Dolar 32,5488
Euro 34,8567
Altın 2.427,70
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

18 Mayıs Pazartesi Gazete Özetleri

Başlıklar

Korkusuz gazetesi 18 Mayıs Pazartesi Gazete Özetleri

”Cepleri boşaldı”. 18 Mayıs pazartesi gazete özetleri. Gürer, ”AKP’nin iktidar olduğu 2002 yılında 1 ton buğdaya karşılık 33 gram altın alınabiliyorken, bugün aynı miktardaki buğdayla ancak 4 gram altın alınabiliyor” dedi. Bu hesap çiftçinin 8 kat fakirleştiğini gösteriyor. Zaten uzun yıllardır sorunlarla boğuşan üreticinin sorunlarının salgınla birlikte katlandığını ifade eden Gürer, buğdayda verilen 1650 TL taban fiyatın da üreticinin yüzünü güldürmediğini sözlerine ekledi.

Akşam gazetesi ”Trenler de yüzde 50 dolu olacak”. Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, ”Salgın sonrası planlarımızı hazırlıyoruz. Uçaklarda yeni oturma düzeni çıkarıldı. Trenle %50 kapasite ile çalışacak, arkada sağlık için boş koltuklar olacak. Toplu ulaştırma güven için fedakarlık yapacağız.

Analiz gazetesi ”İstihdamda yarına hazırlık”. Korona virüs süreci sonrası başlayacak yeni normal döneminde üretim ve teknolojide dijitalleştirmenin ön plana çıkması, dikkatleri istihdama çevirdi. Söz konusu süreçte iş dünyası, yeni iş modelleri üretmek için projeksiyonlar yararken emek dünyası ise ”Robotlar işimizi elimizden alacak” endişesini taşıyor. Geleceğin belirsizliği de göz önüne alındığında, yarının iş gücü piyasası için nasıl hazırlanılması ve gelecekte istihdamda hangi alan ve becerilere yatırım yapılması bugün iş dünyasının en fazla üzerinde durduğu husus.

Anayurt gazetesi 18 Mayıs Pazartesi Gazete Özetleri

”Açlıktan kedi yediler ama düşmanı yendiler”. 18 Mayıs pazartesi gazete özetleri. 19 Mayıs tarihi topyekun emperyalizme başkaldırışın abideleştiği çok önemli bir tarihtir. İşte Samsun’dan başlayan bu uyanış kıvılcımı yurdun her tarafına yayılacaktı. Açlıktan kedileri bile yemek zorunda kalmışlardı Antep’te. Vatan toprağı felaha erdi ama hangi şartlarda erdi bu memleket nasıl kurtarıldı, bunu unutmayınız, unuttuğunuz gün kaybettiğiniz gündür. Vatanın kıymetini, en anlama geldiğini 100 sene öncesine bakıp anlamıyorsanız, haritada başını az aşağıya yani güneye eğ ve bak ne demek istediğimi o zaman anlarsın.

Aydınlık gazetesi ”YÖK müdahale etsin”. Firari FETÖ’cülerden eski rektör Şerif Ali Tekalan’ın İ.E ile yazışmalarının ortaya çıkması, üniversitedeki öğretim üyelerinin tepkisini çekti. Akademisyenler, kriptoların makalelerinin ABD’deki FETÖ ekibi tarafından hazırlandığını ve yayınlatıldığını belirtti. Mektup’ta, ”4 Mayıs tarihi, kişiye özel kadro ilanlarının iptal edilmesi gerekiyor. Yoksa suçlular ödüllendirilmiş, FETÖ güçlendirilmiş olacak” ifadeleri yer aldı.

Cumhuriyet gazetesi ”Atatürk istedi Kazım Paşa istedi”. Mustafa Kemal’e Karadeniz Bölgesi’nde ortaya çıkan Rum çeteleri ve onlara karşı savaştan Türk Kuvayı Milliyecilerini durdurma görevi verildi. Bu görev için yetki kararnamesini cephe arkadaşı Diyarbakırlı Kazım Paşa ile beraber oluşturdu. Mustafa Kemal zaten nisan ayında Anadolu’ya geçecekti. Tam o sırada 9. Ordu Müfettişliği görevi teklif edildi. Çalışma olanaklarını yarattı. Daha önce geçseydi İngilizler ya kendisini tutuklar ya da beş kurşunla öldürtürlerdi.

