Dolar 32,5140
Euro 34,8025
Altın 2.431,03
BİST 9.694,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

22 Mart Pazar Gazete Özetleri

22 mart Pazar gazete birinci sayfaları manşetleri ve özetleri, gündeme dair son dakika gelişmeler, aktüel haberler, son baskı

Başlıklar

22 Mart Gazete Özetleri

22 Mart Pazar Gazete Özetleri Korkusuz gazetesi

”Ekonomi çarkları işte böyle döner”. 1. Fedakar sağlık personeline 1’er maaş ikramiye verilsin, 2. 12 milyon emekliye, 1000’12 lira ek ödeme verilsin, 3. 5.5 milyon üniversite öğrencisine 500’er lira verilsin.

Akşam gazetesi, ”Yasakta 2. seviye”. Kafeler, spor salonları ve gazinolardan sonra toplu halde bulunulan yerler için yeni kararlar çıktı. Asker uğurlama, piknik, mangal ve kuaför yasak.

Analiz gazetesi, ”Çin kurtuldu sıra dünyada”. Merkez bankalarının faiz indirme, parasal genişleme politikaları ve hükümetlerin ekonomik paketlerine rağmen durulmayan küresel piyasalardaki dalgalanma ”Çin salgından kurtuldu” haberleriyle sakinledi. Piyasalar yaşadığı kayıpları geri alma hazırlığına başladı. Borsa İstanbul da haftanın son gününü yüzde 0,7 artışla kapattı.

Aydınlık gazetesi, ”Laboratuvardaki kahramanlar”. Kök hücre ve yapay deri çalışmalarıyla dünya çapında tanınan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, 28 kişilik ekibiyle birlikte laboratuvara girdi. Kahramanlar, hastalığı yenen insanların kanındaki antikorlar aracılığı ile koronavirüsü tedavi etmenin yolunu arıyor.

Doğruhaber gazetesi, ”Alkol ve sigarayı bırakın”. Dünya Sağlık Örgütü, dünya genelinde hızla yayılan yeni tip koronavirüse karşı uyarılarda bulundu. Örgütün Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip koronavirüse karşı koyabilmek için alkol ve sigarayı bırakma ve spor yapma çağrısında bulundu. Uzmanlar, insan sağlığının en azılı düşmanları olan alkol ve sigarayı kullananların koronavirüse bulaşma oranının, kullanmayanlara karşı katbekat daha yüksek olduğunu belirtiyor.

22 Mart Pazar Gazete Özetleri Evrensel gazetesi

”Evde kal demek yetmez paket yenilenmeli”. Test yapıldıkça vaka sayısı artıyor, ‘kritik eşik aşıldı’ uyarısı doğrulanıyor. Salgın yüzünden daha fazla insan işini kaybediyor ya da ücretsiz izne gönderiliyor. Acilen emekçilerin evde kalmasını mümkün kılacak koşulları sağlayan bir ekonomik paketin açıklanması gerekiyor.

Hürriyet gazetesi, ”Bu bir ilaç şakası yok”. Sosyal medyada bir ilacın koronavirüsü tedavi ettiği, hatta önlediği dedikoduları yayıldı. Ancak doktorlar ”Sakın kullanmayın” diyor. Bu ilacın çok ciddi yan etkileri bulunuyor.

Karar gazetesi, ”Sokağa çıkma Türkiye”. Türkiye virüsle mücadelede en kritik aşamadan geçerken ”Evde kalın” uyarıları arttı. Kahveden, kafeye kadar sosyal hayatın aktığı birçok yer de kapatıldı. Ancak tehlikeyi gerektiği kadar dikkate almayan vatandaşlar, salgın yokmuş gibi parklara akın edince ‘tavsiye’ adımı ‘dışarı hayatını’ sıfıra yaklaştıracak önlemlere döndü. Asker uğurlamadan, mangala kadar birçok başlıkta yeni taslaklar devreye girdi.

Milat gazetesi, ”Devlet millet el ele”. Devlet, virüse karşı vatandaşını ezdirmemek için tüm imkanlarını seferber etti. Sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi 2 milyon haneye 1000’er lira destek verilecek ve emeklilere bayram ikramiyesi erken ödenecek.

Milli gazete, ”7 maddelik ek paket teklifi”. Koronavirüs sebebiyle ekonomide yaşanan daralmaya ilişkin Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Tekir, çözüm reçetesini maddeler halinde sıraladı. Daha fazla tedbirin alınması gerektiğine dikkat çeken Tekir, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 100 milyar TL’lik önlem paketinin 14.2 milyar dolara tekabül ettiğine, söz konusu açıklanan miktarın nüfıs kıstasında değerlendirildiğinde AB ve ABD gibi ülkelerde alınan tedbir paketlerine göre cüzi kaldığına vurgu yaptı.

