Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

20 Nisan Pazartesi Gazete Özetleri

Başlıklar

Korkusuz gazetesi 20 Nisan Pazartesi Gazete Özetleri

”Ücretsiz ekmek verdi, suç mu?”. 20 Nisan pazartesi gazete özetleri. CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nce üretilen ekmekler, geçtiğimiz hafa sonu sokağa çıkma yasağında vatandaşların evlerine götürülerek bedava dağıtıldı. CHP’li belediye dün de aynı şeyi yapacaktı ama valilik engeli ile karşılaştı. Başkan Vahap Seçer, ”Bu şu demektir: Ekmek dağıtılacaksa biz dağıtırız. Siz karışmayın” paylaşımını yaptı.

Akşam gazetesi ”Burada ülkemin kıymetini anladım”. ABD’de şu an milyonlarca insanın sigortası yok, olmadığı için hastaneye gidemiyor. Ben şu an en iyi sigortaya sahibim, yine de burada hiçbir hastaneye gitmem. Türkiye herkesi kapsayacak bir sigorta sistemi kurmuş, sağlığa büyük teknolojik yatırımlar yapmış. Burayı görümce Türkiye’deki sistemin kıymetini anlıyorsunuz”.

Analiz gazetesi ”Avrupa Birliği ülkelerinin enerji ihtiyacını ucuz karşılamak için geçen yıl 108 milyar metreküpe 16.5 milyar euro ödeyerek satın aldığı LNG’den yola çıkarak yeni bir enerji politikası geliştiren Türkiye, bu yıl yeni LNG kontratlarıyla normal doğalgaz ithalatını azaltarak sanayi ve hanehalkının doğalgaz ve elektrik enerji maliyetlerini düşürmeye çalışacak.

Anayurt gazetesi ”Ankara’da sokaklar boş kaldı”.Ankara’da yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında ilan edilen iki günlük sokağa çıkma yasağı boyunca cadde ve sokakların boş kaldığı, başkentin büyük meydanlarının sessizliğe büründüğü görüldü. Başkentin en hareketli noktalarının başında gelen Kızılay Meydanı da bu hafta sonu ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile sessizliğe teslim oldu.

Aydınlık gazetesi 20 Nisan Pazartesi Gazete Özetleri

”Engelli çift sahipsiz kaldı”. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri, çift evde bakım hizmeti veren yardımcının lisanslı olmadığı için yasaktan muaf olmadığını bildirdi. Sema Yazarken, ”Umut Engelli Evler” yönergesine dayanarak yaptıkları lisanslı yardımcı personel başvurusunun reddedildiğini hatırlattı. Personelin yetersiz olduğunu belirten Bakanlık, Vefa Destek Ekiplerinin aileye yemek göndermesi sağlayacak.

Cumhuriyet gazetesi ”Bugün pelikan yarın turna”. Bugün adı Pelikan, yarın Balıkçıl olur, öbür gün turna olur. Bu tür yapılara müsamaha eden, destekleyen kişilerin önce kendini sorgulaması lazım. Fethullah Gülen’i hiç görmedim. Onarın bir sürü halkası var, dershaneleri, okulları: hiçbirinde bulunmadım. Şu anda FETÖ karşıtlığının önde gelenlerine bakın, çoğunun geçmişinde böyle şeyler var.

Diriliş postası gazetesi ”Perde çekilmiş fuar alanı”. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun hastane yalanı için ”Orada bir fuar alanı var, perdelerle çevrilmiş sadece. Açıklamalar tarihe geçecek bir ayıp” dedi. Çelik, ”olamayan hastane” üzerinden hamaset yapıldığını söyledi.

Doğruhaber gazetesi ”Faturalar yüksek geldi”. Vatandaşlar büyük ölçüde evde kalırken faturaların yüksek gelmesi ise tepki çekti. Ülkemiz ve dünya zor günlerden geçerken faturaların ertelenmesi gerekiğini belirten vatandaşlar indirim bekliyor. Birçok kişinin işini kaybettiği birçok kişinin ise ücretsiz izne ayrıldığı bugünlerde evlerinde kalıp salgının bitmesini bekleyenler faturalarını ödemekte güçlük çekiyor.

