Dolar 32,3351
Euro 35,1721
Altın 2.245,13
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 11°C
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C

17 Nisan İstanbul Haberleri

Başlıklar

Ayrıntılı haber gazetesi 17 Nisan İstanbul Haberleri

”Şehit babası Soylu’dan razıyız dedi”. 17 nisan İstanbul haberleri. Oğlunun şehit olmasının ardından yanına gelen İçişleri Bakanı’na sarılarak ayakta duran acılı baba Yücel Ulus, ”Biz onun istifa etmesini istemeyiz. Kendisinden de razıyız. Türkiye’nin ona tam ihtiyacı olduğu zamanlardayız” diyerek Süleyman Soylu’ya destel oldu. Türkiye, hafta sonu Soylu’nun ‘sorumluluk hissederek sunduğu istifa dilekçesiyle çalkalanmıştı. Sokağa çıkma yasağı uygulamasında doğan sorunlar yüzünden istifa eden Soylu’ya Cumhurbaşkanı sahip çıkmıştı.

Anadolu gazetesi ”3 ay süreyle nakit desteği”. Koronavirüs salgınına karşı ekonomik önlemleri içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek kabul edildi. Kanuna göre, ücretsiz izne çıkarılanlara aylık nakit desteği gelirken, işten işçi çıkarmalar 3 aylığına yasaklanıyor. İşverenler ise çalışanları 3 ay süreyle ücretsiz izne çıkarabilecek. TBMM’de kabul edilen Koronavirüs salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayatı Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik’ Kanunu’na göre, ücretsiz izne çıkarılanlara aylık nakit desteği gelirken işten işçi çıkarmalar ise 3 aylığına yasaklaıyor.

Dokuz sütun gazetesi ”Sponsorlu dolandırıcı”. Uyarılarda bulunan Siber Güvenlik Uzmanı Osman Demircan ”Dolandırıcılar aslında içeriğinde koronavirüs olan her şeyi kullanmaya çalışıyorlar. Tüketici aradığı ürünü, krediyi, kredi geri ödemesini ya da devletin avantalarını yazdığı anda direkt karşısına sponsorlu dolandırıcılar çıkıyor. Burada önemli olan aldıkları muhatabın kim olduğunu biliyor olmaları” diye konuştu. Vatandaşların bu tarz dolandırıcılara çok dikkat etmesi gerekiyor. Özellikle kredilerle alakalı sosyal medyada çok ciddi reklamlar dönmeye başladı” diyen Demircan, ”Bugün dolandırıcılar çok net bir şekilde biliyor ki siz evinizdesiniz ve bilgisayarınızın başındasınız. Ev ortamları daha savunmasız ve korumasız ortamlar. Dolandırıcılar bunu da bildikleri için saldırı yapıyorlar.” dedi.

Damga gazetesi ”Öğretmenler işinden oldu”. 3 ay süreyle işten çıkarmanın yasaklanmasının ardından, birçok kurum personeli ücretsiz izne çıkarma yoluna gitti. Belediye kültür merkezlerinde hizmet veren öğretmenler de bu kapsamda ücretsiz izne çıkarılarak evlerine gönderildi. Online hizmet verebileceklerini ifade eden öğretmenler kendileri için zor bir sürecin başladığını belirtti.

Günboyu gazetesi

”Ödenek hızlanacak”. Yasa teklifinde çalışma hayatını yakından ilgilendiren konuların yer aldığını anımsatan Bakan Selçuk, koronavirüs ile mücadelede işçi ve işverenleri desteklemek için, Kısa Çalışma Ödeneği’nin daha hızlı sonuçlandırılacağını duyurdu. Bakan Selçuk, Kısa Çalışma Ödeneği’nde, işlemlerin hızlı bir şekilde yapılması için uygunluk tespitinin tamamlanmasını beklemen ödemelerin gerçekleşeceğini vurguladı. Bakan Selçuk, her türlü iş veya hizmet sözleşmesinin 3 aylık süreyle fesh edilemeyeceğini kaydetti. Bu doğrultuda iş sözleşmesini fesh eden işverene ceza kesileceğine dikkat çeken Selçuk, ”İyi niyet kurallarına uymayan haller dışında iş veya hizmet sözleşmeleri feshedilemeyecek. Şayet olursa, her bir işçi için feshin yapıldığı tarihteki brüt asgari ücret tutarında idari para cezası uygulanacak” dedi.

