Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

13 Nisan Pazartesi Gazete Özetleri

Başlıklar

13 Nisan Pazartesi Gazete Özetleri Korkusuz gazetesi

”Soylu istifasını verdi Erdoğan kabul etmedi”. 13 Nisan Pazartesi gazete özetleri Önceki gün 31 il için alınan sokağa çıkma yasağı 2 saat önceden açıklanmış, hazırlıksız olan vatandaşlar market ve fırınlara hücum  etmişti. Yaşanan bu durum, sosyal mesafe kurallarını yerle bir etmişti. Ortaya çıkan bu kargaşa, büyük tepki çekmiş ve açıklamayı yapan İçişleri Bakanı Soylu sorumlu tutulmuştu. Bakan Soylu, gelen tenkitler  üzerine ilk açıklamalarında ”Öngörememiştim” diyerek hatayı kabul etti. Soylu dün gece geç saatlerde istifasını duyurdu. Ancak Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada Soylu’nun istifasının uygun bulunmadığı belirtildi.

Akşam gazetesi ”Başardık”. 30 Büyükşehir ve Zonguldak’ta uygulanan iki günlük sokağa çıkma yasağından istenen sonuç alındı. Yaklaşık 63 milyon kişiyi ilgilendiren yasak gece yarısı sona erdi.  İlan edildiği anda yaşanan panik be bazı münferit olaylar dışında yasak başarıyla uygulandı. Özellikle İstanbul ıssız şehir oldu.

Analiz gazetesi ”Görevlerini yapacaklar”. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İMF ile ilgili iddialarla ilgili yaptığı açıklamada ”Türkiye’nin İMF ile yeni bir anlaşma yeni bir kredi almak gibi bir durumu gündeminde yok. İMF diye bir gündemimiz yok. Ama bu küresel krizden hep birlikte çıkacağız” ifadelerini kullandı. Kalın, bu süreçte Türkiye’nin İMF’ye başvurmasının söz konusu olup olmadığı yönündeki soruyu şöyle yanıtladı: ”İMF diye bir gündemimiz yok. Küresel ekonominin toparlanmasına katkı anlamında İMF, Dünya Bankası, G20 ülkeleri uluslararası kurum ve kuruluşlar hem de ülkeler tabii üzerine düşen görevlerini yerine getirecekler.

Anayurt gazetesi ”Yoğun bakım hasta sayımız ilk kez azaldı”. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6 üniversitenin rektör, dekan ve başhekimleriyle  video konferans yöntemiyle görüştü. Türkiye ölçeğinde yoğun bakım toplam hasta sayısının ilk kez azaldığını belirten Koca, ”Bugün ilk defa yoğun bakıma giren ve entübe olan hasta, sayısal olarak eksiye düştü. Yani yüzde 3-3,5 oranında bir düşüş söz konusu oldu. Her geçen gün yoğun bakımda yatan hastanın, yatış gün sayısının da azaldığını görüyoruz” dedi.

Aydınlık gazetesi

”İlk günden 24 saat nöbet”. Dr. Genç’e 27 Mart’ta Kovid-19 teşhisi kondu. 5 gün hastanede sonra evde tedavi oldu. 16 gün sonra ilk mesaisine önceki gün sabah acil serviste başlayan Dr. Genç, 24 saat nöbet tuttu. İlk hastaları da koronavirüslülerdi. İlk gününü anlatan doktor, ”Geceden kalan Kovid’li bir amcayı servise yatırdık. Acilden hastalık kapan hemşiremiz Yunus’u eve  gönderdim. 10. katta kritik hastayı, koruyucularımızı giyip biz devraldık” dedi.

Cumhuriyet gazetesi ”Dolunaya tutulduk”. Krizin uzun sürmesinin yoksulluğun önemli ölçüde artmasına yol açabileceğine dikkat çeken TÜSİAD Başkanı Kaslowski, ”Önceki yıl yaşadığımız durgunluk sonrası tam acaba bahar mı geliyor derken doluya tutulduk. İşsizlik ürkütüyor. Şimdi adeta bir süre kış uykusuna giriyoruz” dedi. Salgının siyasi görüş ayırmadığını belirten Kaslowski, bu süreçte yaşananların, kutuplaşmanın onarılmasının ne denli güç bir arıza olduğuna bir kez daha gösterdiğini söyledi. Kaslowski, ”Sokak yasağı gerekiyorsa yapılmalı. Ancak kararlar istişarelerle alınmalı” diye konuştu.