Dünya gazetesi 20 Nisan Pazartesi Gazete Özetleri

”ABD’ye aracısız e-ihracat”. 20 Nisan pazartesi gazete özetleri. ABD’de gıda hizmetleri endüstrisinde sadece üreticilerin yer aldığı pazar yeri Rgand.com haziran ayından itibaren Türk üreticilerine bu ülkeyle doğrudan iş yapma imkanı sağlayacak. ABD’de üç yıl önce faaliyete geçen sisteminde, ithalatçı, toptancı ve distribütör yok. Gıda ve Ağırlama hizmetleri olarak nitelenen, mobilya, ev tekstili, züccaciye, mutfak alet ve ekipmanları, yiyecek ve içecek, endüstriyel mutfak gibi ürünler toptan olarak Amerikalı alıcılara satılabiliyor.

Evrensel gazetesi ”Gıda işçileri risk altında”. Disk’e bağlı Gıda-İş Sendikasının hazırladığı 58 fabrikadan 40 bin işçiyi kapsayan rapor gıda işçilerinin risk altında çalıştığını ortaya koydu. Raporda göre gıda işçileri arasında pozitif vakalar yayılıyor, üretim artmasına rağmen işletmeler işçi almak yerine üretimi aynı sayıda işçiye yaptırıyor.

Birgün gazetesi ”İyi senaryoda işsizlik yüzde 22”. Salgın tahmin edilenden daha kısa sürede bitse bile ekonomik yıkımı çok daha uzun sürecek. Türkiye’de istihdamın ana taşıyıcısı olan konaklama, yiyecek, yolcu taşımacılığı, kültür-sanat, spor, eğlence gibi sektörlerin bu yıl eski günlerine dönmesi imkansız, Salgının istihdamda yüzde 10’luk kayıp yaratması durumunda işsizlik oranı yüzde 22’ye yükseliyor. Bu sektörlerde çalışanlar aileleriyle birlikte on milyonu aşıyor.

Hürriyet gazetesi

”1000 diş hekimi sahada”. 20 Nisan pazartesi gazete özetleri. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yla konuştum. Testi pozitif çıkanların temas kurduğu kişileri tarayan ekip hakkında ilginç bilgiler verdi. İstanbul’da 3’er kişiden oluşan 1300 ekip var. Türkiye genelinde toplam 5 bin 600 uzman, temaslı şahısları belirleyip izole etmek için sahada çalışıyor. Bunların 1000’i gönüllü diş hekimi.

Karar gazetesi ”Hastalık daha ortadan kalkmadı”. Erciyes Üniversitesi enfeksiyon bölüm başkanı Prof. Dr. Orhan Yıldız da ”Hastalık ortadan kalkmadı, mayıs belirleyici olacak” dedi. Güneşli havanın etkisiyle rehavete kapılmanın nelere mal olacağını en çarpıcı ifadelerle dile getiren Yıldız ”İnsanların nasıl öldüğünü gördüğüm için kapımı kimseye açmam” dedi. Çağrıları karşılıksız bırakanları ”Keşke hastaların nasıl ağır bir tedavi gördüğünü görebilseler” sözleriyle uyardı.

Milat gazetesi” On bin kişi iyileşti”. Türkiye, ilk pozitif vakanın görüldüğü 10 Mart’tan bugüne kadar yapılan 600 bin test sonucunda, 82 bin 329 kişiye Kovid-19 teşhisi konuldu. Bu süreçte, 1890 kişi hayatını kaybederken 10 bin 453 kişi de yeni tip koronavirüsü yenerek yaşama tutundu. Pozitif vakaların tespiti ve toplumdan izole edilebilmesi için her gün test sayısı artırılıyor. Önceleri yurt dışı bağlantısı olanlara test yapılırken şimdi Bilim Kurulunun kararıyla semptomlardan birini gösterene de test yapılıyor ve test için hiçbir ücret talep edilmiyor.

Milli gazetesi

”Tağşişli genel müdür”. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük önem verdiği ve halkın güven duyduğu Tarım Kredi Marketler’de skandal atama. Gıda sahtekarlığında sınır tanımayan, onlarca defa bakanlık tarafından afişe edilen şirketlerin kurucu ortağı Tarım Kredi Marketler’e sessiz sedasız genel müdür yapıldı. Yapılan atama Bakan Pakdemirli’den bile saklanırken, Genel Müdür Fahrettin Poyraz ve Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Okan Ateş tarafından sessiz sedasız yapılması dikkat çekti.

 

19 Nisan Pazar Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522