Dolar 32,5154
Euro 34,8500
Altın 2.429,09
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

11 Şubat Ankara Gazete Özetleri

11 Şubat 2020 Salı Ankara Gazete Manşetleri Birinci Sayfaları ve Özetleri

Başlıklar

11 Şubat Ankara Gazete Özetleri 24 Saat gazetesi

24 Saat gazetesi, ”Genç nüfusun yüzde 24,5’i işsiz”. 11 Şubat Ankara gazete özetleri. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kasım 2019’a ilişkin iş gücü istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı, 2019 kasımda bir önceki yılın aynı ayına göre 237 bin kişi artarak 4 milyon 308 bine çıktı. İşsizlik oranı 1 puan yükselerek yüzde 13,3 oldu. Tarım dışı işsizlik oranı 1,1 puanlık artışlar yüzde 15,4 olarak tahmin edildi.

Anadolu gazetesi, ”Soğan fire vermeyecek”. Polatlı Ticaret Odası, Polatlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Çankaya Üniversitesi ortaklığında hazırlanan proje ile ilçede soğan üreticisinin depolamadan kaynaklanan firenin önüne geçilecek.

Başkent gazetesi, ”Ankaralının cebini boşaltıyorlar”. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Başkentgaz’ın vatandaşları sayaç değiştirmek zorunda bıraktığını savunarak, ”Elleri Ankaralının cebinde. Ankaralının cebini boşaltıyorlar. Bu soğuk kış günlerinde hemşehrilerimiz kombilerini yakamıyorlar.” dedi.

Dua Tepe gazetesi, ”Hafriyat gelirleri Polatlı Belediyesi’ne devredildi”. Geçtiğimiz dönem Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen hafriyat gelirleri ve uygulaması Polatlı Belediyesi’ne geri geldi. Konu hakkında Polatlı Müteahitler Derneği Başkanı Cengiz Ünver gazetemize açıklamalarda bulundu.

Gazete Ayrıntı, ”Polatlı’nın tek kadın otobüs şoförü”. Polatlı’nın otobüs ehliyeti alan tek kadın sürücüsü oldu. İlçede faaliyet gösteren Duatepe Sürücü Kursu’na başvurarak E sınıfı ehliyet alan tek kadın otobüs şoförü Halime Özdemir, ehliyet sınavından başarı ile geçti.

Güçlü Anadolu gazetesi, ”Eğitimde fırsat adaleti”. Milli Eğitim Bakanlığı, dijital eğitim platformu olan Eğitim Bilişim Ağı’nın (EBA) yeni dönem lansmanını gerçekleştirdi. Lansmasa katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilere tüm operatörlerde 3 GB ücretsiz erişim imkanı sunulduğunu dile getirerek ”Türkiye’nin her yerinden; telefon çeksin yeter. Bunu pilot çalışmalarda denedik. İşin özeti; eğitimde fırsat adaleti” ifadesini kullandı.

İlksayfa

İlksayfa gazetesi, ”Ayrım kalksın”. Başkentli öğrenciler ‘öğrenci abonman kartları’nın ÖHO ve Başkentray’da da geçerli olmasını istiyor. ÖHO’ların da sıcak baktığı talepte gözler büyükşehir ile TCDD’de.

Polatlı’nın Sesi İstiklal gazetesi, ”Rahmi Koç Müzesinde ”Gordion” konuşuldu”. Rahmi Koç Müzesinde Ankara’nın Dünya Mirasları ve Ankara’nın değerleri anlatıldı. Sunumda konuşmacı olan Prof. Mehmet Tunçer ve Dr. Necati Yalçın Gordion’un dünya mirası sürecini ve Ankara’daki değerine değindi. Sunuma katılan Polatlı Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi Genel Koordinatörü Kadim Koç yaşadığı gururu dile getiren bir açıklamada bulundu.

Nallıhan’ın Sesi gazetesi, ”Çalınan parası bulunan kadından polise teşekkür”. Nallıhan’da bir kadın, çantasından çalınan paraları bulan ve zanlıları yakalayan polise teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

Polatlı Postası, ”Tarım Üniversitesi meselesi ”emin adımlarla” ilerliyor!”. Tarım Üniversite konusunda ciddi adımlar atmak için kolları sıvayan Kaymakam Mahmut Nedim Tunçer, dün makamında Polatlı Postası Gazetesini ağırladı.

Sonsöz gazetesi, ”Corona virüsleri damlacık yolu ile bulaşıyor”. Çin’de ortaya çıkan Corona Virüs’ü akıllarda birçok sorunun oluşmasına neden oldu. Tedavi edilmediğinde akciğer hastalığına ve ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromuna sebep olan virüs hakkında Çankaya Hastanesi’nden Uzm. Dr. Ayfer Aydoğdu Kızılay bilgi verdi.

10 Şubat Ankara Gazete Özetleri

error code: 522