Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

24 Ocak Cuma Gazeteleri ve Özetleri

Başlıklar

24 Ocak Cuma Gazeteleri ve Özetleri Diriliş Postası

Diriliş postası gazetesi manşette ”CHP’deki FETÖ kavgası büyüyor” başlığına yer verdi. 24 Ocak Cuma Gazeteleri ve Özetleri. CHP grup başkanvekilleri, FETÖ’nün siyasi ayağının ortaya çıkarılması için Meclis’e araştırma önergesi verirken, CHP’nin İstanbul eski Milletvekili Barış Yarkadaş’ın söz konusu önergeyi veren başkan vekillerinden birinin ”ABD’de FETÖ’cülerle görüştüğü” iddiası gündeme bomba gibi düştü, ifadelerine yer verdi.

 

 

Günün özeti

Akşam gazetesi manşette ”Uçakları vururuz tehtidi” başlığına yer verdi. Libya’da darbeci general Hafter’e bağlı milisler, Trablus’un dünyaya açılan kapısı Mitiga Havalimanı’nı 6 adet grad füzesiyle vurdu. Trablus’u uçuşa yasak bölge ilan eden Hafter, sivil uçakları vurma tehtidinde de bulundu, ifadelerine yer verdi.


Analiz gazetesi manşette ”Halkbank’a itaatizlik cezası isteniyor” başlığına yer verdi. ABD hükümeti Halkban’ın ABD’nin İran yaptırımlarını ihlal ettiğine yönelik suçlamalar için mahkemede ifade verene kadar, milyonlarca dolara varan para cezalarına maruz kalabileceğini açıkladı, ifadelerine yer verdi.


Dünya gazetesi manşette ”Para politikasında ‘ince ayar’ dönemindeyiz” başlığına yer verdi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, Davos’ta verdiği röportajda yıl ortasından itibaren enflasyonda tek haneli seviyelerin görülebileceğini belirtti. ve ”Geldiğimiz noktada enflasyon ve para politikasında ince ayar yapılması gereken bir döneme geçtik” dedi, ifadelerine yer verdi.


Milat gazetesi manşette ”Vip hapis cezası” başlığına yer verdi. FETÖ’nün ‘VİP dinleme’ davasında 131 sanığa 3 yıl 9 ay ile 45 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi. Emniyet eski istihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Eski Emniyet Müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Yurt Atayün de 7 yıl hapis cezası aldı, ifadelerine yer verdi.


Milli gazetesi manşette ”İnsanımız artık geçinemiyor” başlığına yer verdi. Ekonomide yaşanan sorunların iç politikada başı çektiğini ifade eden Karamollaoğlu, ”İnsanımız artık geçinemiyor. Elektrik ve doğalgaz faturaları can yakar hale geldi. Ancak hükümetin açıkladığı enflasyon rakamlarına göre hiç sorun yok, ifadelerine yer verdi.


Ortadoğu gazetesi manşette ”Acil konaklama evleri yapılacak” başlığına yer verdi. Türk Kızılay’ı ateşkese rağmen rejim ve destekçilerinin yoğun saldırıları altında yaşam mücadelesi veren ve Türkiye sınırına hareket eden binlerce sivile yardım için, AFAD ile birlikte sınırda aldığı önlemleri artırıyor, ifadelerine yer verdi.

 

Sözcü


Sözcü gazetesi manşette ”CHP’li Engin Altay noktayı koydu” başlığına yer verdi. Engin Altay, CHP’yi suçlayanlara şöyle yanıt verdi: ”MİT darbeden önce, Korgeneral Metin İyidil’in FETÖ’cülüğünü belgeleyen rapor gönderiyor. Buna rağmen İyidil, 2015’te EDOK’a atanıyor. Atamada kimin imzası varsa siyasi ayak odur” dedi, ifadelerine yer verdi.


Türkgün gazetesi manşette ”50 yıl sonra bir ilk” başlığına yer verdi. Silivri Belediyesini kazanarak tarihe not düştüklerini belirten Başkan Volkan Yılmaz, ”MHP’li ilk ve tek belediye olma özelliği ile de İstanbul’da 50 yılda bir ilki gerçekleştirmiş olduk” dedi. Yılmaz, ”Marka Kent Silivri’de Tarım ve Hayvancılıktan gıdaya, eğitimden spora, kültür ve sanattan turizme her şey var, ifadelerine yer verdi.