Diriliş Postası gazetesi ”Her karış toprağa yerli tohum”. Bakan Pakdemirli, ekilmeyen veya bu yıl ekimi planlanmayarak boş bırakılan tarım arazilerinde hububat, baklagiller ve yağlı tohumlu bitkilerin ekileceğini, Hazine’ye ait atıl tarım alanlarının da tarıma açılacağını vurgulayarak ”ekilmedik bir karış tarım toprağı kalmayacağı” mesajını verdi. Tarım sektörü, en az savunma sanayi kadar stratejik bir sektör. En büyük görevimiz halkımıza gıdayı ulaştırmak ve sağlıklı beslenmesini sağlamaktır. Virüs salgını nedeniyle tarımsal üretimin sekteye uğramaması için üreticilerimize her türlü destek veriliyor. 13 Nisan Pazartesi gazete özetleri.

Doğru haber gazetesi ”Medeniyetsiz batı”. Dünya koronavirüsle uğraşırken, Batı yine utanç verici konularla gündeme geliyor. En çok yaşlıları etkileyen koronavirüs, Batı ülkelerinde bakım evlerinde birçok yaşlının ölümüne sebep oluyor. Öyle ki Fransa’daki ölümlerin üçte biri, Belçika’daki ölümlerin ise yüzde 40’ı huzurevlerinden. Geçtiğimiz haftalarda İspanya’da huzurevleri sakinlerinin ölüme terk ediliği görülmüştü. Şimdi ise İngiltere gibi bazı ülkelerde, koronavirüs sebebiyle huzurevlerinde hayatını kaybedenlerin resmi rakamlara yansıtılmadığı iddiaları gündemde.

13 Nisan Pazartesi Gazete Özetleri Dünya gazetesi

”Otomotivde en iyi senaryo mayısta işbaşı”. Haydar yenigün, otomotiv ana sanayinin yeniden üretime dönmesiyle yönelik senaryolar oluşturduklarını belirterek , ”İyi senaryoda nisan sonu, mayıs başında kademeli olarak üretime başlanabileceğini  öngördüklerini, kötü senaryo için ise bu aşamada tarif yapmanın çok zor olduğunu” söyledi. Salgının uzun sürmesinden endişe duyduklarını ifade eden Yenigün, yeniden işbaşı halinde bile çalışan sağlığı, lojistik ve talep sorunları nedeniyle üretimin bir süre sınırlı kalacağını kaydetti.

Evrensel gazetesi ”Özka Lastik işçileri sendikacılara öfkeli”. Kocaeli’de bulunan Özka Lastik’te geçtiğimiz hafta pozitif vaka sayısı 4’e yükselirken bugüne kadar üretime devam edildi. İşçilerin ısrarı üzerine önce sınırlı sayıda işçiyle çalışma, sonra duruş yapma kararı alındı. ”Yıllık izim mi, idari izin mi” konusunda açıklama yapılmazken işçiler üyesi oldukları Lastik-iş yöneticilerine öfkeli.

Birgün gazetesi ”Yandaşlar halka kinlerini kustu”. Yandaşlar plansız ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından market ve fırınlarda oluşan izdihamın faturasını yine yurttaşa kesti. Kimi yazarlar halkın buzluk ve kilerinin dolu olduğunu iddia etti. Kimi gazeteler ise ‘açlıktan korkmayın’ dedi. Mehmet Barlas, halkı ”zeka özürlüler” diyerek aşağılarken, Engin Ardıç ”Ayılar” diye hakaret etti.

Hürriyet gazetesi

”Soylu 21.24’te istifasını açıkladı”. Cuma 22.00’de yasak açıklamasını duyan onbinler virüse aldırış etmeden fırın ve marketlere koşuştu. Kararın açıklamasıyla ilgili eleştirilen İçişleri Bakanı Soylu, dün 21.24’te sorumluluğu üzerine alıp ”Görüntüler mükemmel yönetilen süreçle uyuşmadı. Milletimiz, Cumhurbaşkanım beni bağışlasın. Bakanlıktan ayrılıyorum” açıklamasını yaptı.

Milat gazetesi ”Halkın çocukları”. 28 Şubatçı kafa tarafından yıllarca hor görülen, mezunları üniversiteye bile alınmayan Meslek Liseliler, Koronavirüsle mücadelede en önde yürüyor. Meslek Liseliler, maske, siperlik, dezenfektan, koruyucu kıyafet vb. Türkiye neye ihtiyaç duyuyorsa hani harıl onu üretiyor.

Gazeteapp Haber Siteleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522