21 Nisan Salı Gazete Özetleri
Başlıklar
Korkusuz gazetesi 21 Nisan Salı Gazete Özetleri
”Virüs krediyle geldi”.21 Nisan salı gazete özetleri. Koronavirüs yayılmasını engellemek için uygulanan 2 günlük sokağa çıkma yasağı sonrası dün sokaklar ana baba günüydü. ‘Evde kalın’ uyarılarına rağmen caddeler doldu. PTT ve banak şubeleri önünde ayrı bir yoğunluk vardı. PTT şubelerinde sosyal yardım parası alacaklar dip dibe sırada bekledi. Kiminin maskesi bile yoktu. Borcu borçla kapatmak için kredi çekmek isteyenler de bankalarda uzun kuyruklar oluşturdu. Sosyal mesafe yine hiçe sayıldı. Geçim derdi yaşayan vatandaşlar virüs kapmayı göze akıp ay sonunu getirmek, tenceresini kaynatmak için banka yoğunluğuna girmek zorunda kaldı.
Akşam gazetesi ”Bu Ramazan unutulmaz”. 23 Nisan Perşembe akşamı kılınacak teravih namazıyla başlayacak Ramazan’da ilk oruç 24 Nisan Cuma günü tutulacak, ilk iftar da aynı akşam. Ancak salgın nedeniyle bazı faklılıklar olacak. Alınan önlemler kapsamında bu yıl camilerde cemaatle teravih namazı kılınmayacak. Toplu iftar sofraları ilk kez kurulmayacak, otel ve restoranlarda organizasyonlar düzenlenmeyecek.
Analiz gazetesi ”Türk araştırmacılardan mobil teknoloji”. ODTÜ Teknokentteki araştırmacıların geliştirdiği mobil teknoloji ”Spirohome”, koronavirüsü atlatan yad da astım, KOAH, kistik fibrozis gibi kronik solunum hastalıklarından muzdarip kişilerin akciğer fonksiyon testlerini evde yapmalarına imkan sağlıyor. Nefes testi verileri, bluetooth ile mobil telefona göderiliyor ve rapor haline getirilerek doktora online iletiliyor.
Aydınlık gazetesi ” E-aydınlık kampanyasını büyütelim”. Gazetemizin başlattığı e-gazete uygulaması ilk günden itibaren büyük ilgi gördü. Okurlarımız salgın günlerinde gazetemize ulaşma sorunu yaşamadıkları, yazarlarımız da okurlarıyla kesintisiz bulaşabildikleri için mutlu olduklarını belirtti. Aydınlık’ın çözüm ürettiğini vurgulayan yazarlarımız, herkese çağrı yaptı: Gelin kampanyayı büyütelim, gazetemizi daha çok kişiye ulaştıralım.
Cumhuriyet gazetesi 21 Nisan Salı Gazete Özetleri
”31 ilde 4 gün yasak”. 21 Nisan salı gazete özetleri. Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs karşı 31 ilde ilan edilen hafta sonu sokağa çıkma yasağının bu hafta 23-24-25-26 Nisan’da uygulanacağını duyurdu. Erdoğan, ”Amacımız riski, ülkemizin Ramazan Bayramı sonunda normale döneceği şekilde indirmiş olmak. Bazı adımları bayram öncesi atabiliriz” dedi. CHP’li belediyelerin halka yardım çabalarını hedef alan Erdoğan, ”Hükümetle yarışa kalktılar” dedi. Erdoğan, ”Kendi başlarına yardım toplamaya, ekmek dağıtmaya, hastane kurmaya çalışıyorlar. Asli işlerini yapmıyorlar. Amaç şov. Bu tür işler FETÖ ve PKK tarafından da denenmişti” diye konuştu.
Diriliş postası gazetesi ”Sağlıkta destan yazıyoruz”. Avrupa’nın en büyük yoğun bakım kapasitesine sahip hastanelerinden Başakşehir Şehir Hastanesi’nin ilk etabı, CHP’ye rağmen açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Hayalim’ dediği şehir hastanelerinden biri olan yapı, 1 milyon metrekare kapalı inşaat alanına ve 2 bin 682 yatak kapasitesine sahip. Dünyanın Türkiye’yi hayranlıkla takip ettiği belirten Erdoğan, ”10 şehir hastanesini açtık. İnşası devam eden 8 şehir hastanemizin büyük bölümü yıl sonuna kadar, kalanları da önümüzdeki yıl hizmete alınacağız” dedi. Erdoğan, sağlık harcamaları için ‘190 milyar lira’ bütçe ayırdıklarını anlattı.
