Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

11 Mayıs İstanbul Haberleri

Başlıklar

Ayrıntılı haber gazetesi 11 Mayıs İstanbul Haberleri

”Organik dizi kalk gidelim ev çekimleriyle ekrana geliyor”. 11 Mayıs İstanbul haberleri. Yönetmen Mustafa Doğan, ”Kalk gidelim Eve” dizisinin bu süreçteki diğer dizilerden farklı olduğuna işaret ederek, ”Kalk gidelim daha organik ve daha köy tandanslı bir iş olduğu için telefonla çekmek bir yere kadar. Oyuncularımız bir kısmı Muğla’da kalmışlar ve orada yaşıyorlardı. En azından bir grup oyuncumuz kendi bahçesinde falan dolaşarak tedbirlere uygun çalışabiliriz deyince korona virüs sürecini anlatan mini bir dizi haline getirdik” dedi.

Anadolu gazetesi ”Maske takmayanlar vardı”. Bilindiği gibi 21 Mart’ta işe İçişleri Bakanlığı genelgesi ile 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı olan kişilerin sokağa çıkması kısıtlandı. Geçtiğimiz günlerde alınan bir kararla da 65 yaş üstü nüfusun pazar günü 4 saat süreyle dışarı çıkabilmelerine imkan tanındı. Ancak yaşlılarımızda maske takma konusunda titiz davranmadı. Normalleşmenin ikinci adımı ise bu sabah atılıyor. Kapatılması için hiçbir yasağının konulmamasına rağmen içinde yer alan mağazaların kapalı olması nedeniyle uzun süredir ziyaretçi kabul etmeyen AVM’ler bugün kapılarını açıyor.

Dokuz sütun gazetesi ”Çay üreticileri rahatladı”. Doğu Karadeniz’deki Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerde, 830 bin dekar alanda 1 milyon üretici aile tarafından yapılan yaş çayüretiminde, hasat için sayılı günler kaldı. Çaykur, mayıs ayının ortalarında başlaması beklenen çay tanımında, bu yıl korona virüs tedbirleri kapsamında, 44 maddelik acil eylem planı oluşturdu. Plan kapsamında, çay hasadında satışına, nakliyesinden üretim aşamalarına kadar bir dizi tedbirler alındı.

Damga gazetesi 11 Mayıs İstanbul Haberleri

”50 gün sonra yere bastılar”. 11 Mayıs İstanbul haberleri. 21 Mart’tan itibaren evlerinde kalarak pandemi ile mücadeleye destek veren 65 yaş üzeri vatandaşlar uzun bir aranın ardından ilk kez sokağa çıktı. 4 saat süreyle dışarı çıkabilmelerine imkan tanınan vatandaşlar park ve meydanları doldurdu. Esenyurt’ta sosyal mesafe kuralına uyan vatandaşlar güzel havanın tadını çıkardı. Esenyurt Meydanı’na gelen bir vatandaş, ”Dünyada en kıymetli şey özgürlük dedi.

Günboyu gazetesi ”Çok badire atlattık”. Dünyanın, Türkiye’nin ve dolayısıyla sektörün tarihi bir sürece şahitlik ettiğini aktaran Tınastepe, ”Kimsenin sonuçlarını tam olarak kestiremediği, süreç içerisinde nereye evrileceğini bilemediğimiz bir pandemi hadisesiyle karşı karşıyayız. Sektör olarak çok kriz gördük, çok badire atlattık, ancak bu durumun perakendenin tüm paydaşlarında nasıl bir hasara yol açacağı ile ilgili kesin yargılarda bulunmanın imkansızlığı içerisindeyiz” dedi.

Hürhaber gazetesi ”Hibe araçlar bu kez Çevre Bakanlığı’dan”. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın girişimleri ile Çevre ile Şehircilik Bakanlığı tarafından hibe edilen 2 adet çöp toplama aracı Cuma günü teslim alındı. Çöp toplama ve temizlik işini ihale etmeksizin İstanbul’da gerçekleştirilen tek ilçe olma özelliği ile belediyenin araç envanterini geliştiren Yılmaz, özel sektörün yanı sıra hibe kazanım sürecini Bakanlık düzeyinde de devam ettirdi. Gazeteler şok ile Şok gazetesinin günlük manşetlerini okuyabilirsiniz.

