Dolar 32,5643
Euro 35,0187
Altın 2.435,57
BİST 9.760,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

18 Nisan İstanbul Haberleri

Başlıklar

 Ayrıntılı haber gazetesi 18 Nisan İstanbul Haberleri

”43 şüpheli gözaltına alındı”. 18 nisan İstanbul haberleri. Söz konusu hesapları yöneten şüphelilerden 143’ünün İstanbul’da, 120’sinin 36 farklı ilde, 11’inin yurt dışında olduğunu tespit edilirken, 214 hesap yöneticisinin ise belirlenmesi için çalışmalar sürüyor. Polis ekipleri, İstanbul’da düzenledikleri operasyonlarda, 43 şüpheliyi gözaltına aldı. İncelenmek üzere şüpheliler telefon ve bilgisayar gibi dijital malzemelerine el konuldu. Emniyetteki işlemleri ardından adliyeye sevk edilen zanlıların tamamı serbest kaldı. Diğer 100 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Anadolu gazetesi ”İstisnalar hariç olacak”. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, talimatta, yeni tip koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutmak amacıyla 17 Nisan saat 24.00 ila 19 Nisan saat 24.00 arasında büyükşehir statüsündeki 30 il ile Zonguldak il sınırları içinde bulunan vatandaşların (istisnalar hariç) sokağa çıkmalarının yasaklandığı hatırlatıldı.

Damga gazetesi ”İstanbul halkı bu defa panik yapmadı”. Geçtiğimiz hafta başlayan sokağa çıkma yasağı 2 saat önceden açıklanmış ve vatandaşlar büyük bir paniğe kapılarak: marketlerde, fırınlarda ve çeşitli alışveriş noktalarında büyük bir infiale sebep olmuştu. Koronavirüs salgınına karşı sık sık evde kalın çağrılarının yapıldığı ve sosyal mesafe uyarısının yapıldığı bir ortama, meydana çıkan o görüntüler yoğun eleştiri almış ve gündem yaratmıştı. Bugün başlayan ve hafta başında açıklanan sokağa çıkma yasağı öncesinde ise İstanbullular sakinliğini korudu ve geçtiğimiz hafta ortaya çıkan manzaranın yerinde yeller esti.

Hürses gazetesi

”Vakıflara 352,9 milyon lira ilave kaynak aktarılacak”. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla vakıflara ek iki periyodik pay daha gönderileceğini belirterek, böylece 352 milyon 880 bin 238 lira tutarındaki kaynağın vakıflara aktarılacağını bildirdi.

İstanbul gazetesi”Şubata göre düştü”. İstanbul’da, 2020 yılının ilk 3 ayında toplanan vergi hasılatı, Merkezi Yönetim Bütçesinde yer alan toplam vergi gelirinin yüzde 44,7’sini oluşturdu. İstanbul’da Mart’ta vergi geliri Şubat’a göre yüzde 52,5 oranında azalarak 15,6 milyar olarak gerçekleşti. Aynı dönemde, Merkezi Yönetim Bütçesinde yer alan vergideki azalma ise yüzde 48,5 oldu. Özel tüketim vergileri içinde bir önceki aya göre, en yüksek artış yüzde 52 ile tütün mamullerinde yaşanırken, kolalı gazozlar kaleminde yüzde 49,4 oranında düşüş gözlendi. Türkiye’de ise Mart ayında, özel tüketim vergisinin genel bütçe gelirleri içinceki payı yüzde 30 iken, vergi gelirleri içindeki payı yüzde 36 olarak gerçekleşti.

İstiklal gazetesi ”Kabul edilemez”. Meclis’in adeta yasa çıkartma makinesine dönüştüğünü ifade eden Babacan, ”Demokrasilerde meselelerin iyi istişare edilmesi gerekir. Meclis sadece dar bir kadronun arzusunu yerine getirme makinesi değildir. Böyle bir meclis kabul edilemez” ifadesini kullandı. Koronavirüs’ün küresel bir salgın olduğunu, sağlıkla ve ekonomi ile ilgili etkilerinin de küresel olacağına dikkati çeken Ali Babacan ”Bu kriz uluslararası bir dayanışma ile aşılır” dedi.