Hürses gazetesi ”Motorinde 21 kuruş indirim”. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından alınan bilgiye göre, indirim pompa fiyatına bu gece yarısından itibaren yansıyacak. Buna göre, Ankara’da ortalama 5,37 liradan satılan motorinin litre fiyatı 5,16 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul’da 5,29 liradan 5,08, liraya, İzmir’de 5,39 liradan 5,18 liraya inecek. Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

İstanbul gazetesi ”Bizans dönemi kilisesi”.17 nisan istanbul haberleri. Türkiye koronavirüsle mücadeleyi konuşurken defineciler iş başında. Sahil bölgelerindeki sakinliği fırsat bilen defineciler Şile’de tarihi yapının bulunduğu bölgeyi hedef aldı. Bizans döneminden kalan ve zamanla yok olan kilisenin, su sarnıcı olduğu düşünülen tarihi yapı defineciler tarafından tahrip edildi. Bozgoca Koyu’nda bulunan tarihi yapının taş ve tuğlaları söküldü. Yaklaşık 5 metre uzunluğunda tünel kazıldığı görüldü. Kazının yapıldığı yerde toprakları çıkarmak için kullanılan ip ve kovalar hala yerinde duruyor. Ayrıca ağaç dallarında ve etrafta bırakılan eldivenler de dikkat çekiyor.

İstiklal gazetesi ”Önümüzdeki 2 hafta kritik”. Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans. Henri Kluge, gelecek iki haftanın çok kritik olduğunu söyleyen, ”Almanya, İspanya, İtalya, Fransa, ve İsvirçe’den pozitif veriler geliyor. Fakat çok az iyileşme ya da yükselme durumu gösteren ülkeler de var. Bunlar arasında İngiltere, Türkiye, Belarus, Rusya ve Ukrayna var” değerlendirmesinde bulundu. ”Bu virüs hepimizi çok derinden etkiledi” diyen Kluge, ”Havaların ısınmasına aldanmayalım, gardımızı indirmememiz gerek” ifadesini kullandı.

 İttifak gazetesi

”Konut satışlarında 8 yılın en iyi ilk çeyrek performansı”. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın geçen yılın ikinci yarısından itibaren kademeli olarak faiz indirim sürecine girmesi, konut kredi faizlerinin de gerilemesine neden oldu. Başta kamu bankaları olmak üzere bankaların da konut faizlerinde indirime yönelmesiyle vatandaşların konuta olan ilgisi arttı. Türkiye istatistik Kurumu verilerine göre, bu yılın ocak, şubat ve mart aylarını kapsayan ilk çeyrekte, toplam 341 bin 38 konut satıldı. Bu rakam, son 8 yılın en iyi ilk çeyrek performansı oldu.

Vatan gazetesi ”Öğretmenler de teşekkürü hak ediyor” coronavirüs krizinden bu yana: sağlıkçılara üretim yaparak, Vefa gruplarına her alanda destek vererek ve dünyadaki Çin’den sonra en iyi uzaktan eğitimin uygulayıcıları olarak öğretmenler, sağlıkçılar gibi, güvenlikçiler gibi, üreticiler gib ellerini taşın altına koyuyorlar ve bunu severek ve gönüllü olarak yapıyorlar.

Son-An gazetesi

”Kartal Belediyesi covid-19 salgınıyla olan mücadelesini sürdürüyor”. İstanbul- Kartal Belediyesi, Covid-19 salgınına karşı vatandaşları koruyabilmek amacıyla ilçe genelinde yürütüğü dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürdü. Kartal Belediyesi’ne bağlı ekipler, ilçede bulunan yer altı ve yer üstü çöp konteynerleri ile geri dönüşüm kumbaralarını dezenfekte etti. Çöp konteynerleri dezenfekte çalışmaları, İlçenin tüm mahallelerinde devam edecek.

16 Nisan İstanbul Haberleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522