Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

19 Ocak Pazar Gazeteleri ve Özetleri

Başlıklar

19 Ocak Pazar Gazeteleri ve Özetleri Akşam

Akşam gazetesi manşette ”Berlin zirvesi’nde Türkiye harcı var” başlığına yer verdi. 19 Ocak Pazar Gazeteleri ve Özetleri. Türkiye, yarın Berlin’de yapılacak Libya zirvesinde ateşkes metni ön çalışmaları için Almanya’ya özel heyet gönderdi. Başkan Erdoğan, Libya’da kalıcı ateşkes sağlanması ve sorunun masada çözümü için, Trump, Putin ve Johnson’u bizzat aradı. Türkiye masada ‘denk temsil’ istedi. Dışişleri Bakanlığı, ortak metin için Berlin’e heyet gönderdi. Ankara, ateşkesi BM’nin denetlemesini ve denetimde Türkiye’nin de olmasını istiyor, ifadelerine yer verdi.

 

 

Günün Özeti


Analiz gazetesi manşette ”Tarımdan enerjiye her sektörde destek” başlığına yer verdi. Ülkemiz tarımını, üreticilerimizi ve tarladan sofraya kadar olan sürecin tamamını bugüne kadar olduğundan çok daha güçlü şekilde ‘bir bankadan daha fazlası’ olarak desteklemeye devam edeceğiz. Sektördeki her 3 TL’lik kredi artışının yaklaşıl 1 TL’si Ziraat Bankası tarafından sağlandı, ifadelerine yer verdi.


Diriliş postası manşette ”Kanal İstanbul dünyaya mesaj” başlığına yer verdi. İmamoğlu’nun verdiği mektupla ilgili ilk kez konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Kişiye özel mektupsa içeriğini açıklamam doğru değil. Bu mektup gizli bir mektup dedi. Mektuptan sonra Erdoğan bir kez daha ”Kanal İstanbul’u yapacağız” sözleriyle net mesaj verdi. CHP’lilerin Kanal İstanbul iddiasıyla ilgili ise Erdoğan, ”Parası olan alırsa alır, çok da beni ilgilendirmiyor. Kanal İstanbul’da kararlıyız, ifadelerine yer verdi.


Doğru haber gazetesi manşette ”Ötekileştirici uygulamalar bitmelidir” başlığına yer verdi. İstanbul Havalimanı’nda yolcuların iletişim sorunu yaşamaması için terminalin 35 farklı noktasında, 36 dilde ve 80 lehçede yolculara ‘anlık çeviri hitmezi’ başladı. Tayca, Teluguca, Tamilce, dillerinin bile olduğu 36 dil arasında Kürtçe’nin olmamasını eleştiren HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, ”İsmi bile duyulmamış dillerde, belki Türkiye’ye gelen birkaç yüz kişi için dahi çeviri ve danışmanlık hizmeti verilirken bu diller arasında Kürtçe’nin olmamasın iyi niyetli bir yaklaşım değildir, ifadelerine yer verdi.


Dünya gazetesi manşette ”Türkiyenin önünde önemli fırsatlar var” başlığına yer verdi. TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Barış Oran, ”Bazı kırılganlıklar devam etmekle beraber, ekonomi belli bir dengeye oturdu. 2019’un ikinci yarısından başlayarak ekonomimizin, öncelikle tüketici güvenindeki toparlanmaya istinaden hareketlendi, ifadelerine yer verdi.


Milat gazetesi manşette ”Annesiz kızı kaçırdılar” başlığına yer verdi. Hakkari’den 7 yıl önce 13 yaşında dağa kaçırılan yeğeni Besra için Diyarbakır’a gelen Vahap Kaplan oturma eylemine katıldı. Kaplan, ”Besra’nın annesi öldü, babası hasta gelemiyor. Kardeşleri için tarlada çalışan, annesiz bir çocuğu kaçırmak insanlık dışı, vicdansızlık dedi, ifadelerine yer verdi.

Milli Gazete


Milli Gazete manşette ”10 Yıl ceza alan 4 yıl hapis yatacak” başlığına yer verdi. Kamuoyunda ‘af yasası’ olarak adlandırılan ceza infaz düzenlemesinde beklentiler sürerken süreçle ilgili süpriz bir gelişme yaşandı. Düzenlemenin son halinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulduğu öğrenildi. Yeni düzenlemeye göre, 10 yıl ceza alan kişinin 4 yıl cezaevinde kaldıktan sonra koşullu serbest bırakılması sağlanacak, ifadelerine yer verdi.


