Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

23 Nisan Perşembe Gazete Özetleri

Başlıklar

Türkiye gazetesi 23 Nisan Perşembe Gazete Özetleri

”Endişeye gerek yok”. 23 Nisan perşembe gazete özetleri. Türkiye, Sağlık ve İçişleri Bakanlığının koordine ettiği sokağa çıkma yasaklarının olumlu etkilerini görmeye başladı. 10 Nisan’daki paniğin ardından günlük vaka sayısı 7 binler bandına çıksaydı, endişe edilmesi gerekirdi. Ancak, yeni vakalar 3 bin 500-4 bin 500 arasında banda oturdu. Dört günlük yasağın bir hafta sonra vaka sayısını daha da aşağı çekmesi bekleniyor. 1 Mayıs’ta üç günlük kısıtlama gündemde. Salgında ilk iki aşamayı atlattık. ”Sıkı tedbirler bayrama kadar sürerse üçüncü aşamaya geçilir ve normalleşmeye başlar” yorumu yapılıyor.

Yeni şafak gazetesi ”Soruşturma açıldı”. Özçağdaş koruma polislerinin müdahalesi üzerine kaçtı. CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tacize ”partisinin talimatıyla inşaatı yasak olduğu arsayı kontrol etmek için gitmiştir, yine gidecektir” diyerek sahip çıktı. Altun’un eşi Fatmanur Altun tepkisini ”Evimin ve ailemin mahremine girerek ne elde edeceksiniz?” sözleriyle gösterdi. Başsavcılık özel alana saldırıyla ilgili soruşturma başlattı.

Akşam gazetesi ”Her balkonda çocuk sesi”. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, korona virüs tedbirleri kapsamında bu yıl evde kutlanacak. Sabah saatlerinden itibaren çocuklar, Türk bayrakları ile şiirler, şarkılar okuyacak. Her evden bir çocuk sesi yükselecek. Saat 13.00’da okul ve kurumların hoparlöründen 100. Yıl Marşı yayınlanacak. Saat 21.00’da tüm Türkiye balkonlardan İstiklal Marşı’nı seslendirecek. Başkan Erdoğan da canlı yayında bu etkinliğe katılacak.

Karar gazetesi 23 Nisan Perşembe Gazete Özetleri

”Düşük bütçeli esnaf kapsam dışı”. 23 Nisan perşembe gazete özetleri. Salgın nedeniyle oluşan ‘mücbir sebep’ gerekçesiyle ekonomiye yönelik önlemler devreye girdi. Ancak vergi ötelemeleri ve çalışan desteklerini içeren düzenlemenin yetersiz kaldığı yönünde değerlendirmeler arttı. Paket daha çok sektörü kapsamlı” mesajları gelirken düşük bütçeli esnafın ‘Mücbir sebep’ dışında kaldığı belirtildi. Kapsamdaki işletmelerin ötelenen SGK ve KDV ödemelerinin faizsiz 6 taksite bölünmesi talep edildi.  Turizm de konaklama vergisine erteleme yetersiz bulundu. Turizm katkı payı ödemelerinin 2021’e kadar iptal edilmesi istendi. Elektrik, su , doğalgaz ödemelerinin üç ay dondurulması önerisi gündeme geldi. Desteklere yönelik düzenlemelerde en çok öne çıkan başlıklardan biri kısa çalışma ödeneği oldu. Brüt ücret üzerinden yapılan yüzde 60’lık devlet katkısının artırılmasını sağlayacak düzenlemeye gidilmesi istendi.

Türkgün gazetesi ”Türbe ziyaretleri kısıtlı yapılacak”. İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeye göre, ramazanda iftar ve sahur gibi kalabalık grupları bir araya getiren etkinlikler ve iftar çadırlarına izin verilmeyecek, türbe ziyaretleri kısıtlanacak, pide satışları iftardan 2 saat önce sona erecek.

”İstanbul’da pide fiyatlarına zam yok”. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, ramazan pidelerine zam yapılmayacağını, fiyat ve gramajlarda değişiklik olmayacağını bildirdi. Fiyat tarifesine göre 350 gram pide 3 lira, 350 gram yumurtalı, susamlı pide 3,5 lira, 400 gram özel tırnaklı pide 4 lira olacak.

