Dolar 32,3307
Euro 35,0310
Altın 2.282,61
BİST 8.974,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

21 Nisan Bursa Haberleri

Başlıklar

A gazetesi 21 Nisan Bursa Haberleri

” Sevgimiz de enerjimiz de ”. 21 Nisan Bursa haberleri. Limak Enerji, sokak hayvanlarının hayatına dokunmaya devam ediyor. Tüm işlem merkezlerinin önüne temiz mama ve su kapları yerleştiren şirket, bu zor günlerde kedi, köpek ve kuşları aç ve susuz kalmamasını sağlamaya çalışıyorz.

”Sahra safsataları”. Kötü günlerde tek ayak üzerinde yakalandığımız zaman en hızlı, en gerekli tıbbi ilk yardımın yapılacağı geçici hastanelerdir. Bunu iktidarın başka muhalefetin başka değerlendirmesini öngörü ve vizyon fukuralığına bağlıyorum. Bunun hesabı önlerine geldiğinde WV’ye gitmek bahanesiyle sıvışma şansları olmayacaktır.

Bursa haber gazetesi ”Türkiye avantajlı”. Dünyanın koronavirüs salgınıyla kavrulduğunu bir dönemde yapılan açılışın önemin işaret eden Erdoğan, ”Gelişmiş ülkelerin sağlık sistemlerinin dahi çöktüğü, insanların evlerinde, hastane koridorlarında yetersiz müdahale sebebiyle öldüğü bir dönemde, Türkiye, yoğun bakım yatağı sayısındaki üstünlüğü ile bu sürece gerçekten oldukça avantajlı girmiştir” dedi.

Bursa hakimiyet gazetesi ”31 ilde kısıtlama”. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce hafta sonlarında devreye alınan sokağa çıkma yasağının 23 Nisan ile 26 Nisan arasında da uygulanacağını açıkladı. Erdoğan, aralarında Bursa’nın da bulunuğu 31 ili kapsayan kısıtlamanın günlük hayatı olumsuz etkilemeyeceğini söyledi. Türkiye’nin koronavirüs salgınına karşı aldığı tedbirlerin meyvelerini aldığını ifade eden Erdoğan, ”Amacımız salgının seyrini, ramazan bayramı sonrası normale dönüşe imkan sağlayacak seviyeye indirmektir. Bazı adımları bayram öncesi de atmaya başlayabiliriz.” diye konuştu.

Bursa hayat gazetesi 21 Nisan Bursa Haberleri

”Çoğunun sağlık sistemi kötü”. 21 Nisan Bursa haberleri. Gelişmiş ülkelerin dahi sağlık sistemlerinin çöktüğüne işaret eden Cumhurbaşkanı, ”Kendi kendimize yeterli olmanın hatta bunun ötesinde dostlarımıza yardım eli uzatabilecek seviyede bulunmamızın önemim görüyoruz. Bu başarının gerisinde 17-18 yılda attığımız adımlar var” dedi. Şehir hastaneleri benim rüyamdır” dediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: ”Şehir hastanelerimizi inşa edecek, her geçen gün tüm büyük şehirlerimizde bunları yapacağız. Bunun dışında da yine bazı şehirlerimizde bu şehir hastanelerimizi inşa edeceğiz.

Bursa sancak gazetesi ”2 bin 700 vaka 60 vefat”. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Bursa’daki korona virüsünden hayatını kaybedenlerin sayısını açıkladı. Virüs tedbirleri kapsamında mücadelenin devam ettiğinin altını çizerek Başkan Aktaş, ”Bursa’da 2 bin 700 korona virüs vakası bulunuyor ve maalesef 60 vatandaşımız da hayatını kaybetti.

Bursa şehir gazetesi ”Bursa’da bir mahalle daha karantinaya alındı”. Geçen hafta korona virüs vakalarının artması nedeniyle kendini izole etme kararı alan Karaköy Mahallesi, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındı. 17 Nisan tarihinde Kaymakam Ahmet Altınbaş başkanlığında toplanan kurul, 110 hane ve 244 nüfuslu mahallenin karantina altına alınmasını kararlaştırdı. Yapılan açıklamada, ”Karaköy Mahallesi’nde 11 kişiye korona virüs pozitif tanısı konulması sebebiyle bulaşın önlenmesini sağlamak, halk sağlığını korumak ve korona virüs salgınının kontrolü amacıyla Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27 ve 72 maddeleri uyarınca 17.04.2020 tarihinden itibaren ikinci bir değerlendirmeye kadar Karaköy Mahallesi karantinaya alınmıştır.