Ortadoğu gazetesi manşette ”Daha başlamadık” başlığına yer verdi. ABD hedeflerine saldırı istihbaratı alındığı bahanesiyle İran’ın en önemli iki saha adamını öldüren Trump’ın İran’ın ciddi bir karşılığı durumunda bahsettiği 52 hedefi vuracağından Tahran’da kimsenin şüphesi kalmamış durumda. Bunun işaretlerini veren ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Jonathan Hoffman, ”ABD’nin Irak’taki kuvvetlerinin sahadaki faaliyetlerine takrar ne zaman başlatabileceğimize bakıyoruz”, ifadelerine yer verdi.


Sözcü gazetesi manşette ”Sağlıkta şiddeti protesto eden doktorlara şiddet” başlığına yer verdi. Gün geçmiyor ki, bir doktor, hemşire, sağlık görevlisi saldırıya uğramasın… Dün Ankara Tabip Odası bunu protesto etti. Ankara Dışkapı Hastanesi önünde toplanan bir grup sağlıkçı, ”Sağlıkta şiddet sonra ersin” dedi. Karşısında polisi buldu. Polis bazı doktorlar ve sağlık çalışanlarını yere yatırıp kelepçe takarak gözaltına aldı. Manzara vicdan sızlattı, ifadelerine yer verdi.


Türkgün gazetesi manşette ”Soruşturup bulacaklar” başlığına yer verdi. MHP Lideri Bahçeli, ”Bu milletvekili işi değil. Yargıya başvuracaksınız, savcılar harekete geçecek. Soruştura soruştura İstanbul’daki bir caniyi nasıl buluyorlarsa bunları da öyle bulacaklar. Hükümetin yapacağı tek şey bundan böyle, ‘Terörle mücadelenin her iki boyutunda tam yetkilisiz ve sonuna kadar da gidiniz. Gittiğiniz yerde ben varım, ifadelerine yer verdi.

19 Ocak Pazar Gazeteleri ve Özetleri Türkiye


Türkiye gazetesi manşette ”Fasulye 25 lirayı görmüştü” başlığına yer verdi. Türkiye geçen yılın ocak ve şubat aylarında 24-25 liraya taze fasulye, 18 liraya domates, 20 liraya patlıcan adlı. Sebze-meyve fiyatını frenlemek için tanzimleri devreye sokan hükümet, hedef tahtasına konuldu. Tedbirler alındı. Stokçunun etkisiyle oynadığı ürünler daha fazla ekildi. Sebze-meyve bollaştı. Fiyatlar hızla düştü, ifadelerine yer verdi.


Yeni akit gazetesi manşette ”İşte 21 yalan 21 gerçek” başlığına yer verdi. CHP’nin ve Gezici tayfanın başını çektiği istemezükçü zihniyetin asılsız iftiralarla karşı çıktığı Kanal İstanbul ile ilgili gerçekleri gözler önüne seriyoruz. Günlük 160 geminin geçeceği, yıllık 1-5 milyar dolar arası gelir sağlaması beklenen, 1.5 milyon kişiye istihdam sağlayacak dev projeyi engellemek için ortaya atılan 21 gerekçenin tamamının yalan olduğu ortaya çıktı, ifadelerine yer verdi.


Yeni birlik gazetesi manşette ”Simitçi çocuğa telefon hediyesi” başlığına yer verdi. Kırklareli’nin lüleburgaz ilçesinde başındaki simit tepsisiyle bir bayide teşhirdeki cep telefonuyla oyun oynarken görüntülenen öğrenciye, Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya cep telefonu hediye etti. Telefon hediye eden Mehdi Sarı, ”Herkesin cep telefonu vardı, benim yoktu. ifadelerine yer verdi.


Yeni çağ gazetesi manşette ”Yargı, otoritenin yan unsuru” başlığına yer verdi. CHP Parti Meclisi’nde konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, AKP iktidarını ağır sözlerle eleştirdi. Kılıçdaroğlu, ”17 yıllık sürede yargı siyasi otoritenin bir anlamda yan unsuru haline dönüştü. Milyonlarca işsiz yaratıldı. Cumhuriyetin kazanımı fabrikaları sattılar. Eğitim tam bir felaket Dış politika çöktü, ifadelerine yer verdi.


