Dolar 32,3847
Euro 35,0605
Altın 2.325,56
BİST 9.110,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

11 Nisan İzmir Haberleri

Başlıklar

11 Nisan İzmir Haberleri Aliağa Ekspres gazetesi

”Toplu ulaşıma salgın düzenlemesi”. 11 Nisan İzmir haberleri İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgınının engellenmesi ve halk sağlığının korunması için kritik kararlara imza attı. Kentte toplumsal hareketliliği dada da azaltmak amacıyla toplu taşıma araçlarının sefer sayıları sabah ve akşam saatleri dışında geçici süreyle düşürüldü.

”Tıbbi atık tesisi açıldı”. İzmir Büyükşehir Belediyesi kullanımı artan maske, eldivene ve diğer tıbbi atıklar için tam kapasiteyle bir sterilizasyon tesisi devreye aldı.

İlkses gazetesi

”Doğru verileri anlamalıyız”.İzmir’de yaşanan salgın yayılımıyla ilgili konuşan CHP İzmir Büyükşehir Milletvekili Murak Bakan değerlendirmelerde bulundu. Merkezi iktidarın bilgi kanallarını etkin kullanması ve şeffaflığıyla ilgili pek çok şüphe olduğunu ileri süren Bakan, İzmir verilerinin tıpkı Türkiye’nin verileri gibi belirsiz ve yetersiz olduğunu vurguladı. İzmir’de oluşturulan pandemi kurulunun iki haftadır toplanmadığını da belirten Bakan, ”İzmir’de kaç enfekte var, kaç insan hayatını kaybetti? Hangi bölgelerde yoğunluk var? bunları bilmeliyiz.

”Evden hiç çıkmadan diyenler var”. Pullukçu gençlerin risk altındaki gruba hastalığı bulaştırmamaları gerektiğini ifade ederek, ”Gençlerden istediğimiz korunmaları ve eve ölüm götürmemeleri” dedi. Virüs görülen ve kendilerini evlerinde izole etmeleri istenen hastalar arasında bu kurala uymayanlar olduğunu söyleyen Pullukçu, ”İzolasyona uymayan kişilerin ailesindekiler tek tek hastalanıp geliyorlar” dedi.

11 Nisan İzmir Haberleri Kent gazetesi

”İzmir’de gündemle ilgili neler oluyor”. Pandeminin süresinin belirsiz olması ve ağırlığının artması ile ekonomideki daralmanın karşısında yeni ek önlemlere ihtiyaç duyduğumuz da bir gerçek. Bu anlamda pandemi sonrası değişen dünya düzeninde ekonomimizin ayakta kalarak uyum sağlamasını istiyorsak daha somut destekler verilmeli, pandemi sonrası da işletmelerimiz ayakta kalabilmeli. Özellikle üretim yapan firmaların en önemli gideri olan enerji, sgk ve kira ödemelerinde ertelemeden öte bu yüklerini omuzlarından alacak karşılıksız destek, pandemi sonrası oluşacak yeni ekonomik düzende iş dünyamızın ayakta kalmasını sağlayacak temel desteklerin başında olacaktır.

”Maske”. Bakanlık, dün itibarıyla maskeleri İstanbul’daki ecza depoları aracılığıyla eczanelerimize dağıtmaya başladı. 20-65 yaş arası vatandaşların telefonlarına bir kod numarası gönderecek. Vatandaşlar da bu kod numarası ve TC kimlik numaralarıyla herhangi bir eczaneden ücretsiz maskelerini alabilecek. 11 Nisan İzmir haberleri

Yeni bakış gazetesi

”Siz evde kalın biz getirelim”. İlçedekilerin evlerinde kalması amacıyla ve ”Siz evde kalın, biz size getiririz” sloganı ile hizmete açılan site üzerinden ilk gün yüzlerce sipariş verildi. Tek tıkla verilen siparişler belediye ekiplerince hijyen kurallarına uygun bir şekilde vatandaşların evlerine teslim ediliyor. Vatandaşlar, siparişlerin ödemelerini ister site üzerinden kredi kartı, isterlerse kapıda nakit ve pos ile yapabiliyor. 10.00-19.00 saatleri arasında verilen siparişler ise sonraki gün saat 10.00’da adrese ulaştırılıyor.

”Erteleme değil vazgeçme talebi”. İzmir iş dünyası temsilcileri, pandemi nedeniyle durma noktasına gelen ekonomide ayakta kalabilmek için daha etkili önlemler alınmasını istiyor. Büyük gelir kaybına uğrayan iş dünyası, çalışanlarını koruyarak bu süreçten çıkma reçetesi olarak devletten vergi, SGK, muhtasar, enerji ödemelerinde erteme değil ”vazgeçme” hamlesi bekliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522