Dolar 32,3293
Euro 35,0939
Altın 2.298,16
BİST 9.043,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

27 Mart Cuma Gazete Özetleri

27 mart Cuma gazete birinci sayfaları manşetleri ve özetleri, gündeme dair son dakika gelişmeler, aktüel haberler, son baskı

Başlıklar

27 Mart Gazete Özetleri

27 Mart Gazete Özetleri Korkusuz Gazetesi

”Tuzu kuru olan evde, olmayan iş peşinde!”. ‘Evde kal’ çağrısı belki virüsten koruyacak ama açlığa çözüm olmayacak Gelir seviyesi düşük ilçelerde vatandaş iş bulmak için yine sokaklardaydı.

Akşam gazetesi, ”Evde Kal ile durdurduk”. Çin’de SARS, domuz ve kuş gribiyle mücadele ekibinde yer alan ve koronavirüs’e karşı hükümete ‘evde kal’ raporu yazan Prof. Li Lanjuan, telefonda AKŞAM’ın sorularını yanıtladı.

Analiz gazetesi, ”Fırsatçıların canını yakarız”. Bakan Mustafa Varank, ”Çok açık söylüyorum, bu fırsatçıların canlarını yakacağız. Tabii diğer yandan canla başla çalışıp, ‘milli duruş’ sergileyen tüm üreticilerimizin de yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da 198 firma hakkında 10 milyon 90 bin 60 lira idari para cezası uygulandığını açıkladı.

Anayurt gazetesi, ”Salgın sürecinde sosyal hizmet herkese gerekli”. Koronavirüs pandemisinin toplumsal etkilerini değerlendiren Mehmet Can Aktan, dezavantajlı grupların etkilenme biçimine dikkat çekti ve bu alanda herkese sorumluluk düştüğünü söyledi.

Aydınlık gazetesi, ”Bu ses kulak verin”. Koronavirüs salgını gıda güvenliğini gündeme bir kez daha getirdi. 2003’ten bu yana 700 bin çiftçi, kayıt sisteminden çıktı. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Remzi Suiçmez, kamucu tarım politikalarının esas alınmasını istedi, önerilerini sıraladı.

Cumhuriyet gazetesi, ”Çok geç olmadan”. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs nedeniyle 16 kişinin daha yaşamını yitirdiğini, toplam kayıp sayısının 75’e, vaka sayısının 3 bin 629’a ulaştığını açıkladı. Test sayısının artırıldığını belirten Koca, dün 7 bin 286 test yapıldığını ve bin 196 yeni tanı konduğunu duyurdu. Koca ”Sizi ısrarla tedbirleri uygulamaya davet ediyorum” dedi.

Diriliş Postası, ”Türkiye’den dünyaya medeniyet dersi”. Çin’den dünyaya yayılan virüs karşısında ülkemizde devlet ve millet tek yürek oldu. Alınan tedbirler ve halkın bir birine uzattığı yardım eliyle dünyaya örnek olan Türkiye, kendine has bir medeniyet fotoğrafı ortaya koydu.

27 Mart Gazete Özetleri Doğruhaber gazetesi

”İnfaz düzenlemesi mağdur bırakmasın”. 2020 Ceza infaz düzenlemesinde af ve tahliye meselesi bir kez daha gündeme geldi. Düzenlemenin son haliyle yaklaşık 100 bine yakın mahkumun erken tahliye olması beklenirken, 28 Şubat mağdurları ve genç evlilik mağdurlarını kapsayıp kapsamayacağı ve şu an için muamma. Gazetemize açıklamalarda bulunan HÜDA PAR, Yeniden Refah ve Saadet Parti yetkilileri ile hukukçular; yapılacak yeni infaz düzenlemesi ile kimsenin mağdur bırakılmaması gerektiğini belirterek hükümetin birilerini memnun etmek için değil vicdan ve adaletle hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

Dünya gazetesi, ”Tek bir paket çözüm olmaz”. Kaslowski, istihdamın korunmasının öncelikli olması gerektiğini söyledi.

Evrensel gazetesi, ”Patron evde işçi fazla mesaide”. Patronlar salgına karşı hükümetin ”Evde kal” kampanyasını katılırken, siparişlerin olduğu fabrikalar da işçiler ise günde 12 saat çalışıyor.

BirGün gazetesi, ”Korkutan vakalar”. Birbirinden bağımsız yaşanan üç farklı salgın vakası alınan önlemlere dair endişeyi artırdı. Çözüm üretemeyen ve güven vermeyen hükümet çareyi yapılan eleştirileri bastırmakta buldu.