İttifak gazetesi

”Yerli ve milli mekanik solunum cihazı üretildi”. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından yüzde 100 yerli ve milli imkanlar kullanılarak, mekanik solunum cihazı üretildiğini açıkladı. Sahra adı verilen cihazın, dünyadaki benzerlerine oranla çok daha ucuza mal edildiğini vurgulayan Akar, ”Hedefimiz, haftada 500 adet mekanik solunum cihazı üretmek” diye konuştu. Nefes darlığı ve kandaki oksijen oranı düşüklüğünden dolayı ağırlaşan bir Kovid-19 hastasına temel solunum desteği sağlama özelliğine sahip cihaz, solunum yetmezliği çeken diğer hastalar için de kullanılabilecek.

Vatan gazetesi ”31 ilde denetim”. İçişleri Bakanlığı’nca hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanan 31 ilde, dün 15.00-24.00 saatlerinde polis ve jandarma ekiplerince uygulama yapıldı. Market, fırın, pazar yeri, yoğun olarak alışveriş yapılan cadde ve sokaklar ile akaryakıt istasyonları gibi yerlerde, sosyal mesafe kuralı ile maske kullanımı uygulamalarına ilişkin denetimler en üst seviyede yapıldı. Toplu izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve maske kullanımına ilişkin uygulamalar gerçekleştirildi.

Son-An gazetesi  18 Nisan İstanbul Haberleri”Kılıçdaroğlu, sanatçılarla video konferansla görüştü”. Sanatın ve sanatçının korunmasıyla ilgili Anayasa’ya özel hüküm konulmasına rağmen bugün en çok açıklanan paketlerde, sanat ve sanatçıyla ilgili hiç düzenleme yok. Sanat dünyasının da bu konuda ortak bir tepki vermesi lazım”. Şunu unutmayın, her zaman her ortamda her yerde sanatın sanatçının yanında olmak görevimiz.

Son saat gazetesi

”25 bin vatandaşımızı ailesine kavuşturduk”. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yurtdışında bulunan yaklaşık 25 bin Türk vatandaşının Türkiye’ye getirileceğini bildirdi. Oktay paylaştığı mesajda, ”Türkiye olarak dünyanın neresinde olursa olsun vatandaşımızın yanındayız. Salgına karşı yürüttüğümüz zorlu mücadele sürecinde dünyanın dört bir yanından 25 bin vatandaşımızı aileleriyle kavuşturduk.

Tünaydın gazetesi ”Kanser tedavisinde Kovid-19 önlemleri artırıldı”. Sağlık Bakanlığı tarafından kanser hastalarına bakım veren merkezlerde enfeksiyon kontrol önlemleri güncellendi. Önlemler kapsamında, yeni tip koronavirüs ile mücadele doğrultusunda hasta, sağlık çalışanı, bekleme alanı, takip ve tedavi süreci yer alıyor. Buna göre hasta ve yakınları, hazırlanan poster, broşür gibi materyallerle Kovid-19 belirtileri ve korunma yöntemleri hakkında bilgilendirilecek. Hasta ve yakınları, ayaktan kemoterapi üniteleri, klinik ve poliklinik başvurusu öncesinde Kovid-19 belirtileri açısından sorgulanacak.

Yeni çağrı gazetesi

”31 ilde denetim yapıldı”. 18 nisan cumartesi İstanbul haberleri. İçişleri Bakanlığı’nca hafta sonu sokağa çıkma yasağı bulunan 31 il valiliğine kısıtlama başlamadan önce talimat gönderdi. Bakanlıkça salgınının önlenmesine yönelik sokağa çıkma yasağının ve daha önce alınan tedbirlerin etkinliğini artırmak amacıyla bu illerde dün 15.00-24.00 saatlerinde uygulama yapılması istendi. Bu kapsamda belirtilen saatler arasında market, fırın, pazar yeri, büfe yoğun olarak alışveriş yapılan cadde ve sokaklar ile akaryakıt istasyonları gibi yerlerde, sosyal mesafe kuralı ile maske kullanımı uygulamalarına ilişkin denetimler en üst seviyede yapıldı. Toplu taşıma araçlarında ve duraklarda sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve maske kullanımına ilişkin uygulamalar gerçekleştirildi.

 

17 Nisan İstanbul Haberleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522