İstiklal gazetesi 11 Mayıs İstanbul Haberleri

”Evden çalışmaya devam”. 11 Mayıs İstanbul haberleri. İBB, bugün başlayacak normalleşme ile ilgili uyarılarda bulundu. Pek çok işletmenin tekrar faaliyete geçecek olması nedeniyle özel araç ve toplu taşıma kullanımında ciddi artış beklendiği belirtildi. Mecbur kalınmadıkça sokağa çıkılmaması uyarısında bulunan İBB’den yapılan açıklamada, ”Toplu taşıma araçlarında olağanüstü kısıtlamalar sürdüğü için ulaşımda güçlükler yaşanabilir. Vatandaşlarımıza evden çalışmaya devam etmelerini öneriyoruz.

İttifak gazetesi ”Ne yapsak ne etsek hakkını ödeyemeyiz”. Yeni tip korona virüs salgını nedeniyle bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de hayat sekteye uğradı. Bu süreçte ailelerinden uzakta, kendi sağlığını riske etme pahasına görev yapan sağlık çalışanı anneler, hayatlarının belki de en zor Anneler Günü’nü geçirdi. Ankara Şehir Hastanesi’nin yoğun bakım uzmanlarından Doktor Canan Gönen, salgınla mücadelede kendilerini en çok, taburcu edilen hastaların sevdiklerine kavuşmalarının ve evlerine dönmelerinin mutlu ettiğini dile getirerek, ”İnsanlara faydalı olabilmek, onları sevdiklerine kavuşturabilmek.

Vatan gazetesi ”65 yaş ve üstü sokağa çıktı”. Korona virüs salgını nedeniyle 65 yaş ve üzeri vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağı ardından 50 gün sonra bugün 4 saatliğine sokağa çıkma izini verildi. Saat 11.00’da başlayan izinle 65 yaş ve üzeri vatandaşlarda, kimi yollarda kimi ise yol kenarlarında bulunan çimlerde yürüyüş yaptı. Sokağa çıkan vatandaşlar sosyal mesafe kuralına uyduğu görüldü.

Son-An gazetesi

”İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu Müjdesi”. 11 Mayıs İstanbul haberleri. İstanbul ilk olarak 11-12 Nisan tarihlerinde 30 Büyükşehir ve Zonguldak’ta uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması dördüncü kez geçtiğimiz hafta 1-2-3 Mayıs tarihlerinde uygulandı. Belediyeler de bir yandan kendi sorumluluk alanlarındaki bölgelerde salgından etkilenen kesimlere yardımcı oluyorlar, bir yandan da bu dönemi alt yapı ve üst yapı çalışmalarına hız vererek değerlendiriyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul’daki 39 ilçe belediyelerinin de bu dönemdeki çalışmalarını sizlerle paylaşıyoruz.

Son saat gazetesi ”Bir dönüm seradan yaklaşık 20 bin lira gelir bırakıyor”. Gazipaşa’nın Koru Mahallesinde şubat ayında seaya karpuz eken Talip Özgen, hasada başladı. Arı yardımıyla organik bir şekilde yetişen karpuzları hasat eden Özgen, ürün kalitesinin ve rekoltenin yüksek olduğunu söyledi. Karpuz büyüklüğünün ortalama 6 kilogram olduğunu belirten Özgen, Yaklaşık bir hafta önce kırımına başladık. Şu anda hasat devam ediyor.

Tünaydın gazetesi

”Cerrahi maske rekora gidiyor”. 11 Mayıs İstanbul haberleri. Salgın sonrası ne yapabileceklerine dair 25 kişilik bir ekip oluşturarak çalışmalara başladıklarını ve iki profesörden danışmanlık hizmeti aldıklarını söyledi. Ekibin 15 gün boyunca dışarı çıkmadan salgın sürecinde ülkeye nasıl bir katkı sunulabileceğine dair çalışma yaptığını dile getiren Akkuş, virüsün yayılımını engelleyecek, dünyada ciddi şekilde ihtiyaç duyulan, aranılan ancak bulunamayan cerrahi maskenin üretimine karar verdiklerini anlattı. Akkuş, maske üretimine karar verdikten sonra hızla hayata geçirdiklerini kaydederek, maskeyi üretecek makinelerin yapımının, üretimin yapılacağı tesisinin hayata geçirilmesi için hemen adım attıklarını bildirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522