Hürriyet gazetesi, ”26 Kahraman”. Türkiye’nin koronavirüse karşı savaşını 26 kişiden oluşan Bilim Kurulu yürütüyor. Bir yandan Türkiye’nin bu savaştan galip çıkması için mücadele eden 26 kahraman, diğer yandan bilgi kirliliğine, önyargılara karşı toplumu aydınlatıyor.

Karar Gazetesi

”Karantinada kanal ihalesi”. Bütün dünyada tek gündem maddesinin koronavirüs mücadelesi olduğu, ekonominin keskin bir virajdan geçtiği süreçte, uzun zamandır tartışma konusu olan Kanal İstanbul için ilk ihale yapıldı. Muhalefetten ve ekonomistlerden zamanlamaya tepki geldi. Eleştirileri Ulaştırma Bakanlığı cevapladı: Salgınla mücadele ederken yatırımları da yapabilecek güçteyiz.

Milat gazetesi, ”Elimi yıkayalım”. Koronavirüs, Batı’nın böbürlendiği teknoloji ve küreselleşmeyi çöpe attı. Zengin-yoksul herkes karantina altında el yıkamayı öğreniyor. ABD’de taharet musluklu tuvalet satışları patladı.

Milli Gazete, ”83 milyona 1000 TL yardım yapılmalı”. Yaşanan koronavirüs salgın sürecini ve alınması gereken ekonomik ve sosyal tedbirleri sosyal medya hesapları üzerinden kamuoyu ile paylaşan Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, ”Krizden en çok etkilenen kesim olan; yoksul insanlarımız, asgari ücretliler, işsiz kalanlar, iş yerini kapatıp oturmak zorunda kalan küçük esnafımız başta olmak üzere, salgın nedeniyle zor günler yaşayan vatandaşlarımıza, gelir düzeylerine bırakılmaksızın ivedi şekilde her TC kimlikli kişiye sağlık, kira ve beslenme harcamaları için 100 TL nakdi destek sağlanmalıdır” dedi.

Milliyet gazetesi, ”Eğitimde yeni takvim”. Üniversiteye giriş sınavları 25-26 Temmuz’a ertelendi. Üniversitede bahar dönemi uzaktan eğitim olacak. 7 Haziran’daki LGS, 1. dönem müfredatında yapılacak.

Posta gazetesi, ”Bilime kulak ver”. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri uyarıyor; ”Aşının 9 aydan önce geleceğini söylemek iyimserlik olur. Hâlâ esas koruma; evden çıkmamak. Çıkmak zorunda olanlar sosyal mesafeye uygun, sık sık ellerini sabunla yıkasın. Kurallara riayet edilirse haziran ayı başında bir rahatlama olabilir.”

Şok gazetesi, ”Hastalar iyileşiyor”. ”Çok şükür tedavilere cevap almaya başladık. İyi gidiyoruz, iyileşiyor hastalar. Tedbirleri iyi uygularsak, haziran başında tehlikeyi atlatırız”.

Türkgün gazetesi, ”Eğitime yeni takvim”. Koronavirüs salgını dolayısıyla eğitimde yeni kararlar alındı. İlk ve orta dereceli okulların açılma tarihinin 30 nisan’a ertelenmesinin ardından, YÖK de üniversitelerde bu dönem yüz yüze eğitimin bittiğini, YKS’nin 25-26 Temmuz’da yapılacağını yapılacağını açıkladı.

Türkiye gazetesi, ”Virüs, dünyayı değiştiriyor”. Salgının dünyaya etkisini uluslararası ilişkiler uzmanları yorumladı: Yeni bir düzen oluşacak. Küreselleşme ve serbest dolaşım sorgulanacak. Güçlü devletler ayakta kalacak.

Yeniçağ gazetesi

”İn cin top oynuyor”. Giderek yaygınlaşan koronavirüsle mücadele kapsamın başta Avrupa olmak üzere bir çok ülkede, tam karantina sistemi uygulanacak sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bu sıkı tedbir, güvenlik güçleri ve askeri birlikler tarafından denetleniyor. Vatandaşlara evlerinden çıkmamaları konusunda sık sık uyarılar yapılıyor. Bu tedbirler sayesinde ülkelerin ünlü meydanlarında adeta in cin top oynuyor…

Yeni Asya gazetesi, ”Meclise çağrı”. AİHM eski üyesi Rıza Türmen uyardı: Adaletsizlik ve eşitsizlikle sakatlanmış bir infaz indirimi yasası ölü doğar ve toplumdaki bölünmeyi daha da derinleştirmekten başka bir amaca hizmet etmez.

25 Mart Çarşamba Gazete özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522