Bursa’da meydan gazetesi ”Dünya hayran”. Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm dünyanın hayranlıkla takip ettiği kamu-özel işbirliği yöntemiyle hayata geçirilen bu proje kapsamında bugüne kadar 10 şehir hastanesini hizmete aldıklarını aralarında Bursa’nın da olduğu şehir hastanelerinde toplam yatak kapasitesi 13 bin 417 olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, inşası devam eden 8 şehir hastanesinin büyük bölümünün ise bu yıl sonuna kadar, kalanları da gelecek yıl hizmete almayı planladıklarını söyledi.

Bursa gazetesi 21 Nisan Bursa Haberleri

”Ücretsiz hizmet”. 21 Nisan Bursa haberleri. Salgın sürecinde, Türkiye’de verilen ücretsiz sağlık hizmetlerinin büyük önemi olduğunu ifade eden Erdoğan, ”Türkiye’de tamamen ücretsiz olan pek çok teşhis ve tedavi hizmeti ile ilaca erişimin Batı ülkelerinde nasıl büyük meblağlarla mümkün olduğunun örneklerine her gün rastlıyoruz. Ülkemizde 1,5 milyon vatandaşımızın ücretsiz şekilde evde bakım hizmetini alabildiğini duyan Batılılar buna inanamıyor” dedi.

Genç gazetesi ”Başkan Aktaş açıkladı”. Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını ülkemizi de etkisi altına aldı. Bununla birlikte alınan tedbirler kapsamında virüsle mücadele devam ederken diğer yandan da testler yapılmaya devam ediyor. Virüsle mücadelede Bursa’nın son durumunu Başkan Aktaş açıkladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş’da bir televizyon programına görüntülü olarak katıldı. Programında virüs tedbirleri kapsamında mücadelenin devam ettiğini belirten Aktaş, ”Bursa’da 2 bin 700 koroma virüs vakası bulunurken, 60 vatandaşımızda hayatını kaybetti” dedi.

Kent gazetesi ”Libya sorunu yine gündemde”. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısında Suriye ve Libya başta olmak üzere güvenlik konularının da ele alındığını bildirdi. Cumhurbaşkanı, ”Koronavirüs salgınını fırsata çeviren Suriye rejiminin İdlib’teki saldırganlığını görüyoruz. Türkiye rejimin saldırganlığına geçit vermeyecektir, şeklinde konuştu.

Okur gazetesi ”Çok iyi durumdayız”. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl’deki teni tip koronavirüs Kovid-19 ile ilgili soruya cevap vererek, ”İnegöl olarak çok çok iti durumdayız. Bu nedenle korkulacak bir durumda değiliz. Tehlike var mı: var. Çin’de dediğiniz vaka, şimdi İnegöl’de konuşuyoruz. Demek’ki hızla yayılabiliyor. Apartmanları, belirli bölgeleri karantina altına alıyorlar. Bizim böyle bir durumumuz yok” dedi.

Olay gazetesi 21 Nisan Bursa Haberleri

”Avrupa’da hayata dönüşe ilk adım”. 21 Nisan Bursa haberleri. Covid-19 artış hızının düşüşe geçtiği Avrupa ülkelerinde normalleşme yolunda ilk adımlar atıldı. Danimarka’nın okullarda eğitimi başlatmasının ardından, Almanya’da küçük işletmeler, İtalya’da kitapçılar, İspanya’da bazı fabrikalar kapılarını açtı. Norveç’te anaokulları ve sağlık klinikleri yeniden faaliyete geçti.

Yenidönem gazetesi ”Karacabey sahilleri için müjdeli haber”. Karacabey’in yazlık tatil beldesi Yeniköy’de 50 hektarlık bir alanda hayata geçirilen sahil projesi kapsamında yer alan 13 bin m2’lik hazineye air arsa, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurun’un onayıyla Karacabey Belediyesi’ne tahsis edildi. Belediye Başkanı Ali Özkan, ”Proje tamamlandığında Karacabey sahilleri, Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden biri haline gelecek” dedi.

18 Nisan Bursa Gazeteleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522