Türkiye gazetesi manşette ”Ölümcül virüs dünyaya takılıyo” başlığına yer verdi. Çin’de ortaya çıkan koronavirüs, Tayland, ABD, Güney Kore ve Japonya’ya da sıçradı. Ölü sayısı 17, vaka 500’ü buldu. Dünya Sağlık Örgütü acil toplantı yaptı. Uzmanlar ateş, öksürük ve nefes darlığıyla kendini gösteren ve zatürreye çeviren virüsün yeni olduğu için hızla bulaştığını söyledi, ifadelerine yer verdi.


Yeni akit gazetesi manşette ”Yap-işlet-kar et” başlığına yer verdi. Devletin hizmete sunduğu devasa projeler üzerinden kara propaganda yürüten çevrelerin, ”Milletin sırtına onlarca yıllık kambur yüklendi” iddiaları bir bir çöktü. Kamu-özel sektör işbirliğinde ‘yap-işlet-devret’ modeliyle hayat geçirilen projeler sayesinde 63,8 milyar doların devletin kasasında kaldığı ortaya çıktı, ifadelerine yer verdi.


Yeni birlik gazetesi manşette ”Yeni ‘Gaybubet’ evleri” başlığına yer verdi. FETÖ/PDY’nin örgütsel kodlarını gözler önüne seren ve yıllar içinde oluşturduğunu kapalı yapısını şekillendiren bazı hücre evlerinin deşifre olduğunu fark eden şüphelilerin, aldıkları talimatlar doğrultusunda kapı kapı dolaşarak kendilerine yakın gördükleri esnaftan para topladıkları, toplanan paralarla da deşifre olan evlerdeki örgüt üyelerine Çatalca ve Silivri gibi bölgelerde yeni ‘gaybubet’ evleri açtıkları da tespit edildi, ifadelerine yer verdi.

24 Ocak Cuma Gazeteleri ve Özetleri YeniÇağ


Yeni çağ gazetesi manşette ”Noterde güvenli ödeme dönemi” başlığına yer verdi. Adalet Bakanı Gül, yeni sistemle vatandaşın akçeli işlemleri güvenle yapacağını belirterek, ”Para alışverişinde kolaylık sağlanacak, sahtecilik ve dolandırıcılık önlenecek. Noterliklerde nakit yerine, kredi kartı da geçerli olacak” dedi, ifadelerine yer verdi.


Yeni şafak gazetesi manşette ”Savaşın en acı hikayesi” başlığına yer verdi. Suriyeli ‘Makda’ ailesinin acı öyküsü 10 yıldır devam eden iç savaşın özeti oldu. Tradejinin en ağırının yaşandığı Guta’dan kaçan aile, Afrin’de bir eve yerleşti. Ancak burada da PKK saldırılarına maruz kaldı, Pazartesi günü Tel Rıfat’tan atılan PKK füzesi sığındıkları eve isabet etti, ifadelerine yer verdi.


Yeni söz gazetesi
manşette ”Yeni virüs bütün dünyaya yayılıyor” başlığına yer verdi. Vuhan kentinden ülkedeki diğer şehirlere sıçrayan virüs şindiye kadar Güney Kore, Japonya, Tayland, Avustralya ve ABD’ye seyahet eden Vuhanlı yolcular aracılığıyla ülke sınırlarına ulaştı, ifadelerine yer verdi.


Doğru haber gazetesi manşette ”Gantz’da Netanyahu’da geri kalmadı” başlığına yer verdi. Mavi-Beyaz İttifakı lideri Gantz da Batı Yada’da yer alan Ürdün Vadisi’ni ilhak etme vaadinde bulundu. Partisinin kurmaylarıyla Batı Yaka’daki Ürdün Vadisi’ne giden Gantz, 2 Mart’taki seçimleri kazanması halinde Filistin toprağı olan bölgeyi işgalci Siyonist rejime ilhak edeceğini söyledi, ifadelerine yer verdi.

23 Ocak Gazeteleri ve özetleri

error code: 522