Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

18 Şubat İstanbul Gazete Özetleri

18 Şubat 2020 Salı İstanbul Gazete Manşetleri Birinci Sayfaları ve Özetleri

Başlıklar

18 Şubat İstanbul Gazete Özetleri Ayrıntılı Haber Gazetesi

Ayrıntılı Haber gazetesi, ”Osmanlı’nın ilk telsiz telgraf istasyonu müze oluyor”. 18 Şubat İstanbul gazete özetleri. Antalya’nın Kaş ilçesinde yer alan ve Likya Birliği’nin başkenti olarak bilinen Patara’da bulunan Osmanlı Devleti’nin 1906 yılında Afrika’daki toprakları ile iletişim için kurduğu ilk telsiz telgraf istasyonu müzeye dönüştürülecek.

Bizim Anadolu gazetesi, ”Masada barış sahada savaş”. Rus ve Türk heyetleri Suriye’de gerginleşen duruma çözüm bulmak için dün 3. kez bir araya geldi. Sahada ise Cilvegözü’ne açılan Bab el Hava Sınır Kapısı’nı ele geçirmeyi hedefleyen rejim askerleri İranlıların karadan, Rusların havadan desteğiyle bölgeye saldırıyor.

Dokuz Sütun gazetesi, ”Rekor kırdık”. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ”2019’da 53,7 milyar dolar hizmet ihracatı geliri elde ederek bugüne kadarki Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık” ifadesini kullandı.

Gazete Damga, ”İlkokulda çocuğa taciz”. Esenyurt Belma Barut İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi Suriyeli S.H., kendisini müdür yardımcısı olarak tanıtan sözleşmeli memur İsmail S.’nin cinsel tacizine uğradı. Olayın ardından okulu basan velileri İlçe Kaymakamı Vural Karagül ve İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Karaaslan sakinleştirdi. Kaymakam, şahsın tutuklandığını, soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Günboyu gazetesi, ”Okumayan daha mutlu”. Mutlu olduğunu belirten 18 ve üzeri yaştaki bireylerin oranı, 2019 yılında 1.0 düşüşle yüzde 52.4’e geriledi. Bu dönemde mutsuz olduğunu belirten bireyler de yüzde 12.1’den 1.0 puan artışla yüzde 13.1’e yükseldi.

18 Şubat İstanbul Gazete Özetleri HürHaber

Hürhaber gazetesi, ”Yılmaz: Kimse ayrıcalık beklemesin; yapmayacağım”. Silivri Aksaraylılar Derneği Başkanı Tavil Ay’ın ev sahipliğinde düzenlenen programda vatandaşlarla Pazar kahvaltısında bir araya gelen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, hassasiyetlerinin altını bir kez daha çizdi. ”Ben dahil Silivri’de kimsenin birbirinden farkı ve fazlalığı, kimsenin kimseden üstünlüğü olmadığı, kimsenin ötekilenmediği, herkese eşit şekilde hizmet vereceğiz” diyerek ve kararlı bir şekilde konuştu: ”Kimseye parti veya gruba göre üstünlük, ayrıcalık tanınmayacak. Kimse ayrıcalık beklemesin yapmayacağım, kim darılırsa darılsın”.

Hürses gazetesi, ”Bütçe 21.5 milyar lira fazla verdi.”. Bütçe gelirleri geçen ay yüzde 26 artışla 122.2 milyar lira, bütçe giderleri de yüzde 9.6 artışla 100.7 milyar lira oldu. Bütçe, ocakta 21.5 milyar lira fazla verirken, 34.2 milyar lira faiz dışı fazla gerçekleşti.

İstanbul gazetesi, ”Doğuda yoğun kar İstanbul’da bahar”. Türkiye’nin buz kestiği şu günlerde il özel idaresi ekipleri çalışma başlattı. 6 metreyi geçen karda güçlükle ilerleyen ekipler, çığ tehlikesine rağmen çalışmalarına devam ediyor. İstanbul’da ise güneş baharı yaşatıyor.

İstiklal gazetesi, ”Şer ittifakı”. Terör örgütü YPG/PKK, Rusya’nın hava desteğiyle, Esed rejimi ve İran destekli terörist grupların Halep’in kuzey kırsalında Şeyh Akil Dağı çevresinde ilerleme girişimlerine destek vererek, işgal ettiği bölgelerden muhaliflerin kontrolündeki bölgelere saldırı gerçekleştirdi.

