Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

22 Nisan İstanbul Haberleri

Başlıklar

Anadolu gazetesi 22 Nisan İstanbul Haberleri

”Yaşama geçirildi”. 22 Nisan İstanbul haberleri. Genelgede, koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda, salgın/bulaşın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla bir çok tedbir kararının alınarak uygulamaya geçirildiği hatırlattı.

Dokuz sütun gazetesi ”Bir miktar azalabilir”. Prof. Dr. Kara, Haziran ayında koronavirüs tedbirlerinde bir miktar azalma olacağını işaret ederek ”Ama daha biz bu virüsün her şeyini görüp netleştirene kadar, gerçekten ısıdan, güneşten ne kadar etkileniyor. Toplum içerisindeki yayılımı ne kadar, o anki baka sayımız ne, bunu tam kesinleştirene kadar önümüzdeki dönemde de kurallarımıza uyarak devam edeceğimizi söylememiz lazım. Deniz ve havuz suyuyla bulaşmaz, onu çok net olarak söyleyelim” dedi.

Damga gazetesi ”Katılan firma olmayınca açık ihale iptal edildi”. İhaleye fesat karıştırdığı gerekçesiyle 6 Aralık 2017 tarihinde görevden uzaklaştırılan, daha sonra 31 Mart seçimlerinde aday gösterilerek yeniden Ataşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Battal İlgezdi, yine tartışmalı bir ihale ile gündeme geldi. 2020/95101 kayıt numarası ile belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere açık usulle araç kiralama ihalesine çıkan Ataşehir Belediyesi, ihaleye teklif veren istekli çıkmaması nedeniyle 23 Mart’ta ihaleyi iptal etti.

Günboyu 22 Nisan İstanbul Haberleri

gazetesi ”Artması gerekiyor”. 22 Nisan İstanbul gazetesi. İAR Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Üst Yöneticisi Ayşen Esen, altın ve gümüş piyasası ile İAR’ın öncülüğünü yaptığı yastık altı altınların toplanmasına dair projeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İAR’ın altın bankacılığı konusunda yaklaşık 10 yıldır toplam 12 banka ile çalışmalar yürüttüğünü anlatan Ayşen Esen, bu süreçte yaklaşık 100 ton altın toplandığını bildirdi. Esen, bu miktarının artırılması gerektiğini vurguladı.

Hürses gazetesi ”Gelir idaresinden e-Defter işlemlerine ilişkin süre uzatımı”. Gelir İdaresi Başkanlığı, 30 Nisan’a kadar tamamlanması gereken e-Defterlerin oluşturulma ve imzalama süresini 1 Haziran’a uzattı. GİB’den yapılan duyuruya göre, gelen talepler doğrultusunda e-Defter uygulamasına dahil olan ve mücbir sebep kapsamında olamayan kurumlar vergisi mükellefleri tarafından yapılması gereken e-Defter işlemlerine ilişkin süre uzatımına gidilmesi kararı alındı.

İstanbul gazetesi ”Seyahat izin belgesi”. İstanbullular, şehirler arası yolculuk kısıtlamasının 15 gün daha uzatılacağını açıklamasından sonra şehir dışına çıkabilmek kaymakamlıklara akın etti. Seyahat izin belgesi alabilmek için Pendik Kaymakamlığa gelen çok sayıda vatandaş kuyruk oluşturdu. Ayakta bekleyen vatandaşların dinlenebilmesi için banklar koyan polis, barikatlar kurarak vatandaşlar arasındaki sosyal mesafeyi korudu. Koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında şehirler arası yolculuk kısıtlamasının 15 gün daha uzatılacağı belirtmişti.

İstiklal gazetesi ”Kızlarım küçük, sahip çıkarsınız değil mi?”. İstanbul’da Eyüpsultan Nişanca Aile Sağlığı Merkezi hekimlerinden Yavuz Kalaycı da koronavirüs nedeniyle önceki gün yaşamını yitirdi. Kalacı’nın ölümünün ardından ise acı bir olay ortaya çıktı. 56 yaşındaki aile hekiminin yoğun bakımda uyutulması sırasında anne ve babasının da yine virüs nedeniyle hayatlarını kaybettiği belirtildi. Kayalcı’nın son mesajını ise bir meslektaşı sosyal medya hesabından payaştı: ”Kızlarım küçük, sahip çıkarsınız değil mi?”

