19 Mart Perşembe Gazete Özetleri
19 mart Perşembe gazete birinci sayfaları manşetleri ve özetleri, gündeme dair son dakika gelişmeler, aktüel haberler, son baskı
Başlıklar
19 Mart Perşembe Gazete Özetleri
Yeni Şafak gazetesi
19 Mart Perşembe Gazete Özetleri ”Devlet böyle olmalı”. Hükümet dünyayı sarsan koronavirüs salgınının ekonomi ve istihdama etkilerini azaltmak için radikal kararlar aldı. Çankaya’da bakanlar, bürokratlar, iş dünyası, sendikalar ve STK temsilcilerinin katıldığı 3 saat 50 dakikalık zirvenin ardından paketi açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Ekonomik istikrar Kalkanı adını verdiğimiz paketle, Kovid-19’un etkilerini azaltmak için 100 milyar liralık kaynak setini devreye alıyoruz” dedi.
Türkiye gazetesi, ”Erdoğan, Ekonomik İstikrar Kalkanı’nı açıkladı virüs için 100 milyar”. Koronavirüsün ekonomiye verdiği zarara karşı hükümetten yeni hamle geldi. Cumhurbaşkanı 100 milyar liralık paketi devreye aldıklarını söyledi.
Akşam gazetesi, ”83 milyon kez Amin”. Çanakkale Şehitleri anma törenleri koronavirüs yüzünden bu yıl geniş katılımlı yapılmadı. Ancak bütün Türkiye şehitlere Kur’an okuyan bu teyzenin duasına amin dedi.
Diriliş postası, ”İstikrar Kalkanı”. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 saat 50 dakika süren Çankaya’daki Koronavirüs Zirvesi sonrası ”Evinizde kalın” çağrısı yaptı. ”Bu süreçten güçlenerek çıkacağız” mesajı veren Erdoğan, Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında 120 milyar kaynak setinin devreye alındığını duyurdu.
Milat gazetesi, ”Evinde Kal Türkiye” Piyasalardaki koronavirüs zararına karşı 100 milyar liralık ekonomi paketini açıklayan Erdoğan: Tehdit ortadan kalkana kadar kimse evden çıkmamalı. İki ay direneceğiz. Vakit her şeyi evden yapma vaktidir.
Cumhuriyet gazetesi
”Testten kaldık”. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsten korunmak için etkin önlem alan Rusya, havalimanlarından inen yolculara anında test yapıyor. Virüs nedeniyle henüz ölüm yaşanmayan ve 147 vakanın görüldüğü ülkede, koruyucu giysiler giyen sağlık çalışanları, Sheremetyevo Uluslararası Havaalanı’nda önleyici bir tedbir olarak düzenli bir biçimde test yapıyor.
Sözcü gazetesi, ”Koronavirüsle mücadelede altın kural ne kadar test o kadar koruma”. Türkiye’de virüs tehlikesi çıktığından bugüne kadar 10 bin test yapıldı. Oysa Güney Kore, günde 20 bin kişiye test yaparak virüsün fazla yayılımını önledi.
Yeni Asya gazetesi, ”Tedbiri de morali de sağlam tutalım”. Virüs salgını sadece beden sağlığını değil, toplum psikolojisini de tehdit ediyor. Tedbirleri de tam alalım, psikolojiyi de iyi yönetelim.
BirGün gazetesi, ”Böyle izolasyon olmaz”. İktidar ülkede karantina tedbirlerine uyulduğunu savunsa da gerçek öyle değil. Umreden eve yollanan kişiler, karantinadan kaçırılanlar, devam eden maçlar, tatil beldelerine süren akın, ”Salgınla böyle mücadele edilmez” dedirtti.
19 Mart Perşembe Gazete Özetleri Aydınlık gazetesi,
”Mücadelenin beyin takımı”. Türkiye, Dünya Sağlık Örgütü salgına karşı acil durum ilan etmeden önce koronavirüs tehdidine yönelik ilk adımını Bilim Kurulu’nu oluşturarak attı. Üç aydır yoğun mesai harcayan 26 kişilik kurul, hem ayrıntılı eylem planı çıkartıyor hem de halkı aydınlatıyor.
”Mücadelenin beyin takımı”. Türkiye, Dünya Sağlık Örgütü salgına karşı acil durum ilan etmeden önce koronavirüs tehdidine yönelik ilk adımını Bilim Kurulu’nu oluşturarak attı. Üç aydır yoğun mesai harcayan 26 kişilik kurul, hem ayrıntılı eylem planı çıkartıyor hem de halkı aydınlatıyor.
Doğruhaber gazetesi, ”Kurallara uyun kul hakkına girmeyin!”. Çin’in Wuhan kentinden dünyaya yayılan Corona virüsün etki alanını daratmak için alimler önemli kararlar alıyor. Bu bağlamda açıklamalarda bulunan İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer, ”Corona virüs hastalığı bizim yüzümüzden birilerine bulaşırsa bir de kul hakkına girmiş oluruz. Bütün bu sebeplerden ötürü verilen fetvalara Müslümanlar olarak uymak zorundayız.” dedi.