Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

26 Şubat Çarşamba Gazeteleri ve Özetleri

26 Şubat 2020 Çarşamba gazete manşetleri, başlıkları, birinci sayfaları ve özetleri

Başlıklar

26 Şubat Çarşamba Gazeteleri ve Özetleri

En önemli gündem maddesi Çin’de başlayıp İran’a sıçrayan Koronavirüsü derlediğimiz 26 Şubat çarşamba gazeteleri ve gazete özetleri okumaya başlayabilirsiniz.

26 Şubat Çarşamba Gazete Özetleri

Türkiye gazetesi, ”Korku uçak indirtti”. Tahran’dan özel seferle 132 Türk’ü İstanbul’a getiren THY uçağı, bazı yolcularda öksürük, boğaz ağrısı ile kum Meşhed kenti ziyaret hikayeleri bulunması sebebiyle Ankara’ya indirildi. Gelenler 14 gün gözetimde tutulacak.

Cumhuriyet gazetesi, ”Kabus günleri”. Koronavirüs salgını nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 2 bin 665’e yükseldi. İran’da 16 kişi öldü. 6 Arap ülkesi de İran bağlantılı ilk korona vakalarını açıkladı. Kuveyt’te vaka sayısı 8’e yükselirken, Kanarya adaları’nda da bir vaka görüldü.

Yeni Şafak gazetesi, ”İran’da virüs kaosu”. İran’da ilk olarak Kum’da görülen virüs kısa sürede tüm ülkeye yayıldı. Mücadelede aciz kalan hükümet 11 eyaletteki vatandaşlarından sokağa çıkmamalarını istedi. Meclis okulları tatil ederken, Milli Eğitim Bakanlığı buna karşı çıktı. Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi’de virüs tespit edildi.

Akşam gazetesi, ”PKK’nın siyasi ayağı”. HDP kongresinde, terör örgütü elebaşı Öcalan’nın fotoğraflarından yayın yapılmasına soruşturma açıldı. AK Parti Başkanvekili Turan, ”FETÖ’nün siyasi ayağı kadar, PKK’nın siyasi ayağını tartışalım” dedi.

26 Şubat Çarşamba Gazete Özetleri Karar gazetesi

”Sıfır gibi fiyat 10 gün sonra biter”. Otomotivde uçuşa geçen ikinci el fiyatları ‘Bu yükseliş ne kadar sürecek? sorusunu da gündeme getirdi. Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Emre Ayyıldız, yüksek kurdan dolayı sıfır araç alamayan tüketicinin ikinci ele yöneldiğini söyledi. Mart ayı ile birlikte hızlı yükselişin sona ermesini beklediklerini belirten Ayyıldız ”Sıfır araç fiyatlarının arttığı ölçüde 2. elde rakamlar oynar diye düşünüyoruz” dedi.

Türkgün gazetesi, ”Karanlık yolun yolcuları”. MHP Lideri Bahçeli: Serok Ahmet’in PKK özlemi, Babacan’ın HDP sevdası, Kılıçdaroğlu’nun bölücülük merakı siyasette üçüncü bir blok arayışı falan değil, düpedüz vatana ihanettir. 26 Şubat çarşamba gazeteleri ve gazete özetleri

Milli Gazete, ”1 milyon 100 bin çiftçiye hukuksuz atama”. Tarım ve Orman Bakanlığı, büyük bir hukuk skandalı ile çalkalanıyor. 1 milyon 100 bin çiftçi ortağının sahibi olduğu Tarım Kredi Kooperatifleri’nin iki yıldır mevzuatlara aykırı bir şekilde yönetildiği ortaya çıktı. İki yıl önce mevzuatlara aykırı bir şekilde atanan genel müdür için ”kişiye özel değişiklikle’ işi kılıfına uydurdular.

26 Şubat Çarşamba Gazete Özetleri Yeni Akit gazetesi

”Firavun öldü”. 6 Ekim 1981’de Enver Sedat’ın bir suikast sonucunda öldürülmesi üzerine devlet başkanlığı koltuğuna oturan ve görev yaptığı 1981-2011 yılları arasında Mısır halkına kan kusturan devrik Firavun Hüsnü Mübarek dün 92 yaşında öldü.

Aydınlık gazetesi, ”Gönüllerin şampiyonu”. Voleybol sahasından sökülen fileyle kort yapan nöbetleşe raketleri eline alan, bozuk zeminde sağlam toplarla antrenman yapan öğrenciler, takım olarak çeyrek finale çıktı. Bireysel turnuvada Ayşe Gürgün, üçüncü oldu. Beden Eğitimi Öğretmeni Ayten Acun ve öğrencilerin tek beklentisi, diğer okullarda yarışabilecek bir korta sahip olmak.

