Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

20 Ocak Pazartesi Gazeteleri ve Özetleri

Başlıklar

20 Ocak Pazartesi Gazeteleri ve Özetleri Akşam

Akşam gazetesi manşette ”Kandil çöktü çözülüyorlar” başlığına yer verdi. 20 Ocak Pazartesi Gazeteleri ve Özetleri. Terör örgütü PKK’nin elebaşıları, Türkiye’nin düzenleyeceği olası operasyon nedeniyle Kandil bölgesinde sürekli yer değiştiriyor. Güvenlik kaynakları: Murat Karayılan, Cemil Bayık, ve Fehman Hüseyin gibi isimlerin, TSK ve MİT’in takibinden kaçmak için militanlarla telsiz bağlantılarını dahi kestiklerini aktardı. İkna çalışmaları sonucu 5 PKK’lı dün Habur Sınır Kapısı’na gelerek teslim oldu, ifadelerine yer verdi.

 

Günün Özeti


Analiz gazetesi manşette ”Pozitiflik piyasaya yansıyor” başlığına yer verdi. Türkiye’in kırılganlığı diyebileceğimiz kısa vadeli dış borç stoku ekonomiyi rahatsız eden faktörlerin başında geliyor. Dünyadaki pozitif ekonomik ve siyasi rüzgarı arkasına alarak hayata geçirilerek yapısal reformlar, dış pazarlarda etkinlik ve finansal istikrar konusunda alınacak tedbirlerin Türkiye’yi borç stoku ve bütçe gerçekleşmeleri başta daha iyi bir noktaya taşıyacağı öngörüsü yüksek, ifadelerine yer verdi.


Diriliş postası manşette ”Bunlarmı Terörist” başlığına yer verdi. Mazisine yakışır şekilde mazlumlara kol kanat geren Türkiye’nin, bölgesinde bir süper güce dönüşmesini çekemeyenler her fırsatta yeni bir tezgahı devreye sokuyor. Anadolu insanının hamiyetperverliğiyle bağrına bastığı 3,5 milyon Suriyeli sivil hakkında söylemedik yalan bırakmayanlar, hem Türkiye’nin kalbindeki merhameti sökmeye hemde ülkemizin siyasetini dizayn etmeye çalışıyorlar, ifadelerine yer verdi.


Doğruhaber gazetesi manşette ”Yeni yargı paketinden beklentiler büyük” başlığına yer verdi. Yeni yargı paketinin kısa zaman içerisinde meclise gelmesi bekleniyor. İlk yansımalara göre yeni pakette birçok değişiklik olacak. Ancak kamuoyu süresiz nafaka, çocuk haczi, genç evliler ve 28 şubat mağdurlarıyla ilgili somut adımlar bekliyor. Avukat Hasan Bozdaş yeni yargı paketinden beklentilerin yüksek olduğunu ifade etti, ifadelerine yer verdi.


Evrensel gazetesi manşette ”5 Şubat’ta greve çıkılacak” başlığına yer verdi. Türkiye sanayisinin lokomotif sektöründe çalıştıkları halde geçinemediklerini dile getiren işçiler, ”Böyle gitmez” dedi. Birleşik Metal-İş 5 Şubat’ta greve çıkacağını duyururken, grev tarihini henüz açıklamayan Türk Metal ise mitinglerin devam edeceğini duyurdu. Sloganlarla greve hazır olduklarını duyuran işçiler, sendikaları kararlı tutum almaya çağırdılar, ifadelerine yer verdi.


Milat gazetesi manşette ”Her gün yeni bir skandal” başlığına yer verdi. Göreve gelir gelmez binlerce kişiyi kapı dışı eden CHP’li belediyeler, her gün yeni bir skandala imza atıyor. Terör kitaplarını belediyenin raflarına koyan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 28 şubat döneminden kalma fişlemelere başladı. İmamoğlu, İBB çalışanlarına SMS göndererek, sivil toplum kuruluşlarına katılımı izne bağladı, ifadelerine yer verdi.

Milli Gazete


Milli gazetesi manşette ”Yakarsa kombiyi zenginler yakar” başlığına yer verdi. Türkiye’nin 1 numaralı gündemi Kanal İstanbul gibi gözükse de, yazın yapılan enerji zamlarının faturaları bir bir gelmeye başlayınca dün gerçek gündem kendini gösterdi. Havaların son 39 yılın en sıcak kışını geçirmemize rağmen, oldukça yüksek gelen doğalgaz faturaları dün sosyal medya da 1. gündem oldu. Yüzde 5 ve 6’lar seviyesinde zam alan emekli ve çalışan, yüzde 50’yi aşan zamlı doğalgaz faturasıyla karşılaşınca adeta eteş püskürdü, ifadelerine yer verdi.


