Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

24 Nisan Cuma Gazete Özetleri

Başlıklar

Sözcü gazetesi 24 Nisan Cuma Gazete Özetleri

”23 Nisan’ın 100.yıl coşkusu, ne virüs, ne karantina dinledi. Balkonlar he p bir ağızdan, marşımızla inledi”. 24 Nisan cuma gazete özetleri. Ulu Önder Atatürk’ün 23 Nisan 1920’de TBMM’yi açmasının ve ardından bu anlamlı günü dünya çocuklarına armağan etmesinin dün yıl dönümüydü. Karantina önlemleri nedeniyle bu yıl bayramı evlerimizde kutladık. Türkiye’nin dört bir yanındaki vatandaşlar bayramına sahip çıktı.

Türkiye gazetesi ”Tehlikeyi görüp adım attı”. Türkiye, virüs Çin’de ortaya çıkar çıkmaz tedbir aldı. İlk vaka sonrası hızlı adımlar atıldı. Okullar kapatıldı, kısıtlamalar ve sokak yasakları getirildi. Evden çalışma sistemine geçildi. Test sayısı artırıldı. Bu adımlar olumlu sonuç verdi. Hasta artış hızı düştü, ölüm oranı durağan döneme girdi. Yoğun bakım ve yatak doluluk oranı da stabil hale geldi. Virüs karşısında sağlık sistemi çöken, huzurevindeki yaşlıları ölüme terk eden Batı, astık salgın sonrasına hazırlanan Türkiye’nin başarısını ”DSÖ’den veri saklıyorlar” yalanıyla karalamaya kalktı. Art niyetlilere cevap da Dünya Sağlık Örgütünden geldi: Türkiye çok erken tedbirler sayesinde vaka sayısını azaltıp dengeledi. Türkiye için iyimseriz.

Cumhuriyet gazetesi ”Evler süslendi”. Atatürk’ün çocukları, egemenliğin sembolü TBMM’nin açılışının 100. yılına ve ulu önderin çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na sahip çıktı. Salgın nedeniyle çıkamayan yurttaşlar, coşkularını Atatürk posterleri ve bayraklarla süsledikleri evlerinde ve balkonlarında yaşadı.

Yeni şafak gazetesi 24 Nisan Cuma Gazete Özetleri

”Dünyaya ilaç olduk”. 24 Nisan cuma gazete özetleri. Yardımlar Balkanlar, Asya, Afrika ve Latin Amerika’ya ulaştı. Kargolarda biyolojik tehlike tulumlarından N95 maske ve cerrahi maskelere, koruyucu tulum, gözlük ve dezenfektana kadar birçok ürün yer aldı. Bunun için işletmelerin yanısıra liseler, belediyeler hatta TSK fabrikaları seferber oldu. İhtiyacı olan ülkelere gıda da gönderildi.

Akşam gazetesi ”Gerekirse evden alıyoruz”. Genel Müdür İbrahim Altan: ”Plazma bağışı yapacak kişilerin listesini Sağlık Bakanlığı Kızılay’a veriyor. Biz onları arayıp davet ediyoruz, gelemeyecek durumda olursa evinden alıyoruz, güvenli şekilde geri bırakıyoruz. Bu liste dışında kimse plazma veremez. Sosyal medyadan yapılan çağrılara dikkat edilmeli. Bir takım fırsatçılar durumdan yararlanmaya çalışabilir. Halkımız bunlara kesinlikle itibar etmesin, güvenlik güçlerine bildirsin. Kimsenin böyle hayırlı bir işi gölgelemeye hakkı yok.

Karar gazetesi 24 Nisan Cuma Gazete Özetleri

”Bereket ayında dayanışma seferberliği”. 11 atın sultanı Ramazan’da bu yık, küresel salgın felaketi nedeniyle eller şifa içim semaya açılıyor. Rahmet ve bereket ayında müminler mübarek ayın manevi iklimini evlerinde idrak ediyor. Müftülükler de sosyal mesafe önlemleri nedeniyle imamlarla online hizmetlere ağırlık verdi. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, korona önlemlerine vurgu yaptı. ”Dinimizin bizden istediği en önemli hasletlerden biri olan dayanışmayı, bu bereketli ayda bir seferberliğe dönüştürelim” dedi.

