Dolar 32,4232
Euro 34,4632
Altın 2.485,41
BİST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 26°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
26°C
Parçalı Bulutlu
Sal 22°C
Çar 21°C
Per 19°C
Cum 16°C

21 Nisan İstanbul Haberleri

Başlıklar

Ayrıntılı Haber gazetesi 21 Nisan İstanbul Haberleri

”Başakşehir Şehir Hastanesi açıldı”. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Uluslararası kuruluşların anlamını yitirdiği bir dönemde Türkiye kendi ayakları üzerinde durarak gücünü göstermiştir.” dedi.

”Yusufeli’inde yükseklik 200 metreye ulaştı”. Yusufeli Barajı’nın 275 metre yüksekliği ile çift eğrilikli beton kemer kategorisinde ülkenin en yüksek ve dünyanın ise 3. yüksek barajı için Pakdemirli, ”Barajda 2 milyon 850 bin metreküp beton dökülerek gövde betonunda yüzde 70 gerçekleşme sağlandı. Günlük ortalama 4 bin 400 metreküp beton dökülen baraj 200 metre yüksekliğe ulaştı.” dedi.

Bizim Anadolu gazetesi, ”Salgına karşı yeni kale”. Yaklaşık 1 milyon metrekare kapalı inşaat alanı ve 2 bin 682 yatak kapasitesine sahip Başakşehir Şehir Hastanesi’nin ilk etabı dün açıldı. Açılışa Cumhurbaşkanı Erdoğan da video konferans yöntemi ile katıldı.

Dokuz Sütun gazetesi ”Megakent haftaya sakin başladı”.  İstanbul, koronavirüs salgınını önleme çalışmaları kapsamında alınan kararlara uyulması ve kapalı havanın etkisiyle haftanın ilk gününe sakin başladı. Ana arterler başta olmak üzere şehirde trafik yoğunluğu yaşanmazken, az sayıda vatandaş toplu taşımayı tercih etti.

Gazete Damga, ”Yardım değil bağış topladık”. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan bağış kampanyası soruşturmasının, bazı basın-yayın organlarında çıkan ”kanına aykırı yardım toplandığı” haberleri üzerine açıldığı ortaya çıktı. İBB adına müfettişlere sunulan savunmada, belediyenin iddia edildiği gibi ”yardım kampanyası” düzenlemediği, yasal yetkisi içinde ”bağış” topladığı vurgulandı. İBB’nin şartsız bağış kabul etme yetkisinin de mahkeme kararı olmaksızın İçişleri Bakanlığınca idari bir kararla durdurulmasının Anayasa’ya aykırı olduğu belirtildi.

Günboyu gazetesi 21 Nisan İstanbul Haberleri

”Çiftçilere Tarlam Cepte uygulaması”. 21 Nisan İstanbul haberleri. Türk traktör 65 yaş üstü çiftçiler için başlattığı Mobil Yol Desteği hizmetinin ardından dijital karar alma desteği sağlayan Tarlam Cepte uygulamasını da tüm çiftçilere ücretsiz sunmaya karar verdi. Tarlam Cepte uygulamasıyla, çiftçiler kendi arazilerindeki mahsulün sağlığını günlük olarak takip edebilme bilgisine kolayca ulaşabilecek.

Hürhaber ”Başkan Yılmaz: Üretmeye ve geliştirmeye ara vermiyoruz”. Silivri Belediyesi, Covid-19 salgın hastalığı nedeni ile İçişleri Bakanlığı tarafından hafta sonu ilan edilen iki günlük sokağa çıkma yasağı boyunca hizmetlerine aralıksız devam etti. Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bizzat takip ettiği çalışmaları değerlendirerek bilgi verdi.

Hürses ”Elimizde geniş ve esnek bir araç seti var”. TCMB Başkanı Uysal, Türkiye’nin salgın dönemini en az hasarla, hızlı bir şekilde atlatabilecek durumda olduğunu belirterek, ”Elimizde son derece geniş ve esnek bir araç seti var” dedi.

İstanbul gazetesi ”Ramazan hazırlıkları başladı”. Semt pazarları ve marketlerde Ramazan ayı öncesi alışveriş yoğunluğu başladı. Koronavirüs salgını dolayısıyla vatandaşlar, maske, eldiven takıp sosyal mesafe kurallarına uyarak alışverişlerini gerçekleştiriyorlar.

