Dolar 32,3269
Euro 35,0739
Altın 2.300,06
BİST 8.991,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

15 Şubat İzmir Gazete Özetleri

15 Şubat 2020 Cumartesi İzmir Gazete Manşetleri Birinci Sayfaları ve Özetleri

Başlıklar

15 Şubat İzmir Gazete Özetleri İzmir 9 Eylül

İzmir 9 Eylül gazetesi, ”Elleriniz kırılsın”. 15 Şubat İzmir gazete özetleri. İzmir’in Bornova ilçesinde zehirli et ve sosis verilerek 9 köpek ve 2 kedi yavrusu öldürüldü. Mahalle sakinleri, gördükleri manzara karşısında şok geçirerek duruma tepki gösterdi.

Aliağa Ekspres gazetesi, ”Erdoğan’dan eski başkanlara teşekkür”. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aliağa’da AK Parti’den geçmiş dönemlerde belediye başkanlığı ve parti ilçe başkanlığı yapmış isimlere ayrı ayrı teşekkür mektubu gönderdi. Mektuplar, AK Parti İlçe Hamdi Erdem tarafından başkanlara iletildi.

Büyük Tire gazetesi, ”Ünalmış; Tire’li esnafımız için varız”. Tire’de, 19 yıldır Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı görevini sürdüren Ümit Ünalmış ”En fazla üye sayısına sahip odalardan biriyiz. Her alanda esnaf ve sanatkarımızın hayatını kolaylaştırmak ve işlerini daha da geliştirmek için çalışıyoruz” dedi.

Büyük Torbalı gazetesi, ”Türkmenköy’de yol krizi”. Türkmenköy ile Oğlananası mahallelerini birbirine bağlayan tek yol, arazi sahibi tarafından kepçeyle kazılarak ulaşıma kapatıldı. Arazi sahibi ile anlaşmaya varılamaması sebebiyle araç trafiğinde aksamalar olurken, bölge sakinleri duruma isyan etti.

Ege Telgraf gazetesi, ”Aman doktor derdime çare”. 814’e yapılan şikayetlerden çalışamaz hale gelen sağlıkçılar, çok şaşırtıcı telefonlarla karşılaşıyor. İstatistiklere göre 1 doktora 2 şikayet düşüyor.

Haber Ekspres gazetesi, ”29 okul yıkılacak”. Manisa’da 252 bin öğrencinin eğitim gördüğü tüm okullara yönelik hazırlanan deprem risk analiz raporu açıklandı. Depreme dayanıksız olduğu belirlenen 12 ilçedeki 29 okul binası için yıkım kararı verildi.

İlkses gazetesi, ”Domates ihracatta rekor kırdı”. Domates, Türkiye’ye 40 milyon 116 bin dolarlık döviz kazandırarak rekor kırarken domates ihracatçıları, en büyük ihraç pazarı Rusya’nın 150 bin ton kotasının kaldırılmasını talep ediyor.

Küçük Menderes

Küçük Menderes gazetesi, ”Sevgililer Günü’ne özel etkinlik”. Radyo Remix’in fikir babalığını üstlendiği ve Ödemiş Belediyesi’nin katkı sunduğu 1 Şubat Sevgililer Günü etkinliği, büyük beğeni topladı.

Ödemiş Kent gazetesi, ”Tarihi Çoban Dede Türbesi tekrar ziyarete açılacak”. Ödemiş İlçesinde yaklaşık 300 yıllık bir geçmişe sahip tarihi Çoban Dede türbesinin Anıtlar kurulunun desteği ile ele alınmasının ardından, Hürriyet Mahallesi Muhtarı Recep Yeşiltaş tarihi türbenin geçmiş eski yıllarda olduğu gibi ziyaretçi akınının olmasıyla bu mevkide turizm hareketliliğinin kazanacağını ifade etti.

Ticaret gazetesi, ”Aralık cari açığı 2,8 milyar $”. Cari İşlemler açığı, Aralık 2019’da 2 milyar 798 milyon dolar olarak gerçekleşti. Cari işlemler hesabı 2019 genelinde ise 1 milyar 674 milyon dolar fazla verdi. Böylece 2001 yılından bu yana ilk defa yıllık anlamda cari fazla gerçekleştiği açıklandı.

Yeni Bakış gazetesi, ”Şubat’ta sakın hasta olmayın!”. Her yıl Şubat ayında yaşanan ilaç sıkıntısı bu yıl da baş gösterdi. 20 Şubat’ta yapılacak kur ayarlaması nedeniyle zam beklentisi içinde olan firmalar depolara ilaç vermiyor. CHP’li Beko ”Şubat’ta hasta olmayın, ilaç yok” dedi.

Yenigün gazetesi, ”Kafa karıştıran ‘park’ genelgesi”. Park yasağı ile ilgili yayımlanan genelge kafaları karıştırdı. Genelgeye göre trafik düzeni ve güvenliğini etkilemeyen araçlar çekilmeyecekti. Ancak İzmir’de her gün pek çok araç çekiliyor.

14 Şubat İzmir Gazete özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522