Milli gazetesi ”Bayram sonrası normalleşmeye başlayabilir”. Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ”Korona virüsle mücadelemizde her yeni gün daha iyiyiz. Tedbirleri uygularsak ölüm oranları düşüyor, kesin olan budur. Kurallara uymamız, bilinçli hareket etmemiz sayesinde normalleşme takvimi değişmeyecektir. Bayram sonrası normalleşmeye geçmemiz, tedbirleri sıkı uygulamamıza bağlıdır” dedi.

Yeni akit gazetesi

”Gıdada sorun yaşatmayacağız”. Türkiye’nin çok ciddi bir tarımsal altyapısı var” diyen Pakdemirli, ”On binlerce yıldır bu topraklarda insanlar üretim yapıyor. Gıdada çok çeşitlendirilmiş bir üretimimiz var. Türkiye geçekten topraklarından bereket fışkıran bir ülke. Ülkemiz raflarda hiçbir sorun yaşamadı, bundan sonra da yaşamayacak. Gıdada hiçbir problem yaşamayacağız. Allah’a şükür Türkiye’nin bu konuda hiçbir problemi yok. Olmayacak, yaşatmayacağız” ifadelerini kullandı.

Yeni birlik gazetesi ”İnancının bir sembolü”. Kurulduğu günden bu yana ülkenin kalkınması, gelişmesi, büyümesi yolunda atılan tüm adımların öncüsü olan Meclis’in, başta çocuklar ve gençler olmak üzere tüm vatandaşlara daha aydınlık bir gelecek hazırlamak için çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Tarihimizde bir dönüm noktası olan 23 Nisan’ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bayram olarak çocuklara armağan edilmesi, milletimizin çocuklarımıza olan inancının bir sembolü olmuştur.” dedi

Yeni çağ gazetesi ”Uzattığın o eli asla bırakmayacak”. Türk çocuklarının kısmeti her başarılı hamleden hep sevinç veren neticeler almaktır. Türk çocukları: yürüdünüz, yürüyorsunuz, yürüyünüz! Yaptığınız hamleler sizi yüksek ideale ulaştırmak üzeredir. Durmayın yürüyün. Mutluluk, refah, sevinç, ve hepsinden sonra dünyaya karşı yüksek bir gurur seni bekliyor. Türk çocukları! Son sözümün son kelimesine dikkat! Gurur, büyüklük sende zaten vardır. Bunu gösterme.

Milat gazetesi ”Yapıcı ile yıkıcı”. Kimileri ‘her ne olursa olsun karşı çıkma’ hastalığının penceresinde. Türkiye’nin dünyayı kasıp kavuran korona virüs salgınında başarılı bir süreç yönetimi geçirdiği ”kabul etmek” bir yana, ülkeye kazandırılan hastanelere bile ‘karşı çıkma’ ruh halini ibretle izliyoruz. Milyonlarca vatan evladı da ”Allah bu milleti bunların eline düşürmesi” diyor.

Evrensel gazetesi

”Taleplerle her yerde”. Açıklamada, salgın nedeniyle kitlesel mitingler düzenlenmese de 1 Mayıs’ın işyerlerinde, balkonlarda, sosyal medyada, ses araçlarıyla, afişlerle, marşlarla kutlanacağı belirtilerek şu talepler dile getirildi: ”İnsan onuruna yaraşır bir iş ve ücret, kamusal sosyal güvenlik, demokrasi, her türlü ayrımcılığa son verilmesi, dünyada barış politikalarının benimsenmesi

Yeni asya gazetesi ”Tüm demokratlar birleşmeli”. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ”Kasım 2017’de Avrupa Parlamentosunda yaptığım konuşmadaki ‘Dünyanın bütün demokratları birleşin’ çağrısının önemi dünyanın içinden geçtiği Kovid-10 sürecinde çok daha netleşmiş durumda” diyerek, ”Tüm demokratlar birleşmelidir. Kovid-19 sonrası yepyeni bir uygarlık kurulacaksa bunu ancak ve ancak demokratlar yapmalıdır” ifadelerini kullandı.

Birgün gazetesi

”Çocuklar arası uçurum büyüdü”.  23 Nisan perşembe gazete özetleri. Çocuk Bayramı’nda çocukların durumu endişe veriyor. Her üç çocuktan biri ısınma ve yeterli beslenme imkanına sahip değil. Salgın sonrası çocuklar arasındaki fırsat eşitsizliği katmerleşti. Televizyona ve bilgisayara ulaşamayanlar için uzaktan eğitim hayal oldu.

 

22 Nisan Çarşamba Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522