Yeni Birlik gazetesi, ”Kremlin: Dörtlü zirve olmayacak”. Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, Fransa-Almanya-Türkiye’nin katılacağı formatta bir görüşmenin söz konusu olmadığını ama İran’ın katılımıyla bir görüşme olasılığı üzerinde de çalışıldığını söyledi.

Yeniçağ gazetesi, ”MİT ve TSK listeden sildi”. Kırmızı bültenle aranan terör örgütü PKK’nın sözde Mahmur sorumlusu ‘Sabri Tori’ kod adlı Yahya Duman, MİT ve TSK’nın Irak’ın Sincar bölgesinde düzenlediği operasyonla öldürüldü.

Milat gazetesi

”Bu utanç bize yeter”. İdlib’de insanlık ayaklar altında. Ölümden kaçmayı başaranları açlık ve barınma sorunu bekliyor. Mağaraya sığınan aileler, bu kez yabani hayvanlara karşı savaşıyor. Dünya ise bu utanca sadece seyrederek ortak oluyor.

Evrensel gazetesi, ”Kıbrıs seçimlerinde ‘çözüm’ ön planda”. Kuzey Kıbrıs’ta (KKTC) 26 Nisan’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşıyor. Adaylığını açıklayan 5 siyasetçiden kimin seçileceği konusunda en belirleyici olan konuların başında ise ”Kıbrıs sorunu” konusundaki çözüm planları geliyor.

Yeni Asya gazetesi, ”İlyas Salman’a kitap hediye ettik”. Yazarımız Abdülbaki Çimiç, Samsun Kitap Fuarından izlenimlerini aktarırken, ”Son olarak film sanatçısı İlyas Salman’ı ziyaret ettik. Her Yüze Bir Tebessüm karikatür albümü, Demokratlar Demirel’i Anlatıyor, Beyanat ve Tenvirler ve Tabiat Risalesini takdim ettik. Çok memnun oldu ve teşekkür etti” diye yazdı.

Diriliş Postası, ”Gurbetçilere hüzünlü veda”. Almanya’nın Hanau kentindeki ırkçı terör saldırısının kurbanlarından Fatih Saraçoğlu ve Gökhan Gültekin’in cenazeleri memleketlerinde dualarla toprağa verildi. Saraçoğlu’nun cenazesi ve ailesini Esenboğa’da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca karşıladı.

Dünya gazetesi, ”Sitrik asit üretimi ile ithalatı kökten kesecek”. Tezcanlar Yatırım, içecekler başta olmak üzere birçok gıdada dengeleyici olarak kullanılan sitrik asit üretimi için büyük bir adım atıyor. Adana’da 36 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen 40 milyon Euro’luk tesiste mart ayında deneme üretimine başlanacak. Tesiste yıllık 55 bin ton üretimle Türkiye’nin sitrik asit ithalatına son verilmesi planlanıyor. Tezcanlar Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tezcan, Coca Cola’ya sitrik asit temin edeceklerini, Pepsi ile de görüştüklerini bildirdi.

26 Şubat Çarşamba Gazeteleri ve Özetleri Anayurt gazetesi

”Vanlı depremzedeler için kaynak aktarıldı”. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ”İran’daki deprem nedeniyle Van ve çevresinde depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi yineliyor, hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bakanlık olarak, bölgede yaşanan mevcut ihtiyaçları gidermek üzere Van’daki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza kaynak aktardır” dedi. 

”İYİ Parti’den Van’a ziyaret”. İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Selim Ensarioğlu, İYİ Parti Milletvekilleri İbrahim Halil Oral, Naci Cinisli, Dursun Aktaş ve Van İl Başkanı Selim Özgökçe ile birlikte, Van’ın Başkale ilçesindeki deprem nedeniyle yaralananların tedavi edildiği Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyarette bulundu.

Sözcü gazetesi, ”Atatürk düşmanlığı virüsünden kurtulun”. Samsun Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, yeni hazırladığı logoda Atatürk’ün 1919’da Samsun’a çıkışını simgeleyen silüete yer vermedi…

”İstanbul’da hangi ilçede, ne kadar Suriyeli var”. Türkiye’de yaşayan kayırlı Suriyeli sayısı 3 milyon 585 bin 209.. Bunların yaklaşık 1 milyonu İstanbul’da yaşıyor. En çok Suriyeli, İstanbul’da yaşıyor. En çok Suriyeli, İstanbul’un en kalabalık ilçesi Esenyurt’ta. En az Suriyeli ise Adalar’da… Sadece 145 Suriyeli var. Konya Gazeteleri ve Haber siteleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522