa ve kaydıraklara binenleri ise ilginç görüntüler ortaya çıkardı. 65 yaş üstünün 11.00-15.00 saatleri arasında hayli neşeli oldukları gözlendi. Mersin gazeteleri ile Mersin’den haber alın.

Bursa gazetesi ”Mudanya’nın batısı doğal SİT kapsamında”. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Mudanya’nın tarihi sahilleri için kapsamlı yeni bir ‘SİT’ kararını duyurdu. Mudanya’nın batısında, Kumyaka ile Tirilye arasındaki bölgeye, Doğal Sit Alanı’ tanımlaması getirildi. Söz konusu karar, kıyı boyu ve içerisindeki önlemi bir alanı, ‘Doğal sit- Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ ve Doğal Sit- Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı’ kapsamına almış bulunuyor.

Yörem gazetesi

”Bilgisayar ve interneti olmayan öğrenci e-sınav için valilikleri başvuracak”. 11 Mayıs Bursa haberleri. Bursa Uludağ Üniversitesi yönetimi, bulundukları ortamda internet veya bilgisayar bulamayan  öğrenciler için 81 ilin valiliği ile temasa geçti. Valilik koordinasyonunda belirlenen gün ve saatlerde öğrencilere internet erişimi ve bilgisayar temini için destek isteyen BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, sosyal medya hesabından kurumlara yaptıkları başvurdukları dilekçe örneğini paylaştı.

Kent gazetesi ”Çocuklar gibi şendiler”. Sokağa kısıtlama uygulamasının beşinci haftasında cadde ve sokaklar dün yaşlılarındı. Risk grubunda oldukları için tam 7 haftadır evlerindeydiler. Büyük sabır gösterip, bu günün gelmesini çok beklemişlerdi. Saatler 11.00’i gösterdiğine maskelerini takarak çıkmaya başladılar dışarı, Caddelerde küçük adımlarla yürürken gördük onları. Bol nefes alıyorlardı.

Mücadele gazetesi ”Haydi hayırlı tıraşlar”. Normal hayata geçiş hazırlıkları kapsamında çalışmalarına izin verilen berber ve kuaförler belediye ekipleri tarafından dezenfekte edildi. Bugün itibari ile işlerinin başına dönen berber ve kuaförler iş başı yaparken, belirlenen kurallar çerçevesinde sosyal mesafe, maske ve randevu sistemi ile çalışacaklar. Konu ile ilgili sosyal medya hesabında bir açıklama yapan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar 11 Mayıs 2020 Pazartesi günü itibariyle dükkanlarını açacak olan berber ve bayan kuaförlerimizin işletmelerinde dezenfeksiyon çalışmalarını tamamladık.

Okur gazetesi ”Durdurulan gencin dramı ortaya çıktı”. Cuma mahallesi Atatürk bulvarı üzerinde görevli olan Emniyet Müdürlüğü ekipleri sokakta gezen 17 yaşındaki Zakir E.’ye neden bu saatte dışarı çıktığını sordular. Zakir E, ”Babam beni fırça sapıyla dövdü bende evden kaçtım. Kendisinden şikayetçiyim. Eve gitmeyeceğim asla” dedi.

Olay gazetesi

”Bazı illerde ders zili çakacak mı”. 11 Mayıs Bursa haberleri. Milli Eğitim Bakanı Selçuk, ”Bazı şehirlerde hiç vaka yok. Bazı illerimizde çok vaka var. Hangi illerde durum nedir diye bir çalışmamız var. Taşıyıcılık faktörü üzerinden de bakmak lazım. Eğer illere göre okulların açılımı olursa buna da hazırız. Haziranda okulların açılması için yumuşak geçişe ihtiyaç var” dedi.

Yeni dönem gazetesi ”Gece gündüz”. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Acemler Merinos geliş istikametinde kesintisiz devam eden çalışmaları sahur vakti inceledi. Yol kenarında hazırlanan sahur sofrasında işçilerle bir araya gelen Aktaş, ”Arkadaşlarımız Bursa’nın ana aksını oluşturan güzergahlarda gece gündüz çalışıyor” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522