Ortadoğu gazetesi manşette ”Hafter’i Atina’ya çağırıp taktik verdiler” başlığına yer verdi. Berlin’de bugün yapılacak Libya Konferansı’na davet edilmediği için büyük hüsran yaşayan Yunanistan, Libya’nın isyancı lideri Halife Hafter’i Atina’da ağırlayarak akıl verdi. Yunan hükümeti, Hafter’e Berlin’de olası bir çözümde Türkiye’nin Libya’nın meşru yönetimiyle yaptığı mutabakat muhtıralarının iptalini şart koşması için baskı yaptı, ifadelerine yer verdi.


Sözcü gazetesi manşette ”Besle kargayı oysun gözünü” başlığına yer verdi. Türkiye, Afrika ülkesi Çad’a 10 milyar liralık gıda yardımı yaptı. Bununla da kalmadı, 500 bin dolara marbaa kurdu. Çad Cumhurbaşkanı Deby’yi ağırladı. Çad ise sınır komşusu Libya’da Hafter’i destekleme kararı aldı, ifadelerine yer verdi.


Türkiye gazetesi manşette ”Esad’la flörte devam et” başlığına yer verdi. CHP’nin başındaki zat ağzını her açtığında ”Ne işimiz var bizim Libya’da” diyor. Daha önce de ”Akdeniz’de herkes var Türkiye yok” diye bizi suçluyordu. Sen katil Esad’la flört yapmaya devam et. İdlib’li yavruların halini görmüyor musun Bay Kemal? Bunlarda vicdan yok. Böyle birşey bizim başımıza gelseydi halimiz ne olurdu, ifadelerine yer verdi.

Yeni akit gazetesi manşette ”Arabuluculuk yuva kurtarır” başlığına yer verdi. Yazar Ahmet Çakıcı: ”Dinimizin ana kaynağı olan Kur’anı Kerim’de Rabbimiz Nisa Suresi’nde, ‘Karıyla kocanın arasında bir ayrılık olacağından korkarsanız koca tarafından bir hakem, kadın tarafından bir hakem gönderi buyuruyor. Üç kuruşluk mevzularda bile arabuluculuk sistemi devreye girerken, aileyi dağılmaya götüren sorunlarda arabuluculuk yapılmayacak da ne zaman yapılacak?, ifadelerine yer verdi.

Yeni Birlik


Yeni birlik gazetesi manşette ”Avrupa Türkiye’ye güvenebilir” başlığına yer verdi. Libya’nın yaklaşık 10 yıldır kanlı bir iç savaşın pençesinde bulunduğu değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, uluslararası toplumun, şimdiye kadar sorumluluklarını yerine getirmediğini vurgulayarak şiddeti sonlandırıp, barış ve istikrarı tesis etmediğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Avrupa bugün bir kavşakta bulunmaktadır, ifadelerine yer verdi.


Yeni çağ gazetesi manşette
”İBB’ye 23 milyar TL ek yük” başlığına yer verdi. Kanal İstanbul Projesi’nin, Büyükşehir Belediyesi’nin sırtına 23 milyar TL yük bindireceğini ifade eden İmamoğlu, ”Bu parayla kentimizin tüm metro ihtiyacını bitiririz, 9 tane Marmaray yapılır. İstanbul’un deprem sorununu ortadan kaldıracakken böyle bir yükü reva görüyorsunuz dedi, ifadelerine yer verdi.


Yeni söz gazetesi manşette ”İnsan ticaretine yönelik 70 operasyon” başlığına yer verdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Kasım 2017’De kurulan ve kısa sürede büyük operasyonlara imza atan Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaret ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, göçmen kaçakçılığı ve sahtecilik, organ ve doku ticareti ile insan ticareti başta olmak üzere suçun engellenmesi ve suça karışaanların yakalanması amacıyla çalışmalarına aralıksız devam ediyor, ifadelerine yer verdi.


