Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

13 Mayıs İstanbul Haberleri

Başlıklar

Ayrıntılı haber gazetesi 13 Mayıs İstanbul Haberleri

”Dünyaya örnek”. 13 Mayıs İstanbul haberleri. Uçaklar, tıbbi malzemelerle dolduruldu. Dünyanın dört bir yanına havalandı. İhtiyaç duyan 60’a yakın ülkeye yardımlar ulaştırıldı. Türkiye, kurumları ve yardım kuruluşları ile dünyada örnek olmaya devam ediyor. Kolilerin üzerinde Cumhurbaşkanı forsu ve Türk ve Ukrayna bayraklarının yanı sıra, Mevlan’nın ”Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice gülüşler var. sözleri Türkçe ve Ukraynaca yer alıyor. Türkiye, Covid-19 ile mücadele kapsamında İtalya, İspanya, Makedonya, Karadağ, Sırbistan, Bosna-Hersek, Kosova, İngiltere ve Somali başta olmak üzere 60’a yakın ülkeye tıbbi malzeme desteğinde bulundu.

Anadolu gazetesi ”Ateşli olan hastaneye”. AVM’lerdeki güvenlik görevlileri maskeyle birlikte gözlük ya da ”siperlik” adı verilen yüz koruyuculardan kullanacak. AVM’lere girişlerde vatandaşların, çalışanların ateşleri ölçülerek, ateşi 38 dereceden yüksek kuralına uymak zorunluluk. AVM’de uzun süre kalınmaması istenecek.

Dokuz sütun gazetesi ”Sayıları azalıyor”. Yaklaşık 70 bin küçükbaş hayvanıyla bazı aileler, modern araçlarla yaz yurtlarına giderken, sayıları gittikçe azalan Sarıkeçili Yörüklerden Kuş Ali lakabıyla tanınan 62 yaşındaki Ali Uçar, Anadolu’daki yüzlerce yıllık geleneği sürdürerek develerle yolculuk yapıyor. Uçar, yüzlerce keçisi ve develeriyle Bozyazı ilçesinden çıktığı göç yolculuğunun konaklama noktası olan Gülnar ilçesinin yüksek kesimlerindeki Söğüt Yaylası’nda halen develer eşliğinde Akdeniz sahilinde, bazen Torosların sarp yamaçlarında, bazen de karayolunda yaz yurdu yolculuğunu sürdürüyor.

Damga gazetesi ”Halkın sağlığını bile çaldılar”. Avcılar’da bulunan Bizimevler Aile Sağlık Merkezi’ne gelen hırsızlar ilaçları aşıları ve bilgisayarları çaldı. 7 defa hırsızlık olayı ile karşı karşıya geldiklerini anlatan sağlık çalışanları, hasta kayıt bilgisayarı olmadığı için hizmet veremedi. Hemşire Demet Sepetoğlu, ”Bu 7’nci hırsızlık girişimi. Defalarca aynı şeyi yaşadık. Bu diğerlerinden çok farklıydı. Zaten stresle geçen bugünlerde bunların olması avı verici” dedi.

Günboyu gazetesi 13 Mayıs İstanbul Haberleri

”Irak 57 ay zirveyi taşıdı”. 13 Mayıs İstanbul haberleri. İranlıların Türkiye’den aldığı konut sayısı, bu yılın ilk çeyreğinde 2019’un aynı dönemine göre yüzde 97’lik artışla 946’dan 1.864’e yükseldi. Türkiye’den en çok konut alan ülke vatandaşlarına göre istatistiklerin açıklanmaya başlandığı 2015’ten bu yana ilk sıraya genelde Iraklılar alırken, liderlik ilk kez 61 ay sonra şubat ve martta İranlılara geçti. 57 ay zirveyi taşıyan Iraklılar, birinci sırayı İranlılara bırakmak zorunda kaldı.

Hürhaber gazetesi ”İş dünyası”. SİAD & KÜPE FM işbirliği ile gerçekleşen İş Dünyası programının 12 Mayıs 2020 tarihli konuğu Greenmer Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Tuğla oldu. korona virüs Salgını sebebiyle telefon bağlantısıyla gerçekleştirilen yayında Turhan Alyakut,’un sorularını yanıtlayan Tuğla, firmasını ve üretim alanını tanıttı, Ar-Ge’nin önemine değindi, pandeminin etkilerini değerlendirdi ve sektörüne ilişkin umudunu paylaştı.

