Dolar 32,5706
Euro 34,8788
Altın 2.427,65
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

22 Nisan Çarşamba Gazete Özetleri

Başlıklar

Türkiye gazetesi 22 Nisan Çarşamba Gazete Özetleri

”En güzel karantina”. 22 Nisan çarşamba gazete özetleri. Burası, Beyşehir Gölü’ndeki 32 adanın en büyüğü olan Mada. Bu küçük adanın 30 hanesinde 180 kişi yaşıyor. Futbolcular ve milyarderler korona virüsten kaçmak için ada satın alırken onlar tehlikeden izole güven içindeler. Tedbiri de elden bırakmıyorlar. İhtiyaçlarını ise vefa grupları, kayıkla getiriyor.

Cumhuriyet gazetesi ”Faturalar bu kez virüsle arttı”. Salgınla birlikte elektrik ve gazda eski faturalarını, geçmiş ayların ortalaması ile geleceği açıklandı. Düşük fatura bekleyen yurttaş, özellikle doğalgazda 120 liraya kadar çıkan artışla hayal kırıklığı yaşadı. Dağıtım şirketleri, evde kalan yurttaşın daha çok tükettiğini savundu.

Yeni şafak gazetesi ”2. Dünya savaşından sonra en büyük kriz”. Erdoğan, video konferansla yapılan AK Parti MYK toplantısında şunları söyledi: Temelde bir sağlık sorunu olan bu salgın, ekonomik sonuçları itibarıyla ad ikinci dünya savaşından sonraki en büyük kriz haline dönüşmüştür. Özellikle gelişmiş ülkelerin yaşadıkları çaresizlik, gelecekle ilgili tüm öngörülerin yeniden yapılmasını zorunlu kılıyor. Dünkü kabine toplantımızda, bakan arkadaşlarımıza, bu konuda gereken ikazları yaptık, talimatları verdik. Türkiye İkinci Dünya Savaşın’ndan beri ilk defa, küresel düzeydeki bir yeniden yapılanma sürecinin merkezinde yer alma fırsatı elde etmiştir. Bu imkanı değerlendirebilmenin yolu, şimdiden fikri ve fiziki hazırlıklarımızı yapmaktan geçiyor.

Akşam gazetesi ”Kızların Türkiye’ye emanet”. 56 yaşındaki Kalaycı, 18 gün yoğun bakımda süren yaşam savaşını kaybetti. Anne ve babası da, kendisi tedavideyken yine virüsten öldü, ancak Kalaycı bunu öğrenemedi. Doç. Erdinç Nayır, Kalaycı’nın mesajını sosyal medyadan ”Son mesajı ‘Kızarım küçük, sahip çıkarsınız değilmi’ oldu. Siz hala evde sıkılıyor musunuz?” diye duyurdu.

Karar gazetesi

”Şakası yok Çin’i geçtik”. 22 Nisan çarşamba gazete özetleri. Salgınla mücadelede vaka hızının düşmeye başlaması umutları artırdı. Ancak toplam sayıda 90 bini aşıp dünyada ilk 7’ye giren Türkiye’nin, 82 bin vaka açıklayan Çin ile İran’ı geçmesi alarm zillerini çaldırdı. Pekin verilerindeki şüphelere rağmen dikkat çeken tablo, önlemlere daha çok uyulması gerektiğini gösterdi. ”Bir hafta 10 gün içinde pik noktasına ulaşacağız” açıklaması da teyakkuzu belirleyici hale getirdi.

”Hafta sonu geçiyor salgın unutuluyor”. Salgın önlemleri kapsamında 31 şehirde uygulanan ikinci hafta sonu yasağında parklar, sahiller boş kaldı. Ancak haftanın ilk iş gününde sokaklar yine doldu. Özellikle, hastalığın yüze 65’inin yaşandığı İstanbul’da kadraja yansıyan görüntüler endişeleri artırdı.

Türkgün gazetesi ”Tüm dünya krizde”. Türkiye’nin dünya genelinde olduğu gibi koronavirüs salgını ile yoğun bir mücadele içerisinde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Temelde bir sağlık sorunu olan bu salgın, ekonomik sonuçları itibarıyla da İkinci Dünya Savaşın’ndan sonraki en büyük kriz haline dönüştü. Özellikle gelişmiş ülkelerin böyle kapsamlı bir kriz karşısında yaşadıkları çaresizlik, gelecekle ilgili tüm öngörülerin yeniden yapılmasını zorunlu kılıyor” dedi.