İttifak gazetesi 22 Nisan İstanbul Haberleri

”Jandarma PKK’ya göz açtırmıyor”. 22 Nisan İstanbul gazetesi. Zorlu coğrafi koşullara rağmen gece gündüz demeden teröristlerin barınma alanlarını tek tek imha eden güvenlik güçleri, ele geçirdiği silah, mühimmat ve yaşam malzemeleriyle de örgütün lojistik anlamda da tükenmesini sağlıyor. Muş İl Jandarma Komutanlığına bağlı birlikler, ocak ayından bu yana terör örgütü PKK’nın turuncu ve gri kategorilerinde yer alan teröristleri etkisiz hale getirerek önemli başarılara imza attı.

Vatan gazetesi ”Eminönü’nde ramazan alışveriş hareketliliği”. Ramazanın da yaklaşmasıyla birlikte Eminönü’nde hareketlilik yaşanmaya başladı. Yasak öncesi vatandaşlar, Ramazan alışverişlerini yapmak için Eminönü Mısır Çarşısı’na akın etti. Özellikle kahvaltılık ürünleri satın almaya ağırlık verdiğini dile getiren Muammer Topçuoğlu, ”İlk olarak Ramazan alışverişi için, ikincisi 4 gün sokağa çıkma yasağı olduğu için tedbir amaçlı alışveriş yapacağız.

Son-An gazetesi ”Kimler 1000 lira nakdi desteğe başvurabilir”. Bakanlık e-Devlet üzerinden yapılacak 1000 lira nakdi desteğe ilişkin başvuru kıstaslarını da belirledi. Desteğin daha önce dağıtımı yapılan ilk iki fazında sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi aileleri merkeze alan Bakanlık, 3. fazda kapsamı genişletti. Buna göre, Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 liralık nakdi destekten yararlanmamış olanlar Faz 3’e başvuruda bulunabilecek.

Tünaydın gazetesi 22 Nisan İstanbul Haberleri

”Türkiye Petrolleri’nden çocuklara ”23 Nisan” sürprizi”. 22 Nisan İstanbul haberleri. Türkiye Petrolleri 23 Nisan’da sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirilen canlı yayına katılan ilk 1000 çocuğa kitap seti hediye edecek. Şirketten konuya ilişkin yapılan açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle evlerinden çıkamayan çocuklar için canlı yayınla hikaye saati düzenleneceği. belirtildi. Canlı yayının Türkiye Petrolleri’nin İnstagram hesabı üzerinden yapılacağına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verdi.

Yeni çağrı gazetesi ”Eminönü’nde ramazan alışverişi hareketliliği”. Koronavirüs nedeniyle haftalardır sakinliğin hakim olduğu Eminönü’nde bugün, 4 günlük sokağa çıkma yasağı öncesi Ramazan alışverişi hareketliliği yaşanıyor. Özellikle kahvaltılık ürünleri satın almaya ağırlık verdiğini dile getiren Muammer Topçuoğlu ”İlk olarak Ramazan alışverişi için, ikincisi 4 gün sokağa çıkma yasağı olduğu için tedbir amaçlı alışveriş yapacağız.

Yenisöz gazetesi

”Teravih namazlarını evde ailece kılalım”. 22 Nisan İstanbul haberleri. Ramazan’da teravihlerde salgın nedeniyle camilere gidilmeyeceğini ifade eden Üzüm, ”Evlerimizi mesciti yaparak, bireysel olarak, aile olarak dualarımızı bu zor zamanlarda yapacağız. Kuran-ı Kerim okuyarak, hatmederek Efendimizin itikaf sünnetini de evlerimize taşıyarak inşallah bereketli, feyizli ve müstefit olacağımız, Cenabı Hakkın rahmetine vesile olacak dualarımızla inşallah ramazanı şerif ayını geçireceğiz. ”diye konuştu.

21 Nisan İstanbul Haberleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522