Dolar 32,3370
Euro 35,2066
Altın 2.244,45
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Sal 9°C
Çar 12°C
Per 11°C
Cum 13°C

2021 riskleri çok daha ağır

24 Mart Çarşamba 2021 Gazete Özetleri

Başlıklar

2021 riskleri çok daha ağır

Dünya, 2021 Küresel Riskler Raporu’na göre, iki yıl içinde beklenen küresel tehditler arasında istihdam ve geçim krizleri, yeni salgınlar, geniş çaplı gençlik hayal kırıklıkları, dijital eşitsizlikler ve ekonomik durgunluk başı çekiyor. WEF’in Küresel Riskler Raporu’nda, algı anketinden çıkan diğer risklerle birlikte pandeminin yarattığı riskler ayrıntılı olarak analiz edildi. 2021 riskleri çok daha ağır Gelecek 10 yılın en önemli riskleri arasında da aşırı hava olayları, iklim kriziyle mücadelede başarısızlık, insan kaynaklı çevresel hasar, dijital eşitsizlik ilk sıraları aldı.

Sendika yasak kumar serbest

Evrensel, Yoksulluk derinleştikçe şans oyunları ve kumarın umut sömüren pençesine düşüp ekonomik yıkım yaşayan işçilerin sayısı artıyor. Yasal, yasa dışı her türlü bahsi oynayıp söz konusu yıkımı yaşayanlardan sadece biri olan Ali anlatıyor: ”Asgari ücretle geçinemiyordum. 30 bin lira kredi çektim, hepsini şansa yatırdım. Kaybettim. Sonra taksitlerini ödeyemedim.”

Başarı değil çöküş hikayesi yazdınız

BirGün, Koronavirüs vakaları her geçen gün artarken ülke genelinde 3’üncü dalga tehlikesi kapıda. Milyonlar aşı bekliyor. Sağlık Bakanı Koca’nın aşılamaya başlanacağını açıkladığı 60-65 yaş grubu, hala aşılama kapsamında değil, Milyonlarca öğretmen aşı randevusu dahi alamadı. Kastamonu, Çankırı, Yalova ve Erzincan ile 100 binde vaka görünme oranı en çok artan iller arasında olan İstanbul’da ise alarm zilleri çalıyor.

BİST’te kayıp sürdü ikinci günde de ‘devre kesici’ çalıştı

Karar, MB’ye yönelik adımlara piyasaların sert tepkisi sürdü. Borsa İstanbul ikinci günde de işlem kapattı. Kavcıoğlu’nu işaret eden Financial Times ”Albayrak’ın ipleri elinde tuttuğunun kanıtı” değerlendirmesi yaptı. Belirsizlik sürecinde dolara talep yönünde beklenti varken Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut ”Vatandaş ve şirketler 7.5 milyar dolar sattı” ifadesini kullandı. Bunun 6 milyarının yerli yatırımcı olduğu dile getirildi.

İşkence altında

Milat, Hem Pakistan’da hem de diğer Müslüman ülkelerde çocukların eğitimi için projeler hazırlayan Dr. Afiye Sıddıki, ABD tarafından kaçırıldı ve yıllarca hapishanelerde çeşitli işkencelere tutuldu. İşlemediği 6 cinayet yüzünden 86 yıl hapse çarptırılan Sıddıki için yapılan tüm çağrılar sonuçsuz kaldı. İstanbul’a gelen Sıddıki’nin kardeşi Dr. Fevziye Sıddıki, zulme sessiz kalan İslam dünyası ülkelerinden yardım istedi.

Son değil başlangıç olsun

Milli, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesinin etkilerini gazetemize değerlendiren sivil toplum yetkilileri, bu anlamlı seferberliğe öncülük yaptığı için Milli Gazete’ye teşekkür ettiler. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmenin olumlu olduğunu ama bunun son değil, bir başlangıç olması gerektiğini ifade eden STK temsilcileri, sözleşme gereği çıkan kanunların da yürürlükten kaldırılması gerektiğini belirtti.

Boşanma aşamasındaydılar

Şok, Kadın cinayetlerinin ardı arkası kesilmezken, çoğu kez öldürenin bundan pişmanlık duymaması, kamu vicdanını daha da rahatsız ediyor. Katilin övgü alması ise, ”Bu zihniyet değişmezse kadın katliamları durmaz” dedirtiyor. Antalya ilçesinde Besat D. adlı koca, boşanma aşamasında olduğu ve H.B.’nin motosikletinde gördüğü eşi Rabia D.’yi 5 mermi sıkarak öldürmüştü. H.B.’yi de yaralayan zanlı, kısa sürede yakalanmıştı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522