Yeni şafak gazetesi manşette ”Libya barışı Türkiye’den geçer” başlığına yer verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü Berlin Konferansı’ndan önce Avrupalı liderlere seslenerek ”Libya’da barışa giden yol Türkiye’den geçiyor” dedi. Libya’nın Hafter gibi bir savaş baronunun insafına terkedilmemesini isteyen Erdoğan, ülkeye askeri destek veren Türkiye ile iş birliği yapılmasını istedi, ifadelerine yer verdi.


Yeni asya gazetesi manşette ”Gıda israfı 300 milyara çıktı” başlığına yer verdi. Antalya’da düzenlenen HO-RE-CA fuarında Türkiye’de 2014 yılında gıda israfının maaliyeti 250 milyarken, günümüzde 300 milyarın üzerine çıktığı belirtildi. Türkiye’de ilk kez düzenlenen ve şeflerin büyük ilgi gösterdiği panelde, tarımdan başlayarak sofrada son tüketiciye ulaşana kadar gerçekleşen israftan tabaktaki israfa kadar pek çok konu ele alındı, ifadelerine yer verdi.


Yurt gazetesi manşette ”Yol yapıyoruz dediler kaçak hes çıktı” başlığına yer verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan,ın memleketi Rize Güneysu’da Gürgen Köyü sakinleri, ‘Yol yapıyoruz’ denilerek kandırıldıklarını ve bölgede HES inşaatının başladığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağı Rize Güneysu’ya bağlı Gürgen Köyü’nde yaşayanlar, Baro Enerji A.Ş. tarafından yürütülen hidroelektrik santrali (HES) projesine karşı başlattıkları mücadeleyi yargıya taşıdılar, ifadelerine yer verdi.

20 Ocak Pazartesi Gazeteleri ve Özetleri Türkgün


Türkgün gazetesi manşette ”Önce ülke ve millet” başlığına yer verdi. MHP Lideri Bahçeli, ”Türkiye makus talihini ait edecektir. Uyanan dev, zalimleri devirecektir. Sanal haritalar başında sınırlarla oynayan, terör örgütlerini teşvik eden sözde müttefiklerin heveslerini kursaklarında bırakmak için yeni hükümet sisteminin yasamayla uyumlu ve dengeli hareketi de kurumsallaşıp kökleşmelidir, ifadelerine yer verdi.


Cumhuriyet gazetesi manşette ”Berlin pazarlığı” başlığına yer verdi. Libya’da çatışan taraflar, ülke liderleri ile uluslararası güçler kalıcı ateşkes ve barış sağlanması amacıyla Berlin’de bir araya geldi. Zirve öncesi Erdoğan’la görüşen Rusya lideri Putin, ”Çok güzel bir adım attık. Bu toplantı bile başarı” dedi. Guterres ile Merkel’in ev sahipliğinde yapılan zirvede, ülkenin doğusunu kontrol eden güçlerin başındaki Hafter ikna edilmeye çalışıldı, ifadelerine yer verdi.


Karar gazetesi manşette ”Fişleme rezaleti” başlığına yer verdi. Vatandaşa giden hizmeti durdurmayı misyon haline getiren Ekrem İmamoğlu, belediyede cadı avını başlattı’. Binlerce işçinin ekmeğiyle oynayan İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, şimdi de STK’lara katılım için belediyeden onay şartı getirdi, ifadelerine yer verdi.


Aydınlık gazetesi manşette ”Erdoğan’la Sisi ilk kez aynı karede” başlığına yer verdi. Libya’daki krize çözüm bulmayı amaçlayan ve daha önce dört kez ertelenen Berlin Konferansı dün toplandı. Toplantının ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel açıklama yaptı. Birleşmiş Milletler gözetimi altında Libya’ya silah ambargosu uygulanması ve tüm tarafların buna uyması konusunda uzlaşıldığını belirten Merkel, ”Kapsamlı bir plan konusunda anlaştık, ifadelerine yer verdi.


Dünya gazetesi manşette ”Yeşil pasaporta oturum avantajı Karadağ’da ev satışını patlattı” başlığına yer verdi. Balkanların yükselen yıldız Karadağ, son üç yılda Türkiye’den 250 milyon euroluk gayrimenkul yatırımı çekti. Türkler, Karadağ’dan binden fazla konut alırken, en büyük ilgiyi memurlar göstetdi! Bunda Karadağ’ın yeşil pasaport sahiplerine 6 aylık oturum izni verilmesi etkili oldu, ifadelerine yer verdi.

error code: 522