Dolar 32,5633
Euro 34,9059
Altın 2.427,50
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

24 Nisan İstanbul Gazeteleri

Başlıklar

Ayrıntılı haber gazetesi 24 Nisan İstanbul Gazeteleri

”Herkes Türkiye’den yardım bekliyor”. 24 Nisan İstanbul gazeteleri. Koronavirüs (Kovid-19) salgınında hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine başsağlığı dileyen Destici, hastalıkla mücadele eden sağlık çalışanlarına da teşekkür etti. Virüsten dünyanın gelişmiş ülkeleri ile Türkiye’nin sağlık sistemi arasındaki farkı ortaya çıkardığına isaret eden Destici, Türkiye’nin tedbirler noktasında, hızlı adım attığını ve vatandaşlarını mağdur etmediğini belirtti.

Anadolu gazetesi ”Sosyal mesafeye para cezası”. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ”Sokağa çıkma kısıtlaması öncesindeki denetimlerde, sosyal mesafe kuralını ihlal eden 3205 kişi hakkında idari/adli işlem uygulandı. Denetimlerde, 20 yaş altı 2 bin 424, 65 yaş üstü 805 kişi hakkında idari ve adli işlem uygulandı.” denildi. İçişleri Bakanlığının denetimlerinde, süresiz kapatılma kuralını ihlal eden, çalışma saatleri dışında faaliyet yürüten, sosyal mesafe kuralını uygulamayan 326 iş yerine idari/adli işlem uygulandı.

Damga gazetesi ”İBB Genel Sekreter Yardımcısı Katıldı”. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ”Covid 19 olayı ilk gündeme geldiğinde İstanbul Valisi, 39 belediye başkanını davet ediyor, Büyükşehir başkanını davet etmiyor” sözlerine valilikten açıklama geldi. İstanbul’da bütün kurumların dayanışma içerisinde hareket ettiğini belirten Valilik, ”30 Mart 2020’de sayın Kılıçdaroğlu’nun ifade ettiği gibi bir toplantı yapılmamıştır.

Hürses gazetesi 24 Nisan İstanbul Gazeteleri

”Konu yine salgın”. 24 Nisan İstanbul gazeteleri. Türkiye ihracatçılar Meclisi Kovid-19 süreci ve sonrasında ticaretin yönünü çizmek hedefiyle büyükelçilerle düzenlediği ”TİM Export Talks” online paneller serisinin ikincisi, Tim Başkanı İsmail Gülle ve Türkiye’nin 1. Ahey Büyükelçisi Şaban Dişli’nin katılımıyla ”Kovid-19 sonrası Hollanda’da ihracatçılar için hangi fırsatlar var? başlığı ile TİM’in sosyal medya hesaplarından canlı olarak gerçekleştirildi.

İstanbul gazetesi ”Her yer kırmızı beyaz”. Korona virüs tehdidi nedeniyle tören alanlarında gerçekleştirilemeyen kutlamalara İstanbullular’ın katılımı büyüktü. Neredeyse tüm İstanbul sokakları, bayrak, balon ve Atatürk posterleriyle doldu. Çocukların yanı sıra tüm vatandaşlar bu coşkuya eşlik etti. Gökyüzüne kırmızı-beyaz balonlar bırakıldı. Belediyeler birkaç gündür olduğu gibi yasağın başladığı saat 14.00’e kadar bayraklarla süslenmiş araçlarla mahalle aralarına kadar konvoylarla çocukların bayramı coşkuyla kutlaması için sokaklardaydı. Çocuklar balkonlardan, pencerelerden marşlar söyledi. Bazı belediyeler çocuklara hediye dağıttı.

İstiklal gazetesi ”Dengeye oturmaya başladı”. Smallwood şöyle devam etti. Türkiye’de belli bir düzeyde artışların halen sürdüğünü görüyoruz. Ancak Türkiye’de çok erken aşamalarda uygulanmaya başlayan önlemler sayesinde genel eğilimde vaka sayıları azalmaya ya da dengeye oturmaya başladı. Genel olarak, Türkiye konusunda vaka sayılarının dengeye oturmasıyla birlikte temkinli iyimserlik içerisindeyiz.