Diriliş postası gazetesi

”İyileşen sayısı artıyor”. 18 Mayıs pazartesi gazete özetleri. Gün gün azalırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da ”Evde kalarak olumsuz tabloyu düzelttik” dedi. Korona virüs tablosunu açıklayan Bakan Fahrettin Koca, son rakamları verirken: iyileşenlerin sayısının 100 bin eşiğini geçtiğini müjdeledi. Tedbirlere sıkı sıkıya uymanın önemine vurgu yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ”Yoğun bakımdaki hasta sayımız azalıyor. Yayılma karşı verdiğimiz mücadele içinde evde kaldığımız günlerin rolü çok büyük. Evde kalalım, Sabırlı olalım” mesajını verdi.

Doğru haber gazetesi ”Neden verilmiyor”. Eskiden sarı şimdilere ise turkuaz olan basın kartları, basın toplantılarına ve görüşmelere giderken gazeteciler için büyük önem arz ediyor. Ancak Basın Kartı yönetmeliğinde yapılan değişiklik ve kartların yenilenme süreci birçok gazeteciyi mağdur etti. Bazılarının kartları iptal edilirken bazılarının ise aylardır kartı verilmiyor. Yıllardır bu mesleği icra eden gazeteciler, İletişim Bakanlığına soruyor: basın kartları neden verilmiyor.

Dünya gazetesi ”Sanal Fuara destek yolda”.Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, korona virüs salgını nedeniyle fuarların fiziki olarak gerçekleştirilemediğini, sanal fuarların ticaret damga vuracağını söyledi. Yerli ve milli yazılım katkısıyla Türkiye’nin de artık sanal fuarlar düzenleyeceğini belirten Bakan Pekcan, ”İhracata yönelik devlet desteklerimize, sanal ticaret heyetleri ve sanal fuarları eklemek için çalışma başlattık” dedi.

Evrensel gazetesi ”Salgın patronları harekete geçirdi”. Patron örgütleri salgın bahanesiyle işçiler üzerindeki denetimi ve baskıyı artıracak uygulamalar için adım atmaya başladı. MESS, ‘elektronik kelepçe’ ile işçileri adım adım izleyecek, MÜSİAD işçilerin aileleriyle yaşayacağı izole üretim kampı kuracak. Evden çalışmaya yönlendirilen çağrı merkezi çalışanlarının evlerine ise kamera koyulması gündemde.

Birgün gazetesi

”İhaleler bu yıl yapılacak”. 18 Mayıs pazartesi gazete özetleri. 1986 yılında başlayan ve AKP iktidarı döneminde hızlanan özelleştirme sürecinde rol neredeyse bitti. 273 kuruluşta yapılan ve 268’inde hiç kamu payı kalmaması ile sonuçlanan özelleştirme politikalarının sürdürülmesi ile kamunun elinden çıkan varlıklara yenileri eklenecek. Özelleştirme İdaresi’nin 2019 raporunda bu yılki hedeflerine de yer verildi. Buna göre daha önce iptal edilen ya da yeterli teklif alınamadığı için tamamlanamayan liman ihaleleri bu yıl gerçekleştirilecek.

Hürriyet gazetesi ”Maskeli seyahat”. Polis ve Jandarma işbirliği her noktada arttırılacak. ‘Karma ekipler’le çok daha sık kontrol yapılacak. Denetimlerde sosyal mesafeye dikkat edilecek. Özellikle şehirlerarası otobüsler sık sık durdurulacak. Otobüslerde maske takılması zorunlu olacak. Hiçbir otobüs, kapasitesinin yüzde 50’sinden fazla yolcu alamayacak. Trafik ekipleri özellikle kazaların yoğun olduğu güzergahlarda görünür olacak. Kazaların çok sık yaşandığı 05.00-07.00 saatleri arasında sürücüler araç dışına davet edilecek. Sürücülere uykusuzluk ve dikkat kaybı kontrolü yapılacak, dinlenmeleri sağlanacak. Tarım işçisi taşıyan araçlar gece yola çıkamayacak.

Karar gazetesi ”3 milyon ne çalışıyor ne ediyor”. TÜİK’e göre 15 yaş üstü nüfusun 2000 yılında 3.38 olan işsizlik oranı geçen yıl 7.27’ye fırladı. Alarm zillerini çaldıran rakamlar, 19 Mayıs Gençlik bayramından önce 15-24 yaş arasındaki 12.9 milyon gencin sıkıntılarının yansıması oldu. Ancak sorunlar işsizlikte sınırlı kalmadı. Ne eğitim gören ne çalışanların sayısı 2.9 milyon oldu.

 

16 Mayıs Cumartesi Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522