”Beyoğlu’nda 659 aileye gıda yardımı”. Beyoğlu Belediyesi, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evlerinden çıkamayan ihtiyaç sahibi 659 aileye Ramazan ayı öncesinde erzak yardımında bulunmaya başladı. Belediye Başkanı, ”Yardımlarımızı Arefe gününe kadar sürdüreceğiz” dedi.

İstiklal gazetesi ”Tahliye operasyonu başladı”. Geçici süreyle yurt dışında bulunan ve Kovid-19 salgını sonrası bulundukları ülkede mahsur kalan vatandaşlar için özel seferler düzenleyen THY, bu kapsamda 59 ülkeye düzenleyeceği 195 uçuş ile 25 bin vatandaşın ülkeye getirilmesini sağlayacak. 20-28 Nisan arasında düzenlenecek seferlerde en fazla tahliye işlemi, 3 bin 269 kişi ile Almaya’da olacak.

İttifak gazetesi

”Yastık altından 100 ton altın çıktı”. 21 Nisan İstanbul haberleri. İstanbul Altın Rafinerisi Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı ve Üst Yöneticisi Ayşen Esen, bankalarla yürüttükleri yastıkaltı altınının ekonomiye kazandırılması projesi kapsamında 10 yılda yaklaşık 100 ton altını toplandığını söyledi.

Önce Vatan, ”Yoğunluk haritası %13’leri buldu”. İki günlük sokağa çıkma yasağının ardından İstanbul’da trafik normale döndü. Hafta sonu İBB trafik, pazartesi itibariyle yüzde 13’leri buldu.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu’dan Avrupa yakasına geçiş yönünde trafik yoğunluğu oluştu. Dün sabah saatlerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi.

Son-An, ”Cumhurbaşkanlığından 23 Nisan’da İstanbul’dan dünyaya sevgi konseri”. İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ”7 tepenin şehrinden 7 kıtaya” sloganıyla konser gerçekleştirilecek.

İletişim Başkanlığının YouTube kanalından yayınlanacak olan konserde, İstanbul semalarından tüm dünyaya sevgi ve birlik çağrısında bulunacak.

Son saat gazetesi ”Üreticinin imdadına kooperatif yetişti”. İzmir’de Ödemiş ilçesinde bakla üretimi yapan üreticilerin imdadına kalkınma kooperatif yetişti. 80 kuruşa kadar düşen bakla fiyatları, Kaymakçı Kalkınma Kooperatifinin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı alım sözleşmesinin ardından 2 liraya yükseldi.

”Almanya’da bir günde ilk kez 300’den fazla kişi öldü”. Almanya’da yeni tip korona virüs nedeniyle son 24 saatte 315 kişinin hayatını kaybetmesi sonucu rekor sayıda ölümün yaşandığı belirtildi.

Tünaydın gazetesi

”Sağlık kurumlarında salgın önlemi”. Koronavirüs sürecinde vatandaşların en çok bulunduğu yerlerin başında hastaneler geliyor. Kağıthane Belediyesi gerek vatandaşları gerekse sağlık çalışanlarını salgın hastalıktan korumak amacıyla özel bir ekip oluşturdu. Oluşturulan bu özel ekip her gün ilçedeki hastane ve sağlık ocaklarında detaylı temizlik ve dezenfekte çalışması yapıyor. Öncelikle hastanenin ortak kullanıma açık alanları: acil bölümü, bekleme salonu, muayene odaları ve idari birimlerde detaylı temizlikten sonra özel makinalarla dezenfekte ediliyor.

Yeni çağrı gazetesi ”268 bin 717 firma Kısa Çalışma Ödeneği’ne başvurdu”. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt, 268 bin 717 firmanın, 3 milyon 44 bin 429 çalışanı Kısa Çalışma Ödeneği’ne başvurduğunu açıkladı. Bakan Selçuk, yaptığı yazılı açıklamasında, koronavirüs tedbirleri kapsamında Kısa Çalışma Ödeneği’nde işlemlerin hızlı yapılması için uygunluk tespitinin tamamlanmasını beklemeden ödemelerin gerçekleşeceğini kaydetti.

Yenidevir gazetesi ”Mağdur öğretmenlere destek”. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz ay 20 bin öğretmenin ataması gerçekleştirilmiştir. Atamaları gerçekleşen öğretmenler ne yazık ki bir türlü görevlerine başlayamadı. Koronavirüs salgını süreciyle başlayan uzaktan eğitimden dolayı öğretmenlerin ataması halen askıda beklerken, öğretmenler ise sorularına çözüm arıyor.

 

19 Nisan İstanbul Haberleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522