22 Mart Pazar Gazete Özetleri Milliyet gazetesi

”Evde kal Kovid’i yen”. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuralllara uyalım, evde kalalım Sağlık Bakanı Koca: Dışarıya çıkmayın Bilim Kurulu Üyesi Demircan: Vatandaş evde kalsın bir hastalığı yeneriz.

Posta gazetesi, ”Bizi bu güzel havalar mahvetmesin”. Koronavirüs salgınını engellemek için yapılan ‘evde kal’ çağrısına uyanlar olduğu kadar uymayanlar da vardı. Kimileri güzel havaya kanıp kendini dışarı attı, yarattıkları tehlikeyi umursamadı. İçişleri Bakanlığı dün 65 yaş ve üstünün evden çıkmasını yasakladı.

Sözcü gazetesi, ”Ne yapacaksanız bir an önce yapın”. 65 yaş üstündekilere sokağa çıkma yasağı getirildi. Vatandaş, ”Ne önlem varsa alınsın. 15-20 gün dişimizi sıkıp virüs belasından kurtulalım” diyor.

Şok gazetesi, ”Bu da virüs ev”. Karadeniz zekası sınır tanımıyor! Rize’nin Güneysu İlçesi’nde yaşayan Tahsin Öztürk adlı genç, korona virüsünden korunmak için kendine ağaç ev inşa etti. Öztürk, ”Virüs tehlikesi geçene kadar ağaç evde yaşayacağım” dedi.

Türkgün gazetesi, ”Gün, birlik olma günü”. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ”İnanırsak birbirimizi desteklersek kucaklaşma hasletini canlandırıp tek nefer, tek nefes olabilirsek, elhak hiçbir engel, hiçbir badire, hiçbir salgın maddi bedenimizi, manevi surlarımızı aşamayacaktır” dedi.

Türkiye gazetesi

”10 Türk adada mahsur kaldı”. Koronavirüs dünyayı kasıp kavuruyor. Uçak seferleri iptal oldu. Türkiye binlerce vatandaşını yurt dışından getirdi. Ancak Karayip Denizi’ndeki Canouan adasında 10 Türk kaldı. Sağlık Ocağı bile olmayan adadan kurtulmak isteyen gençler ”Şu an vaka yok ama bize yardım edin” diyor.

Yeniçağ gazetesi, ”Definecilerin adları devlet korumasında”. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2008 yılı itibarıyla tutulmaya başlanılan verilere göre Türkiye’de son 10 yılda bin 144 define arama izni verildiğini, ancak amacına ulaşanların isimlerinin açıklanamayacağını belirtti.

Yeni Akit gazetesi, ”Selçuk: EBA şifreleri veliye gönderilecek”. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Eğitim Bilişim Ağı’na girişte internet altyapısının arka planında test çalışmaları yapıldığı için bazı sorunlar yaşanabildiğini belirterek, ”Bu sorunlar sebebiyle EBA şifresini almayan her öğrencimizin velisinin cep telefonuna çocuğuyla ilgili şifre gönderilecek” dedi.

Yeni Asya gazetesi, ”Tahliyelere formül aranıyor”. Koronavirüs tehdidi cezaevlerinin kapılarına dayanınca, uzun süredir askıda bekletilen infaz indirimi yeniden gündemin önüne çıktı.

Yeni Birlik gazetesi, ”Vatandaş sorumluluğu(!)”. Türkiye’nin hemen her yerinde vatandaşların, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeni ile devletin yetkili organlarından gelen ‘Dışarı çıkmayın’ çağrısına uymadığı görüldü. Sahiller ve parklar, koronavirüs tehlikesine aldırmayıp kendisini dışar atanlarla dolarken, özellikle yaşlı vatandaşlar güneşli havayı fırsat bilip dışarıya akın etti.

Yeni Mesaj gazetesi

”Ölümcül sıralama”. Dünya genelinde 11 bin 600’den fazla insanın ölümüne neden olan koronavirüs salgınında bilanço baş döndürücü bir hızla ağırlaşıyor. Hastalığın etkisinin en ağır şekilde yaşandığı İtalya’da ölü sayısı 4 bin 32’ye ulaşırken, ölüm sıralamasında Çin ikinci, İran ise üçüncü durumda.

Yeni Şafak gazetesi, ”Avrupa’da liderler çuvalladı”. Korona salgınında vaka sayısı ve ölüm oranında Çin’i geçen Avrupa kırası tam bir yönetim krizi yaşıyor. AB Kurumsal olarak kayıplarda. Ülkelerde de tam bir yönetim kaosu var. Her gün ürkütücü senaryolar paylaşan liderler ya önlem almada geç kalıyor ya da alınan önlemleri tatbik edemiyor.

21 Mart 2020 Cumartesi Gazete özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522