Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

12 Şubat Gazeteleri ve Özetleri

12 Şubat 2020 Çarşamba gazete manşetleri, başlıkları, birinci sayfaları ve özetleri

Başlıklar

12 Şubat Gazeteleri ve Özetleri Karar gazetesi

Karar gazetesi, ”Son dilime girdik, hiç vakit kalmadı”. 12 Şubat gazeteleri ve özetleri. Elazığ depremini önceden işaret eden Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, beklenen İstanbul depremi için de önemli uyarılarda bulundu. Manisa’daki ‘Kentsel Dönüşüm’ konferansında konuşan Prof. Dr. Görür, İstanbul’da yaklaşan felaketi hatırlatarak ”Alarm vermiş durumdayız” dedi. İstanbul’daki son iki sarsıntının bilinen faylar üzerinde gerçekleştiğini belirten Görür ”Bu da bizi endişelendirdi. Artık fazla zamanımız yok. Son dilimlere girmişiz demektir” ifadesini kullandı.

 

12 Şubat Gazeteleri ve Özetleri Türkiye

Türkiye gazetesi, ”Şam’a eylem planı”. Ankara, İdlib’de Mehmetçiğe bir haftada iki defa kalleşçe pusu kuran Suriye rejimine çok ağır ders verecek. Cumhurbaşkanı atılacak adımları bugün açıklayacak.

Cumhuriyet gazetesi, ”FETÖ’nün siyasi ayağı Erdoğan”. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, istihbarat raporları ve MGK kararlarına rağmen FETÖ’nün taleplerini karşılamada TBMM’nin araç olarak kullanıldığını, örgütün devlete toplu olarak yerleştirilmesi için yasaların çıkarıldığını belirtti.

Yeni Şafak gazetesi, ”Almanya’da hedef İslam 2019’da Müslümanlara 184 saldırı”. Almanya’da İslam karşıtı ve Müslümanları hedef alan saldırılar geçen yıl zirveye çıktı. Müslümanlara ait kurum ve temsilcilikler 184 kez aşırı sağ örgütlerin terör saldırısının hedefi oldu. Kamusal alandaki saldırılarda ise özellikle başörtülü kadınlar (yüzde 76) hedef alındı.

Akşam gazetesi, ”Veresiye kiralık katil”. Ula’da öldürülen Hasan Balaban’ın (60) katil zanlıları Özgür Arslan ve Bekir Koyuncu, Aydın’da yakalandı. Zanlılar ”Bizi Hasan’ın eşi Ebru Balaban ile sevgilisi Akın Kulakçı kiraladı” diyerek cinayeti itiraf etti.

Türkgün gazetesi, ”Teröristlere karşı ‘KAPAN-ZORİ’ başladı”. İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır-Batman ara hattında ‘Kapan-6 Zori Operasyonu’ başlatıldığını bildirdi. Jandarma komando, polis özel harekat ve güvenlik korucu timlerinden oluşan 1440 personelle başlatılan operasyonun amacı, Zori Barınma Alanı’ndaki teröristleri temizlemek.

Milli Gazete, ”Akbabalar pusuda”. Suriye’deki durum bölgeyi giderek ısıtırken, Türkiye ile Suriye arasındaki ihtilaf da tehlikeli bir noktaya doğru gidiyor. Emperyalistler, bölgedeki menfaatleri gereği Türkiye’yi istedikleri yöne çekmeye uğraşıyor. Durumdan vazife çıkaran ABD, ”NATO müttefikliğini” bahane ederek Türkiye’yi çatışmaya doğru itiyor. Türkiye’nin bu tuzağa düşmesi demek, ABD ve İsrail’in istediklerinin olması anlamına gelecek!.

Yeni Akit gazetesi, ”Televizyon ekranlarından rezalet fışkırıyor RTÜK misyonunu yerine getirsin!”. Toplumun dini ve milli değerlerini hedef alan dizilere yeterince yaptırım uygulamadığı gibi ahlaksız dizi ve programlara karşı da adım atmayan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, misyonu ve vizyonu ile çelişiyor.