Yeni şafak gazetesi manşette ”Bölge ateş altında” başlığına yer verdi. Son iki aydır İdlib’in dört bir yanından bombalar yağdırıp 2 bine yakın sivili katleden, ardından da kara harekatıyla 30’dan fazla köyü işgal eden Rusya’ İran ve Esed rejimi destekli milisler, Halep’te yeni bir cephe açtı. İran, Halep’in kuzey batısında El Raşidin, Mansura, Kefer Naha ve Kefer Dail’i topa tuttu. Rejim ise Han Elasal’ı hedef aldı, ifadelerine yer verdi.

YeniSöz


Yeni söz gazetesi manşette ”2019 yılını güzel haberlerle kapattık” başlığına yer verdi. ABD politikalarının gelişmekte olan ekonomilere zorluklar çıkaracağını belirten Jelassi, ”Asya ülkeleri ve Türkiye bu zorlukları tecrübe etti. Biz küresel durumun iyileşme kaydettiğine inanıyoruz, Türkiye en çok iyileşme gösteren ülkelerden biri olacak. biz 2019 yılını güzel haberlerle kapattık, umuyorum ki olumlu patika 2020 yılında ve sonrasında da devam edecek, ifadelerine yer verdi.


Karar gazetesi manşette ”Kalıcı ateşkes sağlanamıyor” başlığına yer verdi. İdlib, 9 yıldır süren kanlı Suriye iç savaşının en trajik sahnelerine ev sahipliği yapıyor. 3 milyonu aşkın sivilin yaşadığı bölgede iki yıldır sürdürülen tüm diplomatik girişimlere karşın bir türlü kalıcı bir ateşkes sağlanamadı. Son olarak 12 Ocak’taki anlaşmayla geçici olarak susan silahlar 48 saat sonra yeniden ölüm kusmaya başladı, ifadelerine yer verdi.


Evrensel gazetesi manşette ”Nefret suçları ile yüzleşecek yere gelemedik” başlığına yer verdi. AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, vurulduğu yerde anılacak. 13 yıldır adalet talep edenler saat 15.00′ te Şişli’deki Agos gazetesi önünde toplanarak, ‘Utanmak için geç değil’ diyecekler. 13 yıl süren dava sürecini gazetemize anlatan Hrant’ın arkadaşları ise bu kadar zamanda nefret suçları ile yüzleşme aşamasına dahi gelinememesinden yakındı, ifadelerine yer verdi.

19 Ocak Pazar Gazeteleri ve Özetleri Yeni Asya


Yeni asya gazetesi manşette ”Somali’de Türklere bombalı saldırı” başlığına yer verdi. Somali’nin başkenti Mogadişu’ya 30 kilometre mesafede bulunan ve Türk işçilerin yemek yediği lokantaya bombalı araçla düzenlenen saldırıda 4 Türk işçi yaralandı. 28 Aralık’ta gümrük merkezi yakınlarında boma yüklü araç, üniversite öğrencilerini taşıyan otobüsün geçişi sırasında infilak ettirilmiş, saldırıda 2’si Türk vatandaşı 80’den fazla kişi vefat etmişti, ifadelerine yer verdi.


Yurt gazetesi manşette ”Mansur Yavaş’ın acı günü” başlığına yer verdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın amcası Şadi Yavaş hayata gözlerini yumdu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın amcası Şadi Yavaş’ı cenaze töreni Polatlı Çarşı Camisinde düzenlendi. Çok sayıda sevenleri ve aile efradı tarafından edebiyete uğurlanan Şadi Yavaş Polatlı’da esnaflık yapıyordu, ifadelerine yer verdi.


Cumhuriyet gazetesi manşette ”Kadınlar için bubi tuzakları var” başlığına yer verdi. Usta oyuncu Füsün Demirel, Kadın bedeninin metalaştırılmasını ve sistemin dayattığı güzellik anlayışını mizahi bir dille eleştiren ”Şişman güzeldir” adlı oyunuyla izleyiciyle buluştu. Oyunda kadın bedenine dışarıdan yapılan müdahaleleri tartıştıklarını anlatan Demirel, ”Kadınlar için muazzam bubi tuzaklarıyla dolu bir süreç var, sağlıkları tehlkide, ifadelerine yer verdi.

error code: 522