Hürses gazetesi ”TMO’dan fındık alım fiyatı açıklaması”. Toprak mahsulleri Ofisince, fındık alım fiyatlarının çok sayıda faktör dikkate alınarak belirlendiği belirtilerek, ”Açıkladığımız fiyatlar, piyasa fiyatlarının belirli bir düzeyin altına  düşmesini önlemek için belirlenmiş referans fiyatlardır. ”ifadesi kullanıldı. TMO tarafından yapılan açıklamada, bazı basın yayın organkarında ve sosyal medyada, Ofisin fındık politikasına dair ”vatana ihanet”, ”emek hırsızlığa ” gibi ithamlarda 24 liraya fındık satmasının eleştirildiği  ve üreticiye  kar payı dağıtması yönünde söylemlerin yer aldığı kaydedildi.

İstanbul gazetesi ”Kızılay’dan ermeni cemaatine yardım”. Rum Ortodoks Kilisesi’nin ardından Kızılay, Ermeni Cemaatine mensup ihtiyaç sahibi ailelere yardım ulaştırdı. Kızılay’ın temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan 200 gıda kolisi, kavurma, kıyma ve hijyen setleri, korona virüs salgını nedeniyle sayısı artan ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere Feriköy’deki Surp Vartanans Kilisesi’ne teslim edildi.

İstiklal gazetesi ”İşte Türkiye’nin normalleşme takvimi”. Cumhurbaşkanı Yardımcılığı tarafından hazırlanan planda ekonomiden sosyal hayata, eğitimden spora, ibadetten adalet hizmetlerine kadar tüm normalleşme sürecinin detayları yer alıyor. Takvime göre bayramı evde geçireceğiz. 27 Mayıs tarihinde ise sokağa çıkma yasağı kapsamında yaş kısıtlaması tamamen kaldırılacak. 12 Haziran’dan itibaren de cuma namazları cami dışındaki açık alanlarda kılınmaya başlanacak.

İttifak gazetesi 13 Mayıs İstanbul Haberleri

”Bayramdan sonra normal hayata geçiş hızlanacak”. 13 Mayıs İstanbul haberleri. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, adalet hizmetlerinde yeni tip korona virüse karşı alınacak tedbirlerle ilgili video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen koordinasyon toplantısına katıldı. Salgın sonrası normalleşme sürecinde yargıya ilişkin hedeflerin korunması noktasında üst düzey kararlılığın söz konusu olduğunu belirten Gül, ”Yeni dönemin, daha fazla özgürlüğün, hukukun, adaletin tecelli ettiği dönem olmasını arzu ediyoruz” dedi.

Vatan gazetesi ”Yolcu yok yük taşıyorlar”. Korona virüs tedbirleri kapsamında seyahat izin belgesi olmayan vatandaşlar şehirler arası seyahat edemiyor. Bu nedenle az sayıda yolcuyla seyahat eden otobüs firmaları kargo görevi üstlenerek yük taşımacılığı yapmayan başladı. Otobüsler seyahat izin belgesi olan vatandaşları taşıyabiliyor, belgesi olmayan kişiler ise şehir dışına çıkamıyor. Böyle olunca otobüs firmaları haftalardır az sayıda yolcuyla şehirler arası seyahat ediyor. Son haftalarda ise yolcu bulamayan otobüs firmaları yük taşımaya başladı.

Son-An gazetesi ”Levent Camisi’nin temelinin atılmasına sayılı günler kaldı”. Yeni tip korona virüs salgını günlerinde sokaklarda yaşanan sakinlik nedeniyle Levent Camisi’ndeki hafriyat çalışmaları planlanandan daha hızlı ilerliyor. Caminin temel kazısından, çalışmaların başladığı 26 Şubat’tan bugüne, 150 bin metreküpten fazla hafriyat çıkarıldı. Mimar Sinan’ın kalfalık eseri olan Süleymaniye Camisi’nden öykünerek tasarlanan Levent Cami ibadete açıldığında, Sarıyer Büyükdere’den Yıldız Hmidiye Camisi’ne kadar ana anterdeki tek büyük cami olacak.

Son saat gazetesi

”Normalleştirme 10 Mart öncesine dönüş gibi algılamaması gerekiyor”. 13 Mayıs İstanbul haberleri Normalleşme adımlarının ilk vakanın belirlendiği 10 Mart tarihin öncesine dönüş gibi algılanmaması gerektiğini söyleyen Erdoğan, ”Önümüzdeki bu güzel tablo bize salgın sürecindeki bazı kısıtlamaları kontrollü şeklinde azaltarak hayatı normale döndürmeye yönelik adımları atamaya başlama imkanı verdi.

 

11 Mayıs Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522