Yeni Birlik

Yeni Birlik gazetesi, ”MHP ve İYİ Parti’den İdlib baskısı”. MHP lideri Bahçeli hükümeti ”Şam’a girme planı” yapmaya çağırdı, Rusya ile ilişkilerin gözden geçirilmesini istedi. İYİ Parti lideri Akşener de ”Daha ne bekliyorsunuz? Gerekeni yapın” diye konuştu.

Yeniçağ gazetesi, ”Saldırıları İran ve Rusya durdurmalı”. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suriye’nin İdlib’deki sivil ve çocuklara saldırganlığına tepki gösterdi. Çavuşoğlu, ”Burada özellikle Rusya Federasyonu’na önemli görev düşüyor. Biz anlaşmalara sadık kaldık. Rejimin garantörleri Rusya ve İran’ın bunu durdurması gerekiyor” dedi.

Milat gazetesi, ”Bir aile daha evladına kavuştu”. Diyarbakır’da 6 Şubat’ta HDP il binası önünde oturma eylemine katılan Nizamettin-Aslıhan Eşrefoğlu’nun 5 yıl önce PKK tarafından kaçırılarak dağa götürülen oğulları Hüseyin’in güvenlik güçlerine teslim oldu. Eşrefoğlu ailesi ile birlikte HDP il binası önünde bekleyen ailelerden çocuklarını terörden kurtaran sayısı 6’ya yükseldi.

Evrensel gazetesi, ”Melen barajı ihaleye doymuyor!”. Hükümetin İstanbul’un susuzluğuna çare diye sunduğu Melen Barajı bitmek bilmiyor. İlk ihale 2012’de verildi. Tamamlanamayınca 2016’da ikinci ihale gündeme geldi. Barajda çatlaklar ortaya çıkınca bir de ”çatlak inceleme ihalesi” yapıldı. 28 Şubat’ta ise ”Güçlendirme” ihalesi gerçekleştirilecek.

Yeni Asya gazetesi, ”Varlık yerine borç bırakmayalım”. Türkiye’de iktidar partisi vekillerinin TBMM’ye sunduğu teklifte Varlık Fonunun borçlanmasında kredi sınırlarının kaldırılması öngörülüyor. Bu durum, fonla ilgili yeni tartışmaları beraberinde getirdi.

Diriliş Postası, ”Kammenos yine saldırdı”. Milli Savunma Bakanlığı yaptığı 2015-19 yılları arasında verdiği saldırgan demeçlerle gündemden düşmeyen Panos Kammenos, yine Türkiye’yi hedef aldı. Özel televizyon kanalı ANT1’e konuşan Kammenos, Kardak Krizi’nin patlak verdiği 1996 başında, 31 Ocak’ta düşen arızalanıp düşen Yunan helikopterini Türk askerinin ateş ederek düşürdüğünü öne sürdü. Olay esnasında konuşmaları dinlediğini söyleyen Kammenos, ”Düşen helikopterimizle ilgili tüm belgelere erişim yok.” dedi.

Dünya gazetesi 

Dünya gazetesi, ”Yükler hafifliyor, reel sektör nefes alacak”. Merkez Bankası’nın 1 Mart’ta devreye girecek yeni tebliği, iş dünyasını sevindirdi. Banka komisyonların düşürülmesinin üretimi canlandıracağı belirtiliyor.

Anayurt gazetesi, ”Rekor uyuşturucu yakalandı”. Kapıkule Gümrük Kapısı’nda bir tırda yapılan aramada 2 ton 70 kilogram ağırlığında esrar ele geçirildi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, operasyon için ”Bu ülkemiz kara kapılarında tek seferde gerçekleştirilen en yüksek miktardaki uyuşturucu yakalaması oldu” dedi. Operasyon tırın yabancı uyruklu sürücüsü gözaltına alındı.

”Helikopter düşürüldü”. Suriye’de muhaliflerin Serakib ilçe merkezinin batısında Devlet Başkanı Beşar Esad rejimine ait bir helikopteri vurduğu iddia edildi. Mili Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, ”Alınan son bilgilere göre, İdlib bölgesindeki An Nayrab’dan rejim unsurlarının çıktığı ve rejime ait 1 helikopterin düştüğü öğrenilmiştir” ifadelerini kullandı.

11 Şubat gazeteleri ve özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522