Türkgin gazetesi ”100. yıla özel uçuş”. Türk Hava Yolları, 23 Nisan’ın 100’üncü yılına özel olarak TK1920 sefer sayılı uçağıyla Ankara semalarında ay yıldızlı rota çizerek uçuş yaptı, Türk bayrağını gökyüzüne açtı. Canlı hava trafiği sitesi ‘Flıghtradar24’ üzerinden de yoğun bir şekilde takip edilen uçuşun ardından havacılık tarihine geçerek ay-yıldızlı bir rota ortaya koydu.

Milli gazete”. Bayram için dua ediyoruz”.Rabbimize şükürler olsun: başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennem azabından kurtuluş olan ve içerisinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni barındıran mübarek Ramazan ayına kavuştuk. Dünyanın zor günler yaşadığı şu dönemde, mübarek ayın bereketli ve feyziyle Cenabı-ı Allah’a (cc) Ramazan Bayramı’nın ümmet için bir kurtuluş vesilesi olması için duacıyız.

Yeni akit gazetesi 24 Nisan Cuma Gazete Özetleri

”Oruç tut sıhhat bul”. Müslümanların en kutsal zaman dilimi olan ve rahmet kapılarının ardına kadar açıldığı Ramazan-Şerif’e kavuştuk. Allah’a kulluk bilincinin dört bir yanımızı sardığı oruç iklimini Akit’e değerlendiren ilahiyatçılar, tıp doktorları ve psikologlar, ”Nefsi terbiye için bir mektup olan Ramazan, manevi ve fiziği direncimizi artıracaktır. Oruç ibadeti, damar sertliği ve kanser dahil birçok hastalığın önünü keser. Oruç tutan sıhhat bulur” dediler.

Yeni birlik gazetesi ”Kalan eksiklikleri gidereceksiniz”. Erdoğan, ”İnşallah sizler yarın birer sanatçı, politikacı, bilim adamı, öğretmen, mühendis, hukukçu iş adamı veya başka konumlarda olacaksınız. İşte o zaman geriyle kalan eksiklikleri gidererek, sizlerden sonra gelecek nesiller için daha adalaetli, daha güzel bir dünyayı siz kuracaksınız” değerlendirmesinde bulundu.

Milat gazetesi ”Ramazan’ın sonu bayram”. Bugün 11 ayın sultanı Ramazanın ilk günü. Bir ay boyunca sürecek iftar ve sahur bereketi, şimdiden İslam coğrafyasında etkisini göstermeye başladı. Kovid-19 nedeniyle camilerimizde teravih kılınamasa da müminleri dingileştiren rahmet ayının ardından ‘Bayram gelecek.

Evrensel gazetesi 24 Nisan Cuma Gazete Özetleri

”İşçiyi iaşe paketiyle avutmayın”. Özçelik-İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci, salgın günlerinde işçilere ”’üretim” çağrısı yapıp, patronlara ve hükümete teşekkür etti. ramazan ayında işçilere verilen ”yardım kolisiyle” övündü. Sendika üyesi işçiler ise iaşeye muhtaç hale geldiklerini belirterek, ”300 liraya yakın aidat ödüyoruz. 150 liralık ramazan kolisini bile övünerek veriyorlar” diyerek tepki gösterdi.

Yeni asya gazetesi ”İnsan hakları krizi”. Ekonomik ve sosyal krize yol açan salgın hızla insan hakları krizine de dönüşüyor. Tehdidin insan değil, virüs olduğunu unutmayın. İnan hakları, kriz zamanlarında sonraya bırakılacak bir konu değil: insan merkezde olmalı. Önlemler yasal, orantılı, amaç ve süre odaklı olmalı, ayrım yapmamalı. Hükümetler her zamankinden daha şeffaf duyarlı ve hesap verebilir olmalı. Sivil toplum ve basın özgürlüğü kritik öneme sahip”:

Birgün gazetesi ”Pandemi gerçeği gösterdi”. OECD’nin ”Ülkelerin pandemi sırasında eğitim ihtiyaçlarını karşılamasında yol gösterici olması” gerekçesiyle hazırladığı rapor, Türkiye’nin bu alandaki konumu göstermesi açsından önemli. Ülkelerin, okul ödevleri ve eğitim için kullanılabileceği bilgisayarı olan öğrencilerin sıralandığı listede Türkiye, 65′ üncü olabildi.

 

23 Nisan Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522