Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

2 Nisan Perşembe Gazete Özetleri

2 Nisan Perşembe gazete birinci sayfaları manşetleri ve özetleri, gündeme dair son dakika gelişmeler, aktüel haberler, son baskı

Başlıklar

2 Nisan Perşembe Gazete Özetleri

2 Nisan Perşembe Gazete Özetleri Korkusuz gazetesi

”Milletten topluyorlar el aleme veriyorlar”. Cumhurbaşkanlığı, bir yandan halktan bağış toplamak için IBAN numarası yayınlıyor, diğer yandan İtalya ve İspanya’ya koli koli yardım gönderiyor… 2 Nisan Perşembe Gazete Özetleri

Akşam gazetesi, ”Kodiv-19’a ‘özel’ jest”. Özel sağlık sigortalarında yaşanan koronavirüs kargaşası bitti. Şirketler, hukukçuların da devreye girmesiyle, ‘jest’ adı altında müşterilerinin tedavilerinin karşılanacağını açıkladı.

Analiz gazetesi, ”Erdoğan’ın swap çağrısı ses getirdi”. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kovid-19 tedbirleri kapsamında 26 Mart’ta video konferans yöntemiyle G-20 Liderler Zirvesi’nde yaptığı ”swap teklifi”ne ABD Merkez Bankası’ndan (FED) karşılık geldi. FED, merkez bankaları aracılığıyla ABD Hazine Tahvili karşılığında ülkelere geçici olarak dolar sağlayacak.

Anayurt gazetesi, ”Zorunlu bağış tasvip edilemez”. ”Milli Dayanışma Kampanyası” için kurum ve kuruluşlarda yapılan maaş kesintisi tepki topladı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Alttun, maaş kesintisinin tasvip edilemeyeceğini söyledi.

Aydınlık gazetesi, ”5 bin gönüllü biyolog”. Uzmanlık gerektiren Kodiv-19 testlerini yapmak üzere gönüllü olan biyologlar, çalışmalarına TUSEB’in İstanbul Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi’nde başladı. Tanı merkezleri Ankara, İzmir, Bursa, Gaziantep ve Adana’da da kurulacak.

Cumhuriyet gazetesi, ”Cinsel saldırıya ‘örtülü af’ var”. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, infaz paketinin ”28 Haziran 2014’ten önce işlenen uyuşturucu ticareti ve tüm cinsel saldırı suçlarına indirim getirdiğini” söyledi. Erkek, belli kişilerin kurtarılmak istendiğine dikkat çekti. Paketin kapsam dışı 5 suç hükümlülerine de infaz hâkimi kararıyla açık cezaevine geçme ve oradan tahliye yolu açılabileceği belirtiliyor.

Diriliş Postası, ”Devlet içinde devlet olmaz”. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘belediye kampanyaları’ için ”iptal” kararı verilmesi hakkında, ”Devlet içinde devlet olmaz” diye konuştu. Erdoğan, AK Parti Teşkilatları’na video konferansla seslendi.

Doğruhaber gazetesi

”#Hayatbirliktegüzel”. Son birkaç aydır tüm dünyanın gündeminde olan salgın hastalıkla mücadele noktasında birço kurum ve kuruluş ihtiyaç sahibi aileler için yardım kampanyaları başlattı. Yetimler Vakfı da bu çerçevede 65 yaş üstü olan ve diğer tüm ihtiyaç sahibi ailelere yardım ulaştırmak için #HayatBirlikteGüzel kampanyası başlattı. Umut Kervanı Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve İHO Ebrar’ın da destek verdiği kampanya sayesinde binlerce kişiye ulaşılarak yardım yapılıyor.

Dünya gazetesi, ”Yoksul ülkeler için ‘gıda krizi’ uyarısı”. Dünya genelinde evde ”karantina” buğday ve pirinç fiyatlarında hızlı artışa yol açtı. FAO, yoksul ülkeler için gıda krizi uyarısı yaptı.

BirGün gazetesi, ”Salgın günlerinde reklam çabası”. Virüsten etkilenen ülkeler arasında yer alan İtalya ve İspanya’ya gönderilecek yardım kolilerinin üstünde Türkiye Cumhuriyeti ya da Kızılay amblemi yerine Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı yazması dikkat çekti. Fotoğrafların yayımlanmasından sonra sosyal medyada çok sayıda hesaptan ”Yardımı Türkiye devleti mi, yoksa Erdoğan mı yapıyor?” sorusu soruldu.

Hürriyet gazetesi, ”yüzde 60 vaka İstanbul’da”. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye’de koronavirüsten ölenlerin sayısının 277’ye ulaştığını duyururken illere göre dağılımı da açıkladı. Buna göre vakaların yüzde 60’ı İstanbul’da.