İttifak gazetesi ”İçişleri Bakanlığı’nca 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması ve Ramazan ayı öncesi 31 il başta olmak üzere ülke genelinde, 52 bin 220 personelin katılımı ile ”Türkiye Güven Huzur Uygulaması” gerçekleştirildi. Uygulamaya 30 bin 930 emniyet, 20 bin 608 jandarma ve 682 sahil güvenlik personeli olmak üzere toplam 52 bin 220 personel ile 219 dedektör köpek katıldı. Sosyal mesafe kuralını ihlal eden 3 bin 205, sokağa çıkma yasağına tabi 20 yaş altı 2 bin 424, 65 yaş üstü 805 olmak üzere toplam 6 bin 434 kişiye idari ve adli işlem uygulandı.

Vatan gazetesi 24 Nisan İstanbul Gazeteleri

”Aynı coşkuyla kutladık”. 24 Nisan İstanbul gazeteleri. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında evlerde kutladı. Türkiye’nin 4 bir yanında milyonlarca çocuk evlerini bayraklarla süsleyip rengarenk giyindiler. Kimi şiir okudu kimi ise şarkı söyledi. Kimisi Beylikdüzü’nde bir sitede yaşayan 6 çocuk bahçeye kurulan sahnede şiir okurken sitenin bahçesinde balon uçuruldu.

Son-An gazetesi ”Sırtlarındaki hayat”. İstanbul Modern Sinema, Türk Tuborg A.Ş’nin katkılarıyla sinemaseverlere evde de sinema keyfi sunuyor. 2019 yılında müzenin Yönetmenlerle Buluşma filmi programında bugüne kadar çektiği tüm filmleriyle izleyiciyle buluşan Ustaoğlu’nun Sırtlarındaki hayat adlı belgeselinin uzun versiyonu, Yeşim Ustaoğlu’nun desteğiyle İstanbul Modern’in web sitesi üzerinden izlemeye açılıyor. Film, 16-30 Nisan arasında izlenebilecek.

Son saat gazetesi ”Trump: ”Ben seçilmeseydim şu an Kuzey Kore ile savaşta olurduk”. ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray’da günlük gerçekleştirilen basın toplantısında ülkesinin Kuzey Kore ile ilişkilerine değindi. Kuzey Kore ile ilişkilere değinen Trump, ”Kim Jong-un’dan yakın zamanda hoş bir mektup aldım. Ben seçilmeseydim şu an Kuzey Kore ile savaşta olurduk. Belki dünyanın sonu bile gelebilirdi” şeklinde konuştu.

Tünaydın gazetesi ”Enerji’nin kalbi ENEREX’de arttı”. İstanbul ENEREX Enerji Verimliliği  ve Dönüşümü Fuarı, ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçileriyle buluştu. 70’den fazla firmanın 150’nin üzerinde markasını segilediği Fuar, ilk kez düzenlenmesine rağmen, enerji sektörünün önemli paydaşlarını üç gün süreyle aynı çatı altında bir araya getirdi. Katılımcıları kadar tartılan ürünler, yenilikler ArGe yatırımları ve markalarla da öne çıkan ENEREX yurtiçi ve yurtdışından 10 binin üzeride kişi tarafından ziyaret edildi. ENEREX Enerji Verimliliği ve Dönüşümü Fuarı.

Yeni çağrı gazetesi 24 Nisan İstanbul Gazeteleri

”Çocuklar bayramını böyle kutladı”. 24 Nisan İstanbul gazeteleri. Her yıl coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl korona virüs salgını tedbirleri kapsamında evlerde kutlandı. Türkiye’nin 4 bir yanında milyonlarca çocuk. Evlerini bayraklarla süsleyip renga renk giyinen çocuklar 23 Nisan’ı kutladı. Kimi şiir okudu kimi ise şarkı söyledi. Çocukların kutlamalarını aileleri de görüntülemeyi ihmal etmedi.

Yeni devir gazetesi ”23 Nisan’a ‘kısıtlı’ kutlama”. Her 23 Nisan’da on binlerce kişinin ziyaret ettiği Anıtkabir’de bu yıl gerçekleştirilen kutlamalar, Covid-19 salgını nedeniyle devlet erkanının katıldığı resmi törenle sınırlı kaldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Anıtkabir’de düzenlenen resmi törenle başladı. Geçtiğimiz yıllarda on binlerce vatandaşın ziyaret ettiği Anıtkabir, Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Korona virüs salgını nedeniyle devlet erkanının katıldığı resmi törenle sınırlı kaldı.

 

23 Nisan İstanbul Gazetesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522