Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

20 milyonluk Pakistan şehrine uçak düştü

Başlıklar

Ayrıntılı haber gazetesi 20 milyonluk Pakistan şehrine uçak düştü

”İlk muayenesi triajda yapılıyor”. 20 milyonluk Pakistan şehrine uçak düştü. Binaya giren hastalar, tedavilerinin gerçekleştirileceği bölümlere yönlendiriliyor. Acil servisten giriş yapan bir hastanın ilk muayenesi triajda yapılıyor. Buradaki muayenenin ardından sarı, kırmızı ya da yeşil kodları ile diğer noktalara sevk ediliyor. Hastalar, muayenelerinin  ardından tedavileri için ilgili birimlere gönderiliyor. Gerekmesi durumunda, yatış işlemi de süre uzamaksızın gerçekleştiriliyor.

Anadolu gazetesi ”20 milyonluk şehrin üstüne uçak düştü”. Pakistan Uluslararası Havayollarına ait Aırbus 320 serisi yolcu uçağı inmesine 1 dakika kala, ülkenin en büyük şehri olan 20 milyon nüfuslu Karaçi’de yerleşim bölgesinin üzerine düştü. Kazada ölen kişilerle ilgili resmi açıklama yapılmadı. Uçakta 99 yolcu ve 8 mürettebat bulunuyordu. Uçağın Cinnah Uluslararası Havaalanı’nı yakınlarındaki yerleşim alanına düşmeden üç kez inme girişiminde bulunduğunu aktardı. Ölü sayısının yüksek olmasından korkuluyor.

Dokuz sütun gazetesi ”Ziyaretçi kabul etmeyin”. Prof Dr. Levent Yamanel, ”Bayramda 4 gün sokağa çıkma yasağı var. Bu kısıtlamanın sebeplerinden biri de insanların bayramı fırsat bilerek sosyal mesafe kuralını ihlal etmelerinin önüne geçmek. Bu bayramda kimseyi ziyaret etmiyoruz. Komşuları bile. Ziyaretçi de kabul etmiyoruz. Bayram tebriklerini bu kez dijital ortamlardan yapacağız. Virüse karşı dijital bir bayram geçireceğiz” dedi.

Damga gazetesi 20 milyonluk Pakistan şehrine uçak düştü

”Kimse geçmişini değiştiremez”. 20 milyonluk Pakistana uçak düştü. Aile Danışmanı Semra Aydın Avşar, canlı yayında Mehmet Mert’in sorularını cevaplandırdı. Ailenin toplumlar ve kültürlerden bağımsız düşünülemeyeceğini dile getiren Avşar, bireyselciliğin önemine değindi. ”Biz kendimizi tanıyıp, kendi acımızla, kendi travmalarımızla yüzleşebileceğimiz sürece güçleneceğiz” diyen Avşar, ”Bazen kendi yara kabuklarımızı kanatmamız gerekiyor. O acıyı göze alıp devam etmek gerekiyor” tavsiyesinde bulundu.

Günboyu gazetesi ”BMC’nin Tulga’sı göreve hazır”. Türkiye’nin en büyük ticari ve askeri araç üreticilerinden BMC, ülke için sınıfında ilk olan zırhlı pikap aracı Tulga’yı talepler doğrultusunda geliştirerek seri üretime hazır hale getirdi. Güvenlik güçlerinin kullandığı araçlara yerli ve milli çözümler geliştirmek için çalışmalar yürüten BMC, iç güvenlik personelinin ihtiyaçlarını dikkate alarak zırhlı pikap üretti. Araç ilk kez İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İzmir’deki fabrikasını ziyaretinde ortaya çıktı.

”Dumanlı papaz eriği memnun etti”. Türkiye’nin önemli erik üretim merkezlerinden Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, bölgeye özgü iri, sert bol sulu ve üzerini kaplayan buğusuyla yetişen ”dumanlı papaz eriği’nde verim ve fiyat üreticiye umut oldu. Gediz Nehri’nin suladığı Turgutlu Ovası’nda 13 bin dekar arazide yıllık ortalama 45 bin ton civarında üretilen bölgeye has erikte hasat sezonu sürüyor.

İstiklal gazetesi

”Dişli’nin emekli edilmesinde ısrarcı oldum”. 20 milyonluk Pakistan şehrine uçak düştü. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden biri olan ve tutuklanarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen eski Tümgenerel Mehmet Dişli’nin emekliye sevk edilmesi konusunda kendisinin ısrarcı olduğunu belirti. Davutoğlu, şunları söyledi: 2015 Yüksek Askeri Şura’sına giderken MİT Müsteşarı titiz bir çalışma ile liste sundu.

 

23 Mayıs Cumartesi Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522