2 Nisan Perşembe Gazete Özetleri Karar gazetesi

2 Nisan Perşembe Gazete Özetleri ”Belediye bağış toplasa ne olur”. Virüsle mücadelede kritik haftaya girilirken artan siyasi gerilim rahatsızlığa yol açıyor. Belediyelerin bağış toplama kampanyalarının yasaklanması ‘Hassas günlerde kutuplaşmaya değer mi’ eleştirilerini getirdi. Çeşitli çevrelerden ”Belediyelerin bu ortamda yardım toplamasında ne sorun var? Bu tartışmaları bir kenara bırakıp salgınla ortak mücadeleye odaklanalım’ çağrıları yükseliyor.

Milat gazetesi, ”Sen yat Ekrem bey”. Hastanenin yolunu Bakanlık yaptıracak. Sel ve deprem felaketlerinde tatile çıkarak tepki çeken CHP’li İBB Başkanı İmamoğlu, Türkiye koronavirüsle mücadele ederken 1 ay sonra açılacak İstanbul Şehir Hastanesi’nin yollarını dahi yapmadı.

Milli Gazete, ”Bütün illerde vaka, 39 ilde can kaybı var”. Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından basın mensuplarının karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koa, yaklaşık yüzde 60’la İstanbul’daki vaka sayısının 8 bin 852 olduğunu belirtti. İstanbul’u 853 vakayla İzmir’in takip ettiğini aktaran Bakan Koca, ”Ankara’da 712, Konya’da 584 ve Kocaeli’de 410 vaka bulunmaktadır” dedi. Bakan Koca, koronavirüse rastlanan sağlık personeli sayısının 601 olduğunu açıklarken de göz yaşlarını tutamadı.

Milliyet gazetesi, ”Salgın geçer kalkınırız”. Salgına karşı Türkiye’nin aldığı tedbirlerin Çin’de kanıtlanmış yöntemler olduğunu belirten Cui Wei, İstanbul’da Türkiye hükümetinin ilan ettiği 14 kurala uygun yaşadıklarını yazdı.

Posta gazetesi, ”Zinciri kır”. Bu hafta itibariyle salgınla mücadelede çok önemli bir döneme girdik. Türkiye enfeksiyon zincirini kırabilirse bu savaştan daha çabuk galip çıkacak. Virüs taşıyan tek kişinin, 30 kişiye bu hastalığı bulaştırdığını unutmayalım. Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca dün halka şu hayati çağrıyı yaptı: Bu bir savaştır. Kimse bu hastalık yokmuş gibi yaşayamaz temastan kaçın, araya mesafe koy, kendini izole et, 60 yaş ve üstü insanlar kesinlikle evden çıkmasın.

Şok gazetesi, ”1000 TL’ye hücum”. 1000 TL’lik sosyal yardım parası hesaplara yatmaya başladı. PTT şubelerine akın edenler, birbirini ezdi. ‘Sosyal mesafe’ kuralı ise hiçe sayılırken, virüs korkusu bile akını durduramadı.

Türkgün gazetesi

”Dünyaya insanlık dersi verdik”. Türkiye; İtalya ve İspanya’ya tıbbi yardım gönderirken, AB üyesi ülkeler hiçbir dayanışma ortaya koyamadı. Birlik içindeki hesaplaşma, restleşmeye dönüştü. İtalya’dan sonra Fransa’da da AB bayrakları indiriliyor.

Türkiye gazetesi, ”Devlet Baba dört koldan”. İki milyon aileye ödeme başladı. Kredi musluğu açıldı. Emekli ikramiyesi haftaya, işverene de sayısız imkan tanındı.

YeniÇağ gazetesi, ”Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde Elektrik, su bedava”. Başkan Felix Tshisekedi’nin emriyle koronavirüsle mücadele kapsamında vatandaştan 2 ay para alınmayacağı duyuruldu.

Yeni Asya gazetesi, ”Normalleşme istiyoruz”. 302 aydından infaz açıklaması: Tüm halkımızla barışık yaşamak istiyoruz. Bugüne kadar hep sözde kalan birlik ve beraberliği hayata geçirmenin zamanıdır artık.

Yeni Birlik gazetesi, ”Teşekkürler Türkiye”. Türkiye’nin koronavirüs ile mücadele kapsamında İtalya ve İspanya’ya yaptığı tıbbi yardıma NATO’dan övgü geldi. Genel Sekreter Jens Stoltenberg, ”guru duyuyoruz” ifadesini kullandı. İspanya Dışişleri Bakanı Gonzalez Türkiye’ye teşekkür ederken, İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio uçağı alanda karşıladı.

Adana Gazeteleri ve Haber siteleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522