Doğru haber gazetesi ”20-25 yıldır cezaevinde olan mağdurlar infaz indiriminden istisna tutulmuştur”. AK Parti ve MHP’nin ‘İnfaz Yasası’nı ser bir dille eleştiren HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, ”Sayın Cumhurbaşkanının defalarca ve haklı olarak ‘devletin vatandaşa karşı suç işleyenleri affetmesi doğru değildir. devlet ancak kendisine karşı suç işleyenleri affedebilir açıklamalarına rağmen başta çetecilik, yağma, hırsızlık gibi vatandaşlara karşı işlenen suçlar yasa kapsamına alınırken 28 Şubat süreci ve Paralel Yargı dönemindeki sözde yargılamalar ile ağır cezalar alan ve 20-25 yıldır cezaevinde olan mağdurlar infaz indiriminden istisna tutulmuştur.
Dünya gazetesi 21 Nisan Salı Gazete Özetleri
”Kira davaları patlayabilir”. Salgın nedeniyle binlerce işyeri faaliyetlerine ya ara verdi. Ya da durdurdu. Bu süreçte gerek işyeri gerekse konut kiralarında ödemeler aksadı. Hukukçular, geçen yıl icra dosyaları arasında yüzde 1-2 civarında olan kira ödememe oranının bu yıl yüzde 20-25’lere kadar çıkacağı projeksiyonunda bulunuyor. Bu arada, koronavirüs önlemleri kapsamında işyeri kiralama sözleşmelerine 1 Mart-30 Haziran arasında tahliye ve fesih yasağı geldi. Konutlarda ise 31 Nisan’a kadar icra davası açılamayacak. Ev sahipleri ve kiracılar arasında sıkıntıların başgösterdiğine dikkat çeken sektör temsilcileri, yaz ayları ile birlikte mahkemelerin lira davaları ile dolacağını söyledi.
Evrensel gazetesi ”Sendikacı sahada olunca işçi de geliyor”. Kornavirüs sürecinde işçilerin çalışma koşullarının ağırlaşması işçileri sahada olan sendikalara yönlendiriyor. Daha önce ayda ortalama 500 üye yaptıklarını, bu sayının salgın sürecinde 1000’i aştığını belirten Sağlık-İş Ssendikası Genel Merkez Yöneticisi Adem Sarıçoban, ”İşçiler sahada yanlarında olan sendikalara birleşiyor” dedi.
Birgün gazetesi ”Her şey iyi, biz görmüyoruz”. Başta Erdoğan olmak üzere Saray kabinesi, hep bir ağızdan Türkiye’nin salgınla mücadelede ne kadar başarılı olduğunu, bu süreçten nasıl karlı çıkılacağını anlatıyor. Bakanlar çıkıp, kredilerle ticarete ve sanayiye kan verdiklerini, tarımsal üretimde hiçbir sorun yaşanmadığını, turizm sezonunun mayıs ortasında başlayacağını anlatıyor. Sahadan gelen haberler ise bakanları yalanlıyor. İşyerleri kapandı, üretici bırakın hasadı tarlasına inemiyor, oteller, tur operatörleri birer ikişer iflasını açıklıyor.
Hürriyet gazetesi 21 Nisan Salı Gazete Özetleri
”Bir süre devam edecek”. 22 Nisan 00.00’dan itibaren 24-25 ve 26 Nisan 00.00’a kadar bu devam edecek. 26’sında 24.00 itibarıyla kısıtlama sona erecek. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasını tarım, sağlık ve gıda hizmetleriyle temel üretim faaliyetlerini aksatmayacak şekilde bir süre daha devam edeceğiz. Amacımız önlemleri en titiz şekilde uygulayarak salgının seyrini ülkemizin Ramazan Bayramı sonrası normale dönüşüne imkan sağlayacak seviyeye indirmiş olmaktır.
Karar gazetesi ”Şakası yok Çin’i geçtik”. Salgınla mücadelede vaka hızının düşmeye başlaması umutları artırdı. Ancak toplam sayıda 90 bini aşıp dünyada ilk 7’ye giren Türkiye’nin 82 bin vaka açıklayan Çin ile İran’ı geçmesi alarm zillerini çaldırdı. Pekin verilerindeki şüphelere rağmen dikkat çeken tablo, önlemlere daha çok uyulması gerektiğini gösterdi. ”Bir hafta 10 gün içinde pik noktasına ulaşacağız” açıklaması da teyakkuzu belirleyici hale getirdi.
Güzel bi gazete sayfası severek takip ediyoruz teşekkürler