Önce Vatan

Önce Vatan gazetesi, ”Anketler ‘Tatar’ diyor”. KKTC’de yapılan anket, halkın Türkiye ile ilişkilere büyük hassasiyet gösterdiğini ortaya koydu. Kıbrıslı Türklerin yüzde 85’ine yakını Maraş’ın açılmasını isterken, yüzde 78’i de Rumlarla anlaşmayı istemiyor.

Son-An gazetesi, ”İstanbul Havalimanı’na akıllı taksi uygulaması”. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy: ”Diğer taksi esnaf odalarıyla da konuşacağız. Mümkünse gönüllü, sonrasında ise gerekirse kanunen bütün taksi işletmelerinin kaydırılmasını isteyeceğiz. Bugüne kadar taksilerden gelen şikayetlerin bir çoğuna çözüm bulan, oto denetim ve memnuniyeti getiren bir sistem.

İstanbul Son Saat gazetesi, ”Oktay: FETÖ zehir akıtmaya devam ediyor”. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, FETÖ’nün bütün dünyada akıttığı zehrin panzehirinin Türkiye Maarif Vakfının ülke temsilcileri olduğunu belirterek, ”Şu anda faaliyet gösterdikleri yerlerde de ne yazık ki hala bu zehri akıtmaya devam ediyorlar.” dedi.

Tünaydın gazetesi, ”Beykoz çiftçileri artık alım garantili üretim yapacak”. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ülke genelinde tarımsal kalkınma için geliştirdiği sözleşmeli üreticilik modeli İstanbul’da ilk olarak Beykoz’da uygulanacak. Beykoz Belediyesi ve Beykoz Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün öncülüğünde alıcılar ve çiftçilerin bir araya geldiği toplantılarda köylerdeki çiftçilere alım garantili sözleşmeli üreticiliğin koşulları hakkında bilgiler veriliyor.

Yeni Çağrı gazetesi, ”Türkiye’yi dünyanın en gelişmiş ekonomileri arasına sokmak istiyoruz”. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Brexit sonrası döneme ilişkin değerlendirmeler bulunarak, ”Ben bu konferansı, Brexit sonrası dönemde ilişkilerimizin daha da gelişmesi ve derinleşmesi adına önemli bir adım olarak görüyorum. Teknoloji ve inovasyon alanlarındaki işbirliğimizi somut projelerle geliştirmeyi öneriyoruz” dedi.

Yenidevir gazetesi

Yenidevir gazetesi, ”Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan: Tarımı ciddiye almak zorundayız”. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, tarım ve buna bağlı tarım-gıda sektörlerinde güçlü olmak zorunda olduklarını belirterek. ”Tarımı ciddiye almak zorundayız. Elbette yeni dünyada sanayi ve teknolojiye bağlı bir üretim yükselişte olsa da, sanayiye önem veren gelişmiş devletler tarımı ihmal etmediler” dedi.

Yenisöz gazetesi, ”Türkiye, dijital sanayii devrimini kaçırmayaack”. Türkiye’nin, yerli savunma sanayiinden dijital yazılıma, yerli otomobilden havacılık sektörüne her alanda büyük atılımlar yaptığını belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ”Yeni bir büyüme hikayesi yazmak istiyoruz” diyerek dünyanın önde gelen firmalarını Türkiye’de yatırıma davet etti.

Yenigün gazetesi, ”2 milyon kişi bataklıkta”. Temiz toplum Deneği Genel Başkanı Bilal Ay, bağımlı sayısının hızla 2 milyona yaklaştığını ve aileleriyle birlikte düşünüldüğünde 8 milyon insanı direk etkilediğini söyledi.

Yurt gazetesi, ”Babam tuvalette hortumla dövdü”. Sunucu Burcu Esmersoy, konuk olduğu bir Youtube kanalında küçük yaşta babasının kendisini tuvalete kapatıp hortumla dövdüğünü söyledi. Ünlü sunucu ve oyuncu Burcu Esmersoy, Uzm. Psk. Gökhan Çınar’ın Youtube üzerinden yayınlanan programına konuk oldu. Yıllardır yaşadığı güzel hayatıyla gündeme gelen Burcu Esmersoy, acılarla, eziyet görerek ve sevgiye muhtaç büyütüldüğünü söyledi.

”5 kuruşluk dava”. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avukatı Celal Çelik aracılığıyla Erdoğan hakkında 5 kuruşluk dava açtı.

17 Şubat İstanbul Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522