Milli gazetesi ”Deprem üzerinden siyasi hınç olmaz”. Elazığ’da yaşanan deprem sonrası iktidarın siyasi bir hınçla hareket ettiğini dile getiren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, ”Elazığ’ın Sivrice dahil merkez belde belediyelerine göre en ağır hasar tespit edilen belediyesi olmasına rağmen diğer bütün belediyelere bakanlık yardım, ödenek gönderirken Yazıkonak Belediyesi’ni es geçiyor. Çünkü o belediye AK Partili değil, Saadet Partili, Bu yapılan, partizanlığın dik alasıdır. Deprem üzerinden siyasi hınç olmaz! Deprem üzerinden siyasi hesap görülmez!” diye konuştu.

22 Nisan Çarşamba Gazete Özetleri Yeni akit gazetesi

”Bütün yataklar yoğun bakıma çevrilebilecek”. Açılışta konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ”Tamamı hizmete girdiğinde Avrupa’nın tek kampüste en fazla yoğun bakım kapasitesine sahip hastanesi olacak. Yatakların tamamı gerektiğinde yoğun bakım olarak kullanılabilecek. Sancaktepe Şehir Hastanesi’ni de devreye aldığımda, İstanbul’un iki yakasında iki büyük sağlık üssümüz olacak”dedi.

Aydınlık gazetesi ”Sosyal mesafeyi unutmayalım”. Sağlıkçılar, bu süreçte farklılıkları kenara bırakarak ülkemiz için bir araya gelmek gerektiğini bildirdi. Etkinlik sırasında sosyal mesafeyi korumamız gerektiğini hatırlatan sağlıkçılar, ”Çocuklarımızın tekrar okula gidecekleri, arkadaşlarıyla oynayacakları çok güzel günler gelecek” diye konuştu.

Yenibirlik gazetesi ”Bayram sonrası normal hayat”. 22 Nisan çarşamba gazete özetleri. Erdoğan, ”Ramazan ayı boyunca da tedbirlere en üst düzeyde riayeti sağlayarak, inşallah bayram sonrası ülkemizin normal hayata geçişini hedefliyoruz. Salgınla mücadele etmek kadar, salgın sonrası dünyada, bölgemizde ve ülkemizde ortaya çıkacak yeni durumlara hazırlıklı olmak da önemlidir” değerlendirmesinde bulundu. Türkiye’nin salgından etkilenen diğer ülkelerden farkının hem güçlü bir sağlık altyapısına sahip olması hem de gereken tedbirleri vakitlice almış olması olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Geldiğimiz noktada salgını yatay seyre geçirmeye başladığımızı görüyoruz” ifadesini kullandı.

Milat gazetesi ”Yoksullar ölüme”. Korona virüs salgını uluslararası yapıları ve süper güçlü devletleri ‘maske hırsızı’ çetelere dönüştürdü. Merhameti unutan, insanı dışlayan batılı ülkeler, birbirilerinin tıbbi yardım malzemelerini çalarken sağlık sistemi çöken ülkelerde yaşlılar ve yoksullar ölüme terk edildi. Marmara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Giray Saynur Derman, ”Bütün dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınının ne zaman sonra ereceğinden ziyade geride nasıl bir etki bırkacağı asıl önemli konu. Dünya salgından sonra artık bildiğimiz o eski dünya olmayacak” diye konuştu.

Güneş gazetesi

”Yoğun bakımda yaşam savaşı”. İzmir’de yaşayan emekli Süleyman Cirit ve Funda Cirit Çiftinin oğulları Hasan’a, nisan ayında lösemi teşhisi konuldu. Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tedaviye alınan Hasan’a kemoterapi uygulanmaya başlandı. Bu sırada beyninin kılcal damarlarına pıhtı atan küçük çocuk, bir süre yoğun bakımda kaldı. Aile, burada tedavi görürken Hasan’ın mukormikozis bakterisine yakalandığını öğrenince bir kez daha yıkıldı. Doktorlar ‘Her an her şeye hazırlıklı olun’ derken Hasan, bakteriyi yendi. Şimdiyse kanser hücreleri tekrarlayan Hasan’ın yaşama tutunabilmesi için ilik nakli olması gerekiyor.

 

Günlük Gazete Manşetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522